November 25 2024 01:35:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jak obejít vypnutý padlock v PF?
Danstein
Čím se dá obejít vypnutý padlock při on-line hraní v Pacific Fighters? TrackIR kupovat nebudu, tolik do toho investovat nechci. HAT na joyi není úplně ideální, palcem ovládám kanóny a tím pádem se nemohu při tom rozhlížet. Což samozřejmě neodpovídá realitě, pilot může sledovat hlavou cíl a při tom ovládat zbraně rukama. Takže mám problém cokoliv sestřelit, vzhledem k tomu, že nejsem schopen sledovat cíl.

Slyšel jsem něco o nějakých softících NewView a JoyToKey. Ale browser mi u NewView vyhodil jen nějaký grafický editor a JoyToKey je snad nějaký emulátor joysticku pro platmurmu DOS (?).

Lze tedy vypnutý padlock něčím nahradit?

Maxxis
http://sturmovik....lites.html
ta dy tady

1stCL_Fucida
já to nahrazuju levou rukou na alfanumerické klávesnici Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

MK_KaiN
Taky záleží co máš za joy.Třeba na joye od saiteku si hat můžeš nastavit jako myš.atd.A stejně si myslím že když už střílíš tak se nepotřebuješ rozhlížet,bo jak nekoukáš přímo do zaměřovače tak pak asi fakt nic netrefíš.Mrknutí

A zkus hledat slovo freelook,tady na foru.
Upravil/a MK_KaiN dne 30-07-2006 00:49

MK_Paja
Danstein napsal:
Čím se dá obejít vypnutý padlock při on-line hraní v Pacific Fighters? TrackIR kupovat nebudu, tolik do toho investovat nechci. HAT na joyi není úplně ideální, palcem ovládám kanóny a tím pádem se nemohu při tom rozhlížet. Což samozřejmě neodpovídá realitě, pilot může sledovat hlavou cíl a při tom ovládat zbraně rukama. Takže mám problém cokoliv sestřelit, vzhledem k tomu, že nejsem schopen sledovat cíl.

Slyšel jsem něco o nějakých softících NewView a JoyToKey. Ale browser mi u NewView vyhodil jen nějaký grafický editor a JoyToKey je snad nějaký emulátor joysticku pro platmurmu DOS (?).

http://www.airwar...ewview.htm

Kanony si nastav společně s kulomety. Na rozhlížení HATem pomocí newview si v pohodě zvykneš a ušetříš cca 5000,- za TIR.

PS: Zbytek "horních" tlačítek na Joyi používám na zoomování.
Upravil/a MK_Paja dne 30-07-2006 06:57

TamTam
Danstein napsal:

Ja používam freelook. Je to to isté ako TrackIR ale cez webkameru, a hlavne je to oveľa lacnejšie :tup:http://vwings.cze...ticle_id=8

Danstein
Mám Logitech Wingman FF. Díky, mrknu na ty linky.
Levou rukou se snažím korigovat plyn. Na 1. tlačítku mám kanony + kulomety, ale na 2. jsou kanony a na 3. kulomety (oddělené kulomety používám v zatáčkách na velkou vzdálenost, když potřebuju předsadit, tak ať zbytečně neplýtvám municí, občas se podaří zasáhnout přímo kabinu Úsměv). 4. tlačítko je pohled dopředu a 5. tlačítko je na padlock. Mám to skoro univerzální nastavení na všechny simy, které smažím.

Twister
Ja mam Thusmaster Top gun afterburner II a nemuzu si stezovat plyn ovladan plynovou pakou cili prsty leve ruky jsou volne pro obsluhovnai tlacitek na plynove pace (napr. klapky, priblizeni pohledu, WEP, mapu), pravou rukou obsluhuju Joyistick palcem ovladam HAT a spoust kanonu (davat kulomety i kanony na jedno tlacitko nepovazuju za dobre, ja kulomety "domeruju na cil" nez stisknu kanon, protoze ten ma mnohem min munice), kdyz uz jsme za nepritel nerozhlizim se na to neni cas a ani v realu to piloti pokud vim nedelali...

rudidlo
Danstein napsal:
Mám Logitech Wingman FF. Díky, mrknu na ty linky.
Levou rukou se snažím korigovat plyn. Na 1. tlačítku mám kanony + kulomety, ale na 2. jsou kanony a na 3. kulomety (oddělené kulomety používám v zatáčkách na velkou vzdálenost, když potřebuju předsadit, tak ať zbytečně neplýtvám municí, občas se podaří zasáhnout přímo kabinu Úsměv). 4. tlačítko je pohled dopředu a 5. tlačítko je na padlock. Mám to skoro univerzální nastavení na všechny simy, které smažím.
Mam stejny joystick.
tlačítko 1 téměř nepoužívám.
tl. 2 - kanony
tl. 3 - rakety
tl. 4 - bomby
tl. 5 - all guns (nejpoužívanější)
tl.6 - centrování pohledu
tl. 7 - přepínání pohledu gunsight - normal - wide view
a hatem se rozhlížím za pomoci newview

http://silicon-remarks.blogspot.com
MK_Paja
Twister napsal:
.......davat kulomety i kanony na jedno tlacitko nepovazuju za dobre, ja kulomety "domeruju na cil" nez stisknu kanon, protoze ten ma mnohem min munice), kdyz uz jsme za nepritel nerozhlizim se na to neni cas a ani v realu to piloti pokud vim nedelali...

Nevím, jak to dělali stíhači v letech 39-45, v té době jsem ještě nebyl u letectva, ale pokud se bavíme o lítání IL-2 šturmovik on-line, máš na střelbu, v 90ti procentech, kurefsky málo času a 90% pilotů, co znám, to sype ze všech laufů najednou. Často se totiž stane, že když netrefíš při prvním útoku, stáváš se lovnou zvěří.
Solo kulomety používám, pouze vyjímečně, například k odehnání dotěrné Lavočky, která visí kolegovi na šestce a je, v tu chvíli, mimo účinný dostřel.

Další argument je úspora "horních" tlačítek na Joyi, kterých není nikdy dost.

Twister
no samozrejme zalezi na situaci... pokud mam zamerovac plnej, nepratelskyho letounu neseru s s nejakym zamerovanim, ale pokud se s nekym kroutim pouzivam kulomety k tomu abych poznal kam litaj naboje a neplytval "vzacnou kanonovou munici"

313_Volume
mám taky thurstmastra - top gun fox II pro a docela si se sedmi tlačítky vystačím, levá ruka na plynu a prsty na klapky UP, DWN, pohled nahoru, pravá na páce - HAT, kulomety, kanóny, rakety a bomby.....

pro zbytek šahám na klávesnici.....trošku mě chybí možnost nastavit tenhle joy pro třeba TS tlačítko na mic. musím šahat na klávesnici a tak se ve furbalu většinou stávám němým (jen při varování kolegy si dovolím dát ruku z plynu)

310_cibule
jsou borci, kteří mají kulomety na joyi a kanóny na plynovce, viď HeRo.

Někteří z nás se po nich vopičí a pak se divěj, že nic netrefěj. Ale přirozená chlapská hrdost jim nedá přemapovat si to nějak jinak....

Noram
310_cibule napsal:
jsou borci, kteří mají kulomety na joyi a kanóny na plynovce, viď HeRo.

Někteří z nás se po nich vopičí a pak se divěj, že nic netrefěj. Ale přirozená chlapská hrdost jim nedá přemapovat si to nějak jinak....

je to totiž gediální Cibule Šklebící se taky to tak mám,
lítat za němce tak mám taky kulomety+kanony na jednom tlačítku ,bohužel rusové tolik střeliva jako němci nefasovali Smutný

http://noram.youaremighty.com/
Danstein
Já právě také kulasy používám na delší vzdálenosti, pokud musím předstřelit, nebo vyplašit někoho kolegovi za ocasem. Všechny zbraně používám jen v případě, když jsem někomu hodně blízko za zadkem.

Joe Hallenbeck
Danstein napsal:

Osobne mam kulomety a kanony taky rozdelene, palcem strilim z kanonu a zaroven ovladam kloboucek a ver mi ze si zachvili zvyknes. NAvic mi defaultne Newview nastavil na tlacitko 6 pohled na zamerovac, takze kdyz cucim jinam a chci se rychle podivat do zamerovace stiknu jedno tlacitko a v mziku muzu strilet Mrknutí TAkze je to jen o zvyku, kazdopadne pokud nekoukas kolem sebe, stavas se velice snadnou koristi Šklebící se Mrknutí

A na ty dve sekundy ktery potrebuju na sestreleni nepritele v zamerovaci se nemusim nikam koukat.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 30-07-2006 22:48
313_FlyBoy
RY-C

Danstein
Tak jsem to zkusil s NewView a plynulé pohledy jsou o dost lepší. ještě si musím pohrát s nastavením přiblížování. Nejde nějak zafixovat přiblížený pohled skrze mířidla, aby při pohybu letadla, aby mi zaměřovač stále někam "necestoval" a zůstal pěkně ve středu obrazovky?

A ještě jeden dotaz. Na čem máte kdo nadefinováno vypnutí myši? Aby mi někam neutíkal obraz, když potřebuju posunout mapu?
Upravil/a Danstein dne 30-07-2006 23:23

Joe Hallenbeck
Danstein napsal:
Tak jsem to zkusil s NewView a plynulé pohledy jsou o dost lepší. ještě si musím pohrát s nastavením přiblížování. Nejde nějak zafixovat přiblížený pohled skrze mířidla, aby při pohybu letadla, aby mi zaměřovač stále někam "necestoval" a zůstal pěkně ve středu obrazovky?

A ještě jeden dotaz. Na čem máte kdo nadefinováno vypnutí myši? Aby mi někam neutíkal obraz, když potřebuju posunout mapu?

No on ti cestuje v zavyslosti jak to s tebou hazi v letadle. V offline se to da vypnout tusim pod Headshake, ale v on-line to zalezi na serveru.
Tyy jo me se nikam obraz neposouva kdyz aktivuju mapu, muzu ji pohodlne pounout pac se mi aktivuje i s mapou kurzor Vyděšený Mrknutí
313_FlyBoy
RY-C

rudidlo
Joe Hallenbeck napsal:
Danstein napsal:

No on ti cestuje v zavyslosti jak to s tebou hazi v letadle. V offline se to da vypnout tusim pod Headshake, ale v on-line to zalezi na serveru.
Tyy jo me se nikam obraz neposouva kdyz aktivuju mapu, muzu ji pohodlne pounout pac se mi aktivuje i s mapou kurzor Vyděšený Mrknutí

Prdlačky, ten posun pohledu při pohybu letadla jde vypnout. Dansteine, připomeň se mi na mailu, napíšu Ti které nastavení to dělá. Nebo Ti pošlu svoje nastavení a můžeš polaborovat.

http://silicon-remarks.blogspot.com
Rufu
313_Volume napsal:
mám taky thurstmastra - top gun fox II pro a docela si se sedmi tlačítky vystačím, levá ruka na plynu a prsty na klapky UP, DWN, pohled nahoru, pravá na páce - HAT, kulomety, kanóny, rakety a bomby.....

pro zbytek šahám na klávesnici.....trošku mě chybí možnost nastavit tenhle joy pro třeba TS tlačítko na mic. musím šahat na klávesnici a tak se ve furbalu většinou stávám němým (jen při varování kolegy si dovolím dát ruku z plynu)

Stačí se zeptat -jde to
Navol si mlluvení na TS na tlačítko třeba C a pak v Thrustmapperu přiřad k tlačítku na plynovce písmeno C a je to.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,038,686 návštěv