Hojky, zajímalo by mě, jestli někdo z rozvětvené simové komunity náhodou nebude mít nápad, kde sehnat nějakej polotovar, z kterého by se dal udělat dvoupákový (třípákový) ovladač (např. brzdy+trim nebo přípust motoru, nastavení vrtule, směs). Moje představa je něco podobný jedný (dvoum) páce z CH throttle Quadrantu, viz. obr. Jde mi čistě jen o tu mechanickou část, ani nemusí být uzpůsobená pro poťák, to bych si zbastlil, a elektroniku k tomu mám ...
Myslím tím, jestli se podobná páka nedělá pro nějakej jinej účel třeba, že bych ji přizpůsobil ...
Cílem je udělat ovladač pro dítě, který je moc malý na to aby mohlo používat normální plynovky ...
Předem dík za nápady :tup:
[img]http://srv-2.nav.cz/eshop/grafika/produkty/000644A.JPG[/img] is not a valid Image.
Ja se chystam odlejt z epoxidu kluzny lozisko (primo na kovovou trubku, na ktery to bude fungovat) a do toho zasadit trubicku s kulickou a mozna par tlacitky na konci. To samozrejme alespon ctyrikrat vedle sebe. Jen co se dostanu ke koupeni te trubky...
A co z toho bude? Teda, naco tam bude ta guicka a tak?
Aky epoxid planujes pouzit? Pocul som, ze klasicka CHS1200 uz straca dych a su k dispozicii lepsie epoxidy - tato sa uz pouziva skor len ako lepidlo.
Planujem okrem pedalov robit plynovu paku a dost malych suciastok ako tlacitka a pod by som chcel poodlievat.
Panove.. neco takoveho, co mate v planu uz delam..
Plynovka pro 2 motory vcetne nastaveni vrtuli, paka klapek, a vysouvani kol.
Tlacitka pro TS, znamena 4 tlacitka pro meneni kanalu.
Dale pak ostatni vecicky, jako pozicni svetla, pristavaci atd.
dohromady 8 tlacitek, 6 pacek
ted jenom cekam na Plošáky. páky mám s táhly a optickým systémem....
tlacitka jsou na radio spinaci, a na ostatni prepinaci....
Mungo napsal:
A co z toho bude? Teda, naco tam bude ta guicka a tak?
Aky epoxid planujes pouzit? Pocul som, ze klasicka CHS1200 uz straca dych a su k dispozicii lepsie epoxidy - tato sa uz pouziva skor len ako lepidlo.
Planujem okrem pedalov robit plynovu paku a dost malych suciastok ako tlacitka a pod by som chcel poodlievat.
Trubka o prumeru asi 5cm, na ni takovej krouzek odlitej z epoxidu (toho, ktery je uz dlouha leta ve flasticce od medu ve skrini v dilne - co je to za typ skutecne nevim ), do nej primo zalita hlinikova trubicka poohybana tak, aby jeden konec byl nahoru na drzeni a druhy skoncil nekde na povrchu toho krouzku (takze tim budu moct protahnout dratky k tlacitkum na konci paky). Na konci ty trubicky samozrejme nejaka kulicka na drzeni ('guicka'=kulicka? touhle reci nemluvim...). To je predstava, jak to pujde v praxi samozrejme nevim, ale zkusil jsem odlit kousek epoxidu na tyc o prumeru asi centimetr a vypada to, ze to bude mozne (jen to chodilo dost zlehka, proto to taky chci udelat na vetsi trubce).
Ffajtle, nerekl jsi to hlavni, o co v tomhle vlakne jde, a to kde jsi vzal tu mechanickou cast - paky, klouby a tak.
ffajtl: no, mě šlo o to kde vzít ty mechaniky s pákama, ne abys mi tu ometal kolem nosu co máš, tedy pokud jsi mi tím nechtěl nabídnout že mi dvě páky obstaráš za rozumný peníz ...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.