Zifi, ano, nemusíš číst, ale pak se nesmíš divit, že tě v diskuzi občas někdo vykoupe.
Zjednodušeně řečeno pro akrobacii příliš velká omezení neplatí. Samozřejmě krom toho, že ji nesmíš provádět nad lidmi, pro to neexistují výjimky. Máš-li se pohybovat pod určitou letovou hladinou (600 m pro motorová letadla, 400 m pro kluzáky), tak potřebuješ povolení UCL. Krom UCL je možné vydat povolení i tzv. provozovatelem soutěže v letecké akrobacii, platné pouze nad ohraničenou oblastí. V zahraničí je přístup podobný. Tedy jsou určitá základní pravidla, ale úřad pro civilní letectví schvaluje de facto pro každý letecký den výjimky. Protože z akrobacie v 800 m bys jako pozorovatel na zemi moc neměl.
Základní pravidlo je ale jasné, pilot i stroj musejí být způsobilí.
Jasně, výkrut se Spitfirem 20 m nad zemí je extrém, ale proti dnešnímu předpisu to v principu není. Za WW2 se přesně při téhle výborné kratochvíli pár letců zabilo.
Fuči jestli máš pocit, že jsi mě vykoupal, kvůli mojí formulaci bezpečnostních předpisů. Tak jsem moc rád, že máš dobrý pocit. Ovšem tvůj pocit z věrně provedené akrobacie je opravdu jen pocit. To co tam předváděl by v reálu klaplo jednou z desíti pokusů. Dalších devět by končilo smrtí
Fuči jestli máš pocit, že jsi mě vykoupal, kvůli mojí formulaci bezpečnostních předpisů. Tak jsem moc rád, že máš dobrý pocit. Ovšem tvůj pocit z věrně provedené akrobacie je opravdu jen pocit. To co tam předváděl by v reálu klaplo jednou z desíti pokusů. Dalších devět by končilo smrtí
V reálu nikdo nikdy takovouhle akrobacii se Spitfirem nelétal, tím jsem si jistý. Ne snad kvůli tomu výkrutu, který ti přijde nejvíce nebezpečný, ale kvůli té úmyslné vývrtce v minimální výšce. Je mi jasné, že bez tréninku by se většina lidí v tom výkrutu zabila. Ale ten virtuální pilot měl své virtuální letadlo krásně v ruce a létal s ním tak, jako by to byl schopný zaletět zkušený akrobatický pilot v reálu za situace, kdy by to Spitfire měl povolené a ten akrobatický pilot měl koule. Možná by ses občas mohl podívat, jak létají akrobatičtí piloti a nebo si přečíst, jak Udet sbíral ze země kapesníčky háčkem na konci křídla svého stroje. Jo já zapomněl, to bys musel něco číst.
Nicméně tímhle příspěvkem diskusi s tebou na tohle téma končím. Už diskutuju na fórech moc dlouho na to, abych věřil, že to v tomto případě má smysl.
Jestli myslíš, že nebezpečný a v reálných podmínkách prakticky neproveditelný byl jen ten výkrut a ta vývrtka, tak opravdu tady není co řešit ani z mé strany. Jinak já s tebou nediskutoval. Odmítl jsem tvé přirovnání k reálné sestavě. Na tom není co diskutovat. A díky své sečtělosti a bohatým zkušenostem v diskusích jsi na to také přišel. A tak to má být
Jestli myslíš, že nebezpečný a v reálných podmínkách prakticky neproveditelný byl jen ten výkrut a ta vývrtka, tak opravdu tady není co řešit ani z mé strany. Jinak já s tebou nediskutoval. Odmítl jsem tvé přirovnání k reálné sestavě. Na tom není co diskutovat. A díky své sečtělosti a bohatým zkušenostem v diskusích jsi na to také přišel. A tak to má být
Jo, naštěstí nikdo ještě neudělal loping moc nízko. YouTube Video
Výkrut moc nízko. YouTube Video
Nebo nešel do lopingu v příliš malé rychlosti. YouTube Video
Myslim ze pan Fucida chtel ve svem prispevku jen pochvalit kvalitu videa jenz umoznilo bosko natocit, vypada to opravdu jak v realu, sam bych k tomu dodal pochvalu ke kvalite zvuku, ktery to k realnemu zazitku nekde na airshow hodne posunuje, sam jsem to nechapal jako komentar k akrobaticke sestave ,ale jak to ten sim dovolil udelat.
Myslim ze pan Fucida chtel ve svem prispevku jen pochvalit kvalitu videa jenz umoznilo bosko natocit, vypada to opravdu jak v realu, sam bych k tomu dodal pochvalu ke kvalite zvuku, ktery to k realnemu zazitku nekde na airshow hodne posunuje, sam jsem to nechapal jako komentar k akrobaticke sestave ,ale jak to ten sim dovolil udelat.
Sice na tom nezáleží... ale ten kokpit nic moc graficky. Zaměřovač byl v reálu více utopený v čumáku tohle je takové spíš do arkády.
Tohle tvrzení mi přijde odvážné. Fotka může snadno zkreslovat na obě strany, jestli máš pravdu, tak to na ofiko fóru určitě někdo brzy vypíchne. Spitfire má velkou fanouškovskou základnu, možná dokonce tu největší na světě.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.