September 28 2024 22:19:12
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.10 patch
1stCL_pbarry
LesniHU napsal:
Pro vsechny, ale pro nektere vic nez pro jine :-)

Kdysi davno tady nekdo, Vogon nebo mozna Opitz, pronesl nasledujici. Pokusim se citovat co nejpresneji:
il2 je simulator bitevniho stroje a bezny hrac ma prece PRAVO znicit pri jednom letu pet tanku.
Coz bylo velmi trefne a asi by samo o sobe mohlo stacit, aniz bych psal cokoliv dalsiho.

Je jasne, ze pro nektere akce byly obcas pouzity zapalovace, ktere umoznovaly nastaveni normalne nepovazovane za bezpecne. Ty dve sekundy jsou uplne na spodnim konci tech normalnich tj. z hlediska hrace to nejmene omezujici. Takovahle globalni uprava je to nejlepsi, co se da udelat. Jasne, da se udelat i rozdeleni na jednotlive bomby a jejich vlastnosti a typy roznetek, za cenu par set hodin prace, ale po tom vsem bude tohle vlakno plne ukrivdenych postu, proc neni namodelovana roznetka R s bombou B pro letadlo L a proc neco nefunguje pri manevru M. Mozna bude reseni v tom, ze se na tanky prestanou pouzivat "zelezne" bomby a zacnou se pouzivat veci k tomu urcene, jako rakety, kanony nebo cluster bomby.

Chapu, ze to nekomu rozslaplo dlouho pestovanou babovicku, ale detailni namodelovani nevyresi vase problemy - ja taky umim vypichnout nekolik bodu, proc by vase oblibene taktiky nefungovaly. Jde o to, ze je treba dosahnout co nejlepsiho efektu pri vynalozeni priemreneho usili pri vytvareni, strojoveho casu a sitoveho provozu pri behu a rozumneho chovani i pri ostatnich castech simulace chybejicich nebo zjednodussenych.

@Tank a torpedo mk13: ano, v roce 45 probehly uspesne pokusy s odhozy v takovych vyskach. Co uz jsi nedodal je, ze mk13 bylo asi nejhorsi letecke torpedo vubec, ze trvalo celou prvni pulku valky, nez se upravilo do stavu pouzitelnosti (...stale s limitem 110 knotu pri odhozu), ze pri testech v roce 43 fungovalo mene nez 10% torped, a ze se sice torpedo odjistilo po tech dvou stech yardech, ale potrebovalo mnohem vic, aby se dostalo do spravne hloubky a cil proste nepodplavalo. A ze ho Argentina zkousela odhazovat z Pucara ve dvaaosmdesatem a opet neuspesne.

Takze tu mame dve situace, v jedne jsou pouzity zobecnene parametry a nekterym se to nelibi a chteli by mit presne. Ve druhe jsou pouzity presne parametry, a nekterym se to nelibi a chteli by tam jine.


BTW Nemecke elektricky odpalovane bomby se take odjistovaly az po urcite dobe padu - byl tam kondenzator, ktery pres odpor nabijel roznetku.



Takováhle globální úprava je to nejlepší co se dá udělat ? Proč ? Deset let to jelo a najednou je to problém ? Asi mi něco uniklo a bitevničení se za poslední rok zvrhlo v něco strašného a je potřeba to vyřešit..


Vždyť je to celé vycucané z prstu. Jen měl někdo pocit že to takhle bude lepší... To je přístup. I v tomto vlákně je x zdrojů které hovoří proti.

Nikdo se nebrání ztížení bombardování, ale cestou účinku bomb, maskování potažmo damage modelem cílů.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
Kurtis
Takže mně z toho vychází následující - DT chtěl odříkat abecedu reality, ale ve 4.10 vyslovil pouze A.
Ve 4.11 bude pokračovat B - tedy nebude možné potopit žabkovanou tunovkou letadlovou loď.
Ve 4.12 člověk nebude moct zničit náklaďáček ZIS tím, že ho trefí dvěma sedmičkama do plachty na korbě.
Od 4.13 budou vedle téměř nezničitelných Téček pobíhat snadno zranitelní soldáti, takže hodit 50kg pumu vedle T-34 bude mít smysl. To už jsme u písmena D.
E, tedy 4.14, by mohlo přidat koňské povozy - tedy dalšího tvora, kterého lze zaplašit pouhým nízkým průletem a střelbou ze sedmičky.
Od 4.15 nahoru bude možné, aby celá zásobovací kolona zapadla v blátě východně od Smolenska.
Písmeno G v podobě 4.16 představí obsluhu flaku, která se při pohledu na formaci Typhoonů vypouštějících salvu raket nejprve podělá a potom uteče.
No a konečně 4.17, a na tu se těším nejvíc, zavede faktor sériové výroby. Předpokládám, že rusové sice budou dost zklamaní, ale to je mi fuk. My taky možná ke konci války budeme mít problémy, ale což. Amíci a Tomíci budou v poho.
No a já půjdu do důchodu a budu se dál těšit na BoBa.
 
lochness
V souvislosti s bombami bych se chtel zeptat zdejsich odborniku, kteri to maji ocividne zmaknute, abych si moh udelat nejaky ten nahled na moznosti, ktere DT mohli mit pro stizeni bombardovani:
1) proc vlastne byly pumy zajisteny? stavalo se, ze se samovolne uvolnily ze zavesniku, nebo to bylo ciste jen pro pripad, ze pilot omylem stiskl spoust?

2) jak casto se stavalo, ze puma selhala a nevybuchla? Myslim tim, ze byla regulerne odjistena, schopna blafnout, ale neblafla.

Obecne se mi chce souhlasit s tim, co psal pbarry v poslednim prispevku, ze by bylo lepsi stizit bombardovani jinak nez takto - ale je otazkou, co je v silach DT(s ohledem na to, ze to porad delaj ve volnem case) a zdrojoveho kodu hry.

A kdybych byl hnidopich, tak podle udaje v 4.10_Guide.pdf, "fuse arming for bombs (bombs need certain time to arm before they explode)" by to melo ve hre fungovat tak, ze puma potrebuje nejaky odjistovaci cas, nez exploduje,nikoliv nez do neceho vrazi, cili spozdeni exploze >2s by to melo "osidit" Mrknutí
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg
 
saldy
tady to nějak s "2s tématem" spí Šklebící se Mrknutí
souhlasim s pbarry, na tom anglickym foru se na "2s syndromu" taky někdo točí, myslím,že někdo z DT na to reaguje taky ve smyslu, že to je více náročné a více reálné... ale co jsem i já našel důkaz nízkých průletů s sc50 s Ju88 (nafocený z pumovnice) tak už to nelze překousnout, proto mě zaujal někoho nápad alespoň rozlišit časy letu dle síly bomb např. 0-3s nebo 0,5-3,5s... , to by jistě program nesoucí jméno legendy Sturmovik měl zvládnout. Mrknutí
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
falkon
Pragr napsal:
Už to tu psalo dost lidí, že tvoje úvaha je naprosto mylná.

Si o tom vazne tak pevne presvedceny?! Mrknutí

Pragr napsal:
Tvoje závěry jsou naprostý nesmysl protože je zásadní rozdíl v tom, za jakých podmínek tu bombu odhodíš.

Nie, nie su nezmysel. Len ty si nepochopil, ako to funguje...

Tak znovu ale tentokrat len v "skratke":
- otvor si dokument http://www.scribd...-DATA-1945
- precitaj si na stranke c. 5 co znamena hodnota "Air Travel to Arm"
--> mimo ine sa tam docitas "The figure given (myslene hodnota Air Travel to Arm - pozn.prekl.) is not to be confused with the minimum safe altitude of release, which depends on other factors".
- urob si prehlad, ake hodnoty velicina Air Travel to Arm nadobuda vramci dokumentu. Zrejme budes mat pocit, ze su az priliz casto krat niekde okolo 1000 ft a viac.
- uvedom si, po akej trajektorii bomba leti, ked ju vyhodis pod roznymi uhlami (je to priamka? parabola? hyperbola? sinusovka? exponenciala? logaritmicka krivka? balisticka krivka? ... ? )
- predtym, nez ma tu velmi nesikovne zacnes poucovat z fyziky si uvedom, ktore veliciny poznas a ktore chces vypocitat - a hlavne, co svojim "vypoctom" chces dosiahnut (vypovedat)
- znovu sa nad tym zamysli
- odpovedz si na otazku, ako vypocitas dlzku drahy, ktoru bomba preleti (bomba hmotnosti M vypustena pri rychlosti V pod uhlom alfa z vysky H lietadlom L farby F pri tlaku vzduchu p...)
- vypocitaj si dlzku preletenej drahy pre svoje 2 zmienovane priklady (level versus dive)

A ked toto vsetko uspesne zvladnes, bude ti odhalene sladke tajomstvo poznania! :-)

Napoviem ti, v com su tie zasadne "triky":
- NIKDE sa neuvadza potrebna vyska odhozu, uvedom si to.
- bomba vypustena vodorovne s pociatocnou rychlostou 0km/h z vysky 20 metrov sice dopadne na zem za 2 sekundy (to si spravne dokazal svojimi schopnostami vypocitat, gratulujem), ale preleti LEN 20 metrov (cca 60 feetov), takze ak ma rozbusku, ktora potrebuje 1300ft, tak sa jednoducho neodisti, takze NEvybuchne. Bomba vypustena z vysky 20 metrov vodorovne pri rychlosti 1000km/h preleti veeeeeeela metrov vo vzduchu, zrejme viac nez 1300ft, takze sa odisti a vybuchne. To je zaahada, cooo?!? Ako je to mozne?! :-) Asi chyba v Matrixe... ;-)

Este nejaky dotaz?! Mrknutí


Na dalsie nezmyselne vety v tvojom prispevku nebudem reagovat, je to len dokaz toho, ze si vobec nepochopil "vrtulkovu" problematiku odistovania bomb... Mrknutí

Howgh.
 
DarkTatka
Doted jsem se chytal. ale ted jsi prestal falkone davat smysl.
takze...

Coze?
 
DarkTatka

1) proc vlastne byly pumy zajisteny? stavalo se, ze se samovolne uvolnily ze zavesniku, nebo to bylo ciste jen pro pripad, ze pilot omylem stiskl spoust?


Mozna i nebezpeci srazky dvou pum ve vzduchu (pri odhozu vetsiho mnozstvi pum to vidim jako docela realne nebezpeci)
Upravil/a DarkTatka dne 07-01-2011 03:06
 
311_Tank
falkon napsal:

- urob si prehlad, ake hodnoty velicina Air Travel to Arm nadobuda vramci dokumentu. Zrejme budes mat pocit, ze su az priliz casto krat niekde okolo 1000 ft a viac.


A vis k cemu takovy rozbusky s dlouhou ATTA jsou ?

Jak spravne darktatka uvedl je to proto aby pri schozu veciho mnozstvi bom kdy dochazi ke srazkam mezi odhozenymi bombamy nedoslo k predcasne explozi jeste ve formaci a pripadne zasahu sprateleneho letounu.

Jenze takovy rozbusky postradaj na bitevnicich smysl. Zadny tezky bombarder v ilovi nemame takze brat rozbusky pro tezke bombardery je tochu slapnuti vedle.

taky sem tu pastnul dokument jaky rozbusky se pouzivaly. pro 100lb bombu to bylo 0, 100, a 450ft tak sem prosim prestan tahat 1000+ ft.


Asi nikdo tu nechce 0 odjisteni pro velke bomby, jedna se tu o ty male 50-100 ktere jsou bez presneho odhozu dost nanic.
 
Merten
Kurtis napsal:
Takže mně z toho vychází následující - DT chtěl odříkat abecedu reality, ale ve 4.10 vyslovil pouze A.
Ve 4.11 bude pokračovat B - tedy nebude možné potopit žabkovanou tunovkou letadlovou loď.
Ve 4.12 člověk nebude moct zničit náklaďáček ZIS tím, že ho trefí dvěma sedmičkama do plachty na korbě.
Od 4.13 budou vedle téměř nezničitelných Téček pobíhat snadno zranitelní soldáti, takže hodit 50kg pumu vedle T-34 bude mít smysl. To už jsme u písmena D.
E, tedy 4.14, by mohlo přidat koňské povozy - tedy dalšího tvora, kterého lze zaplašit pouhým nízkým průletem a střelbou ze sedmičky.
Od 4.15 nahoru bude možné, aby celá zásobovací kolona zapadla v blátě východně od Smolenska.
Písmeno G v podobě 4.16 představí obsluhu flaku, která se při pohledu na formaci Typhoonů vypouštějících salvu raket nejprve podělá a potom uteče.
No a konečně 4.17, a na tu se těším nejvíc, zavede faktor sériové výroby. Předpokládám, že rusové sice budou dost zklamaní, ale to je mi fuk. My taky možná ke konci války budeme mít problémy, ale což. Amíci a Tomíci budou v poho.
No a já půjdu do důchodu a budu se dál těšit na BoBa.
Mrknutí asi tak.
 
311_Tank
BTW to ze obsluha zdrhne od flaku se podarilo namodelovat a fungovalo to dobre, nevim jak stim podelanim. Úsměv
 
ringlett
Kurtis napsal:
No a konečně 4.17, a na tu se těším nejvíc, zavede faktor sériové výroby. Předpokládám, že rusové sice budou dost zklamaní, ale to je mi fuk. My taky možná ke konci války budeme mít problémy, ale což. Amíci a Tomíci budou v poho.


Tohle by se mi líbilo klidně i v dřívějším packu ...
 
torr
ta 2s pojistka platí i pro MISTELA a OHKU?
zvlášt v OHCE by mi vadilo že když umírám za císaře, tak kvůli nejaké pojistce OHKA nevybouchne.
 
1stCL_Novotny
darktatka napsal:

1) proc vlastne byly pumy zajisteny? stavalo se, ze se samovolne uvolnily ze zavesniku, nebo to bylo ciste jen pro pripad, ze pilot omylem stiskl spoust?


Mozna i nebezpeci srazky dvou pum ve vzduchu (pri odhozu vetsiho mnozstvi pum to vidim jako docela realne nebezpeci)


A jako další, selhání odhozu. Nic neobvyklého že puma nevyklouzla se zámku závěsníku. Nechtěl bych přistávat s 250kg pod břichem s vědomím že je odjištěna a zámek tak nějak vachrlatej.
 
1stCL_Novotny
torr napsal:
ta 2s pojistka platí i pro MISTELA a OHKU?
zvlášt v OHCE by mi vadilo že když umírám za císaře, tak kvůli nejaké pojistce OHKA nevybouchne.


A proč by ti měla v Bakabomb vadit 2s pojistka? To jako doletíš k lodi a 100m před se necháš odhodit? Trošku to postrádá smysl použití a celkového projektování Ohky.Zamračený
 
Pragr
falkon napsal:...
- bomba vypustena vodorovne s pociatocnou rychlostou 0km/h z vysky 20 metrov sice dopadne na zem za 2 sekundy (to si spravne dokazal svojimi schopnostami vypocitat, gratulujem), ale preleti LEN 20 metrov (cca 60 feetov), takze ak ma rozbusku, ktora potrebuje 1300ft, tak sa jednoducho neodisti, takze NEvybuchne...


Omlouvám se. Opravdu mě nenapadlo, že bavíme-li se o level bombardování v podmínkách WWII, někdo bude předpokládat nulovou dopřednou rychlost...
 
Lynx23
K 2s, z trochu jineho uhlu pohledu:

Nechci ted resit, zda jsou 2s opodstatnene, nebo ne. K tomu uz jsem se vyjadril. Jen jeste chci rici neco z praxe. IL2 je predevsim hra a i kdyz se vsichni budou snazit sebevic, nikdy to nebude ani z 50% stejne jako skutecne bojove letani. Takze je to pro nas letecke maniaky hlavne zabava.

Pokud nekdo leta offline a chce si letat s 2s aby to mel tezsi a realnejsi, proc ne. Urcite to pro nekoho bude zabavnejsi. Ale treba pro meho 12leteho synovce, ktery leta na normal, ale obcas si da nekonecne bomb aby se trefil to je trochu rana pod pas. Slibil jsem mu novy patch a ted mu ho nemuzu nainstalovat, pac to nejde vypnout, i kdyz jde vypnout kdejaka blbost.

Pokud ale letate online na nejakon serveru, moc prinos 2s nejsou, ba prave naopak. Temer kazdy den letam na jednom serveru, ale od te doby co vysla 4.10 bitevniceni online za nic nestoji. I kdyz je mise postavena na bitevnich ukolech, vetsina (daleko vice nez drive) si vleze do stihacek a tak 1-2 do vyskovych strategickych bombarderu. Takze i kdyz je v ukolu, ze se bude utocit na takticke cile. Zadní takticky bombarderi ani nevzletnou. Kdyz to zkusim sam, nepratelsti stihaci vidi slabsi cil a pri jejich poctu pomalu souperi o to kdo me sestreli a bude mit za me body. Pripadam si tak jako cerveny krocan s pouzitou vlozkou prilepenou na brichu oprostred smecky vlku. V 4.9 se online krasne letalo, bitevnici nosili bombicky na takticke cile a stihaci je jakz takz kryli pred nepratelskymi stihaci. No a ze se odhazovalo v 15m no boze, alespon to fungovalo jako ve skutecnosti. Ted je to pouze o tom si nekoho sestrelit a ne o tom splnit ukol mise, navic na tom serveru nefunguje odpocitavani znicenych pozemnich cilu, takze i kdyz neco trefite, hura nic se nestane.
A ja se ptam, toto ma byt posun k realite? (recnicka otazka)
 
Pavel
Pragr napsal:
falkon napsal:...
- bomba vypustena vodorovne s pociatocnou rychlostou 0km/h z vysky 20 metrov sice dopadne na zem za 2 sekundy (to si spravne dokazal svojimi schopnostami vypocitat, gratulujem), ale preleti LEN 20 metrov (cca 60 feetov), takze ak ma rozbusku, ktora potrebuje 1300ft, tak sa jednoducho neodisti, takze NEvybuchne...


Omlouvám se. Opravdu mě nenapadlo, že bavíme-li se o level bombardování v podmínkách WWII, někdo bude předpokládat nulovou dopřednou rychlost...


A proč ne ? Pokud selže závěsník letadlu co čeká v řadě na start, tak to zabrání zničení půl perutě co čeká na start taky. A ty pojistky měly přeci zabránit ztrátám ve vlastních řadách právě kvůli takovým hloupým náhodám. Nebo ne ?
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
 
Hoper
Kurtis napsal:
Takže mně z toho vychází následující - DT chtěl odříkat abecedu reality, ale ve 4.10 vyslovil pouze A.
Ve 4.11 bude pokračovat B - tedy nebude možné potopit žabkovanou tunovkou letadlovou loď.
Ve 4.12 člověk nebude moct zničit náklaďáček ZIS tím, že ho trefí dvěma sedmičkama do plachty na korbě.
Od 4.13 budou vedle téměř nezničitelných Téček pobíhat snadno zranitelní soldáti, takže hodit 50kg pumu vedle T-34 bude mít smysl. To už jsme u písmena D.
E, tedy 4.14, by mohlo přidat koňské povozy - tedy dalšího tvora, kterého lze zaplašit pouhým nízkým průletem a střelbou ze sedmičky.
Od 4.15 nahoru bude možné, aby celá zásobovací kolona zapadla v blátě východně od Smolenska.
Písmeno G v podobě 4.16 představí obsluhu flaku, která se při pohledu na formaci Typhoonů vypouštějících salvu raket nejprve podělá a potom uteče.
No a konečně 4.17, a na tu se těším nejvíc, zavede faktor sériové výroby. Předpokládám, že rusové sice budou dost zklamaní, ale to je mi fuk. My taky možná ke konci války budeme mít problémy, ale což. Amíci a Tomíci budou v poho.
No a já půjdu do důchodu a budu se dál těšit na BoBa.

Kurtisi, a co ti brání v tom, abys jim pomohl a těch písmen nebylo tolik, ale třeba jen už B ?

a na sériovou výrobu a polní provozní podmínky u VŠECH letectev se také velmi těším, to bude smíchu, až jistí zjistí, že budou plakat a plakat ;))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Bart Simpson
Skúšal niekto už túto vecičku? Včera som testoval a 1 lietadlovka vyšla na 3x. Dnes ešte vyskúšam "Šturmovikove" Jamato a dám vedieť ako to dopadlo. Mrknutí
Len tak medzi reču, ono sa to nejako samé navádza alebo to treba ručne? Šklebící se

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/BAT-PB4Y-wingbat.jpg/300px-BAT-PB4Y-wingbat.jpg[/img] is not a valid Image.
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)
 
ringlett
Bart napsal:
Skúšal niekto už túto vecičku? Včera som testoval a 1 lietadlovka vyšla na 3x. Dnes ešte vyskúšam "Šturmovikove" Jamato a dám vedieť ako to dopadlo. Mrknutí
Len tak medzi reču, ono sa to nejako samé navádza alebo to treba ručne? Šklebící se

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/BAT-PB4Y-wingbat.jpg/300px-BAT-PB4Y-wingbat.jpg[/img] is not a valid Image.


V tom čumáčku je radar co Bat navádí na cíl. Jestli se nepletu dosah byl asi 5km a v okolí nesměla být žádná vlastní loď.
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,687,518 návštěv