November 22 2024 13:59:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 1
Paulus

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
AMD vs Intel, nová sestava
AJaromir
Tak to je slušná cena. Když pomyslím že 3090 se místy stále prodává za 70 000 kč

saldy
Chtěl jsem jí vzít, ale píšou, že cena není konečná.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
No ješte bych chvíli počkal být tebou, první série bývají chybové, drivery se ještě dolaďují. A rozhodně si pořiď tří-vrtulovou nebo vodu. Osobně bych vyhlížel MSI Trio sérii, ale 4090 zatím nepotřebuju. Ovšem do VR bude ideální Úsměv

AJaromir
Teď jsem četl že nové ovladače Nvidia 522.25 přináší až 24% nárůst výkonu pro DX12.
https://www.cnews...rsi-karty/

magot
Což by mohlo být dobré v FS2020, protože tam má 4090 výkon celkem mizerný ..

Havros
Tož jsem to kůpil a je to skok oproti 3090 ti. Cena mazec. Ale co by člověk neudělal kvůli droze - VR létání

Havros
Nechcete někdo Rizen 5 3600 za 2000,--Kč. Upgrade na Rizen 7 5800. Koupeno 3/21
PRODÁNO i s ventilátorem
Upravil/a Havros dne 31-10-2022 20:15

magot
pokud si chtěl něco na VR tak spíš 4090 .. u 3090 to je takový, že half life si zahraješ, ale jinak se žádná hitparáda nekoná, specielně v simech ..

Richi
Tak jak s novými procáky?
7950X3D se zdají fajn, ale co mi na tom vlastně vadí je ten fakt, že proti 5800X3D
nepřináší kromě ceny nic vcelku nového, protože je to pořád "jen" osmijádro.
Myslel jsem, že to od 7950X nebude zas až tak daleko, ale to často je.
Ve Vulkanu to snad ale vypadá, na prakticky podobný výkon u všech CPU.
Co tipujete, že je nakonec lepší volba? 7950X3d, i9 nebo i7-1370?

Hot_Dog
Pokud to chceš primárně na hraní, ještě k tomu na hraní ve VR, tak můj názor je takový, že i "jen" osmijádro je furt o 2 jádra víc, než co aktuálně na hraní potřebuješ a daleko důležitější je hrubý výkon jednoho jádra...

Tudíž bych si prošel Benchmarky jednotlivých CPU a vybíral podle toho, co nabídne nejlepší jedno-vláknový výkon v režimu, v jakém to budeš provozovat, tzn nevím třeba jestli budeš taktovat, nebo ne...

Samozřejmě pokud to chceš na nějakou výpočetní práci, tak tam počet jader naopak roli hraje docela velkou...
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

1stCL_Fucida
Já jsem s tím svým i7-13700KF spokojený Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Richi
Hot Dogu, no jasně, že jen na hraní. Úsměv
A protože chci i VR, alespoň aby to mělo potenciál až si to pořídím, tak nechci dát 50k kč za něco, u čeho potom zjistím, že jsem měl dát 55k kč a pořídít u jiného výrobce.
Jasně, 4090 do rozumného rozpočtu hází trochu vidle, ale je to jen jedna část, která lze nějak vyřešit.
Třeba zavřít ženu někam, kde se to nedomákne, nebo počkat na nějakou lepší cenu za takových pět let. Někdo tady kvůli tomu předělával i rok starou koupelnu myslím. Šklebící se
Jak oblafnul Fuci tu svou zůstane možná navždy zahaleno tajemstvím, třeba je rytíř Jedi. Ta moje je v zásadě v pohodě s původním odhadem 50-70k.
Jestli ale kousne nějakých 90k, to si už jistý nejsem. Třeba cena lehce spadne do konce zimy. Kdyby alespoň DPH výpalný nebylo tak strašidelný.
Jde ale hlavně o AM5 nebo Intel. Být či nebýt.
Zatím jsem spíše pro i7 dokud mě AMD nepřesvědčí o opaku.

Hot_Dog
Pokud chceš VR, zjisti si jaký výkon dávaj po přetaktování v jednovláknových úlohách, to je nejdůležitější a vem to, co bude mít větší tenhle single-thread výkon... (Nemám to teď zjištěné, jak je na tom 13. generace vs Ryzen 7000)

8mi jádro bude stačit, víc není třeba ikdyž dalo by se říct, že tím nic neskazíš, ikdyž to uplně taky není pravda, více jader znamená vyšší spotřebu a možná díky tomu nižší potenciál k přetaktování, ale to spíš až u hóóódně moc jader, jako třeba 16, 20 apod...
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,025 návštěv