September 22 2025 14:23:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
petsild

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
War Thunder
Pragr
Tuším někde kolem 14 minuty

Pragr
313_Nevo napsal:...
Simulator je pojem, ktory si niekto vymyslel, aby sa nim mohol ohanat (nechcem napisat lestil ego). Úsměv...

Simulátor je jedna z kategorií her. Stejně jako strategie, akční hry, arkády MMORPG, RPG atd. Stejně tak by si mohl říct, že pojem strategie vymyslel někdo jenom proto aby si honil ego a WoT nebo WT je vlastně strategie (protože přeci taky někdy musíš přemýšlet, jestli zahneš doleva nebo doprava a to je přece strategie Úsměv ). Mimochodem i sami tvůrci WT označují tuhle hru za "free combat MMO game", nikoli za "simulation".

Vilik
Ty rychlosti by to chtělo vážně otestovat a porovnat se šturmem. Tempík se do toho doufám s vervou pustí a zkusí si maximálky u stihacích a bitevních letadlech, jak moc se lišej od stařičkýho šturma, kterého mnozí mylně považují za etalon simulace létání.Úsměv

saldy
Proboha Tempiku nic neporovnávej. Ta debata může být už jen zmutovaná.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
olda Olde maly
Rychlost Jaku-3 mi přijde ok. Ale ta obratnost, ta obratnost. Utočí ho Bf-109 G6 třeba. A podle mě by neměl. V 2 000 m.
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

313_Nevo
Tempik sry, to bol dotaz na tomasa Mrknutí Upravil som uz ten prispevok, aby to nemiatlo.

Oldo, vse dobre, jasne nejde o slovickarenie, to by sme tu boli do rana Úsměv

Pragr, ja bych to vsetko nazval simulacna hra, potom to aspon sedi s tymi ostatnymi - akcna hra, strategicka hra, hra na hrdinov... Šklebící se

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

tomaspelej
Pragr napsal:
Tuším někde kolem 14 minuty

tak jsem to zkouknul a důležité je si to pořádně prohlédnout už cca od 11:30 minuty protože někdy v tu dobu se dostává za ocas tomu letadlu a přepíná klapky do polohy COMBAT....Mrknutí

tomaspelej
olda maly napsal:
Rychlost Jaku-3 mi přijde ok. Ale ta obratnost, ta obratnost. Utočí ho Bf-109 G6 třeba. A podle mě by neměl. V 2 000 m.

Oldo a zkoušel si to? Mě se teda ještě nepovedlo s G-6 utočit Jaka, ale možná dělám něco špatně

LEON
olda maly napsal:

Bereš Oldo v tom ,,utočení" potaz také rozdíly mezi skily pilotů, třeba rozdílná odolnost proti Black-Outu? Stále jsme totiž v MMO-RPG, tady nezáleží pouze na vlastnostech strojů.

https://www.rcfree.eu
1stCL_Werner
Holt není každej Lipfert Šklebící se
1st Czech Lions - Resistance is futile...

tomaspelej
LEON napsal:
olda maly napsal:

Bereš Oldo v tom ,,utočení" potaz také rozdíly mezi skily pilotů, třeba rozdílná odolnost proti Black-Outu? Stále jsme totiž v MMO-RPG, tady nezáleží pouze na vlastnostech strojů.

tak to éro bude točit pořád stejně, jenom s vycvičenou posádkou toho víc uvidíš na monitoruMrknutí

LEON
Právě, pokud bude pilot Jaku mít méně vycvičenou posádku a bude chtít při točení i vidět soupeře, tak si bude nakládat menší géčka a točit s větším rádiusem nebo s menší rychlostí, ne?
Upravil/a LEON dne 09-01-2013 17:34

https://www.rcfree.eu
tomaspelej
pokud budou v souboji tak bude spíš točit na plno i s rizikem, že ztratí kontakt s nepřítelem. Nebo takhle bych spíš postupoval já kdybych měl G6 za prdelí, pokud by to bylo obráceně tak bych spíš letěl jak píšeš Ty

olda Olde maly
Možná to už spravili, ale ten black-out se dostavuje stejně postupně. Tady jde o to, že ten Jak-3 měl daleko větší poloměr zatáčky i s klapkama, než ta G-6. A nebo Šklebící se jsem toal lama, že by mě utočil i s He-111. No nebylo to s tím Mezkem poprvé. U Fka bych to ještě bral, ale u té G6 se mě to fakt nezdá.

Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

tomaspelej
mě přijde, že právě G-6 točí nejhůř ze všech 109.....ale možná je to jenom můj pocit

Bierglass
313_123 napsal:
Bierglass napsal:
313_123 napsal:
Bierglass napsal:
Mám jen jeden skromný dotaz.Je tu prosím někdo,komu v této hře (WOT)funguje TrackIr?Může mi v případě kladné odpovědi někdo poradit jak ho aktivuji?
děkuji

tak tohle byl pro mě taky oříšek
pomohlo aktualizovat gamelist v trackiru (někde v něm v pravo nahoře tuším) Mrknutí

Numero jsi genius ,jak málo stačilo aby to začalo fungovat .Děkuji.Mrknutí

ne 313pegy mě řek že sem blb
mám tu radu od něj Šklebící se

No tak v tom případě je genius on a nezbývá tím pádem nic jiného než souhlasit s jeho výrokem.Šklebící seŠkoda ale zkazil jsi si to sámCoolCool

313_Nevo
Tak vcera som si dal par letov na FullReal, ze ake to teda po case je Úsměv

Nelieta sa to spatne, funguje uz prepinanie engine managementu z auto na manual a da sa stelovat napr prop pitch a mixture. Hurrik dokonca vie padnut do vrtaku, ale clovek sa musi snazit Úsměv Inak to som si vsimol aj v CLODe.

Hlavna deviza je ale ten herny obsah si myslim. Je to nie nepodobne AIRFORCE WAR, clovek skoci do squadu a pocka si na svoju hru, ulohy su jasne a lieta sa na jeden spawn. Aj napriek ostatnym veciam, si myslim, ze prave tento online obsah bude hlavnym lakadlom. A spolu s dlhodobymi statmi to bude motivovat k dalsiemu hraniu.
Bo co moze ponuknut ROF alebo CLOD online? Pokial sa nekona specka ako napr SOW, tak je to celkom chudobne. Par dedikacov kde sa vrtia mapy a staty sa resetuju kazdy mesiac, to je podla mna dost malo. Úsměv

PS: jeden let som letel na G50 a strihol som si suboj s F4F a musim povedat, ze to bola zabava. A vobec mi nevadilo, ze to bolo nad FR. Myslim, ze dost wwii pilotov by sa po vojne nechalo nalakat na suboj s protivnikom, ktoreho by inak nikdy nestretli Mrknutí

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

CSL1_Zmije
313_Nevo napsal:
Tak vcera som si dal par letov na FullReal, ze ake to teda po case je Úsměv

Nelieta sa to spatne, funguje uz prepinanie engine managementu z auto na manual a da sa stelovat napr prop pitch a mixture. Hurrik dokonca vie padnut do vrtaku, ale clovek sa musi snazit Úsměv Inak to som si vsimol aj v CLODe.

Hlavna deviza je ale ten herny obsah si myslim. Je to nie nepodobne AIRFORCE WAR, clovek skoci do squadu a pocka si na svoju hru, ulohy su jasne a lieta sa na jeden spawn. Aj napriek ostatnym veciam, si myslim, ze prave tento online obsah bude hlavnym lakadlom. A spolu s dlhodobymi statmi to bude motivovat k dalsiemu hraniu.
Bo co moze ponuknut ROF alebo CLOD online? Pokial sa nekona specka ako napr SOW, tak je to celkom chudobne. Par dedikacov kde sa vrtia mapy a staty sa resetuju kazdy mesiac, to je podla mna dost malo. Úsměv

PS: jeden let som letel na G50 a strihol som si suboj s F4F a musim povedat, ze to bola zabava. A vobec mi nevadilo, ze to bolo nad FR. Myslim, ze dost wwii pilotov by sa po vojne nechalo nalakat na suboj s protivnikom, ktoreho by inak nikdy nestretli Mrknutí

Už ho to sežralo MrknutíCool

tomaspelej
teď jsem našel na oficiální fóru zajímavou informaci. S tím jak se upravujou (dodělávají) letové modely tak se mění i parametry letadel uváděných ve hře, takže to co je u letadel napsáno nemusí odpovídat tomu jak to letadlo létá ve hře....

606_Temp
Nemusí, ale může . To je dobrý alibismus Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,084,755 návštěv