Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
|
Hoper |
Přidané 18-02-2014 21:48
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
díky za ty procenta, já je hledal půl dne ...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 19-02-2014 00:04
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Statistika neklame. Pokud jsou zdrojová čísla správně, pak poskytuje relevantní výsledky. Statistika pouze neříká nic o tom, jak dopadne konkrétní případ. Statistika poskytuje obrázek o tom, jak dopadne příštích 1000 akcí. Je fakt, že 10 pokusů je málo na věrohodnou statistiku. Ale 100 už je docela smysluplné číslo a tisíc stačí i pro volební preference. Odhaduju, že mám za sebou asi 20 letů na pozemáky. Tedy to ještě není úplně relevantní číslo. Nicméně už to není úplně málo na utvoření základní představy. Nepoškozen jsem zůstal jednou a to při útoku na letiště s dalšíma IL2 a LaGG3. Povedlo se mi z čelňáku trefit scramblující Bfko a prvním útokem vyřídit jeden flak a po zatáčce hned druhý flak (takhle hezky už se mi to nepovedlo zopakovat). Pak už nebylo, co by po mě střílelo. Při všech ostatních pokusech jsem byl trefenej. Pokud jsem udělal druhý nálet, většinou sestřelenej (lítal jsem všechny možné mise proti pozemákům, nejen letiště). Asi 3x jsem přistál. Podobně myslím 2x jsem se nedostal k výstřelu, páčto mi ustřelili křídlo, motor, nebo hlavu ještě mimo dostřel.
Btw ustřelené křídlo se chová jinak než v CLODu, bude se to líbit Bierglassovi. Bfko ztratí stabilitu při ustřelení křídla za kanonem a nedá se s tím nic dělat.
Jinak jistě souhlasím s tím, že velkou část problému má na svědomí nehotový DM. Až ten IL2 začne používat brnění přes to pyžamo, ve kterým lítá, bude to zas jiná písnička. |
|
|
|
Farky |
Přidané 19-02-2014 21:50
|
Uživatel
Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
Statistika neklame. Jenže nejde porovnávat statistiku z pokřivené simulátorové pseudoreality se statistikou z WWII. V simulátorech se totiž lítá úplně jinak než se lítalo ve skutečnosti. Kdyby to udělali opravdu podle skutečnosti, tak to nikdo nebude hrát.
Neměl jsem s flakem při tom útoku čtyřky Il-2 na letiště nějaký nepřekonatelný problém. Někdy jsem to schytal, ale to jsem musel udělat kravinu. Což z mého pohledu znamená, že to nebylo tak strašné. Byla to podobná zkušenost jako v klasickém ilovi (s tím rozdílem že zásah je v BoS často fatální). Ono útočit v menším počtu na letiště je vždycky o držku. Kdyby v těch čtyřech šturmech seděli lidi co spolupracují, flak by neměl šanci. I dvojice by to zmákla.
O těch misích kde člověk letí sám se nemá cenu ani moc zmiňovat. Jsem si vědom toho že tam žádné jiné mise teď nejsou, ale nejde z nich vyvozovat nějakou účinnost flaku. Pokud budu natolik odvážný (hloupý) a budu lítat stylem "one man army" a flak mě během útoku v 90% zabije, tak mi to patří a je to moje chyba. Lítat osamocený na bitevní útoky když je u cíle flak (a on tam je v simech vždycky) je pitomost. Sám to samozřejmě s oblibou dělám, což na faktu že je to pitomost nic nemění.
Tím neříkám že ten flak v BoSu nebyl přepálenej a že by ho takhle měli nechat. |
|
|
|
Bierglass |
Přidané 20-02-2014 19:45
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
Podle statistik zničila sovětská protivzdušná obrana u Stalingradu více jak 1.000 německých letadel (zdroje uvádějí údaje od 850 až po 1.200 letadel).Z tohoto pohledu mi přijde flak tak nějak akorát. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 20-02-2014 23:18
|
Stařešina
|
Bierglass napsal:
Podle statistik zničila sovětská protivzdušná obrana u Stalingradu více jak 1.000 německých letadel (zdroje uvádějí údaje od 850 až po 1.200 letadel).Z tohoto pohledu mi přijde flak tak nějak akorát.
Podle všeho byla na sovětské straně přítomna propagace. Vrcholu pak dosáhla u Kursku, kde některé prameny uvádějí "overclaiming" asi tak desetinásobek skutečnosti.
Dobrá, 850 až 1200 letadel. A kolik to bylo misí? Předpokládám že asi mnohem víc. Desítky tisíc? Hmm, třeba by stálo za to to spočítat. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 21-02-2014 22:59
|
Stařešina
|
Tak mám za sebou první intercept mise s Bf 109 proti náletu IL2 na německé letiště. IL2 je tank, nejde k zemi nijak snadno. Navíc maj doprovod a ti kucí v LaGG3 uměj střílet. První pokus tedy skončil tak, že mi LaGG ustřelil křídlo. Při druhé misi už jsem si dával pozor a sundal 3 šturmoviky. Sice platí, že nejsou úplně snadno sestřelitelné, ale motor a nádrže maj papírový. První zásah a začnou pouštět kapaliny či kouř a je to dál otázka času, než zadřou motor. Tedy pokračuje staré známé pravidlo z ROFu, že cinkne kulka, motor začne plivat olej a za chvilku je po legraci. Snad tohle ještě upravěj. Určitě by k tý celkový uvěřitelnosti přispělo, kdyby nebylo tak snadné poškodit motor, chladič, či nádrž.
Jinak z pohledu FM a zážitku z samotnýho boje to na mě působí velmi pozitivně. Je to docela adrenalin, který třeba v CloDu úplně nemám. To že není snadné udržet cíl v zaměřovači, to jak tuhnou kormidla s rychlostí, jak odletujou trosky po zásahu atd. atd. Je toho dost a je to hezký.
Jinak mám docela problém ve vzduchu od sebe odlišit typy letadel. Jak je to trochu dál, blbě se mi poznává Bfko od LaGGu. Přitom v CloDu je možný identifikovat letadlo celkem snadno na obdobné vzdálenosti. Možná za to může celkové černo šedo bílé prostředí a zimní kamufláže. |
|
|
|
Farky |
Přidané 22-02-2014 18:59
|
Uživatel
Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
Taky vám to padá neustále do woken? |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 22-02-2014 19:09
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Ne e. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 22-02-2014 19:31
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
Padalo, pomohlo mi dát detaily na max a pak už to bylo v pohodě... (NV 560Ti)
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Baron |
Přidané 23-02-2014 10:54
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Hra ako taka nie, ale pomerne casto mi padal v piatok Launcher. Ak som ale rychlo odklikol PLAY, vsetko bolo v poriadku. Dnes ani vcera to vsak nepadalo.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 23-02-2014 20:20
|
Stařešina
|
Tak můj zatím nějvětší problém BOSu je v tom, že se těžko motivuju k lítání něčeho jinýho. Už aby tu byl MP. |
|
|
|
Baron |
Přidané 23-02-2014 22:57
|
Diskutující
|
Je znizena presnost Flaku - uz to nie je taky strasny zabijak. Co vsak neznamena, ze si ho netreba vsimat. Je vyslovene zly napad letiet okolo flaku a nemanevrovat. Ovsem utok na letisko vo formacii Iljusinov ma teda svoje caro a atmosferu. Nadhera. Taky som bol nadseny zo znicenia skopcackeho letiska, ze od radosti som sadol hned do BF, podvesil 20 mm kanony a so zasnenym pohladom rozstrielal vsetky Iljusiny a Laggy na oblohe. Mnam. A teraz mozem ist konecne spat
P.S. Pristava sa lahsie ako v minulom patchi.
Upravil/a Baron dne 23-02-2014 23:04
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 24-02-2014 11:35
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Plně souhlasím!
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 24-02-2014 11:37
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
A nebo už to umíte ;-)
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 24-02-2014 12:32
|
Stařešina
|
Ono těch změn ve fyzice bylo víc. Jsou třeba drobné jednotlivě, ale celkem důležité dokupy. Co jsem postřehl je tuto:
1) Je míň splašená směrovka. První verze byly extrémně citlivé na malé výchylky směrovky.
2) Vyšlápnutá směrovka vede k ploché zatáčce. Dřív se muselo jít s vyšlápnutím skoro na 100%, aby to začalo točit. Dnes je ta reakce mnohem rovnoměrnější s výchylkou.
3) Zjevně upravili momenty setrvačnosti a hmotnosti. Je to znát ve vzduchu. A je to znát při odskocích při přistání.
4) První reinkarnace Bf 109 lítaly jako by to bylo letadlo z ROFu s rotačním motorem. Při přitažení byl znát výrazný gyroskopický moment.
Takže přistání bude opravdu o něco snazší. |
|
|
|
Baron |
Přidané 24-02-2014 15:33
|
Diskutující
|
Hošani, mám dojem, že trošku zväčšili pilota v kabíne. Myslím BF a LaGG. Nemôžem si pomôcť ale keď som pozeral staršie fotografie, zvlášť v Bf je ten pilot jednoducho väčší. Nie oveľa, ale teraz je taký nejaký, no, hm, akurát
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 24-02-2014 16:06
|
Moderátor
|
Rumcajs napsal:
Tak můj zatím nějvětší problém BOSu je v tom, že se těžko motivuju k lítání něčeho jinýho. Už aby tu byl MP.
Rumíku přesně tak. Už ať to jede v MP. Nemám problém létat něco jiného, jen spíš není kdy a kde. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 24-02-2014 16:07
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Možná ještě rostou, Barone. Oni tam Němci i Rusové v určité fázi posílali i malé děti...
Upravil/a 310_cibule dne 24-02-2014 16:07
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 24-02-2014 16:07
|
Moderátor
|
Baron napsal:
Je znizena presnost Flaku - uz to nie je taky strasny zabijak. Co vsak neznamena, ze si ho netreba vsimat. Je vyslovene zly napad letiet okolo flaku a nemanevrovat. Ovsem utok na letisko vo formacii Iljusinov ma teda svoje caro a atmosferu. Nadhera. Taky som bol nadseny zo znicenia skopcackeho letiska, ze od radosti som sadol hned do BF, podvesil 20 mm kanony a so zasnenym pohladom rozstrielal vsetky Iljusiny a Laggy na oblohe. Mnam. A teraz mozem ist konecne spat
Přesně! Dokonale jsem si užil veškeré možnosti toho scénáře! Je to slast. |
|
|
|
Baron |
Přidané 24-02-2014 19:54
|
Diskutující
|
310_cibule napsal:
Možná ještě rostou, Barone. Oni tam Němci i Rusové v určité fázi posílali i malé děti...
Ja viem Cibulko, toto vsak nie je simulator odvodov ale letecky. Nastastie Co by ale mohli urobit, tak to su zenske letecke pluky Cervenej armady. I ked Nocne carodejnice nebudu (obrovska skoda, Po-2 v kvalite aka sa tu crta by bola posusnanicko) dufam ze urobia aspon pluk kde lietala Lilja Litvjak. Alebo aspon podobny
X Novotny napsal:
Baron napsal:
Přesně! Dokonale jsem si užil veškeré možnosti toho scénáře! Je to slast.
Jj teraz je to parada. Skusal som to uz ani neviem na kolky sposob - so strelcom, bez neho, rozne typy vyzbroje, nalety z roznych stran a vysok, no jednoducho nadhera. Uz sa tesim na multiplayer, ten zadny strelec bude pre mnohych befkarov nepekne prekvapenie
Hals - und Beinbruch!
|
|
|