September 22 2025 11:31:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
War Thunder
606_Temp
tomaspelej napsal:
tak tady ( WT ) se rychlost neuvádí v ideální výšce....to jen tak pro detail.

Hned řádek pod údajem s rychlostí je v jaké výšce dosahuje tuto rychlost. Ale to by chtělo prvně číst a pak hodnotit

Ehm. Četl jsi po sobě ty dva řádky co jsi napsal? Můžeš mi vysvětlit, proč by tedy autoři udávali rychlost v náhodných výškách? A to tak náhodných, že by pro každé letadlo zvolili jinou měřenou výšku. Pokud by zvolili pro všechny letouny třeba výšku 0m, nebo výšku 1000 m, tak bys měl pravdu, ale u každého letadla je zvolena výška, ve které letadlo dosáhne bejvyšší rychlosti.

Abych ti to objasnil, tak se u letadel udává maximální rychlost a udává se i v jaké výšce byla dosažena. Tedy v jednom řádku maximální rychlost a v druhém řádku v jaké výšce byla dosažena. přesně jak je to tak popsané i v tom popisu letadel ve WOT.
Tedy maximální rychlost XXX
ve výšce YYY

1stCL_Fucida napsal:
A ještě drobounká rada: Tempík byl v potu tváře vycepován do stavu celkem rozumného odborníka na letadla druhé světové a to i co se letových výkonů týče, takže si nejsem tak úplně jistý, jestli by ho jen na okamžik mohla napadnout taková hloupost, jako neuvažovat při měření rychlostí výšku Úsměv

Tss, jsme se nejvíc chytli kdysi na na virtuální letecké škole a když to pročítám zpětně, tak jsme v tom plavali oba a možná bych se i teď postavil za názor Tempíka z před šesti rokama za Fučiho z před šesti rokama. Snad jsem byl možná příliš optimistický, pokud šlo o porovnání Il2 tempesta a Il2 Dory 44 a moc jsem si v Tempestu fandil Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Bierglass
Mám jen jeden skromný dotaz.Je tu prosím někdo,komu v této hře (WOT)funguje TrackIr?Může mi v případě kladné odpovědi někdo poradit jak ho aktivuji?
děkuji

1stCL_Ziza
Tomaspelej:
jsem nezávislý pozorovatel tohoto fora ale po přečtení všech...opakuji všech příspěvků tohoto vlákna má nejsilnější argumenty Tempík!...tvoje reakce jsou reakce náctiletého dítěte... nechte mě nebo už sem nebudu nikdy psát!osobně jsem si tvoje názory na hru přečetl velmi rád a zajímalo mě jaká je a zda si ji mám pořídit ale.....když jsem viděl ty videa a po zásahu letadla se vypsalo na obrazovku HIT 300...du blejt...pěkná grafika ale simulátor to není( ne jen podle těch popisků) na vyblbnutí a žrout času a peněz jako WOT(tanky) to bude dokonalý!!!

http://www.fliegenkoyotsz.ic.cz/
313_123
Bierglass napsal:
Mám jen jeden skromný dotaz.Je tu prosím někdo,komu v této hře (WOT)funguje TrackIr?Může mi v případě kladné odpovědi někdo poradit jak ho aktivuji?
děkuji

tak tohle byl pro mě taky oříšek
pomohlo aktualizovat gamelist v trackiru (někde v něm v pravo nahoře tuším) Mrknutí

olda Olde maly
No, že by se tady diskutovalo jsem si moc nevšim. Konečně už všichni přijměte to, že to prostě simulátor není a nebude! Je to hra a i když se tam tvůrci snaží vkládat nějaké prvky simulace, tak to hrou zůstane napořád. A nemusíte tady potom leštit svoje ega a ješitnost Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

Bierglass
313_123 napsal:
Bierglass napsal:
děkuji

pomohlo aktualizovat gamelist v trackiru (někde v něm v pravo nahoře tuším) Mrknutí

Numero jsi genius ,jak málo stačilo aby to začalo fungovat .Děkuji.Mrknutí

313_Nevo
olda maly napsal:...
Konečně už všichni přijměte to, že to prostě simulátor není a nebude!
...

Simulator je pojem, ktory si niekto vymyslel, aby sa nim mohol ohanat (nechcem napisat lestil ego). Úsměv
Oldo (a Zmije), prosim ta, nejdi Noviho vlakno pojednavajuce o moznych simulaciach reality a napis tam tvoj podrobny popis simulatoru, aby sme vedeli na com sme a z coho vychadzat.
Bo napr. pre niekoho nie je simulator to, co nema strukturalne limity, pre niekoho ineho nie je simulator to, ked sa lietadlo startuje stlacenim jedinej klavesy. A takto by sme mohli pokracovat.. Mrknutí Šklebící se

tomaspelej napsal:...
každopádně tady na 90% končím. Ty víš kde si sehnat info a kdo bude mít zájem tak PM

tomaspelej, ak nedas na tych 10%, tak si celkom u mna skoncil, myslim ze to trosku prehanas. Mrknutí
Pokial si si nevsimol, tak je tu viac ludi ktori maju zaujem o informacie, nie len Leon. Tak napr ja som sa vecne pytal, odkial ma Tempik to balancovanie a Tempik mi vecne odpovedal:
606_Tempik napsal:...
Na autory hry jsem měl jednoduchý dotaz:
Otázka: Proč má Tempest (ovšem týká se to i dalších strojů) jen čtvrtinu munice, než nosil doopravdy?
Odpověď: Protože se snažíme hru vybalancovat.
...

tomaspelej, a pokial si myslis, ze toto plati len pre arkadovu cast WT, tak urob ako sam pises, spytaj sa na fore a daj nam vediet ci v simulacii balanc nebude.

Pokial sa ale zbalis a pojdes het, tak vyhrali ti ludia, ktori ignoruju vsetko co nie je podla ich 'vycibreneho vkusu'. Úsměv
Ale aj takyto ludia mozu pisat svoje nazory, ze Mrknutí
Upravil/a 313_Nevo dne 09-01-2013 16:38
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

olda Olde maly
Safra netahejte mne hned pane kolego za slovo Úsměv Jasně že jsem to vlákno četl, taky jsem ho sledoval, když se tvořilo. Nejlepší výrok byl, už si ho přesně nepamatuji, proč se třepat, když se jen honěj pixely po obrazovce. Simulátor dle mého od slova simulace. Tedy simulovat něco, co existuje fyzicky. V našem případě jde o virtuální náhradu. A dále bych podotknul, že dle daných možností pokud možno, co nejblíže. Tedy realitě. Takto tento pojem chápu já. Ale pokud by to tak bylo, tak by o to stálo asi málo zájemců. To se už tady někde taky rozebíralo. Mě nevadí, že to to je více arkádové než simulační. Uvidím, až to bude hotové a Full Real pojede se vším všudy na 100% a co se tam bude dát podnikat. Třeba bude dobrá zábava.

j4ck41
juuu tady se to zase pekne hada

ja bych mel jenom dotaz ... co jsem si tady lehce precetl, tak jsem sel na Trubku a nasel tenhle Let´s play, kde manik lita ve Spitu a okolo 9, minuty pronese docela zasadni vetu "Jak se mi nabily kanony tak lehnul" ... to jako ze clovek vystrili munici do kanonu a po nejaky dobe se mu nabijou? Zamračený

313_123
Bierglass napsal:
313_123 napsal:
Bierglass napsal:
děkuji

Numero jsi genius ,jak málo stačilo aby to začalo fungovat .Děkuji.Mrknutí

ne 313pegy mě řek že sem blb
mám tu radu od něj Šklebící se

313_123
j4ck41 napsal:

ja bych mel jenom dotaz ... co jsem si tady lehce precetl, tak jsem sel na Trubku a nasel tenhle Let´s play, kde manik lita ve Spitu a okolo 9, minuty pronese docela zasadni vetu "Jak se mi nabily kanony tak lehnul" ... to jako ze clovek vystrili munici do kanonu a po nejaky dobe se mu nabijou? Zamračený

ve "full real" bitvách musíš přistát a si opraven a doplněn municí palivem
oprava tak tuším 2min
doplnění tuším 30s

Baron
j4ck41 napsal:

Kanony sa dobijaju v arkadovom mode automaticky za letu. Pri vyššich obtiažnostiach musíš pristáť a okrem doplnenia municie ti aj opravi a dotankuje mašinu. Samozrejme to chviľu trva.
Hals - und Beinbruch!

olda Olde maly
j4ck41 napsal:

Ale ani ne Úsměv V arkádě záleží jak máš vytuněný letadlo. Expert Ti dost přidá. Narveš kredity do zbrojíře a máš nabito cobydup Šklebící se Není problém, že v arkádě maj borci okolo 20ti skalpů. I přes, viď Tome? V HB čekáš po přistání a zastavení tak 18 vteřin. Full už bylo zmíněno.

j4ck41
aaa jako RRR mod

Merten
313_123 napsal:
Bierglass napsal:
děkuji

Mě funguje bez problému ale pravda musel jsem si stáhnout soft k Tiru verze 5 na 4 to nefungovalo.

Pragr
Například v tomhle videu

YouTube Video

je vidět jak chlapík letí full real bitvu s Jakem-3. Ve výšce 270(nevím co, asi metrů) letí na 100% výkonu rychlostí cca 440(nevím čeho, asi km/h). To mi na Jak 3 těsně při zemi přijde zatraceně málo a jen potvrzuje, že to s nějakou reálnou předlohou nemá příliš společného.

Tím nechci nic zatracovat, já se třeba u WoT jednou za čas taky nehorázně vyblbnu Úsměv
Upravil/a Pragr dne 09-01-2013 15:23

tomaspelej
olda maly napsal:
j4ck41 napsal:

Ale ani ne Úsměv V arkádě záleží jak máš vytuněný letadlo. Expert Ti dost přidá. Narveš kredity do zbrojíře a máš nabito cobydup Šklebící se Není problém, že v arkádě maj borci okolo 20ti skalpů. I přes, viď Tome? V HB čekáš po přistání a zastavení tak 18 vteřin. Full už bylo zmíněno.

20 kousků v arkádě už je dobrej výkon, rekord mám 21 a stále to ještě není to maximum, ale to už nelétám protože je dost o ničem....

v historické se mi nejvíc podařilo 7 sestřelů a ve FULL REAL 1 sestřel Cool
a jelikož jsem letecký elév tak postupuju pomalu a s lítáním na joysticku na maximální obtížnost ve hře teprve začínám takže je pro mě ten 1 sestřel úspěch

příklad: V arkádě přebíjí Spitfire Vc 36vteřin bez vycvičené posádky, s vycvičenou posádkou 13 vteřin, to stejné Lancaster MkIII doplní 2x 4000lb pumy bez posádky za 1minutu a nějaký drobný a s vycvičenou posádkou za 36 vteřin Úsměv

v historické trvá oprava a dobití munice podle toho jak moc je vycvičená posádka (pozemní personál)

dám na těch 10% procent, včera jsem měl od rána špatnej den, tak jsem byl večer trošku nasranej. Takže pokud jsem někoho mými příspěvky urazil tak se omlouvámMrknutí

606_Temp
313_Nevo napsal:

606_Tempik napsal:...
Na autory hry jsem měl jednoduchý dotaz:
Otázka: Proč má Tempest (ovšem týká se to i dalších strojů) jen čtvrtinu munice, než nosil doopravdy?
Odpověď: Protože se snažíme hru vybalancovat.
...

Pokial si myslis, ze toto plati len pre arkadovu cast WT, tak urob ako sam pises, spytaj sa na fore a daj nam vediet ci v simulacii balanc nebude.

Pokial sa ale zbalis a pojdes het, tak vyhrali ti ludia, ktori ignoruju vsetko co nie je podla ich 'vycibreneho vkusu'. Úsměv
Ale aj takyto ludia mozu pisat svoje nazory, ze Mrknutí

Hele proč bych se měl ptát na fóru, jestli to mají tak nastavené i ve full real, když si to full real (mám pocit, že pořád zapomínáte, že tuto hru mám a není problém si ji kdykoliv zapnout) zapnu a otestuju si to sám.
Hlavně nechápu co se ti nelíbí na tom, že píšu svůj názor. Respektive ani svůj názor nepíšu. Píšu jen vlastnosti hry. Nebo se nesmí psát vlastnosti hry, které jsou špatné? To budu hned kamenován?
A na můj vkus to taky neházej. To není o vkusu, ale o surových číslech. Jestli je Fokáč pomalejší než La5, tak je to fakt, ne můj vkus.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
tomaspelej
Pragr napsal:
Například v tomhle videu

YouTube Video

je vidět jak chlapík letí full real bitvu s Jakem-3. Ve výšce 270(nevím co, asi metrů) letí na 100% výkonu rychlostí cca 440(nevím čeho, asi km/h). To mi na Jak 3 těsně při zemi přijde zatraceně málo a jen potvrzuje, že to s nějakou reálnou předlohou nemá příliš společného.

Tím nechci nic zatracovat, já se třeba u WoT jednou za čas taky nehorázně vyblbnu Úsměv

v které minutě to asi tak je? skoukl jsem to a nějak jsem nenašel scénu kterou popisuješ

Rumcajs
Pragr napsal:
Například v tomhle videu

YouTube Video

Hele ale kdyby to bylo v majlích, jako že tam určitě bude volba, co to má ukazovat, tak by ten Jak šel přes 700 km/h. A to už je zas sakra fofr takhle nízko. Ale jak píšeš. Nejde o snahu rekonstrukce reality. A to ani na úrovni, jakou předvádí ROF.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,083,179 návštěv