November 24 2024 13:36:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
606_JuLB
Hoper, v 50% prípadov som ťažko poškodený / mŕtvy prv než doletím k flaku na účinný dostrel (Bf). A rozhodne neletím to priblíženie priamo a v rovnomernom klesaní. V ďalších 48% som ťažko poškodený / mŕtvy po zneškodnení toho flaku (čo mi je teda fakt platné) a zvyšné dve percentá mám tu možnosť zaútočiť na ďalší flak, kde sa celá story opakuje. A ako pravdepodobne sa zopakuje šanca 2 percent je viac než jasné.Šklebící se

Flaky v il2 1946 su proti tomu amatéri, a Clodovské sú totálne bezzubé.

Presne o 21.00 CET začal BOS hlásiť stratu konektivity k hlavnému serveru, takže neobmedzené testovanie definitívne skončilo.Smutný
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

Shadowdeath
Baron napsal:

Shadowdeath napsal:

Baron napsal:
Celkovo som s týmto posledným patchom veľmi spokojný. No, a dnes uvidíme či už je "Early Access" neobmedzený, ale nám ho znovu stopnú až do piatku Šklebící se

Takže není náhoda, že mě to dnes pustilo do hry? Úsměv

Je. Uz to nefunguje. Aspon teda mne Smutný

Taky už mě to neběží Smutný
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Hoper
Baron napsal:

Hoper napsal:

Jinak co jsem teď koukal na Baronem postnuté obrázky: Barone, ty jsi po útoku na flak odlétal "rovně" (měnil maximálně jen dva směry) ??
Jestli ano, pak se ale není čemu divit, že tě semuli.

Hopere az ma naucis ako manevrovat s mrtvym pilotom, potom rovno nepoletim. Takze som same ucho ako to urobit :D

Hmm, je blbé, že program ještě neumí přelézt střelcem k pilotovi, vyhodit jeho mrtvé tělo a pokračovat dál v letu.
Nebo jsi tuhle možnost ani nezkoušel ?
:))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
606_JuLB napsal:

Hoper, v 50% prípadov som ťažko poškodený / mŕtvy prv než doletím k flaku na účinný dostrel (Bf). A rozhodne neletím to priblíženie priamo a v rovnomernom klesaní. V ďalších 48% som ťažko poškodený / mŕtvy po zneškodnení toho flaku (čo mi je teda fakt platné) a zvyšné dve percentá mám tu možnosť zaútočiť na ďalší flak, kde sa celá story opakuje. A ako pravdepodobne sa zopakuje šanca 2 percent je viac než jasné.Šklebící se

Flaky v il2 1946 su proti tomu amatéri, a Clodovské sú totálne bezzubé.

Presne o 21.00 CET začal BOS hlásiť stratu konektivity k hlavnému serveru, takže neobmedzené testovanie definitívne skončilo.Smutný

škoda že to nemůžu otestovat sám....
O kterou misi se jedná ? Řeknu Novotňasovi nebo Shidenovi.

ovarek.cz/hamster.gif

Baron
Hoper napsal:

Baron napsal:

Hoper napsal:

Jinak co jsem teď koukal na Baronem postnuté obrázky: Barone, ty jsi po útoku na flak odlétal "rovně" (měnil maximálně jen dva směry) ??
Jestli ano, pak se ale není čemu divit, že tě semuli.

Hopere az ma naucis ako manevrovat s mrtvym pilotom, potom rovno nepoletim. Takze som same ucho ako to urobit Šklebící se

Hmm, je blbé, že program ještě neumí přelézt střelcem k pilotovi, vyhodit jeho mrtvé tělo a pokračovat dál v letu.
Nebo jsi tuhle možnost ani nezkoušel ?
Úsměv)

No vieš, oni natiahli brká obaja. Simultánne Šklebící se Ako tu už písali iní - je to suverénne najvražednejší flak, s akým som sa doposiaľ v simulátoroch stretol. Úsměv
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Novotny
Hlavně by ten střelec musel být Belmondo či podobný, Za ním je nádrž(ostatně je ve hře skrze prosklení vidět) a pak jedině za letu ven ze střeliště a do kokpitu jakosi doletět. Mrknutí

Baron
Pff Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

Rumcajs
Ten flak je samozřejmě úplně mimo mísu. Pozorováním bych řekl, že je asi 30% šance na to být slušně zasažen při přeletu nad cílem. Chci říct, že za sta misí, kde bych jen proletěl cílovou oblast, bych se minimálně ve 30% případů nevrátil. Pravděpodobnost zásahu ještě před možností vystřelit je asi poloviční. A to bych řekl se s odhadama těch % držím ještě docela nízko. Teď drobně matematiky.
Pravděpodobnost, že přežiju misi je řekněme těch 70%, lépe zapsáno 0.7.
Pravděpodobnost že přežiju 2 mise je 0.7*0.7=0.49.
3 mise 0.343
4 mise 0.2401
5 misí 0.17807
...
10 misí asi 3%
...
20 misí míň než 0.1%

Jestli je tedy plánovaná off-line kampaň na 30 misí, si troufám říct, že bychom zde neviděli nikoho, kdo by ji dokázal dokončit bez virtuální smrti. Lépe řečeno by bylo nutno opakovat každou druhou misi.

No na IL2 foru někdo dal dokupy přehled podobných čísel od Typhoonů při invazi a dospěl k závěru, že pravděpodobnost ztráty letadla byla něco přes 1% na misi. Což tedy je furt velmi solidní záruka, že pilot nedokončí turnus. Zejména při úvaze, že dělali několik startů za den, se ty procenta na přežití docela rychle snižují.
During the Mortain counterattack Typhoons flew 295 sorties from 18 squadrons (271 rocket, 24 bomb) and incurred 3 Typhoons shot down, one pilot killed. That is a mere 1.02% loss rate for aircraft!

Tedy stávající laseroví zabijáci pravděpodobně dostanou trochu lidštější podobu, aby se to dalo považovat za simulaci.

1stCL_Novotny
A to si představ tohle a procenta se Ti strachem počůrají.

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/85/Bundesarchiv_Bild_183-J08339%2C_Ausbildung_an_der_Vierlings-Flak.jpg/797px-Bundesarchiv_Bild_183-J08339%2C_Ausbildung_an_der_Vierlings-Flak.jpg[/img] is not a valid Image.

Rumcajs
Jistě Novi, mě stačilo, když jsme na vojně stříleli z samopalu vz. 58 a pochopil jsem, že nebudu hrdina. Ani před to bych nevlezl a to ani v tanku. Přesto mám takové svrbění za uchem, jestli ti britové to nemaj spočtený docela dobře.

WT_Horrido
Pokud se chcete zbavit strachu z FLAKu čtěte Clostříka. Obzvláště o útoku na Schwerin.

Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Jinak osobně jsem samozřejmě zcela proti 777 a jejich pojetí flaku. Zvláště když ukončuje moje DID kariéry v ROF! Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

LEON
WT_Horrido napsal:

Pokud se chcete zbavit strachu z FLAKu čtěte Clostříka. Obzvláště o útoku na Schwerin.

Šklebící se

Moje nejoblíbenější pasáž z celé knihy Mrknutí

https://www.rcfree.eu
Shadowdeath
Flak je hodně přesnej, ale že by byl "mimo mísu" mě nepřijde. Když jsem sám nad cílovou oblastí a všechny flaky se soustředí jenom na mě, tak si myslím, že těch 70% je ještě pěkná šance na přežití. Respektive nepřijde mě to jako nějak zásadní rozdíl oproti starému šturmu (jak je na tom CLOD nevím), když letím nad zaflakované cíle sám, tak to dost často končí smrtí Šklebící se

Minule byl flak o ničem, teď je zase moc vostrej, však oni to nějak vyladí, maj na to čas Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
Stačí si pročíst IL2 forum a najít příspěvky lidí, co se v tom nějak vyznají. Tedy to jsou ti, co mají k dispozici třeba válečný statistiky, nebo ti, co prošli armádním výcvikem a na letící cíl skutečně stříleli. 70% šance na přežití jednoho průletu je samozřejmě strašně málo. Takové ztráty by si nemohli dovolit ani Rusové ani Američani. Ne třeba že by Stalin nechtěl, ale tolik pilotů a letadel prostě neměl. Kdyby každý den musel obnovit 50% pilotů a letadel, asi by toho nad frontou moc nelítalo, že (2 mise na letadlo za den)? A němci by asi do takových ztrát taky asi nešli. Tedy je to mimo mísu. Asi to není snadné namodelovat tak, aby to působilo uvěřitelně. Taky to souvisí s damage modelem. Předpokládám, že se reálně často stávalo, že zasažené letadlo nebylo poškozeno nijak zásadně a normálně odletělo. Doma se opravilo a jelo se dál. V BOSu se mi zdá, že takových minoritních poškození je asi málo. Že to asi počítá zásah do určité oblasti letadla s nějakým hit boxem a trefa = zničeno. Určitě je to velmi komplexní věc, ale aktuální stav není ani reálný ani hratelný a doufám, že alespoň k jednomu z těchto cílů se upnou.

Hoper
X Novotny napsal:

Hlavně by ten střelec musel být Belmondo či podobný, Za ním je nádrž(ostatně je ve hře skrze prosklení vidět) a pak jedině za letu ven ze střeliště a do kokpitu jakosi doletět. ;)

čeče, jakobys nevděl, že střelec Váňa je RUSKÝ čelověk a ten dokáže všechno...
:))

... po křídle

ovarek.cz/hamster.gif

Shadowdeath
Souhlas s dmg modelem, jak tě škrtne jsi v prd... Rozhodně zde na mě šturm nepůsobí jako "létající tank" Úsměv

Tvé "nízké" šance na přetiží vidím v tom, že jsi nad cílem sám. Pak se na tebe soustředí veškerá palba. Kdyby vůdci, posílali letadla po jednom nad cíle chráněné flakem, tak by se jim prostě nevraceli. Když jsem letěl misi útok na letiště, tedy 4 šturmy a 2 stíhačky, tak ten flak už nebyl takovej problém. Všechno to prostě nepálilo do mě. Nakonec sem sice zhynul právě flakem, ale to bylo mou blbostí, kdy při útoku na něj, v lehkém divu, čekal příliš dlouho se střelbou. Zde bych se spíš divil, kdyby mě netrefil, protože je prostě blbost jít po flaku, kterej je zaměřenej na tebe. Pak už z jeho pohledu nejsi rychle letící cíl, který je obtížné trefit, ale naopak se stáváš rychle se zvětšujícím blbcem co si jde pro smrt Šklebící se Kdybych se na něj úplně vy.. udělal dva rychlé průlety na letadélka/autíčka, shodil dárečky a upaloval domů, vše by bylo OK.

Na fórech si sice lidi můžou postovat nějaké statistiky apod. ale je to prostě o tom, jak to na konec bude hratelné. Když tam dají flaky, který nic netrefí tak to bude prostě dost o ničem.

WT_Flan
Ja nevim co proti tem flakum mate ? Letim a koukam, kolem to praska a rikam si, ze to jsou nejkrasnejsi "Bum a cmoudiK" co jsem kdy videl :-D

magot
606_JuLB napsal:Flaky v il2 1946 su proti tomu amatéri, a Clodovské sú totálne bezzubé.

Účinnost flaku ve šturmoj je imho docela dobře vyvážená. V kódu lze ale snadno nastavit 100% přesnost, což jsem si taky odzkoušel a tak zřejmě vypadá i ten v BOSu co to tak čtu ... asi to teprve vyladí ...
Co bylo skutečně v reálu velmi účinné byl flak Vierling/Flak38 pro letadlo letící ve výšce okolo 500-600m takřka smrtelné pokud to neobsluhoval nějakej jouda jako tenhle Šklebící se
img.ceskatelevize.cz/program/porady/16867/foto09/01.jpg
Btw ani fifty quad nebyl k zahození pro krytí proti nízko letícím nepřátelům ...

Farky
Hoper napsal:
Možná by Farky mohl dohledat buď celkové ztráty nebo ztráty způsobené letadly protivníka k této jednotce, aby bylo vidět, že on ten flak byl docela "přesný" a nebezpečný (obecně). Stačí i vzpomenout na strach Clo-Clo z útoků na flakem bráněné cíle...
Osobně si myslím, že ztráty způsobené AAA byly větší než 1/3, ale pokud to nedohledám, nemá cenu to zmiňovat Mrknutí

Mohl bych ty ztráty dodat, no problemo. Je to ale myslím zbytečné, snad všichni chápou že flak byl hodně nebezpečný. Dohady jsou spíš o tom jak to přenést do hry a jak moc nebezpečný by ve hře flak měl být. Jinak flak měl v ETO na svědomí pravděpodobně víc amerických letadel než stíhači Luftwaffe. Ofiko statistiky USAAF to rozdělují následovně - stíhači 36,6%, AAA 46%, ostatní příčiny 17,4%. V MTO je to zase trochu jinak (37,5%, 36,3% a 26,2%).

Statistiky jsou tuze ošemetná věc. Čistě statisticky vzato měl stíhač USAAF v ETO šanci 99,25% že ho během bojového letu nesestřelí flak. Čistě prakticky - 18. září 1944 posílá 56th FG 39 Thunderboltů na "flak busting" v rámci podpory operace Market Garden. 16 jich je sestřeleno a dalších 13 poškozeno. Šance že pilot P-47 během téhle mise nebude sestřelen 59%, šance že ho nezasáhne flak 25%. Je to sice extrém, nicméně to ukazuje jak můžou celkové statistiky klamat.

Stejně sem alespoň hodím bojové ztráty šturmoviků VVS RKKA za WWII -
Celkové ztráty - 10 759 kusů
Sestřeleno ve vzdušném boji - 2557 kusů
Sestřeleno flakem - 4679 kusů
Zničeno nepřítelem na zemi - 109 kusů
Nevrátilo se z bojové mise (nezvěstné) - 3414 kusů

-------------

Flak byl tento týden v BoSu fakt hodně brutální. Nebylo to pro mě ale nehratelné, i když se to k tomu hodně blížilo. Klasický šturm je podobně drsný, pokud je flak nastavený na Ace (a vlastně i Veteran). Člověk nesmí udělat sebemenší chybičku, jinak to prostě koupí. Rozdíl je v tom, že v klasice ten Il-2 snese hodně zásahů, zatímco v BoSu každý zásah hrozně bolí. Což je věc damage modelu, ne flaku. Oni snad i psali, že pancéřování na Il-2 není hotové (mimo jiné). Další rozdíl ve flaku v ilovi a BoSu je těžký flak. Když v ilovi nepolezu nad 300m, nemusím se o všelijaké ty "osmaosmdesátky" starat, u země prostě nestřílejí. V BoSu to do nás pere při letu 30m nad zemí, střílí ze tří kiláků a práská to sakra blízko.

WT_Flan:
Ja nevim co proti tem flakum mate ? Letim a koukam, kolem to praska a rikam si, ze to jsou nejkrasnejsi "Bum a cmoudiK" co jsem kdy videl :-D

Hezký to je, to je fakt. Letím, kolem to zapráská a říkám si, že to je ten nejkrásnější hořící Il-2 bez křídla co jsem kdy viděl. Šklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,034,975 návštěv