September 22 2025 11:24:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
War Thunder
magot
WoT je zlo.

313_123
tak jsem potkal už i německou P47
ve furym dal dvě 110 za let
kdž byla ještě CCCPvs3Ř s mou oblíbenou I16 La5FN
do vrtáku se dá spadnout jo - no mě se to ještě nepovedlo
je to taková docela pekná čílečka
zjistil jsem že jsem zanedbal svou kar v rofu
asi to pude z disku
páč jsem zjistil, že mě
odstartrovat
letět na ten samej flek na ty samé jednotky
přistat
nějako už to neba
po prvotním nadšeném okukování grafiky
po prvotním ohmatávání rpg prvků
jsem zjistil že je to vlastně zas jen "hospodská rvačka"
po prvotním nadšení (dáno asi tím že jsem letěl po letech v houfu a s klucíma na TS) dal bych hře momentálně tak 35% jeto beta tak se občas ukážu kouknout co je nového ale jinak RoF - sim a GW2 - rpg

313_Nevo
606_Tempik napsal:...
Modely letadel jsou vycucané z prstu.
Modely letadel nemají základ v reálu, ale v balancování.
...

Tempik, a toto si si vycucal z prstu, alebo sa chystas to aj niecim dolozit? Mrknutí
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

606_Temp
Hele, jestli máš hru, tak si to prostě zkus. Když se ti s tím nebude chtít měřit, tak si otevří vývojový strom letadel, kde ti autoři daly tyto údaje. Pak to provnej s jakoukoliv knížkou co máš o letadlech (předpokládám, že nějakou máš, pokud ne, postačí v případě nouze i wikipedie). Jak už jsem psal - mám tam odlétáno vcelku dost a mohu porovnávat.

Na autory hry jsem měl jednoduchý dotaz:
Otázka: Proč má Tempest (ovšem týká se to i dalších strojů) jen čtvrtinu munice, než nosil doopravdy?
Odpověď: Protože se snažíme hru vybalancovat.

Otázka: Proč má Typhoon lepší stoupavost než Tempest (modernější nástupce ve všem podle testů lepší, včetně stoupavosti)
Odpověď: Křídlo Typhoonu bylo tlustější a možná lépe drželo vztlak.

Maximální rychlost Typhoona je jen 522 km/h. A to proto, že je to herně bitevní letadlo.
Fw 190 F8 má maximální rychlost 563 km/h a to proto, že je to bitevní letadlo.
Důvod proč zpomalit bitevní letadla? Aby je stíhací letouny mohli dohnat.
Ovšem i takový Fw 190 A-5 dokáže letět jen rychlostí 607 km/h. La-5 nám ale naopak letí slušných 650 a La-7 680. Fokáč A-5 má stejnou stoupavost, jako LaGG 3, Befko G-10 je na tom podobně. Mustang nebo La5 by asi taky neměli přestoupat Fw 190 D12, nebo Ta 152 (ani tu G-10).
Já sio nepotřebuji nic cucat z prstu. Mě stačí tu hru spustit a podívat se (ostatně to může každý, kdo ji má).
Kdo to hraje jako hru, tomu to je samozřejmě jedno, že ty letadla lítaj od oka bůhvíkoho. Prostě se to naučí hrát jako Zergy, nebo Protosáky ve Starcraftu. Pro letecké fandy to je prostě střílečka s letadýlkama s reálnými názvy (už ne ale vlastnostmi.)

"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Vilik
Jestli to maj opravdu tak udělaný, tak jsou to stejný ho**da jako WG apod. Vem čert, kdyby to tak bylo vybalancovaný v arkádě. Ale pokud je to i v rádoby simulaci, tak maj jediný štěstí, že je to "zdarma".

1stCL_Fucida
Hezky Tempíku Úsměv Docela se těším, co na to fandové těchto letadélek odpoví Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

tomaspelej
606_Tempik napsal:

a nemyslíš, že letové vlastnosti se s různou výškou letu můžou měnit? To, že je třeba u toho fokáče napsaná nějaká rychlost je vstaženo zároveň k určité výšce letu. Uváděj informace kompletní a ne jenom to co se Ti hodí.
Protože při zemi byl o dost pomalejší než uvádí hra.....

Samozřejmě netvrdím, že všechny ty údaje ve hře jsou 100% správně.

Jenom ještě pro informaci. Každé letadlo má 3 letové modely (pro každý mód jiný model)

1stCL_Fucida
Tomaspelej: Maximální rychlost letadla se VŽDY uvádí v "ideální" výšce. Vedle maximální rychlosti pak poměrně často můžeš najít rychlost na hladině moře. Nicméně data, která poslal Tempík minimálně u Typhoona zcela nesedí ani na jednu z těchto hladin.

A ještě drobounká rada: Tempík byl v potu tváře vycepován do stavu celkem rozumného odborníka na letadla druhé světové a to i co se letových výkonů týče, takže si nejsem tak úplně jistý, jestli by ho jen na okamžik mohla napadnout taková hloupost, jako neuvažovat při měření rychlostí výšku Úsměv

tomaspelej
tak tady ( WT ) se rychlost neuvádí v ideální výšce....to jen tak pro detail.

Hned řádek pod údajem s rychlostí je v jaké výšce dosahuje tuto rychlost. Ale to by chtělo prvně číst a pak hodnotit

Vilik
A co ty zvěsti o tom, že bitevním letadlům násilně snižujou maximálku, aby je stihači dohnali?

tomaspelej
pokud to tak je udělaný úmyslně tak to není dobrý. Koukal jsem na Typhoona a opravdu má max speed nižší než by měl být. Zkusím napsat na fórum dotaz proč tomu tak je

CSL1_Zmije
tomaspelej napsal:
pokud to tak je udělaný úmyslně tak to není dobrý. Koukal jsem na Typhoona a opravdu má max speed nižší než by měl být. Zkusím napsat na fórum dotaz proč tomu tak je

To se teda asi upišěš, pač je to stejný paskvil jako WoT. Když vemeš raálne parametry mašinám na ukor hratelnosti, aby si dětičky mohly zahrát a tatínkové nasolit prašule aby expily své ega jak jsou výborní tankisti, piloti, námořníci a bůhví co jěště, je mi z toho na blití velebnosti. Už jednou jsem zcela náhodně natrefil na borca, který mě označil za debila, páč jsem se mu snažil vysvětlit rozdíl mezi reálným simulátorem a tímhle paskvilem, páč on frajer už má odjeto přes 20000 bitev, no a koukám máme tu dalšího, který se snaží zpochybnit znalosti lidí, kteří se lépe orientujou ve výkonech letadelVyděšený
Sorry za spam chalani,když tak to smažte, ale myslím že tahle pitchovina sem vůbec nepatříCool

CSL1_Zmije
eee.. jinak jsem to ze zvědavosti vyzkoušel, ani Vám to sem radši psát nebudu jak jsem byl z toho nadšenejCool

tomaspelej
jestli si myslíš, že tady zpochybňuju něčí znalosti tak to jsi dost na omylu.
Myslel jsem, že máte zájem o informace z této hry, ale evidentně nemáte

LEON
tomaspelej napsal:
jestli si myslíš, že tady zpochybňuju něčí znalosti tak to jsi dost na omylu.
Myslel jsem, že máte zájem o informace z této hry, ale evidentně nemáte

Tome, to už patří k folklóru SVK, že ve vláknech her jsou tolik aktivní často ti, kteří tu hru nehrají (kromě krátkodobého odzkoušení) a vlastně ani nechtějí hrát Mrknutí To platí jak pro WT, tak třeba i pro IL-2 COD. A ti, kteří tu informace opravdu shání, to zase nemají potřebu o sobě rozhlašovat...
Za sebe jsem za informace o hře od Tebe rád, protože nikde jinde (na českém webu) se je zatím nemám šanci dočíst.

https://www.rcfree.eu
tomaspelej
Tak to jsi asi jedinej Leone, každopádně tady na 90% končím. Ty víš kde si sehnat info a kdo bude mít zájem tak PM

1stCL_Fucida
Určitě neni jedinej Úsměv

Nesmíš se nechat rozházet drobným pošťuchováním Úsměv

tomaspelej
1stCL_Fucida napsal:
Určitě neni jedinej Úsměv

N

jak jsem psal, PM

LEON
Co vím z doslechu od známých tak zdaleka nejsem jedinej, ale na SVK opravdu spoustu lidí nemá ten žaludek psát. Ono je tu registrovaných přes 2000 lidí, ale snad ve všech vláknech se tu většinou objevuje pouze hrstka stále dokola stejných jmen...

https://www.rcfree.eu
tomaspelej
pokud by měl kdokoliv zájem o informace o WT, tak: www.csaf.eu a po registraci PM a domluvíme se Mrknutí
Když je tady takovej problém o tom diskutovat

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,083,113 návštěv