September 29 2024 22:26:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
lochness
310_Podrs napsal:
606_Tempik napsal:
Klídek. Pořád máme v záloze divizi Blaník, která zatočí se vším.


Chceš říct že Blaničtí rytíři už přezbrojili Úsměv


Ze by dostali z vychodu extra dlouhe bambusove tyce proti letadlum? To doufam, ze budou na Blaniku zarezle panty a az se budou chystat vyjet, neotevrou vrata.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg
 
Tajpan
Rosomak napsal:
Problém je v tom, že alternativní historie na měsíc bojů je dost problematická a je těžké ji za daných okolností vůbec realizovat, protože veškeré síly a volný čas zabírá plánování samotné akce. Na to by člověk potřeboval minimálně rok práce, aby sebral všechny relevantní podklady a orientoval se v mezinárodní politice té doby.
Protože kdyby skutečná válka trvala měsíc, tak by se zásadně posunula politická situace a vnitropolitická situace v Německu.
Tj. typicky měsíc mohou probíhat drobné pohraniční šarvátky, ale nějaká větší akce, která by změnila rozdělení sil by neměla vypuknout, protože by si to vyvolalo odezvu mocností, především SSSR, který měl nejblíže své geopolitické zájmy.
A určitě by se modrým nelíbilo, kdyby do ČSR dolétlo 600 stíhaček a sto bombardérů ze SSSR, proto není dobré rozvíjet v této době velké operace.
Takže jeden z návrhů byl, že Německo se dozví o plánované přeletu letounů ze SSSR a pokusí se získat rozhodující vzdušnou nadvládu, před velkou pozemní operací.

Scénářů a názorů bylo několik, a jak vidíte, pro samotnou akci ten průběh není až tak podstatný. Prostě ČSR se rozhodlo bránit své území. Po zemi by to bylo pro Německo velmi krvavé, důležité pro vývoj událostí bylo ovládnutí vzdušného prostoru. Jestli mělo ČSR šanci nebo ne před LW té doby (a doufám že té doby), částečně napoví tento pokus o rekonstrukci.


tých variácí na témy "Keby" je vela.
k pomoci vojenskej Ruska CSR je táto zaujímavá.
Problém bol, že v lete 1938 začala druhá vlna čistiek vojenskej elity.
tento stav nezostal utajený ani v paríži, londýne,v berlíne či v prahe.
napriek ochote ruska pomôct , všetci zúčastnené strany boli skeptické voči schopnostiam červenej armáde.
aj ked Litvinov vybavil beztresný prelet nad rumunskom a vystrašit poliakov zrušením paktu o neútočení stále zostávala otázka akcieschopnosti RA.
podla spomienok maršála Zacharova (zverejnené až 1990) , zástupca náčelníka štábu v 1938.
21.zári o 21:00 začala najprv čiastočná mobilizácia kyjevského okruhu a potom čiastočná mobilizácia dalších vojenských zväzkov.
24. zári začala čiastočná francúzov.
25.zárí rusi oznámili že začali aj oni mobilizovať.
tento telegram bol zverejnený ALE až v 1958.
28. zarí napriek dôrazným opakovaniam francúzskemu atašé v moskve, sa ho nepodarilo presvedčit o úspešnom ukončení ruskej mobilizácie.
bol to vraj podobný chaos ako neskôr v 1941.
Ergo: Nikto by nepriletel.
Upravil/a Tajpan dne 13-10-2010 18:40
 
MK_KaiN
Mno, možná Tajpy je dobře, že to s ruskou bratrskou pomocí nedopadlo. Vem si že by se třeba podařilo rusům dostat na Slovensko. Němce by zastavili na hranicích s Moravou. Nevznikl by Slovenský stát. A možná by Slovensko dopadlo jako východní Polsko. Slovenská sovětská socialistická republika Úsměv Pamatuj, co peklo jednou zchvátí, už nikdy nenávratí.
 
Rosomak
Zajímavé, že SSSR dodával do Španělska několik let a tady to berete jako absolutně nemožné.
Nějakých 700 letadel bylo pro SSSR v podstatě nic.O něco vyšší počet udával jako lodní dodávky do Španělska, ale německá rozvědka nahlásila jen 242 letadel, tak si vyberte. Německá rozvědka také před útokem na SSSR udávala jako celkové počty pouze jednu třetinu skutečných sil.

Cca 75% sovětských důstojníků ze Španělska bylo zlikvidováno což je nějakých 2.000. A to proto, aby se nedostaly někam na světlo sovětské plány na vytvoření komunistického území ve Španělsku.

Ale ČSR se v podstatě dotýkala hranic SSSR a SSSR měl velký zájem na oslabení mocnosti, která ho mohla ohrozit. Nezapomínejme, že tehdy hrozil útok Japonska, který vázal ohromné síly na Sibiři nebo jako zálohy až do roku 1943.
Takže říci, že někdo nepřiletěl je nesmysl. Odporují tomu i historické depeše.
 
606_Temp
Ve španělsku mělo tak nějak zájmy a i tam toho nebylo ažtolik. Kolik pilotů a vojáků tam s tou technikou šlo?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
WT_Horrido
Jo jo, Stalin měl zájmy. Španělsko tehdy patřilo k zemím s největším zlatým pokladem (tuším čtvrté nebo páté na světě) a dvě třetiny tohoto zlata skončily v Rusku.

Samozřejmě proto, aby se nedostalo do rukou fašistům, dodávky zbraní byly zcela soudružské v rámci boje lásky a pravdy se lží a nenávistí Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 14-10-2010 08:04
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
j4ck41
mno tak zlaty poklad RCS taky nepatril mezi nejmensi na svete - v dobe Mnichova se melo jednat o nejakych 94 tun (o "trosku" vic nez je tech cca 15 tun co ma Ceska republika ted) - a Adolf o nej mel udajne taky velky zajem - jenze bohuzel pro nej nejakejch 88 tun bylo deponovano v Londyne ... takze si kapsu napakovali hlavne nasi spojenci nez nackove

kazdopadne sovetskou pomoc bychom meli cim platit
 
WT_Horrido
No utratit to tehdy za pomoc by asi bylo rozumnější než když teď byl zlatý poklad úplně potichu prodán bez ohledu na ty kteří se na něj složili.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Rosomak
VGR_j4ck41: Bank of England byla tak laskava a po okupaci zbytku ČSR převedla zlato z účtu ČSR na německý.
podrobnosti: Z důvodu možné války Národní banka deponovala většinu zlata (88,5 tuny) u zahraničních bank a v ČSR zůstalo jen 6,3 tuny.
Německo si ale vynutilo ultimátem na stažení české měny z odstoupeného území celkem 13 tun zlata, což bylo provedeno 7. března.
15. března německé komando Říšské banky obsadilo Národní banku a pod namířenou zbraní donutilo ředitele aby sepsaly dva příkazy na převod zlata (26 tun převedením na německý basilejský účet, 28 tun převedením na německý účet - ale obé zlato bylo deponováno u Bank of England). Po odeslání a odejití komanda ředitel Národní banky přes britské velvyslanectví požadoval zrušení transakce. Banka promptně zlato převedla, ale 17. května na nátlak Britské vlády deponované zlato vrátila (někde se píše že neprovedla, zkrátka k tomu zlatu se Německo už nedostalo, ale získalo převodem od Bank of England 23 tun!), 18. května se to dostalo do tisku a vyvolalo pozdvižení a veřejné pohoršení a Winston Churchill dostal dobrou munici na svůj vzestup veřejnou kritikou britských poměrů, a v podstatě tato věc přispěla k pádu Chamberlaina.

Německo ještě ukradlo těch 6 tun zlata, co zůstalo v protektorátu roku 1940. Zlato bylo především ve formě zlatých mincí, které pocházely z osobních darů občanů státu a jejichž numizmatická hodnota byla mnohem větší, než cena samotného zlata.
Německo také v tomto roce odvezlo ze sejfů českých zbrojovek - Plzeňské a Brněnské jednu tunu zlata, které měly na krytí svého obchodování. Německo tak mohlo zaplatit zbraně, které nutně potřebovalo pro plán Barbarossa.
A co se dělo se zlatem v Británii? Z toho se platil provoz exilové vlády, výcvik, výstroj, letadla a pumy československých jednotek v Británii, nebo výsadky na české území. Zbytek zlata- po odečtení jejich pohledávek - 18 tun nám GB a USA vrátili až v roce 1982.

Závěr: Celkem získalo Německo z ČSR 44 tun zlata, což je pro představu v současných cenách cca 33.000.000.000 Kč. Zjednodušeně, za to zlato, co nám Německo s přispěním Bank of England a Švýcarské banky BIS ukradlo, by v ČSR 33 let nemusel nikdo platit absolutně žádné daně. Pro občany by to bylo cca dvojnásobek.
Po válce se nám vrátilo ze zabaveného zlata 6 tun, převážně v mincích, které se podařilo identifikovat. Ostatní zabavené zlato, ač třeba bylo československé, se dělilo podle percentuelního nároku ostatních států, tj. už jsme nedostali nic.
Většinu zlata - 75% pak prodal v tichosti guvernér/premiér Tošenovský - za - no nesmějte se - německé dluhopisy. Kolik dostal za mince nevyčíslitelné hodnoty (např. tolary ražené za sv. Václava) se neví - podrobnosti transakcí jsou tajné.
 
WT_Horrido
Jen dodám že Slovensko, pokud je mi známo, má zlato které dostalo při rozdělení státu stále...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
j4ck41
cetl jsem ze mince z pokladu se prodavali do Svycar za cenu 60 Kč/gram

jinak dik za to info o tom celkovym poctu co Adolf dostal ... jsem si myslel ze to bylo min ... tech 6 tun co jsme meli doma + neco ostatniho co ukrad ... dle knizky Tajni spojenci Adolfa Hitlera (ktera se na vzestup AH a pak na WWII diva spise z ekonomickeho hlediska) mu totiz ukradene ceske zlato udajne vydrzelo necely rok a blizici se dno Risske pokladnice bylo udajne jednim z hlavnich duvodu proc sel do valky uz v roce 39
 
Hoper
WT_Horrido napsal:
Jo jo, Stalin měl zájmy. Španělsko tehdy patřilo k zemím s největším zlatým pokladem (tuším čtvrté nebo páté na světě) a dvě třetiny tohoto zlata skončily v Rusku.

Samozřejmě proto, aby se nedostalo do rukou fašistům, dodávky zbraní byly zcela soudružské v rámci boje lásky a pravdy se lží a nenávistí :)

nechtěli oni Rusové to zlato vrátit původním majitelům především v Jižní Americe ? :)))



WT_Horrido napsal:
No utratit to tehdy za pomoc by asi bylo rozumnější než když teď byl zlatý poklad úplně potichu prodán bez ohledu na ty kteří se na něj složili.

zbyly nám aspoň korunovační klenoty ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
WT_Horrido
Že to Hitler stihl rozfofrovat rychle je docela dost dobře možné, jeho hospodářský zázrak byl zcela bezostyšně "financován" na dluh v takových rozměrech, že Německo nakonec mohlo provozovat zahraniční obchod jen v komoditách, marku nechtěl nikdo.

Hopere s těmi klenoty si nejsem jist, vzhledem k frekvenci vystavovaní originálu obyčejnému republikánskému plebsu (i Karel IV je vystavoval mnohem častěji) mám dojem, že je to kočičí zlato a sklo a že by to při častější prohlídce mohl někdo poznat Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Hoper
WT_Horrido napsal:
Že to Hitler stihl rozfofrovat rychle je docela dost dobře možné, jeho hospodářský zázrak byl zcela bezostyšně "financován" na dluh v takových rozměrech, že Německo nakonec mohlo provozovat zahraniční obchod jen v komoditách, marku nechtěl nikdo.

Hopere s těmi klenoty si nejsem jist, vzhledem k frekvenci vystavovaní originálu obyčejnému republikánskému plebsu (i Karel IV je vystavoval mnohem častěji) mám dojem, že je to kočičí zlato a sklo a že by to při častější prohlídce mohl někdo poznat :)


od koho bral na dluh ? Švajc ? Japonsko ? Švédsko ? ze začátku i USA ?


hele, a co demokratický plebs a křečkové, ti nárok nemají ? :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
WT_Horrido
Schacht zorganizoval podvod. Založil fiktivní eseróčko které vydávalo směnky úročené 4% s odloženou dobou splatnosti i na několik let směnitelné centrální bankou nově "natisklýma" markama. Směnky tak ale měly vysoký rating a finanční instituce je vesele kupovaly (podobnost s dneškem je zcela náhodná :-). Ale nebyl to statní dluh protože je vydávala fiktivní s.r.o. a naopak to státní dluh krylo. Skoro polovina (oficiálně neexistujicího) dluhu Německa byla nakonec takto "kryta."

Schacht samozřejmě nebyl blbý a žádal přechod k normální ekonomice, proto byl odejít a nahrazen Goringem který byl v rauši a neměl vůbec žádný problém. Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 14-10-2010 15:41
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Rosomak
No a když nikdo nechtěl marku, tak začali tisknout libry a dolary.
 
Mops
Ani tohle není až tak jednoduché. Před 2.sv.v.se Německo a RČS utkaly o 2 (dnes by se řeklo) zahraniční investice. A to o investici od Forda a IBM. U Forda šlo o automobilku a byla využita ve válce. U IBM o evidenční systémy-stejné, jaké byly v té době produkovány v GB. Obě znepřátelené strany (GB/D) je využily později pro válečné účely. Britové k dešifraci enigmy a položení základů moderní výp.techniky. Němci pro potřeby evidování obyv.a hlavně Židů. Z uvedeného vyplývá, že investice získalo Německo. Nebyla v tom ideologie. Prostě jen kšeft-Němci mají trh větší.

O něco později se utkaly oba státy (Německo a RČS) znovu, a to o úvěry od britských finančních institucí (i centrálních a vládních). Opět je získalo Německo, ač se obě země netajily s tím, že jde o válečné úvěry. Britové poukazovaly právě na nárůst zahr.inv.do Něm.,ale podnes je zde i trpké podezření, že prostě nevěřily v naši schopnost?/ochotu? se bránit a ve vůli své vlády postavit se za Francii v ČS věci. Úvěry byly velmi výhodné; měly toliko 1 nevýhodu-krátkou dobu splatnosti.

Je tu tedy i 2.nehezké podezření, že po Mnichovu, když již byly půjčky splatné a naše zlato ještě daleko, tak tyhle úvěry sloužily ke gradaci antisemitismu. Konkrétně k rozpoutání křišťálové noci, na které kasa reichu taky ledascos trhla ... a Britové se raději moc neptaly na to, odkud se splátky vzaly ... VyděšenýPffCoolPffVyděšený
 
clone9cz
Britové věděli prd, nevěděli ani co se děje u nás. Německá propaganda vlastně rozpoutala první studenou válku, aby si zajistila určitá vítězství bez boje. Kdyby se sebrali a vlítli sem, tak jim to asi neprojde. Sebevědomé britské námořnictvo by okamžitě zahájilo námořní blokádu a rychle krachující Německo by bylo v trapu. To ale britové nemohli vědět, protože měli spíše koloniální zájmy, tedy rejžovali prachy z někoho jinýho.
 
http://www.wwii-illusion.net
olda Olde maly
clone, moudrá to slova.
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34
 
Rosomak
clone9cz napsal:
Britové věděli prd, nevěděli ani co se děje u nás. Německá propaganda vlastně rozpoutala první studenou válku, aby si zajistila určitá vítězství bez boje. Kdyby se sebrali a vlítli sem, tak jim to asi neprojde. Sebevědomé britské námořnictvo by okamžitě zahájilo námořní blokádu a rychle krachující Německo by bylo v trapu. To ale britové nemohli vědět, protože měli spíše koloniální zájmy, tedy rejžovali prachy z někoho jinýho.

Britové měli zájem na oslabení Francie a posílení Německa. To byly ty koloniální zájmy. Jinak kdyby Británie chěla, tak do Německa nepustí žádné zboží. Ale celý průběh války probíhal reexport zdrojů přes Vichystickou Francii a Španělsko. To jaksi nikomu nevadilo.
Jinak věděli velmi přesně co se zde děje. Stačí se podívat na depeše z nichž většina byla odtajněna do britského archivu.
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,693,314 návštěv