November 23 2024 09:01:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poznej ty fotky II
batoh
ringlett napsal:

batoh napsal:

ringlett napsal:

batoh napsal:

310_cibule napsal:
Není tady náhodou nějaký odborník na německá éra? ; )

Tvar čelního skla. Odklápění překrytu do strany. Tak šup šup, oblékat.

Z čelního skla je vidět kulové, tohle je neprůstřelný štít nad palubní deskou.

Uvažuji, jak moc nedostatečně jsem fo formuloval. Kdybych napsal "tvar rámu kabiny", bylo by to přijato?

A není to fuk?

Není mi to fuk. Opakoval jsem omyl. Už jsem to pochopil z jiné fotky.

Tyler Durden
ringlett napsal:

DC-9 Alitalie jsem poznal, ale tu buchtu jsem si musel vygůglit ...
Ale vzhledem k tomu, že je jí aktuálně 69, jí zdejší omladina (včetně mě) znát nebude.

Ano. Buchta je pro pamětníky.

i.ibb.co/sVddH1K/wp11954299.jpg

i.ibb.co/vqZxdnP/Fqzl-QIaa-AAAFytu.jpg

i.ibb.co/cLsRcK3/maxresdefault.jpg
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

veikso
"Kámoš měl pravdu, že tu holky jsou jako z videa
že jedna zich je krásnější než ta slavná ... "

Pff
https://www.youtu...DmGYVRC6VI

magot
zrovna nedávno jsem koukal na Nová strašidla s Ornellou, její nejlepší léta ..

kouty
310_cibule napsal:

Není tady náhodou nějaký odborník na německá éra? ; )

Německých ér, jejichž vário končí na +150 moc nebude Šklebící se

310_cibule
kouty napsal:
Německých ér, jejichž vário končí na +150 moc nebude Šklebící se

Dobrej point : ))
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Tyler Durden
Popisky:

i.ibb.co/qCsw8B8/Vergleich-2.jpg

Amíci mají ten cockpit restaurovaný s vybranou muzeální precizností. Úsměv
Upravil/a Tyler Durden dne 10-09-2024 10:13
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

Hoper
ringlett napsal:

Tyler Durden napsal:

Typ letadla a typ "letušky?" :)

i.ibb.co/3MFVcv1/154702630-1365759320441644-6871851530984588379-n.jpg

DC-9 Alitalie jsem poznal, ale tu buchtu jsem si musel vygůglit ...
Ale vzhledem k tomu, že je jí aktuálně 69, jí zdejší omladina (včetně mě) znát nebude.

Jsem myslel, že "zdejší omladina" jsou Koty a magot...
(já ji teda z soc TV pamatuju :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Typ asi většina z vás lehce pozná, ale toto konkrétní éro má velmi zajímavý příběh. Víme?

i.ibb.co/h1PT4yW/999.jpg
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Tyler Durden
Holky s tím letěly. Threesome. Úsměv

Teda dvě vypadaly jako chlapi, ale i tak.. Úsměv
Upravil/a Tyler Durden dne 23-09-2024 11:07

310_cibule
Správně. Letěly, ale nedoletěly (ne, že by spadly, ale prostě musely přistát).

Velitelce posádky to nakonec mohlo být jedno, stejně ji o rok později nechal Stalin popravit. Důvod? Manžel.

310_cibule
Takto to u nás včera u příležitosti 85. výročí společné přehlídky Rudé armády a Wermachtu v dobytém Brestu Litevském popsal Pepa Mlejnek

"Po obsazení východní části tehdejšího Polska v roce 1939 zrodil plán propagandistického letu tříčlenné ženské posádky z Chabarovsku na sovětském Dálném východě až do Lvova, mimochodem obsazeném Rudou armádou též 22. září 1939, na speciálně upraveném dvoumotorovém bombardéru Iljušin Il-4 (DB-3), nazvaném Ukrajina.

Letadlo, pravděpodobně celé v červené barvě, jen s modrými kryty motorů, s velkým bílým nápisem Ukrajina v ruštině na spodku křídla a s menším na pravé přední straně trupu též rusky, pouze na levé ukrajinsky, tak mělo v červenci 1940 překonat metu 7000 kilometrů bez mezipřistání. A překonat tím ženský světový rekord, stanovený v roce 1938 jinou sovětskou posádkou na letadle Tupolev, nazvaném Rodina neboli Vlast. A dát rovněž celému světu jasně najevo, kam až mezitím pokročila sovětská hranice a že celá Ukrajina je nyní sjednocená pod moskevským vedením.

„Ukrajina“ však ve Lvově nikdy nepřistála. Vlivem nepříznivých povětrnostních podmínek nuceně dosedla zpět na zem ještě před Moskvou, po skoro 23 hodinách letu. Celý podnik dodnes provází spousta nejasností. I kvůli skutečnosti, že hlavní pilotka, Ukrajinka Marija Něstěrenko (v přepisu z ukrajinštiny Nesterenko), byla manželkou nastupujícího velitele sovětského letectva Pavla Ryčagova.

Ovšem o rok později, ve věku třicet let, skončila spolu s ním v soukolí čistek, patrně v důsledku zákulisních mocenských „hrátek“ ministra vnitra Lavrentije Beriji. Ryčagov, účastník války ve Španělsku, byl odvolán z funkce v dubnu 1941, k jeho zatčení došlo 24. června, tedy dva dny po německé invazi. Manžele popravili v říjnu 1941, prý doslova společně.

Marija čelila obvinění, že „neinformovala o státním zločinci“ Ryčagovovi, jelikož jako „milovaná manželka nemohla nevědět o zrádných aktivitách svého manžela…“. Inu, čiň sovětskému čertu dobře, peklem se ti odmění.

A poněvadž její let z Chabarovsku o rok dříve propagandisticky vůbec nevyšel a ona se ocitla na popravišti, zachovalo se o zmíněném podniku jen velmi málo empirických podkladů. A právě z těchto důvodů je nutné výše uvedený popis vyzdobení rádoby rekordního Iljušinu, jenž ve své vojenské verzi od roku 1939 pilně bombardoval finská města, uvést výrazem „pravděpodobně“."

310_cibule
Takto ta DB-3 "Ukrajina" pravděpodobně vypadala, ale úplně jisté to není.

i.ibb.co/4PNsGtW/200.jpg

Tyler Durden
"Manžele popravili v říjnu 1941, prý doslova společně."

Ou, taková sovětská romantika... Určitě ještě stihli provolat slávu Stalinovi.

Tyler Durden
Tohle letělo do New Yorku. Taky nedoletěli

i.ibb.co/R0wYCDk/moskva.jpg

310_cibule
Ale pomalovaný je měli hezky, to zas jo.

Tady je o tom letu Mockby do New Yorku (skončila na břiše v Kanadě). Stejně to ale byla frajeřina, vydat se s tím přes Atlantik.

https://afterburn...april-1939
Upravil/a 310_cibule dne 23-09-2024 16:27

magot
A na CS verzi Avie B-71 si naši piloti zase udělali unikový výlet do Turecka Úsměv
http://www.cs-let...la/b71.htm

Tyler Durden
Poznej to video Úsměv

https://vid.pr0gr...417b4b.mp4

310_cibule
Vypadá to jak liberátor zkřížený s catalinou : )

magot
kříženec se jmenoval Privateer, ale to video nevím ..

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,024,081 návštěv