November 23 2024 20:21:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
BP_Iceman

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Superpack C6, Ultrapack...a další...
Jirka
doktorkop napsal:
Stejně-pokud jdou upravovat textury,tak je to potenciálně taky cheat.
Takovej průhlednej kokpit,čisté bílé textury na mapách,možnost ovlivnit default skiny.....víc mě zatím nenapadá
A jestli to dobře chápu,tak CRT2 hlídá jen zásahy do FM DM ne?

Hodinu před tebou jsem napsal, že byť je to nepochopitelné, tak zřejmě ne. Mrknutí

310_Crowley
Tohle je nejlepší vlákno od dob Radarová základny!
VyděšenýCool

Škoda jen, že jednu polovinu diskutujících tvoří jeden jediný člověk. Na druhou stranu, zjevně si vystačí. Vyděšený

LEON_CZ
doktorkop napsal:
Stejně-pokud jdou upravovat textury,tak je to potenciálně taky cheat.
Takovej průhlednej kokpit,čisté bílé textury na mapách,možnost ovlivnit default skiny.....víc mě zatím nenapadá
A jestli to dobře chápu,tak CRT2 hlídá jen zásahy do FM DM ne?

On si někdo vážně dává čistě bílé textury místo textur terénu? Chápu, že to může být taktická výhoda při sledování soupeře, ale na takovej pohled před sebou se snad nedá koukat dýl jak dvě minuty, ne? Mně je na zvracení jen vidím v RoF ty zářivé čistě bílé kamufláže letadel některých hráčů, na kterých není jediná hranka obtáhlá, natož když budu mít takhle monotónně bílý před sebou celý terén, to pak člověk už nemá vůbec pocit, že hraje nějakej simulátorZamračený

http://www.virtualnipilot.cz/
olda Olde maly
LC_LEON_CZ napsal:
to pak člověk už nemá vůbec pocit, že hraje nějakej simulátorZamračený

Hlavně, že jich zůmne co nejvíc Šklebící se

WT_Horrido
A o to pře jde ne? Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

3BAP_Bugs
alfik napsal:
Do téhle diskuse jsem se ještě nezapojil???
Tak to udělám teď. Vogon bude vědět o čem píšu líp než ostatní neb jsme to spolu probírali v Kostelci cestou do muzea.
Když se objevily mody, byl jsem hodně nadšen ze zvuků. Méně, ale stále ještě nadšen (nebo alespoň velmi potěšen) jsem byl z lítatelnosti dříve nelítatelných letadel. Jsem totiž skalní bitevníkář a kamioňák, do stíhačky lezu jen z nezbytí. A proč méně nadšení? Protože ty uvolněné lítadla jsou původně AIčka a nemají až tak moc realistický FM a DM.
Pak přišel leden tohoto roku - a já prakticky ze dne na den zmizel ze serverů s Ilem. Co se stalo? Proč? Co bylo tak drastické že mě - absolutního Ilového magora který lítal nejmíň hodinu denně - zhnusilo?
Odpověď zní - jeden známý (jmenovat je zbytečné neb nelítá a ani nelítal Ila) mi na mém vlastním počítači s mým vlastním Ilem dokázal že lze obejít jakékoli nastavení CRT jaké si na serveru dáte. Trvalo mu to cca 20 minut a je to nafurt - teď bych mohl kamkoli s čímkoli.
Tolik k *packům.

EDIT: Gramatická chyba. Odstraněno nadbytečné ukazovací zájmeno. Zajímavé je, že si gr. a sémant. chyb všimnu vždycky až je pozdě Šklebící se

Veľmi jasne a myslím, že pochopiteľne vysvetlené! Oháňať sa CRT je mierne povedané nezmysel a alibizmus!

http://3iap.org
Adler
Robo napsal:
Adler napsal: Ale ty ocividne nechces nic s UP mat, tak naco to dalej rozhrabavat, ze?

Keby bol UP kvalitne a transparentne spraveny, tak by nebol problem prijat ho ako novy standard.

A co ine v momentalnom stave ma na to, zastupit stock dedikac, okrem UP dedikacu? (dedikac s mds a trebars len so stock fm/dm lietadlami + nejake bombre + crt2 a mas pekne vyzerajuceho olegoveho sturma)

Pokial nepride nieco zo strany DT, co posle UP, HSFX a ine mody do dochodku, tak asi dedikace s UP budu pribudat, ako ubudat. Casovo vsak uz nevidim priestor, aby DT nieco prevratne priniesol, pretoze ak to chcete mat take kvalitne ako popisujes a neprezentovat nedorobky, tak neviem ci to stihnete do vydania SoW. Celkom ocakavam aj to co prinesie ten prerobeny BoP, lebo reporty tvorcov su velmi posobive o tom, ako upravili aj letovu stranku, aj graficku stranku na nastaveni "realistic simulation".

Tik Tak Tik Tak ... ale sanca este urcite je!

mkubani
Informacia pre tych, ktorych skutocne zaujima praca DT. Vsetko co sa tyka FM je a bude pred vydanim testovane skupinou skutocnych pilotov (4-5). Jeden z nich je byvaly stihaci pilot RAAF a terajsi kapitan A-380 Qantas Airways.

Z CZ komunity sme pri testovani 4.09 (najma Avie) zneuzili Krakena (nie Crakena), ktory tiez ma nieco za usami.

Takze asi tolko k nasemu pristupu k FM.
Upravil/a mkubani dne 04-12-2009 19:51

Robo
Adler napsal:A co ine v momentalnom stave ma na to, zastupit stock dedikac, okrem UP dedikacu?(dedikac s mds a trebars len so stock fm/dm lietadlami + nejake bombre + crt2 a mas pekne vyzerajuceho olegoveho sturma)

To, co tu popisujes ma ale velmi daleko od UP a napadne sa to ponasa na BP SM...

Adler napsal:Pokial nepride nieco zo strany DT, co posle UP, HSFX a ine mody do dochodku, tak asi dedikace s UP budu pribudat, ako ubudat. Casovo vsak uz nevidim priestor, aby DT nieco prevratne priniesol, pretoze ak to chcete mat take kvalitne ako popisujes a neprezentovat nedorobky, tak neviem ci to stihnete do vydania SoW.

To uz nechaj na Daidalos Team. Vyděšený Vsetko je zatial na velmi dobrej ceste, casu je este dost, niektore prevratne veci su uz nachystane, ine sa chystaju, kvalita bude taka ako sa patri na oficialne pokracovanie. Uvidime, ako to bude so Sturmovikom po vydani SoW, moj nazor je, ze sa este bude hrat aj potom, uvidime ako sa veci vykrystalizuju... Tiez nemyslim, ze sa UP a pod poberu do dochodku, budu koexistovat ako alternativa pre istu skupinu hracov.

Adler napsal:Celkom ocakavam aj to co prinesie ten prerobeny BoP, lebo reporty tvorcov su velmi posobive o tom, ako upravili aj letovu stranku, aj graficku stranku na nastaveni "realistic simulation".

Tiez som zvedavy, ocakavam letecky sim a la NFS, cize arkadovku, ale rad sa necham prekvapit.

Jirka
mkubani napsal:
Informacia pre tych, ktorych skutocne zaujima praca DT. Vsetko co sa tyka FM je a bude pred vydanim testovane skupinou skutocnych pilotov (4-5). Jeden z nich je byvaly stihaci pilot RAAF a terajsi kapitan A-380 Qantas Airways.

Z CZ komunity sme pri testovani 4.09 (najma Avie) zneuzili Krakena (nie Crakena), ktory tiez ma nieco za usami.

A jak vlastně vypadá postup testování ? Docela mě to zajímá. Už se tím 9 let živím, tož ... profesionální deformace. Úsměv

mkubani
PM

Adler
mkubani napsal:
PM

Toto nie je celkom ta odpoved, ktoru som ocakaval, ale co uz .)

Anonymní uživatel
Vsak si nebol ten co sa opytal Šklebící se
Upravil/a Anonymní uživatel dne 04-12-2009 20:24

Adler
mkubani napsal:

Mna by skorej zaujimalo, ci uvazujete o komplexnejsom namodelovani vlastnosti cloveka (stamina, reakcia na pretazenie z hladiska na posed v lietadle - velmi dolezite koli BO a RO limitom, stabilita pohladu oci voci kokpitu pocas kvrdlania s lietadlom, zorny kuzel a tym sposobene rozmazanie okrajov kuzela, posunutie pilotovych oci/kameri z miechy smerom dopredu k nosu a tym adekvatne posunutie osi vo vodorovnej osi pri otacani hlavy, zakazanie priblizovania pohladu/dalekohladu pri realistickom nastaveni ......... atd ....... atd .........)
Upravil/a Adler dne 04-12-2009 20:37

Robo
Adler napsal:Mna by skorej zaujimalo, ci uvazujete o komplexnejsom namodelovani vlastnosti cloveka (stamina, reakcia na pretazenie z hladiska na posed v lietadle - velmi dolezite koli BO a RO limitom, stabilita pohladu oci voci kokpitu pocas kvrdlania s lietadlom, zorny kuzel a tym sposobene rozmazanie okrajov kuzela, posunutie pilotovych oci/kameri z miechy smerom dopredu k nosu a tym adekvatne posunutie osi vo vodorovnej osi pri otacani hlavy, zakazanie priblizovania pohladu/dalekohladu pri realistickom nastaveni ......... atd ....... atd .........)

Ano.

mkubani
Adler, mozem sa ta opytat, ci si v zivote pilotoval skutocne lietadlo a ci by si vobec dokazal aspon trochu objektivne zhodnotit cokolvek, co by Oleg alebo DT vytvorili? Alebo by si automaticky negoval vsetko, co sa tebe nepozdava. Odpovedz si na to sam. Ja to tu s tebou rozberat nebudem.

Adler
Nepilotoval, ale letel v malom aj velkom ako pasazier a na konzultacie pilotovania realneho stroja mame v letke Herr Fokera a pokial zil moj dedo, tak som jeho unavoval s tym ako co lieta a ako to posobi na cloveka, lebo lietal na povojnovych piestovych vycvikovych strojoch ... Mrknutí

A ty si lietal?
Upravil/a Adler dne 04-12-2009 20:52

Adler
Robo napsal:
Adler napsal:Mna by skorej zaujimalo, ci uvazujete o komplexnejsom namodelovani vlastnosti cloveka (stamina, reakcia na pretazenie z hladiska na posed v lietadle - velmi dolezite koli BO a RO limitom, stabilita pohladu oci voci kokpitu pocas kvrdlania s lietadlom, zorny kuzel a tym sposobene rozmazanie okrajov kuzela, posunutie pilotovych oci/kameri z miechy smerom dopredu k nosu a tym adekvatne posunutie osi vo vodorovnej osi pri otacani hlavy, zakazanie priblizovania pohladu/dalekohladu pri realistickom nastaveni ......... atd ....... atd .........)

Ano.

Tak toto je skvela sprava !!! Mrknutí Drzim palec.

alfik
Mkubani: Já se hlásím s prosbičkou, taky by mě zajímalo to co Jirku.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Joe Hallenbeck
3BAP_Bugs napsal:
Ja sa teda k starej garde ani k starým harcovníkom nepočítam, z pohľadu tých čo túto hru resp. už Warbirdy lietali online v čase, keď som bol vďačný za každé pípnutie modemu na dialupe, som úplný mliečňak. Netuším, čo je reálne lietanie, ak nepočítam lety na dovolenku či služobku, alebo pár letov na leteckých dňoch. Nemám ani báňu o technických parametroch leteckých motoroch, a o vlastnostiach správania sa lietajúcich aparátoch len veľmi hmlisto a matne tuším.

Hra IL2 je moja srdcovku od svojho zrodenia. O jej jadre a srdci a fungovania vnútorných orgánov veľa toho neviem. Z pohľadu bežného užívateľa veim kam, kde a čo plácnuť aby som čo to zmenil dolnil doladil.

Pamätám si chaos, ktorý vždy na online nebi zavládol, kde Oleg vydal nový oficiálny patch. Aj keď mal len veťmi krátke trvanie a vedeli sme, že to bude dočasné, stále to spôsobovalo istú nervozitu a rozladenie, kým sme sa všetci skonsolidovali.

Ako píše Jirka, zo začiatku vydania prvých modov som bol zvedavý, vyskúšal som čo sa mi dostalo do ruky a aj keď ma niektoré "novinky" zaujali a možno aj nadchli, začal som pociťovať stále väčšie rozčarovanie , ktoré prevyšovalo tie pozitívne pocity. Z môjho pohľadu jediný prínos modov mimo pár grafických úprav bolo dolpnenie NIEKTORÝCH typov do hry, ale vedel by som ich kľudne oželieť.

A ten chaos v servroch omodovaných, neomodovaných, verzia hentaká onaká maková! Bože, netresci, ale uderi!

Vďaka DT za vydaniu 4.09 sa online svet trochu stabilizoval, aj keď možno je to len subjektívny dojem. Ak by som si ja mohol niečo požiadať k Vianociam, tak by to bol patch 4.10, ktorý by dokázal vyblokovať všetku UI UP a podobné ptákoviny vhodné pre "tiežnadšencov REALISTICKÉHO lietania" nech sa na posledných lastovičkách virtuálnych vojen stretávame s rovnakými podmienkami nech úspech či neúspech vo virtuálnom boji je plne na zručnostiach jednotlivca.

Machen, len jedna poznámka. Ak si myslíš, že diskuzia je len o jednom názore, tak to ťa zkutočne ľutujem.Vyděšený Buď si vypočuješ aj druhú stranu a posnažíš sa ju pochopiť, alebo presvedčiť skutočnými argumentami o svojom názore, alebo sa zmier zo skutočnosťou, že oponenti budú vždy a všade. Alebo vieš čo, vyprdni sa na to, veď jedine tvorcovia UI UP a pod sú jediní zvestovatelia tej navyššej pravdy, ktorá bude šírená medzi pospolitým ľudom a kto neuverí, toho presvedčia vhodnými donucovacími prostriedkami.

Tak pod toto se klidně podepíšu.
Současný stav je přesně to, čeho jsem se po vydání prvních módů bál. Desítky serverů, desítky verzí.... Módy jsou fajn ale pro mě tak leda na off line.
313_FlyBoy
RY-C

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,730 návštěv