November 24 2024 14:08:12
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 1
pSipi

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
VioletLightning
že se pohybuje plynovka s pedálama jsem si myslel, že je nastavením obtížnosti - dělá to i v expertu ?

Paulus
Ano, dělá!
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Rumcajs
No jasně, pak je to vychytávka, takový challenge. Ono to bude o hodně zajímavější to uřídit, když budou pomíchané osy Cool

WT_Flan
No jo, to uz je nespravitelny

Shadowdeath
Co my víme, třeba to tak bylo v LaGGu reálně udělané.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
Tak první dojmy z IL2 jsou božský. Mám za sebou útok na německý letiště. A musím říct, že to byl opravdu zážitek. Jak normálně nelítám bitevníky ani bombery a na pozemáky utočím nerad, tak tohle bylo prostě super. Určitě hodně pokročili s FM. I s Bf 109 jsem měl konečně pocit, že to je hmotné letadlo a nereaguje splašeně jak by bylo papírové. Poprvé v BOSku jsem s tím sundal několik autíček seřazených za sebou v koloně na jeden průlet. No a IL2 je prostě monstrum. Pohled na letadlo na stojánce, jak se stává obětí těch kanonů, to je prostě žůžo. Chci říct, že od guncamů z WW2 se to odlišuje jen tím, ž tohle je barevný. Nechci být přehnaně optimistický, jen jsem docela nadšenej.

1stCL_Fucida
Rumcajsi, že bych po měsíci vyzkoušel BoS? Úsměv. Jestli tedy už Bf 109 má hmotnost Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
Sedět v kabině sturmovika zachyceného světlomety a prolétajícího v noci palbou také není špatné...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_JuLB
Musím skonštatovať, že tentoraz skutočne pozitívne pocity, a to som ešte neskúšal Bf-ko.

Il2 je skutočne lietajúci tank, ťažkopádny (porovnanie s Laggom), no poslušný a cítiť jeho zotrvačnosť vo všetkých osiach. Pri stlačení spúšte sa cieľ spoľahlivo mení na atómy, akurát nepočujem (vždy) kanóny.
Lagg sa mi vidí tiež upravovaný FM, drží viac stopu a neposkakuje hore dole na najmenší zásah do riadenia. (Ne)Normálne, čo nálet na cieľ, to trefa.Úsměv

A čo sa mi páči tiež, je hluk pneu odvaľujúcich sa po dráhe. Hlavne u Il-a, ale aj na Lagu to počuť. Nádhera.

Baron
Nuz, protilietadlovci su teraz zabijaci. Ale zdielam Rumcajsove pocity - maximalna spokojnost, necakal som ze ten Sturmovik bude az tak nadherne spraveny, zvlast ked upozornovali nato, ze zdaleka nie je hotovy. Je to hromada malickosti, ktore nadherne dotvaraju celok, od zvuku preletavajuceho ILa (bozaren sama osebe) az po zmenu farby plamenov slahajucich z vyfukov pri zmene sytosti (ocenite v noci).
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Fucida
Bf 109 začíná být uvěřitelný Úsměv.

Jen mi to nějak pořád padá do Woken, nebo občas úplně do bluescreenu.

Rumcajs
Mě to spadlo jednou. Podle všeho maj stále ještě neodladěný to nastavování konfigurací a asi konce misí. Tedy když už jsme u toho, ty "Settings" ve stylu Win 8 byl strašný nápad. Reaguje to na "Mouse hoover" se zpožděním. Zaklikávání reverze osy je za trest a podobně pak vykřížkování stávajícího nastavení. Celkově práce s tím je děsná, navíc to v tom padá a tuhne.

CSW_Cassius Chaerea
Co se týká podvěsů šturmovika jsem příjemně potěšen, hlavní varianty výzbroje jsou k dispozici už teď, doufám že časem přibudou další (třeba varianta se 16 RS-82). Nevím tedy proč RSům říkají ROS asi aby se lépe odlišovaly od protipancéřových BRS(RBS). Ale rakety jsou zatím namapovány na bombách a odpalují se po odhozu bomb, ale odpalují se po jedné, nikoli salvou...Nevím o žádném šturmovikáři, který by tak měl upraveného šturma. Mám za to, že bylo továrním standardem, že se rakety odpalovaly po dvojici.
Co se týká letového modelu, to zatím soudit nebudu...

1stCL_Fucida
Rumcajs napsal:

Mě to spadlo jednou. Podle všeho maj stále ještě neodladěný to nastavování konfigurací a asi konce misí. Tedy když už jsme u toho, ty "Settings" ve stylu Win 8 byl strašný nápad. Reaguje to na "Mouse hoover" se zpožděním. Zaklikávání reverze osy je za trest a podobně pak vykřížkování stávajícího nastavení. Celkově práce s tím je děsná, navíc to v tom padá a tuhne.

Tak jsem nastavil detaily z High na Ultra a nepadlo mi to ani jednou Úsměv. Zvláštní. Ten letový model Bf 109 vypadá už opravdu mnohem lépe. Sice jeho výkony odpovídají té šílené verzi s 1,42 ATA (stoupavost ke 30 m/s, maximálka 680+ km/h), ale pocity z letu jsou docela dobré. Jen mi zcela přestal fungovat Force Feedback, kdežto dřív pracoval obstojně. Asi se v tom kluci trochu vrtají. Nicméně mám z tohohle patche docela radost. Konečně je to letadlo a ne modýlek Úsměv.

Mimochodem, někdo jste tu rozebíral, jak se zbavit toho debilního rozmazávání obrazu...jak to bylo? Úsměv

alfik
Cassi, nebyl tam manuální přepínač? Na pravé straně, na bomby i na rakety i na nouzový odpal apod. Juknu do manuálu, až najdu na kterém CDčku jsem jej nechal Šklebící se páč mám po opravě a přeinst. win vypucovaný disk...
Ovšem, nevím o tom, že by je někdo odpaloval jinak než po dvou či rovnou salvou.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

TozziFan
1stCL_Fucida napsal:

Rumcajs napsal:

Tak jsem nastavil detaily z High na Ultra a nepadlo mi to ani jednou Úsměv. Zvláštní. Ten letový model Bf 109 vypadá už opravdu mnohem lépe. Sice jeho výkony odpovídají té šílené verzi s 1,42 ATA (stoupavost ke 30 m/s, maximálka 680+ km/h), ale pocity z letu jsou docela dobré. Jen mi zcela přestal fungovat Force Feedback, kdežto dřív pracoval obstojně. Asi se v tom kluci trochu vrtají. Nicméně mám z tohohle patche docela radost. Konečně je to letadlo a ne modýlek Úsměv.

Mimochodem, někdo jste tu rozebíral, jak se zbavit toho debilního rozmazávání obrazu...jak to bylo? Úsměv

Rumcajs napsal:

Jo to rozmazávání to je gól do vlastní branky. Přeci se všichni snažíme, abychom měli vysoké FPS a nejlépe monitory s vysokou frekvencí, abychom neztráceli ostrost vidění při pohybu a oni tam zabudujou takovouhle pitomost.

edit: Dá se to vypnout.

Settings -> Camera -> { vlevo dole } Cinematics - nezaškrtnuto pro odstranění toho blur efektu.

1stCL_Fucida
Danke Úsměv

WT_Flan
S tim, ze to ale vypne i tu fajnou plovouci kameru z exteru. Nicmene, to mazani je bohuzel vetsi zlo

Rumcajs
Tak jsem to při útocích na pozemáky dotáhnul na 99% šanci, že nebudu přistávat. Celkem záhy jsem pochopil, že flakové posádky jsou velmi dobře vycvičeny. Dobrá, říkám si, asi to chce jen jeden průlet a zmizet. Hmm, ale ono se často nepovede ani to. Tak jo, zjevně se nejprve musím zbavit flaku, pak si můžu hrát s autíčkama. Jak je ten útok na autíčka s Bf 109, jsou kolem 2 flaky. Vytrénoval jsem se tak, že je většinou trefím na jeden průlet. Tedy 2 průlety a je po nich. Nicméně někde v oblasti je ještě něco. Tuším že minimálně další dvě 88 budou někde kolem, jen nevím kde. Zkrátka útoky na pozemáky jsou opravdu adrenalinová zábava. Zatím asi nejlepší skore mám s útokem Il2 na to letiště, kdy se letí ve skupině. Na začátku vyřídím AAA kolem letiště, pak začnu likvidovat letadla a zásoby. Celkem často doletím domů. Dokonce jsem už se Šturmem sundal jednu Bf 109, co startuje na obranu toho letiště.
Co se týká přesnosti těch AAA čarostřelců, na Il2 foru je k tomu obsáhlý příspěvek http://forum.il2s...all-kinds/ tuším nějakého Fina, který v rámci armádní kariéry absolvoval výcvik pro střelbu na letící cíle a i ostré střelby z 12.7 kulometů na RC cvičné cíle. Ten kluk vylučuje, že by bylo možné bez asistence střeleckého počítače konzistentně trefovat letící cíl. Někdo tam taky uvádí německé statistiky počtu nábojů na jeden sestřel.

Tohle jsou čísla pro sestřel jednoho bomberu podle zbraně. Je zřejmé, že sundat jedno letadlo je stálo přinejlepším tisíce výstřelů.
"Die schwere Flak" by Dörfler Zeitgeschichte states the statistic ammo usage for downing a single 4-eninged bomber:
16,000 rounds of 8,8 cm Flak 36/37
8,500 rounds of 8,8cm Flak 41
6,000 rounds of 10,5 cm Flak 39
3,000 rounds of 12,8 cm Flak 40

Average usage per month in 1944:
1,749,000 - 8,8 cm
199,800 - 10,5 cm
73,700 - 12,5 cm

Nestudoval jsem ty linky, co tam jsou uvedený, abych se dobral nějaké relevance pro sestřel nízkoletících Il2 nebo stihaček. Tedy nevím jak moc je to relevantní proti našim situacím. Tedy když to jen tak letmo vezmu jako míru, pak mi vychází, že BOS flak bude asi 100x přesnější než ve skutečnosti. Možná tím simulují to, že ve Stalingradu nebyly 4 flakový pozice, ale cca 100x víc. Možná kvůli výkonu. Ostatně v ROFu je to taky tak. Myslím, že jsem před časem četl na foru, že ten ROFovej flak je tak přesnej do 1000m, aby nemuseli mít na frontě stovky kulometů. Prý kvůli výkonu. To samé pak platí pro kulomety, kde se prostě nechce, aby jich byly stovky jak v reálu.
Ať je to jak chce, útok na pozemáky je vo držku.

saldy
Cassius Chaerea napsal:

Co se týká podvěsů šturmovika jsem příjemně potěšen, hlavní varianty výzbroje jsou k dispozici už teď, doufám že časem přibudou další (třeba varianta se 16 RS-82). Nevím tedy proč RSům říkají ROS asi aby se lépe odlišovaly od protipancéřových BRS(RBS). Ale rakety jsou zatím namapovány na bombách a odpalují se po odhozu bomb, ale odpalují se po jedné, nikoli salvou...Nevím o žádném šturmovikáři, který by tak měl upraveného šturma. Mám za to, že bylo továrním standardem, že se rakety odpalovaly po dvojici.
Co se týká letového modelu, to zatím soudit nebudu...

Odpalování raket bylo řízeno spínací skříní ESBR-3p , probíhalo buď po jedné, nebo salvou po dvou či čtyřech.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,035,210 návštěv