Máte nebo plánujete VR headset?
|
petsild |
Přidané 21-03-2021 20:17
|
Diskutující
Příspěvek: 4105
Založený: 30.11.14
|
Kabel ze soupravy po hraní vyndaváte?
|
|
|
|
1stCL_Chroustall |
Přidané 21-03-2021 20:31
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 197
Založený: 10.01.13
|
já osobne ano, ja to neminim mit polozeny nekde na PC. |
|
|
|
magot |
Přidané 21-03-2021 20:41
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
Jinak HDMI kabely (stejně jako VGA/DVI nebo DP) nejsou vůbec designovány na nějakou opakovanou zátěž ohybu.
To je možná začátek i konec tohohle problému.
Upravil/a magot dne 21-03-2021 20:48
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 21-03-2021 20:51
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
1stCL_Fucida napsal:
magot napsal:
Jj, myslím že umřel v tom ohybu jak se to zapojuje do VR. Btw jednou se mi stalo že dokonce stalo že kabel vyskočil z portu, když jsem hrál. Se divím že tam neudělali nějaké zacvakávání jako má HDMI nebo přichycení šroubováním jako má VGA/DVI....
...můj kabel se docvaknul
Můj taky. Dokonce jsem ho na začátku nedocvaknul a měl přibližně stejné problémy jako Magot. Zkus ho tam pořádně narvat (to není nikdy na škodu ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
magot |
Přidané 21-03-2021 20:55
|
Fusioner
|
310_cibule napsal:
1stCL_Fucida napsal:
magot napsal:
Jj, myslím že umřel v tom ohybu jak se to zapojuje do VR. Btw jednou se mi stalo že dokonce stalo že kabel vyskočil z portu, když jsem hrál. Se divím že tam neudělali nějaké zacvakávání jako má HDMI nebo přichycení šroubováním jako má VGA/DVI....
...můj kabel se docvaknul
Můj taky. Dokonce jsem ho na začátku nedocvaknul a měl přibližně stejné problémy jako Magot. Zkus ho tam pořádně narvat (to není nikdy na škodu ; )
Já to samozřejmě docvaknu. Měl jsem na mysli mechanické uzamknutí kabelu jako je zašroubování VGA/DVI, to tam není. |
|
|
|
Richi |
Přidané 21-03-2021 22:31
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 449
Založený: 20.02.18
|
Tak Tesla je šunt a stojí ranec. Z tohoto úhlu pohledu, co by člověk mohl chtít po takové firmě za věc v hodnotě "pár" dolarů.
HP a Tesla už je asi v tom novém levelu světa. Gender, transex, všeobecná korektnost atd.
A to nejde ten kabel prostě přeletovat? Jestli to budeš jednou reklamovat, pošleš to bez kabelu a hotovo. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 21-03-2021 23:01
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Hmm, jak to tady ctu.. tak prestavam pouzivat tu "vyklapeci" featuru.. je fakt, ze pritom ten kablik dostava celkem zabrat..
Na stole mam za monitorem v rohu nevyuzity koutek, kam se akorat headset vejde a jde to i s kablikem.. takze ja neodpojuji. Jen to po hrani soupnu zpet do origu pytliku v kterem to prislo, at se na to o neco mene prasi :-)
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
magot |
Přidané 22-03-2021 09:36
|
Fusioner
|
Shadowdeath napsal:
Hmm, jak to tady ctu.. tak prestavam pouzivat tu "vyklapeci" featuru.. je fakt, ze pritom ten kablik dostava celkem zabrat..
Ano přesně v tomto bodě to dle mého zemřelo. Já sám jsem to vyklápěl jen nějaký čas než jsem si uvědomil že je to vlastně špatně navržené. Vyklápění jsem pak už přestal používat, ale už asi bylo pozdě ..
Ten kabel tohle nemůže dlouho vydržet. By mě zajímalo kolik ohnutí tam ti inženýři spočítali že to vydrží ..
Všeobecně si myslím že při velmi opatrném zacházení ten kabel může max. vydržet 6 - 12 měsíců. Při vyklápění ty moje tří týdny |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 22-03-2021 09:44
|
Uživatel
|
magot napsal:
Shadowdeath napsal:
Ano přesně v tomto bodě to dle mého zemřelo. Já sám jsem to vyklápěl jen nějaký čas než jsem si uvědomil že je to vlastně špatně navržené. Vyklápění jsem pak už přestal používat, ale už asi bylo pozdě ..
Ten kabel tohle nemůže dlouho vydržet. By mě zajímalo kolik ohnutí tam ti inženýři spočítali že to vydrží ..
Všeobecně si myslím že při velmi opatrném zacházení ten kabel může max. vydržet 6 - 12 měsíců. Při vyklápění ty moje tří týdny
No parkrat se mne stalo, ze bryle zhasly pri sundavani-nandavani.. no doufam, ze to jenom spatne zprocessovalo nejake to cidlo co zjistuje zda jsou nasazene nebo ne a neni to tim, ze uz bych mel ten kablik take nacaty...
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
magot |
Přidané 22-03-2021 10:01
|
Fusioner
|
Shadowdeath napsal:
magot napsal:
Shadowdeath napsal:
Všeobecně si myslím že při velmi opatrném zacházení ten kabel může max. vydržet 6 - 12 měsíců. Při vyklápění ty moje tří týdny
No parkrat se mne stalo, ze bryle zhasly pri sundavani-nandavani.. no doufam, ze to jenom spatne zprocessovalo nejake to cidlo co zjistuje zda jsou nasazene nebo ne a neni to tim, ze uz bych mel ten kablik take nacaty...
To se pravděpodobně uvolnil kabel v konektoru, protože tam není nijak uzamčen. To bude v poho asi |
|
|
|
1stCL_Chroustall |
Přidané 22-03-2021 10:06
|
Rozkoukaný
|
Tak já to tedy vyklápím jak o život a zatím bez chyby . Aole je fakt ze to nemam zajištěný tou plastovou klipsnou
Upravil/a 1stCL_Chroustall dne 22-03-2021 10:06
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 22-03-2021 10:06
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
Mě by ani nenapadlo to nějak pravidelně odpojovat .
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
magot |
Přidané 22-03-2021 10:31
|
Fusioner
|
1stCL_Chroustall napsal:
Tak já to tedy vyklápím jak o život a zatím bez chyby . Aole je fakt ze to nemam zajištěný tou plastovou klipsnou
V tomhle případě se kabel nenamáhá pohybem tam a zpět. Ale zase trpí tím ohybem dolů, ovšem asi o něco méně, ale ono není moc na výběr. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 22-03-2021 11:37
|
Uživatel
|
No zalezi, jak mas kabel veden.. treba toto reseni by na ten ohyb nemuselo tolik trpet.. jenom je vevyhoda, ze potom jde kablik smerem v pravo.. ja bych potreboval doleva
|
|
|
|
1stCL_Chroustall |
Přidané 22-03-2021 11:49
|
Rozkoukaný
|
Jako doporučuju discord přimo pro G2 : https://discord.gg/BfC3D8S. Nekterý reklamace jsou celkem funny. Někomu se celej headset rozpadnul doslova v ruce |
|
|
|
magot |
Přidané 22-03-2021 12:37
|
Fusioner
|
Shadowdeath napsal:
No zalezi, jak mas kabel veden.. treba toto reseni by na ten ohyb nemuselo tolik trpet.. jenom je vevyhoda, ze potom jde kablik smerem v pravo.. ja bych potreboval doleva
Jj, takhle to je asi nejmenší zlo na ten kabel, takhle jsem to začal používat až teprve nedávno.
Ono je ještě otázka jaké kvality jsou ty kabely uvnitř, jestli nějaká série nebyly úplný šmejdy a jiná série třeba od jiného dodavetele jsou ok. |
|
|
|
magot |
Přidané 22-03-2021 21:12
|
Fusioner
|
Tak jsem si u Cibuleho ověřil že mi VR funguje.
Takže kabel stoprocentně odešel tam kam poslední půl rok posílám Andeho. Takže doufám že si z toho Ande vezme příklad
Upravil/a magot dne 22-03-2021 21:44
|
|
|
|
1stCL_Chroustall |
Přidané 23-03-2021 09:10
|
Rozkoukaný
|
Jinak nepřijde vám, že ten scale sveta v DCS je v reverbu nějakej malej? Jako ten mig v menu mi prijde 1:1. ale kdyz treba vyskočim ze spita, tak mi to prijde jak detská hračka že je tam o 30% menší než by měl bejt |
|
|
|
magot |
Přidané 23-03-2021 09:33
|
Fusioner
|
1stCL_Chroustall napsal:
Jinak nepřijde vám, že ten scale sveta v DCS je v reverbu nějakej malej? Jako ten mig v menu mi prijde 1:1. ale kdyz treba vyskočim ze spita, tak mi to prijde jak detská hračka že je tam o 30% menší než by měl bejt
U mne to je ok toto 1:1.
Tam si to i můžeš změřit, naházej si v misi nějaký něco co znáš před sebe a pak kolo nich pochoduj. Např. třeba českou Danu, tu asi znáš ne? Když lezeš do dveří
Myslím že existovaly i mod pravítka.
Jinak volal jsem na HP support a vysvětlil jsem jim že jsem to testoval u Cibuleho a tak říkali že už nic víc netřeba, že support u Cibuleho stačí
Jinak by následoval nějaký otravný krok kdy by technik HP dlouhavě zjišťoval zda má člověk vůbec zapnutou v elektrice ..
No a nakonec říkal že jim zrovna zamrzl systém zadávání ticketů, tak jsme se tomu oba zasmáli, protože jsem mu řekl že u nás ve firmě taky . |
|
|
|
1stCL_Chroustall |
Přidané 23-03-2021 09:41
|
Rozkoukaný
|
No tak já znám i spita, nekolikrat sem ho tahal do hangaru, tak prave proto to píšu |
|
|