November 24 2024 15:42:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
Bierglass
X Novotny napsal:

Hoši malá otázečka, vy koukáte něčím jiným než očima??? Že na tom svém pohledu potřebujete simulovat opilecký stav??

No TrackIr mně byl v autě na rozhlížení úplně na ho.................Cool

1stCL_Fucida
Bierglass napsal:
Tak si pořiď MB v úpravě AMG. Výkon BF 109 a pohodlí TitanikuŠklebící se

BMW je BMW Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

veikso
Z 0 na 100 za 5 vteřin, nepohodlí...Šklebící se
Z pohledu člověka který se někdy svezl na motorce k pousmání Úsměv

autodeath
No jo, no ... a to jsem uz radeji ani nezminoval, ze vam ve vsech hrach za kniplem tech bajecnych stroju vesele dovadi kyklop se zrakovym ustrojim o ohniskove vzdalenosti cca 2mm ...

Rumcajs
Pročítám si teď na Il2 foru vlákno k LaGG3. http://forum.il2s...rformance/
Co je zajímavý je to, že podle toho vlákna vývojáří již na konci prosince tvrdili, že FM je na 90% hotov. Hmm. Ale co je ještě zajímavější je to, že někdo testoval turn performance v prosinci a došel k závěru, že LaGG točí 360 stupňů optimálně za 25s. Což je docela pod očekávanýma hodnotama, které by měly být někde na 21s. A co je ještě hezčí, že 1 února to testoval někdo znocu a naměřil 18s. Což je docela rozverné číslo, které nám z LaGGa udělá hnedle Jak 3. Navíc prý hodně vylepšili chování při přetažení. No ale největší vodvaz je to, že žádná z těchto změn nebyla nijak zmíněna v patch notes. Klasicky si tohle nechávají pro sebe, i když tedy změna turn rate z 26 na 18s je rozhodně docela dramatická věc.
Pak už jen připomenu to svojí neslavnou plochou zatáčku, kterou taky potichu upravili. Zde ale dospěli k slušnému výsledku, páčto výsledek by měl odpovídat těm 110 stupňům za minutu při 50% směrovky. 18s na ustálenou zatáčku pro LaGG3 ale asi (snad) bude ještě předmětem revize. Nebo máte někdo zdroje, který by takový výkon podporovaly?

Farky
Nebude lepší počkat se zpochybňováním FM až vývojáři řeknou - FM je na 100% hotový a takhle bude vypadat při vydání, můžete se vrhnout na testování? To že ještě upravují FM je v pořádku. Stejně tak je v pořádku, že se nezmiňují o každém detailu co v nové verzi změnili. Nezmiňují nic v patch notes, protože žádné patche nedělají. Ladí hru před jejím vydáním, to je to co v tuhle chvíli dělají.

Ta debata na ofiko fóru je zábavná. Zejména části kde někdo vyžaduje misi se standardní atmosférou aby se mohli letadla porovnat s reálem. Není povinností vývojářů umožnit ty letadla testovat hráčům za podmínek které si nadiktují.

U sériového LaGGu-3 29. série (No. 31212912) naměřili v květnu 1942 v NII VVS čas zatáčky 21s.

Pilotní manuál pro LaGG-3 s motorem M-105P a M-105PF říká, že při náklonu 60°-70° je doba zatáčky 22 - 23s.

V CAGI naměřili čas zatáčky u LaGGu-3 s motorem M-105PF 18-19s. Tenhle LaGG byl ale oproti 29. sérii odlehčený, jednalo se o zkušební stroj nebo LaGG-3 66. série.

1stCL_Novotny
Bierglass napsal:

X Novotny napsal:

Hoši malá otázečka, vy koukáte něčím jiným než očima??? Že na tom svém pohledu potřebujete simulovat opilecký stav??

No TrackIr mně byl v autě na rozhlížení úplně na ho.................Cool

Nezlob se Biere, ale já se ptal na oči! A s tím ani TiR ani sluchátka nebo auto či snad boty nemají nic společného. Mrknutí A ani rozbory toho co dělá oko a co mozek je mimo, prostě naprosto mimo. Úsměv

1stCL_Novotny
Rumcajs napsal:

Pročítám si teď na Il2 foru vlákno k LaGG3. http://forum.il2s...rformance/
Co je zajímavý je to, že podle toho vlákna vývojáří již na konci prosince tvrdili, že FM je na 90% hotov. Hmm. Ale co je ještě zajímavější je to, že někdo testoval turn performance v prosinci a došel k závěru, že LaGG točí 360 stupňů optimálně za 25s. Což je docela pod očekávanýma hodnotama, které by měly být někde na 21s. A co je ještě hezčí, že 1 února to testoval někdo znocu a naměřil 18s. Což je docela rozverné číslo, které nám z LaGGa udělá hnedle Jak 3. Navíc prý hodně vylepšili chování při přetažení. No ale největší vodvaz je to, že žádná z těchto změn nebyla nijak zmíněna v patch notes. Klasicky si tohle nechávají pro sebe, i když tedy změna turn rate z 26 na 18s je rozhodně docela dramatická věc.
Pak už jen připomenu to svojí neslavnou plochou zatáčku, kterou taky potichu upravili. Zde ale dospěli k slušnému výsledku, páčto výsledek by měl odpovídat těm 110 stupňům za minutu při 50% směrovky. 18s na ustálenou zatáčku pro LaGG3 ale asi (snad) bude ještě předmětem revize. Nebo máte někdo zdroje, který by takový výkon podporovaly?

Tohle bych teď naprosto neřešil. Úsměv

WT_Horrido
Kdo ví jestli vůbec používají kalibrované stopky Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
WT_Horrido napsal:

Samozřejmě že je otázka, jak to ti hoši měřili. V tom může být hodně neštěstí. Pokud to měřili vod voka, byť se stopkama, pak se nedá mluvit o měření. Já tohle umím přesně změřit v CloDu, maj tam ten device link a ten se dá číst a tak ... nebudu to rozvádět. Umím to změřit. Takže vím, že v CloDu je třeba ta plochá zatáčka rychlejší, než by měla být. Jestli implementujou něco jako Device Link do BOSu, budu to moct přeměřit taky. Ostatně o Device Linku už jsem na foru četl, že takovou možnost zvažují. Jsem zvědavej.

310_cibule
Tedy já jsem tak rád, že vůbec netuším, za kolik dle kterých tabulek (vývojářských, firemních, testovacích) a různých osobních svědectví pamětníků točil ten který LaGG či jakékoliv jiné éro třistašedesátku (minimálně u Rusů, Italů a Japonců to bylo u každého jednotlivého kusu jiné). Mám daleko klidnější spaní Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Shadowdeath
310_cibule napsal:

Tedy já jsem tak rád, že vůbec netuším, za kolik dle kterých tabulek (vývojářských, firemních, testovacích) a různých osobních svědectví pamětníků točil ten který LaGG či jakékoliv jiné éro třistašedesátku (minimálně u Rusů, Italů a Japonců to bylo u každého jednotlivého kusu jiné). Mám daleko klidnější spaní Úsměv

Klidné spaní nemají jednom modří, kteří se bojí, že je ten LaGG utočí Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
Shadowdeath napsal:

310_cibule napsal:

Klidné spaní nemají jednom modří, kteří se bojí, že je ten LaGG utočí Šklebící se
Modří jsou již dávno vytrénováni a netočí. Modří vědí, že mají ... tu ... vertikálu. Šak byli nad kanálem a podměrečných točáků si užili až do omrzení.

Hoper
310_cibule napsal:

Tedy já jsem tak rád, že vůbec netuším, za kolik dle kterých tabulek (vývojářských, firemních, testovacích) a různých osobních svědectví pamětníků točil ten který LaGG či jakékoliv jiné éro třistašedesátku (minimálně u Rusů, Italů a Japonců to bylo u každého jednotlivého kusu jiné). Mám daleko klidnější spaní :)

moje slova :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Flan
WT_Horrido napsal:

Ano, souhlasim. Jestli neukazou kompletni MSA odmitam uvěřit jakémukoliv udaji Šklebící se

Rumcajs
Tak viditelnost dotů zlepšili. To je fajn. A přijde mi, že skutečně nesejde tolik na zoomu, tedy to nebude jak v ROFu, že člověk bude zoomovat jak magor. Ještě by to mohli zpětně promítnout i tam.
Flak je bych řekl taky hezkej. Rozhodně se mi líbí víc než v CloDu, kde se flak projevuje tím, ně najednou vyskočí sada červených hlášek a je po letadle. Tady to hezky cinká. Dostal jsem díru do kabiny, pak druhou, třetí, rozsekalo to budíky a vše se stylovým kovovým "břink". Tedy nevím, jak moc je to reálné, málokdy sedím ve 109, když po mě střílej. Ale je to hezké.
Asi trochu zvedli stabilitu těch letadel. Přijde mi, že se teď líp míří na pozemní cíle. Že to je stravitelné.

Paulus
Objevil se mi bug.
Nepohybuje se mi páka plynu v kokpitu. Motor zvukově reaguje.
Pokut hýbu kormidlem, hýbou se v kokpitu jak pedály, tak i plynová páka.
Je to jen u mne?
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Rumcajs
Paulus napsal:

Objevil se mi bug.
Nepohybuje se mi páka plynu v kokpitu. Motor zvukově reaguje.
Pokut hýbu kormidlem, hýbou se v kokpitu jak pedály, tak i plynová páka.
Je to jen u mne?
Na Il2 foru si na to lidi taky stěžujou. U mě to sice funguje, ale nepohybuje se plynová páka. Plyn jde, ale páka stojí. Maj to nějak zavšivený.

edit. Jsem se na to šel znovu podívat a je to jak u tebe. Pedály pohybují i plynovkou. Ale plynovka pohybuje u Bf 109 tím přepínačem na stoupání vrtule. Je to na plynovce ten kolébkovej přepínač.
Upravil/a Rumcajs dne 08-02-2014 16:21

313_123
mám to samý

VioletLightning
- Message list při dání pauzy během hry přibyl nebo tam už byl ? Je to dobrá věcička...

- Stále mám vlastní armádu jako modrou, ač mám v menu nastaveno, že má být červená. Když si vlezu do befka (s odporem Mrknutí), po objevení se na letišti vidím popisky červené, ale hned vzápětí se změní na modré. To samé se mi pak stalo, když jsem vlezl zase do LaGGa. Navíc jsem zaregistroval, že auto bylo označené jako Horch ale se změnou barvy se změnilo na Gaz...

- zaregistrovali jste, že při změně pohledu exter/inter se již kamo načítá okamžitě ? Kokpit se ještě kratičce doostřuje, ale je to znatelně kratčí a už téměř snesitelné

- zkuste někdo střílet z kanonu u LaGGa. Přijde mi, že ač vypálím jeden náboj, zvuk zazvučí jakoby při dvou. Nevím, jestli to nesimuluje natažení závěru, ale ... Dělá mi to jak u 37, 23, tak i 20. Kulomety nejsem schopen rozlišit Úsměv

- když si v menu vybírám payload a znovu kliknu na již vybraný (abych rozbalovací menu zavřel), nic se nestane. Musím kliknout na jiný, tím se mi výzbroj vybere a menu zavře. Pak musím znovu menu rozbalit a vybrat ten chtěný...

(Chápu, že je to alfa a chápu, že možná o tom vývojáři vědí. Ale třeba taky ne)

Jo a k tomu joyi - mrkněte, v jaké poloze je knipl ve hře vůči středové poloze vašeho joye. Takže veškeré úpravy (ať sw tak hw) jsou vlastně číty... Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,035,716 návštěv