January 10 2025 14:03:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
BP_Tyrl
To bude jak ti u některých letadel po zmáčknutí určitého čudle začne běžet vrtule na volnoběh. Já až do teď myslel, že je to dobrý, jen aby se dala rychleji říznout zatáčka. Když to je volnoběžný delší dobu, tak motor většinou chcípne.

LEON_CZ
Jo, to je právě ten ,,určitý čudel" Mrknutí Já ho používám při zoomu, aby se mi nepřetočil motor.

http://www.virtualnipilot.cz/
Vilik
Tak to jsou dobrý vychytávky. Ted už se nedivim, že mě pokaždý sestřelej. Já si schválně vezmu spada, protože je to nejrychlejší letadlo. Letim čelně proti někomu na plnej plyn. A když se minem, on udělá nějakou zázračnou otočku a zatinco já schválně letim furt rovně na plnej plyn, on se během jedný sekundy otočí o 180stupnů a už mi sedí za prdelí, letí stejně rychle jako já a šije to do mě. Bezva realismus.

LEON_CZ
No, když vidím třeba v Rytířích nebes souboje Nieuportů s Fokkerama Dr.1 nebo v Red Baronovi, jak frajer Manfréd školí na Albíkovi toho Camela, tak se občas nad letovými vlastnostmi letadel ve hře taky podivuju Zamračený

http://www.youtub...YvoI27hytc Modeláři kochejte se Mrknutí
Upravil/a LEON_CZ dne 20-06-2010 15:24

Merten
Co jsem viděl a slyšel tak je to čistě a jen na rotačních motorech nikde jinde jsem si toho v rofu nevšiml.Má ti to hlavně usnadnit přistávání.Ten zoom tam to jde taky použít ale u tak brutálních zoomů mě ani tak nelimituje přetočení motoru jako spíš konstrukce stroje jako takovýho.K tomu zadření nebo zdechnutí.Je snad jasný že rotační motor jede pouze a jen poku de točí to znamená že když to držíš půl minuty a nebo u toho stoupeš a motor se ti zastaví nenadávej na hru ale vlastní blbost Šklebící seŠklebící seŠklebící se.Potom ti pomůže jen výška a zkusit ho znovu roztočit Mrknutí.

Leone prosímtě už nikdy nevytahuj "letový"model z tak kvalitních pohádek jako je red baron a nebo Fly boys Mrknutí to už mi příjde reálnější červená karkulka Šklebící seŠklebící seŠklebící se

BP_Tyrl
Při přistání motor vypínám, při klesání stahuju plyn. A že letíš na plný plyn neznamená, že letíš maximálkou. V těch hadrácích klesá rychlost takřka zázračně. Stačí trochu stoupat a už se na plný plyn placatíš na minimálce. Kdežto, když ten druhej mallilinko klesal, tak má nakoupeno a když tu zatáčku moc neřízne, tak než nabereš rychlost je za tebou. Základ je se neplacatit moc u země a nelést na servery s ikonkama. Bez ikonek uděláš dva tři manoeuvre a s trochou štěstí tě už nenajdou. Šklebící se

LEON_CZ
BP_Tyrl napsal:
Při přistání motor vypínám, při klesání stahuju plyn. A že letíš na plný plyn neznamená, že letíš maximálkou. V těch hadrácích klesá rychlost takřka zázračně. Stačí trochu stoupat a už se na plný plyn placatíš na minimálce. Kdežto, když ten druhej mallilinko klesal, tak má nakoupeno a když tu zatáčku moc neřízne, tak než nabereš rychlost je za tebou. Základ je se neplacatit moc u země a nelést na servery s ikonkama. Bez ikonek uděláš dva tři manoeuvre a s trochou štěstí tě už nenajdou. Šklebící se

Při přistání tady i motor se staženým plynem na nulu stále vyvíjí nějaký tah, takže si stahuju ještě směs asi na 40% (aby motor ještě běžel, ale netáhl). Bez motoru nerad přistávám, protože si radši během pojíždění ještě zatůruju, aby letadlo drželo směr, nezačlo prudce zatáčet a neohnulo si křídlo o zem.
Dva tři maneuvre Ti pomůžou, pokud nemá soupeř TrackIR. Pokud ho má, těžko ho sestřeseš. Alespoň mně se málokdy někdo ztratí při manévrovém boji ze zorného pole a to nejsem kdovíjakej pilot a mám jen lacinej FreeTrack od Josky.
Upravil/a LEON_CZ dne 20-06-2010 18:46

Merten
LC_LEON_CZ napsal:

Při přistání tady i motor se staženým plynem na nulu stále vyvíjí nějaký tah ...
Sry ale tohle je monstr blbost.Naopak pomáhá ti zpomalit.

LEON_CZ
Merten napsal:
LC_LEON_CZ napsal:

Při přistání tady i motor se staženým plynem na nulu stále vyvíjí nějaký tah ...

Však si to vyzkoušej. Alespoň u mě motor stále trochu táhne i když mám plyn na nule. Pokud mu uškrtím směs a otáčky ještě víc klesnou, letoun citelně zpomalí. Nepíšu o tom, že motor zastavím úplně, jen snížím otáčky vrtule, která mi pomáhá brzdit stroj.
Upravil/a LEON_CZ dne 20-06-2010 21:02

BP_Tyrl
Bez motoru nerad přistávám, protože si radši během pojíždění ještě zatůruju, aby letadlo drželo směr, nezačlo prudce zatáčet a neohnulo si křídlo o zem.

Jo to mi taky vrtá hlavou. Co má co ve třicítce zatáčet, když motor stojí, vrtule stojí a letadlo najednou chytne šmíra. Smutný

Merten
LC_LEON_CZ napsal:
Merten napsal:
LC_LEON_CZ napsal:

Však si to vyzkoušej. Alespoň u mě motor stále trochu táhne i když mám plyn na nule. Pokud mu uškrtím směs a otáčky ještě víc klesnou, letoun citelně zpomalí. Nepíšu o tom, že motor zastavím úplně, jen snížím otáčky vrtule, která mi pomáhá brzdit stroj.
Mají to udělaný správně.Pokud u karburátorovýho motoru se ti povede ho roztočit jako třeba tady díky náporu vzduchu tak si sám motor nasaje něco málo směsi to ano ale v žádným případě ten motor nemá v ten moment výkon jen výrně vyšší volnoběžný otáčky.Tím že stáhneš směs si trochu pomůžeš ( nižší otáčky vrtule víc brzdí) ovšem v reálu za cenu snížení životnosti motoru (chudá směs mu dobře nedělá) jestli to ale mají taky namodelovaný je ale otázkou Úsměv.

LEON_CZ
TO MERTEN: Jo, to bude asi ono. Teorii sice neznám, ale mám to už vypozorované, že s nižší směsí mi letadlo při přistávání prostě sníží otáčky a rychlost. A věřil bych i tomu, že tady berou v úvahu i tu životnost motoru při chodu v tomto režimu, jak píšeš, protože si s podobnými detaily tady docela tvůrci vyhrají Šklebící se (Bohužel často na úkor zase jiných věcí)

WT_Horrido
VAF_Vilik napsal:
Tak to jsou dobrý vychytávky. Ted už se nedivim, že mě pokaždý sestřelej. Já si schválně vezmu spada, protože je to nejrychlejší letadlo. Letim čelně proti někomu na plnej plyn. A když se minem, on udělá nějakou zázračnou otočku a zatinco já schválně letim furt rovně na plnej plyn, on se během jedný sekundy otočí o 180stupnů a už mi sedí za prdelí, letí stejně rychle jako já a šije to do mě. Bezva realismus.

Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Když to tady tak čtu, vypínání motorů, stahování směsí... ale proč dělat věci jednoduše když se dají dělat složitě. Úsměv

Ten určitý čudl se jmenuje blip switch, coupe button, Schnirpsknopf, podle národnosti pilota Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

BP_Tyrl
WT_Horrido napsal:
Ten určitý čudl se jmenuje blip switch, coupe button, Schnirpsknopf, podle národnosti pilota Úsměv

A k čemu je to teda přesně určeno?

WT_Horrido
K přerušení zapalování. Rotačnímu motoru neubereš "plynem," pokud chceš ubrat, musíš přerušit zapalování. Proto mají autentické rotační motory takový "nezdravý" kuckavý zvuk.

Třeba u mopedu (Nieuport 28) je to ve hře nadherně slyšet, jednak to má ruční switch, druhak spražený s "plynem." Když ubereš zároveň se přerušuje zapalovaní, motor pak slyšitelně běží nepravidelně (má to tuším tři polohy, max, cestovní kuckání a přistávací kašel).

Ten ruční pak umožňuje se valit na max, ale když např. potřebuješ prudce doleva tak přerušíš zapalovaní a i Dreidecker se ti poslušně (víceméně :-) vrhne do leva.

Ve skutečnosti se ten ruční switch v boji používal málo a opatrně a krátkodobě. Hrozilo, že stále se točící motor plný benzínu a stříkající benzín široko daleko při zapnutí zapalování vesele bouchne, případně smutně zdechne. Oboje pro pilota silně nepřijemné.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Tady je o tom slovo i praktická ukázka.

http://www.youtub...6PnKUEFX8g
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Merten
Ale stejně je to nádhernej zvuk Úsměv

BP_Tyrl
Tak mě napadlo, že by nebylo k zahození, kdyby každý kdo si jde zaonlajnit se rovnou připojil na TS. Buď si zalítá sám, nebo zaspolupracuje a spolupráce v ROF za anglofrancouzoamerikano.... musí být primisima. Pěkně si germána odtáhnete stranou a pak zažehlíte.
Takže navrhuji BP_TS. První kdo přijde vytvoří novou místnost ROF a už to sviští po cvičišti.
Mě se furt nezobrazuje na kterém serveru kdo je.

WT_Horrido
Ale radio tehdy ještě nebylo Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,172,260 návštěv