Tak se ta hodina protáhla. Nenašel jsem obrázek, tedy připojím slovní popis - z těžiště křídla vychází aerodynamická vztlaková síla (svisle vzhůru). Kolmo na ni, proti směru letu je síla odporová. Jejich součet se poté sčítá se silou dopřednou (z těžiště, kolmá na aerodyn. vzt. sílu, po směru letu) dává výslednou sílu, ta je ve směru výsledného zrychlení.
Koty napsal:
Tak se ta hodina protáhla. Nenašel jsem obrázek, tedy připojím slovní popis - z těžiště křídla vychází aerodynamická vztlaková síla (svisle vzhůru). Kolmo na ni, proti směru letu je síla odporová. Jejich součet se poté sčítá se silou dopřednou (z těžiště, kolmá na aerodyn. vzt. sílu, po směru letu) dává výslednou sílu, ta je ve směru výsledného zrychlení.
Doufám že to takto stačí.
Koty, tohle je při nejmenším dosti zmatečné a zavádějící - nechci být příliš kritický.
Chválím ti tvé odhodlání dělat webovou českou aerodynamiku, ale takových "projektů" je...
Koty, než se ještě víc ztrapníš, tak bych ti asi měl pošeptat (jen mezi námi dvěma), že Čutora je vystudovaný letecký konstruktér a pilot, diskutovat s ním na téma aerodynamika je obtížné, protože se málokdy sekne a když už, tak to my, obyčejní kmáni, těžko odhalujeme
ČVUT, fakulta strojní, obor letecká konstrukce Ale podobné obory mají myslím i jiné školy v ČR. Jen nevím, jestli je Čutora Dr., nebo "jen" Ing. Další místní študovaní a erudovaní v tomto oboru jsou Gryzlov, Jiříček a Kraken Takže i s nimi se můžeš pustit do veselých debat na téma "já to vím lépe"
313_Nevo napsal:
Hosi, taky napad. Co tak sa hecnut, sadnut do masin o ktorych tu tak pisete a si to rozdat medzi sebou 1vs1 online? Natocit pekne videa a postnut ich sem? Samozrejme s peknou hudbou v pozadi.
Pre nas virtualne uzemnenych momentalnou zivotnou situaciou by to bolo celkom vitane spestrenie.
Bo ked jedno video (ktore uz nejde ani pozriet) vydalo na 7 stran diskusie, tak tie dalsie nam vydrzia hadam aj do zimy.
Momentálně na něčem takovém pracuji. Bohužel, záznam je až od půlky letu. Kvalita je dobrá, občas trochu srandovní, jindy mě herr major doslova popravil... ano, hádáte správně, v hlavních úlohách mimo jiné i Fučida.
EDIT: komu vadí Aces high march (luftwaffe march)?
Upravil/a Koty dne 11-03-2012 17:26
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.