Teď dokud je v záruce? To on taky vydrží hodinku, dvě než se rozjede. Ale blbý je to v letadlech kde si nevidíš na ocas a zjistíš to až když si nastěhovanej ve startovací věži.
BP_Tyrl napsal:
Taky že tam zajdu. Hned po silvestru. Klidně ho pozvu domů a tam názorně předvedu.
Tyrle, nikam nechoď. Je to ztráta času a přesně tam tě chtějí natlačit.
1. Reklamuj tam, kde jsi uzavřel obchodní vztah.
2 .Nenech se udolat jejich vyjádřením, že závada se neprojevila.
3. Reklamuj opakovaně s přesným popisem závady. Že se tak děje pouze ve Šturmovi, zdůrazňovat netřeba. Zařízení musí fungovat v každé aplikaci, která tato zařízení podporuje. (Nehledě na to, že původně fungovalo).
4. Po třetí opakované reklamaci žádej buď výměnu zboží, nebo vrácení peněz z důvodu opakující se vady, bránící řádnému užívání věci. (pozor - musíš se rozhodnout pro způsob řešení reklamace a nemáš možnost tento způsob měnit, pokud chceš případ úspěšně dotáhnout do konce).
5. Na všechno požaduj řádné písemné doklady (reklamační protokol, řádně podepsaný a s daty o převzetí do opravy, s vyjádřením opravny a datem převzetí zpět).
6. Veškerou korespondenci z tvé strany pouze doporučeně.
7. Na závěr lehce něco prohoď o ČOI a myslím, že do dvou měsíců máš na stole buď nový Saitek, nebo peníze.
Bod4 to jako, že když mi to po třetí vrátí, že závada se neprojevila tak můžu ctít novej saitek či prachy?
Bod 7 tu ČOI jsem plánoval hned na leden do Coputronu.
BP_Tyrl napsal:
Bod4 to jako, že když mi to po třetí vrátí, že závada se neprojevila tak můžu ctít novej saitek či prachy?
Bod 7 tu ČOI jsem plánoval hned na leden do Coputronu.
No, v tomto bodě je to trochu složitější. Pokud by prodejce neustále vracel reklamační protokoly s vyádřením "Závada nezjištěna", hrozí, že tě dostane do případné důkazní nouze. Na druhou stranu je povinnen uhradit veškeré náklady vzniklé s průběhem úspěšné reklamace.
Takže tady bych zvolil ještě diplomatický vyjednávací mezikrok, kterým dáš najevo, že znáš svoje práva. Takže věta "Dobrá, vy tvrdíte, že výrobek je v pořádku, ale já sem asi nechodím jen tak pro ukrácení dlouhé chvíle a nechám tedy vypracovat znalecký posudek, který vy potom budete muset zaplatit včetně nákladů za cestovné a ušlý zisk (mzdu) za ztrátu času" by mohla soudruhy trochu povzbudit k činnosti...
Prostě jim dej najevo, že jseš dostatečně asertivní na to, abys to dotáhl do konce. Odhaduju, že tohle musí vzdát, protože si nemůžou být jistí výsledkem a případná prohra by je stála mnohokrát víc, než výměna joye.
Jejich přístup je založen na předpokladu, že se unavíš a vzdáš to. A ty je musíš přesvědčit o opaku...
Vzhledem k tomu, že u Computronu jsem již zdárně vyreklamoval 2 Joye cca před rokem. Viz causa vymezovací kroužky. Myslím si že osobní návštěva věci posune ku předu.
No já si myslím, že pokud zajdeš osobně do Computronu a v klidu bez emocí jim vysvětliš co se děje, co jsi už kvůli tomu podnikl a když ještě zdůrazníš fakt, že ten joy chceš, líbí se ti a mrzí tě, že nefunguje, tak si myslím, že by to taky mohlo zabrat. Hlavně zdůrazni to, že nejdeš po penězích, ale chceš používat ten skvělí joy X52, který je to nejlepší co je na trhu.
U mě takový přístup zatím vždycky zabral.
Mylsím, že o peníze ti fakt nejde a cheš prostě jenom X52 v letuschopném stavu.
Chtělo by to tady založit fórum, kde by se psali projevené závady na joyích. No a hend bude vidět jaký joy je na co náchylný.
zdravim, v leteckych simulatorech mi letadlo zahyba mirne doleva..
je to hlavne poznat v FSX. ale v tom ctverci, jak tam beha ten krizek, tak je to ok, je presne ve stredu, nekmita to, nic to nedela.
ale kdyz hybnu uplne doprava, tak jak jdu zpatky, tak asi 1mm pohybu se nic nedeje, ze sem proste na kraji ctverce drive, nez dojedu uplne do konce.
kdyz sem si ale stahnul program joystick tester, to je prakticky to same, co ten od saiteku (jak tam je ten kriz a buttonky) + je to tam ale s pocitanim pozice, tak je vse ok a cisla, ktera urcuji pozice, tak sedi. nechapu to
kdysi sem mel na joysticku takovou korekci, ze se to nastavilo mechanicky a bylo to ok, ale tu nic takoveho neni. da se s tim prosim neco delat (kalibrace, dead zones,...)? nebo to mam reklamovat? koupil sem to po inetu, tak to muzu vratit bez udani duvodu.
diky
joy: X52 pro verze, nvidia chipset, Vista(ale dela to i v XP), ati HD2900XT, AMD X2 5600+
Upravil/a dvorakj dne 14-07-2007 16:40
Osobně bych doporučil jiné kousky, než X52, tedy jen jeden kousek. A to Saitek Cyborg EVO (..nebo Force Feedback, pokud jsi labužník jako třeba já). Když to vyreklamuješ a seženeš jinej joy (Cyborg), tak neuděláš žádnou velkou chybu .
dvorakj napsal:
zdravim, v leteckych simulatorech mi letadlo zahyba mirne doleva..
je to hlavne poznat v FSX. ale v tom ctverci, jak tam beha ten krizek, tak je to ok, je presne ve stredu, nekmita to, nic to nedela.
ale kdyz hybnu uplne doprava, tak jak jdu zpatky, tak asi 1mm pohybu se nic nedeje, ze sem proste na kraji ctverce drive, nez dojedu uplne do konce.
kdyz sem si ale stahnul program joystick tester, to je prakticky to same, co ten od saiteku (jak tam je ten kriz a buttonky) + je to tam ale s pocitanim pozice, tak je vse ok a cisla, ktera urcuji pozice, tak sedi. nechapu to
kdysi sem mel na joysticku takovou korekci, ze se to nastavilo mechanicky a bylo to ok, ale tu nic takoveho neni. da se s tim prosim neco delat (kalibrace, dead zones,...)? nebo to mam reklamovat? koupil sem to po inetu, tak to muzu vratit bez udani duvodu.
diky
joy: X52 pro verze, nvidia chipset, Vista(ale dela to i v XP), ati HD2900XT, AMD X2 5600+
Pokud joy nema plnou vychylku, nebo pokud se nevraci uplne do stredu (zkus to tak 3-5 vychylit maximalne na tu stranu co Ti to blbe a pak se podivej jestli se Ti to vraci presne na stred nebo ne) tak to reklamuj, me to celkem bez problemu uznali. Kdyby neco zkus me najit na ICQ.
určitě reklamuj, mě začalo blbnout po roce trimování až jsem byl nucen koupit pedály. jinak nej je saitek evo(mam ho taky ale nevim jak ho zapojit s leteckou pákou X52...
X52 je mekka vycmachtana neergonomicka zrudicka. Nikdy jsem nechapal proc neprodavaji tu "plynovou" paku samostatne, kdyz joy je dobry tak na vyhozeni. No mozna prave proto.
X52 mam uz celkem dlouho nemam problem, mimo jine ma podstatne delsi chod nez mrkvosofti produkt, nebo nez cybrog evo. (sidewindera sem mel pak sel z domu)
presne jak rika boZZda ste uplne mimo misu
p.s uz jsou upraveny turbulence kdyz mate joy s FF?
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 17-07-2007 12:45
1stCL_Fucida napsal:
Když jsou turbulence a máš tu smůlu, že máš Force Feedback, tak tě to pěkně vyklepe .
Časem poznáš, že vyhození Sidewindera byla největší chyba tvého života a budeš trávit dlouhé noci pláčem, beznadějí a trudomyslností
No ale jen do chvíle než zjistí, že jeho mouchy na X52, které právě objevil jsou maličkosti oproti jiným joyům.
Rozhodně nekupovat a ani nebrat jako dárek LOGITECH, GENIUS a jim podobné.
Brát a kupovat Saitek, CH, Microsoft
Jestli si tohle čte někdo kdo hledá radu, tak tady je. neposlouchejte ostatní. Oni vám úmyslně mlží pravdu, aby nebyli sami v tom srabu, ve kterém jsou po jejich zakoupení.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.