October 20 2025 07:35:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patch 4.03 - vaše první dojmy
1stCL_Pospa
Jo taky nevím co tady řešíte. At jsou Bf vylepšený, modrejm to přeju a my se s tím budem muset poprat. To je tak vše co s tím můžem dělat. Jen ať ty naše souboje dostanou šťávu, kvůli tomu létáme nebo né ? Třeba se ty nadupaný befka půjdou prát pod 4000m občas :sm23:

http://www.aeroklub-sumperk.cz/
313_Gryzlov
mkubani napsal:
3IAP_Tajpan napsal:
Jednoznačný zabiják v rukách LW bude Bf109F4. Neuveritelné...

Jedno vec co ma zaraza je, ze tu stale pocujem od "cervenych", ako by sa Bf 109 nemalo spravat. Chcel by som tu raz pre zmenu pocut, ako by sa podla "cervenych" MALI Mezky spravat. Len mi tu nedavajte nejake cisla, pretoze ja naozaj nemam pocit, ze by Mezek lietal okolo Spita ako Rata okolo Me-323... Tak mi prosim vysvetlite, ake by malo byt idealne Bfko pre "cervenych"... Ale tak nejako po lopate. Aby som to pochopil. Ja som jednoduchy clovek. Napr.: "Sadnem do Spita, uvidim v ROVNAKEJ vyske 3x 109, urobim 3x loop, 1x 360 stupnovu zatacku, 3x vystrelim a letim domov."

Ono sa totiz dost tazko programuje nieco, CO SA NEDA ALEBO CO BY SA NEMALO ROBIT. Takze mohli by sme pocut, co by sa s Bf 109 malo dat robit? Dik.

Máš naprostou pravdu. Pokusím se dát dohromady něco seriózního a pak Ti to předám. Klidně veřejně, na tomto vláknu. Bohužel nemám naprosto jednoznačně vypovídající materiály, takže klidně bude možné, že s některými názory nebudeš souhlasit z toho důvodu, že se Ti budou zdát nejednoznačné. Doufám, že to k něčemu bude. Pokusím se i uvádět zdroje.

Ucho
CSL_Jp napsal:
...
Jaky odpadával potah křídla pořád do tý doby než je dělali z kovu tj. 1945 hořely jim motory vzlášť VK-150 PF-2 a 107
...

Jaky za války vůbec nelítali, to bych je musel na nějakejch serverech potkávat... vidám furt je La, LaGG, La, LaGG, La, LaGG, La, LaGG Cool

No, možná, že by teď už? Ve 4.03? Co? Mrknutí
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

313_Gryzlov
CSL_Jp napsal:
koukám, že Gryzlov taky trpí selektivitou.
BF- se kroutily křídla to byla nemoc od F série a nikdy jí nevyřešili to je pravda když zabral při vysoký rychlosti křidýlkama tak mu prostě upadly křídla, to měl např i Ju-88 tomu se taky složily .

No ale co ruský stroje americký

Jaky odpadával potah křídla pořád do tý doby než je dělali z kovu tj. 1945 hořely jim motory vzlášť VK-150 PF-2 a 107
Lavoškám museli namontovat omezovač otáček, a spolu s Laggy si lehaly rádi na břicho špatný hydraulice. Občas to peklo pilota v kabině tak na 80 stupňů u FN snad vyřešeno.
Jo a většině Rusů občas vypadával podvozek neb ty zámky byly na pikaču nebo je jim zas nezaaretoval.
Migu praskalo chlazení teda to snad postupně odstranili

Mustafa taky mu padaly křídla - špatně upevněnej podvozek
Spit kupodivu nic bravo
Tempest/typhoon- neradno přetěžovat občas upadly komplet kormidla
foky - motory žraly samy sebe
cobry deformace zadních částí trupu a křídel- posilovaný po celou dobu výroby
il2- dal se přeříznou kulasem neb měl dřevěnej trup- poté začali montovat do nich L -profily někdy i svrchu.
já bych to Bf tak tvrdě neviděl skoro každý letadlo mělo svý mouchy

Hi hi hi Jp ... odpovím Ti z domova ... Tvůj výčet není úplný a navíc v některých případech se jedná o nepřesnosti bez uvedení bližších podrobností, které uvedu a doplním Úsměv

mám rád selekci vytrženou z kontextu Mrknutí

Jp-
Njn píšu to z hlavy :sm23:

edit: VK-105 :upsetw:
Upravil/a Jp- dne 10-02-2006 14:55

Opitze
CSL_Ucho napsal:
CSL_Jp napsal:
...
...

Jaky za války vůbec nelítali, to bych je musel na nějakejch serverech potkávat... vidám furt je La, LaGG, La, LaGG, La, LaGG, La, LaGG Cool

No, možná, že by teď už? Ve 4.03? Co? Mrknutí

ted to bude jenom La, La, La... a budeme si takto na teamspeaku notovat vsichni - lalala, tralalala...:sm40:
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

313_Gryzlov
CSL_Jp napsal:
Njn píšu to z hlavy :sm23:

V pohodě Úsměv Já taky Šklebící se

S tím kontextem mám na mysli sebe, nikoliv Tebe, aby nedošlo k nedorozumění Úsměv

Liptow
Na ten Do-335 (opustenie lietadla na zemi) som sa pytal Olega. Povedal, ze to nie je programovane ani pre He-162. Proste sa treba z horiaceho lietadla na zemi katapultovat a skor nez pilot dopadne, dat Refly :sm10:

MK_Paja
Liptow napsal:
Na ten Do-335 (opustenie lietadla na zemi) som sa pytal Olega. Povedal, ze to nie je programovane ani pre He-162. Proste sa treba z horiaceho lietadla na zemi katapultovat a skor nez pilot dopadne, dat Refly :sm10:

Dík za info Úsměv

von_bahnhoff
na jakemsi foru sem cetl za la-5fn/la-7 dostaly v patchi nehlaseny boost rychlosti u zeme 15-20km/h. vi o tom nekdo neco?

MK_Paja
von_bahnhoff napsal:
na jakemsi foru sem cetl za la-5fn/la-7 dostaly v patchi nehlaseny boost rychlosti u zeme 15-20km/h. vi o tom nekdo neco?

Ne, já vím jen o boostu, když ji trefíš do motoru. Kouřící La-vočku už v životě nedoženeš Šklebící se

1stCL_SaBot
paja_cz napsal:
von_bahnhoff napsal:

Ne, já vím jen o boostu, když ji trefíš do motoru. Kouřící La-vočku už v životě nedoženeš Šklebící se
:sm6::sm6::sm6:

312_Lazy
La-7 je u zeme uplne stejne rychla jako v 4.02.

Hoper
313_cibule napsal:
Hele, neměl tohle vlákno být flejm? Viz první příspěvek.

A zatím je to spíš taková selanka. Tak já začnu:

Žádnýmu novýmu letadlu nejde otevřít kabina. Chci vrátit vstupný. Zatracenej Oleg. Hanba. Fuj. S tímhle naprosto zpackaným simem končím...

jsem nějakej divnej křeček - v Raidenu sem se jako první snažil otevřít kabinu - a nějak se mi protáhl úsměv do kysela ...
ale pak sem na to úplně zapomněl a vůbec se tady nerozhorlil Šklebící se

Tajpan
mkubani napsal:
3IAP_Tajpan napsal:
Jednoznačný zabiják v rukách LW bude Bf109F4. Neuveritelné...

Jedno vec co ma zaraza je, ze tu stale pocujem od "cervenych", ako by sa Bf 109 nemalo spravat. Chcel by som tu raz pre zmenu pocut, ako by sa podla "cervenych" MALI Mezky spravat. Len mi tu nedavajte nejake cisla, pretoze ja naozaj nemam pocit, ze by Mezek lietal okolo Spita ako Rata okolo Me-323... Tak mi prosim vysvetlite, ake by malo byt idealne Bfko pre "cervenych"... Ale tak nejako po lopate. Aby som to pochopil. Ja som jednoduchy clovek. Napr.: "Sadnem do Spita, uvidim v ROVNAKEJ vyske 3x 109, urobim 3x loop, 1x 360 stupnovu zatacku, 3x vystrelim a letim domov."

Ono sa totiz dost tazko programuje nieco, CO SA NEDA ALEBO CO BY SA NEMALO ROBIT. Takze mohli by sme pocut, co by sa s Bf 109 malo dat robit? Dik.

Martin, v nadpise vlákna je "prvé dojmy z aptchu 4.03".
A moje prvé dojmy som popísal.
Je to zlé? :hoper:
Ak by bolo v nadpise " Porovnanie Bf109 v Il2 v patchi 4.03 a s reálnou Bf109", tak by som neprispel ničím.
Mrknutí

Marek
CZ_Opitz napsal:

ted to bude jenom La, La, La... a budeme si takto na teamspeaku notovat vsichni - lalala, tralalala...:sm40:

Iba lalala. Lavocka s motorom z trabanta bude az v dalsom patchi :lol:

LesniHU
von_bahnhoff napsal:

V souvislosti s lavockami se zatim objevilo jen tohle:
Oleg_Maddox VIP
Bf-109K4 fly now by the German manufacture specifications which we have from known for community historian collection of German aviation docs.

Now you have two models with DB-605DB 1.8 ata and DB-605DC 1.98 Ata.

Climb was decreased to realistic values (as well as decreased for the La- series even more)

However late Yaks still flyes not so good as it should (from the words of pilot who fly Yak now)

313_OTU_oblak
hmmm člověk tu chvíli Úsměv

ad mustang - někde někdo napsal nádhernou větu - fucking laminar wing Úsměv to mluví samo za sebe.

stříleli jste někdo už v Do335? už se těším...podle materiálu co jsem četl nikdy nevyřešili neschopnost tohoto letadla něco sestřelit, protože se jaksi při letu vlnilo a bylo nestabilní(jako střelecká platforma) takže rozptyl asi stál za to Úsměv proto možná tak těžká výzbroj...no snad převezme od Hurriho IIb titul král rozptylu Úsměv

Úsměv

313_OTU_oblak
CSL_Jp - nesouhlasím. s něčím.

to co píšeš o motorech a jaku bylo zaviněno špatným systémem chlazení.

ale na rusy ti odpoví gryzlov(ještě jsem to nedočetl)

ad ocasy na kobrách - na přání ruského zákazníka byly zpevněné. nezpevněné z prvních dodávek si upravili sami rusové.
ad typhoon - po problémech ocas zpevněn, tempestu a pozdních typhoonů se to netýkalo.

ale to je jedno...

606_PudinG
Nestává se Vám problém při začátcích nových kampaní? Nainstaloval sem patch. Vždy mi jde rozjet jedna nebo dvě nové kampaně, pak po výběru letadel se ozve jen ušitrhající pípavý zvuk bez ohledu na stranu, obtížnost, nebo letadlo. Nevím co s tím. Re-instalace nepomohla... :confused:

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,618 návštěv