January 19 2026 13:36:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
A je to tady! PF addon
Wardog
3IAP_Dazz napsal:
Asi by to chtělo petici a ten zatracený patch zrušit !!! Myslím, že to dohadování nebudé stát za ty nové éra.

Ale bude.
Popíše se mračna vláken,občas se někdo s někým pohádá,že tohle letadlo umělo to a druhý zase ono a zase to půjde všechno v klídku dál :sm35:

Gambac10
Tak jsem zkouknul teho Tempesta a musim rict, ze ty anglani se nenaucili kniply delat za celou valku. Mrknutí

www.czletka.zde.cz
Schnitzel
No škoda, toho Dorniera nám na onlajnech ruská mafie zatrhne. Tak jako z Asfaltů zmizela ta mapa Germany45 (?) s Me262, když si červený furt stěžovali na lagy :sm12: a hromadně mapu opouštěli. A já naivka pořád doufám v Arado 234 Blitz :lol:

durynnkx
Nechci vám do toho skákat, mě osobně ten Dorňas moc neláká, je to fakt exot, na vyblbnutí možná dobrý, ale čistě historicky toho za wwII moc bojově nenalítal.. Chtěl bych jen zpátky k tomu novému patchi 4.03 - na foru UBI je readme: http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc/f/23110283/m/2511099504/p/1
píšou tam u Bf-109 – increased maneuverability - to mi připadá docela hustý, to už jako bude točit líp než dvojplošník nebo co?

Gambac10
durynnkx napsal:
Nechci vám do toho skákat, mě osobně ten Dorňas moc neláká, je to fakt exot, na vyblbnutí možná dobrý, ale čistě historicky toho za wwII moc bojově nenalítal.. Chtěl bych jen zpátky k tomu novému patchi 4.03 - na foru UBI je readme: http://forums.ubi.com/groupee/forums/a/tpc/f/23110283/m/2511099504/p/1
píšou tam u Bf-109 – increased maneuverability - to mi připadá docela hustý, to už jako bude točit líp než dvojplošník nebo co?

Jestli te ukrouti ve spitu 109-tka, tak by si se mel nad sebou zamyslet.
G10

www.czletka.zde.cz
durynnkx
Jo a btw: LaGG - corrected weight (approx. 300 kg added). Takže z Laggu bude opravdu ta "létající cihla", o které mluvil tuším S. Sakai.. Úsměv

durynnkx
CSL_Gambac10 napsal:
durynnkx napsal:

Jestli te ukrouti ve spitu 109-tka, tak by si se mel nad sebou zamyslet.
G10

Nejsem takový borec a někdy mě ukroutí (i ve Spitu), prostě mi připadá, že mezky točí už teď líp než by měly (hlavně poslední verze - G14, G10, K4).

Gambac10
Ty jsi se 109-tkou lital? Ja ne, proto to nemuzu posoudit, ale v teto verzi hry spit obecne krouti lepe nez 109.
G10

www.czletka.zde.cz
Pavel
durynnkx napsal:
Jo a btw: LaGG - corrected weight (approx. 300 kg added). Takže z Laggu bude opravdu ta "létající cihla", o které mluvil tuším S. Sakai.. Úsměv

Kde se Sakai dostal k LaGGu ? To je nějakej renonc ne ?
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

durynnkx
To byl můj subjektivní názor, neříkám, že točí lépe, než Spit, to určitě ne, to případné ukroucení je samozřejmě chyba pilota (mě Úsměv). Jen mi připadá (podle toho co jsem slyšel a četl), že Bf točí líp než by měly.

Hoper
Pavel napsal:
durynnkx napsal:

existuje fotka lagga s koblihama

durynnkx
Pavel napsal:
durynnkx napsal:

Někde to prohlásil nějaký japonský pilot po tom, co se v něm proletěl. Nevím přesně, jak se k letuschopnému laggu japonci dostali.Myslím, že jsem to četl u Sakaie, ale možná se pletu..

310_Crowley
Sem někde četl, že při testech vystřelovavacích sedadel v Do-335 přišel nějaký pilot o obě ruce díky nevhodnému umístění pák odhozu kabiny, či co.
Bylo by moc krásné kdyby to tam bylo nasimulováno, co? Né?
Hmm... tak né, no.:sm6::sm6::sm6:

Pavel
Hoper napsal:existuje fotka lagga s koblihama

Aha, i když co proti zeru není létající cihla, že..
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

ECL_Bean
Crowley napsal:
Sem někde četl, že při testech vystřelovavacích sedadel v Do-335 přišel nějaký pilot o obě ruce díky nevhodnému umístění pák odhozu kabiny, či co.

do-335 (neboli šíp,dvou písťák) nebyl první letoun s vytřelovacím sedadlem, první byl he-219A
postup při opuštění letadla byl hodne vzdálenej rychlýmu opustění letadla
na pravy strane kabiny byli tři tlačítka při prvním explodovala nálož která podle teorie měla odstřelit zadí vrtuli,druhým tlačítkem se odpalovala další nálož,která odstřelovala horní svislou ocasní plochu,a třetím se sedadlo odjišťovalo.
pak bylo nutný odhodit překryt kabiny a konečně se vystřelit..
myslim ze byl v problém držení se pilota při odstřelu kdy mu byli paže prakticky vytrhnuty k kloubů..
radsi bych si dal ruletu s zadnímí listy vrtule:sm50:

310_cibule
13. lednu 1942 při testování prototypu tryskového He 280 V-2 použil německý pilot jako první na světě vystřelovací sedačku ke katapultování z nefunkčního letadla.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

312_Jura
CSL_Gambac10 napsal:
Tak jsem zkouknul teho Tempesta a musim rict, ze ty anglani se nenaucili kniply delat za celou valku. Mrknutí

to je hodne divnej nazor.. kniply RAF byly prave ze naprosto vyborne.. sak se podivej veteranum LW jak maji jeste ted omlaceny vnitrni strany stehen od kniplu.. Mrknutí

http://spitfire.ic.cz/
Schnitzel
Crowley napsal:

Pokud máš joystick s Force Feedback, tak bych si dával pozor na prsty :sm9:

Noram
jj psal to i Brown v Křídlech LW ,že němci občas našli piloty na padaku bez rukou protože na odpalování kabin nebo sedačky nebylo spoždění a většinou se zapoměli pustit

http://noram.youaremighty.com/
Skywolf
Japonci se k LaGGu dostali jednoduše. V roce 1942 s letounem přistál na polním letišti v Mandžusku ruský dezertér .

Tady sou náký fotky :
http://www.randal.../lagg3.htm

www.dap.czweb.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,110,825 návštěv