Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
|
1stCL_Novotny |
Přidané 19-11-2013 20:23
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Ofiko reporty BoS.
http://forum.il2s...g-reports/ |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 19-11-2013 20:39
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Tak jsem koukal, jak to jde autopilotovi, a mám několik poznatků.
- Autopilot používá současně plyn a nastavení vrtule. Dá se u LaGGu zapnout nějak automatika na vrtuly? Přijde mě, že se to nedá v realu zvládnout jednou rukou.
- Autopilot zatáhne při startovací proceduře za tyhle páčky, nevíte někdo k čemu jsou?
[img]http://i43.tinypic.com/124k5uc.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Shadowdeath dne 19-11-2013 21:27
|
|
|
|
ZVP_Iceman |
Přidané 19-11-2013 20:45
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 175
Založený: 22.04.08
|
Tak ty dvě páky jsou natahování palubních zbraní, automatika vrtule v ruským éru asi nebude, ale na start by měla být nastavena na maximální otáčky....... |
|
|
|
310_Pip |
Přidané 19-11-2013 20:46
|
Uživatel
Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
natahování zbraní
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 19-11-2013 20:53
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Díky, tak zbraně mě nenapadli |
|
|
|
repa |
Přidané 19-11-2013 21:02
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 323
Založený: 09.07.09
|
Je to fajn fajnový No jen bych se chtěl zeptat, jak se dá fixnout pohled do zaměřovače? Bohužel se mi to nepodařilo najít v nastavení |
|
|
|
VioletLightning |
Přidané 19-11-2013 21:14
|
Nováček
Příspěvek: 83
Založený: 11.03.09
|
WT_Horrido napsal:
Šestka je směs, dopředu chudá, dozadu bohatá?
Osm je vrtule, dopředu max záběr, dozadu placato?
jo
jo |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 19-11-2013 21:15
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Art napsal:
...Nejsem žádný znalec letadel, ale co se týče WT tak to mě hodně zklamalo a u starého Il2 byla některá letadla hodně nepřesná a nerad bych se znovu nechal na pálit jako u WT a pokud by tomu vše bylo o hru bych měl veliký zájem...
Naco je neznalcovi lietadiel simulator s hodne presnymi FM? Len pre ten pocit?
Ja verim tomu, ze ako clovek co nema nic spolocne s realnymi lietadlami potom to realne vyzadujes od tej hry, ale nezabudaj, je to len hra a treba tak k tomu pristupovat
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
VioletLightning |
Přidané 19-11-2013 21:43
|
Nováček
|
tak moje poznatky (podotýkám, že beru, že to je alfa)
TiR jsem dnes nezkoušel, ale bude to nastavením u mne...
nastavení os plynu a vrtule je nějaký divný - pokud používám nastavení hry, musím na nich dát invert. Jenže jak to udělám, z celého průběhu osy mi zbude jen půlka (min - 50% nebo 50% - max)
kvedly jsou CHáčka. Ostatní osy OK
řešením v současné době je nastavit invert přímo na CH a ne ve hře, pak je průběh os celý
nevím jestli je to tak dobře, ale pokud si zapnu osvětlení palubky a pak zapnu polohovky, palubka mi zhasne. Pokud mám palubku zhasnutou a rozsvítím polohovky, zapne se mi palubka - ač každé světlo má svůj "čůdl"
neukazuje budík na stoupání (spolu s nefunkčním trim výškovky docela hloupé)
zaměřovač nejspíš nepůjde vypínat a zapínat (nevšiml jsem si že by pro to existovala klávesa)
pilot se sice furt nějak šmrdlá a poposedává, ale animace pohybu pákama nebo otevírání kabiny není
ale zase cením to, že se kabina otevírá tak nějak reálněji - ke konci se pohyb zpomalí
stále mi nejsou dělat obrázky
ed: tak jdou....
když v kabině vidím díru v plexi, vidím tu samou díru i z venku
po jednom méně zdařilém dosednutí mi popraskaly ciferníky (skla) a zaměřovač
docela mne mrzí to pomalejší načítání textur (viz jak jsem psal výše - exter - inter a obráceně)
zvuk jsem už zaregistroval ale nijak zvlášť mne tedy neohromil. Jen jsou prďácký ty brzdy
všiml jsem si na letišti Jaků - ty byly ještě krapet "hranatý"
start hry začíná s Il-2, ale jakmile se dokončí / donačte přihlášení, objeví se (nejspíš) poslední použité letadlo - možná by bylo fajn, aby hra to poslední letadlo načetla hnedle...
blackout je teda parádní
kolizní stromy a výskok jsem ještě nezkoušel |
|
|
|
VioletLightning |
Přidané 19-11-2013 22:08
|
Nováček
|
docela zajímavý soubory se mi stáhly do updates... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-11-2013 22:38
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
WT_Horrido napsal:
TIR funguje.
Není tam normální AA.
Hýbe se to f plné palbě v pohodě (taky tam nic není :-)
Při startu jsem využil celou šíři dráhy, i kus okolního sněhu
Přistání jde dobře.
Nefungují brzdy mám dojem...
Rychlovka pro nás slečinky od Luftwaffe:
Je někde nějaká vizuální kontrola vysunutí klapek?
[img]https://public.bn1.livefilestore.com/y2poIFS9vvPvlR2m7u2uyKgSDK2EMh4OegOi-YkQdyUASzacSi6d7k37MMu8rGcEusHarfmgrWwf_HWKqocfqBUlScvnWfXTgzEUq5cb1h4z4Y/2013_11_18__21_31_5.jpg[/img] is not a valid Image.
Jednotka je kolo trimu výškovky hádám?
Dvojka je přepínaní kompresoru, vzadu stupeň jedna, vpředu dva.
Trojka chladič vody, dopředu otevřeno na max.
Čtverka chladič oleje, dopředu otevřeno na max.
Pětka je co?
Šestka je směs, dopředu chudá, dozadu bohatá?
Sedm je plyn.
Osm je vrtule, dopředu max záběr, dozadu placato?
Tohle je naprosto super. Díky.
Na první tři pokusy se mi nepodařilo ani dojet na dráhu. Pak jsem našel tohle a na čtvrtý odstartoval, udělal okruh a v pohodě přistál. Vypadá to na hodně zajímavý sim.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 19-11-2013 22:38
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Invertování rozesere osy jen když se to přepne, po restartu už je osa v pořádku po celé délce posuvu.
Obrázky klasicky printscreenem, uloží se bmp do adresáře hry.
Výskok je dobrý. Pilot odsune překryt, stoupne si a vyskočí. Po dopadu na zem si fatalisticky sedne a přemýšlí kde udělal chybu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 19-11-2013 22:40
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
|
VioletLightning napsal:
nastavení os plynu a vrtule je nějaký divný - pokud používám nastavení hry, musím na nich dát invert. Jenže jak to udělám, z celého průběhu osy mi zbude jen půlka (min - 50% nebo 50% - max)
kvedly jsou CHáčka.
kolizní stromy a výskok jsem ještě nezkoušel
Jo, to uz se mi taky stalo : 50% prubehu paky ( mam CH plynovku )...nejak jsem s tim blbnul a najednou to funguje v poohode. A mam ji taky invertnutou.
Napral jsem laggace do beden u drahy. Jednak se docela slusne prolnul s bednama a druhak zustal trcet se zdvizenym ostruhovym koleckem...Az po chvili si drepnul i na zadek.
Pozdeji kdyz jsem zaparkoval v poli u stromu jsem si vsimnul ze ty stromy jsou hodne jednoduchy a nejaky... jak brutalne ditherovany ( ???? )
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 19-11-2013 22:42
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Ano, stromy jsou značné placeholdery
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Baron |
Přidané 19-11-2013 23:13
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Ale zato su hmotne - a je vyslovene blby napad skusit nimi preletiet. Skusal som, titul Magor Sovietskeho zvazu in memoriam zaruceny
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Art |
Přidané 19-11-2013 23:19
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 207
Založený: 19.11.13
|
313_Nevo napsal:
Art napsal:
...Nejsem žádný znalec letadel, ale co se týče WT tak to mě hodně zklamalo a u starého Il2 byla některá letadla hodně nepřesná a nerad bych se znovu nechal na pálit jako u WT a pokud by tomu vše bylo o hru bych měl veliký zájem...
Naco je neznalcovi lietadiel simulator s hodne presnymi FM? Len pre ten pocit?
Ja verim tomu, ze ako clovek co nema nic spolocne s realnymi lietadlami potom to realne vyzadujes od tej hry, ale nezabudaj, je to len hra a treba tak k tomu pristupovat
Ano pro ten pocit, arkádovejch her tu je plno a jelikož mě letadla baví, zajím se o ně a vlastně o historii celkově byl bych rád kdyby ta letadla stoupala tak jak měla byla tak rychlá atd. Nepotřebuji 100% přesný FM, ale rozhodně základy určitě ne jako je WT ... |
|
|
|
Farky |
Přidané 19-11-2013 23:20
|
Uživatel
Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
[img]http://imagelink.cz/images/cockpit.jpg[/img] is not a valid Image.
1. Hodiny
2. Rychloměr
3. Otáčkoměr
4. Ukazatel paliva
5. Výškoměr
6. Kompas
7. Ukazatel plnícího tlaku
8. Teplota oleje
9. Tlak oleje
10. Tlak paliva
11. Úhel nastavení klapek
12. Zatáčkoměr a příčný sklonoměr
13. Variometr (klesání – stoupání)
14. Teplota vody
15. Voltmetr
16. Tlak v brzdách (???)
17. Natahování závěru kulometu
18. Natahování závěru kanónu
Nastavení motoru pro vzlet -
[img]http://imagelink.cz/images/vzletsetup.jpg[/img] is not a valid Image.
Nastavení pro vzlet, motor už na volnoběh –
1. Kompresor na 1. stupeň
2. Chladič vody otevřen naplno
3. Chladič oleje otevřen naplno
4. Páka směsi plně vzad – bohatá směs
5. Páka ovládání plynu plně vzad
6. Volič otáček vrtule naplno vpřed (High pitch)
7. Klapky 15-20°
Pak už jen stačí přidat plyn. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-11-2013 23:20
|
Fusioner
|
Nejde mi invertovat osu u "plynovky" MSW FF, kam jsem nastavil žaluzie chlazení motoru. A nebo něco dělám blbě.
U laggu asi nejde zamknout ostruha?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 19-11-2013 23:23
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
310_cibule napsal:
Nejde mi invertovat osu u "plynovky" MSW FF, kam jsem nastavil žaluzie chlazení motoru. A nebo něco dělám blbě.
U laggu asi nejde zamknout ostruha? Nejde, nefunguje. Reportuje to kde kdo. Dej tomu týden. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-11-2013 23:24
|
Fusioner
|
Díky, Farky. Tohle jsem též potřeboval.
|
|
|