Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞ Raging hard on WarThunder...
tak jsem si dneska donesl cobru m5 a je rozbita .. jdu ji vymenit .. strasnej vopruz .. je to normalne crashnuty, nefunguje paka, ma to ulomeny uz vyndany z krabice ty panty se sroubama na tele .. mam fakt smulu
tak jsem si dneska donesl cobru m5 a je rozbita .. jdu ji vymenit .. strasnej vopruz .. je to normalne crashnuty, nefunguje paka, ma to ulomeny uz vyndany z krabice ty panty se sroubama na tele .. mam fakt smulu
To mě děsí.
Je jinak stejně úžasná jako na obrázku?
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞ Raging hard on WarThunder...
No tak to je fakt otrava. Ale dnešní shopy většinou nedělají problém s reklamacema. Snad to půjde rychle. Nevím, kdes to koupil, ale já co jsem tuhle reklamoval paměti v Alze, bylo to vyřešený za minutu. Vyplnil jsem večer reklamační formulář na webu, ráno to tam donesl, technik si to chvilku četl, mrknul na mě a jen se zeptal, jestli chci výměnu, nebo peníze. Řekl jsem jediný slovo "výměnu", vrazil mi do ruky číslo a běžel jsem na výdej. Tak doufám, že ti to dopadne podobně.
tak hosi, kobra vymenena (@Rumcajs - alsa, obratem na miste ), vse na konvi funguje a konev kropi vodou
joystick zda se po 2 hodinach testovani super, musim na nem pochvalit nasledujici:
- jeste hezci a vetsi nez na obrazku .. tezka zakladna + mekka paka (ale ty pera vevnitr jdou podle vseho vymenit za tvrdsi) == na stole se ani nehne, ne jako ohyzdne plastaky od saiteku a nebo logitechu .. jsem zvyklej na pruzinove tvrdaky, ale ted mam pocit, ze jsem uz driv mel litat na mekcim .. je to super, otazka zvyku .. nahore konkavni (hint: do konkavniho kavu nenalejes) hat-switch a konvexni 4-pozicovej sekundarni hat-switch, na kterej prepinas mody pomoci toho 3-pozicoveho prepinace (takze emulace 3x4 cudliku), + 2 dalsi cudliky (3x2 virtualne) zavisle take na prepinaci, dole vyklopnej dalsi cudlik na malicek x3 .. Zatim optimalni nastaveni hledam, ale jakozto osoba nevlastnici trackIR to vypada, ze pudou mnohem lepe nez saiteku nastavit primo na joy funkce zoom (aka changing pov), prepinani snap/pan, samozrejme ten hat-switch a jeste patrne na ten 3x4 hat nejake predvolene pohledy .. zatim optimalni konfiguraci nemam, hlavni hat je nezavislej na tom 3-pozicovym prepinaci, vsechny ostatni palcove cudliky + malickovej cudlik (kouknete na obrazek) na nem zavisle jsou, takze se s tim musi laborovat a fakt muzete treba vytvorit 3 profily (nekde jsem cetl, ze ty cudliky jsou jako prepinac na mody combat, patrol, whatever, ale to je kravina, ony proste jen multipli vyse uvedena tlacitka .. pokud by to jak treba na nekterych myskach snizovalo zvysovalo fyzickou citlivost, tak by to bylo krasne, nicmene v popisu produktu nejsou tyto zajimave znejici mody nic nez vyse uvedene)
- ergonomie na litani je nejlepsi co jsem kdy mel .. poprvy pocit ze drzim saltku a ne umelak .. vyborne dve spouste (nad sebou, jde zmacnout oboje a strilet cluster weapon 1+2) .. uz zadne smatlani palcem na kanon a boj s hat switchem
- citlivost a presnost vyborna .. bojuju s nastavenim, muj klasickej saitekovskej setup 1,4,9,.. + 10% deadzona kolem stredu na vsechny 3 osy tady neni fakt potreba .. jaky mas schvalne nastaveni toho joye (@3IAP_Wolf) ? tady to je snad prvni joystick se kterym jde litat out-of-box 100,100,100,.. Tedka furt laboruju s tou citlivosti (asi znas, ale pro jistotu, gugli: m4t il2-joycontrol) .. vypada to, ze tohle bude mit idealni (subjektivne) nastaveni klidne od 40,46,53,60,.. a jeste bez mrtvejch zon
- vnitrek (uz jsem se mu kouknul do briska ) jsou asi levne obycejne plasty s perkama .. nicmene dily jsou velke a kompaktni a je zjevne, ze ta vnitrni konstrukce pujde vymenit vlastnioma silama za kovovou (lze si objednat z ruska) .. vnitrnosti nevypadaji moc vabne ..
tak jsem rad ze jsem se mohl podelit o sve zkusenosti .. nebudu zatim kategoricky tvrdit jestli je dobrej nebo spatnej, ale na prvni pohled a po dvou hodinach laborovani musim prohlasit, ze se mi *zda jako o 2 tridy nejlepsi joystick na litani jakej jsem zatim mel
zdravim, ntz
ps. pokud ho nekdo mate podelte se o nastaveni .. jak citlivost tak tlacitka .. kuadraaat, ted nebudu litat a budu s tim tak 2 dny laborovat nez na neco prijdu
ntz být tebou, radši bych nechal defaultní pružiny. Když tam dáš ty silnější, omačkává se to kolečko, proti kterýmu se vymezuje vůle. Tedy ... u kovové to tak je. Ale předpokládám, že plastová by to mohla mít uvnitř podobný. Chvíli jsem to tak měl a radši vrátil ty měkčí prožiny a znovu vymezil středovou vůli.
Jinak je fakt, že ta 3mm tlustá železná základna sedí na stole dobře. Úchop je taky fajn. V zásadě lepší už je jen dlouhá páka, protože dlouhá páka prostě v principu nabídne větší přesnost, nebo FFB stick (tohle je ale otázka, někdo FFB nerad).
2) cudliky mam:
2.1) ty nemodovane tim 3-switchem: ukazovackove spouste normalne weapon 1 a 2, hat switch klasika
2.2) ty modovane (zatim jen jeden level): cervenej vpravo na prepinani pan/snap, na 4-hatu mam S/J zoom +/-, Z/V takove to zakladni vzdalenejsi a blizsi view ..
@Rumcajs: ty ho mas taky ? podel se se mnou o nastaveni prosim ? Ja teda zatim porad laboruju a mohu rict, ze tenhle system je nejlepsi co jsem mel .. Super je ten 3x4-hat .. daj se na to predvolit veci jako to zoomovani a dalsi prednastavene pohledy .. rad se necham inspirovat tim, co tam mas ty
Mám Kobru s kovovým vnitřkem. Navenek je skoro stejná, jen nemá twist na rukojeti a má víc čudlíků a kroutíků. Il2 nelítám, tedy nemůžu sdílet nastavení citlivostí. Ale v zásadě je to tak, že co tenhle joystick mám, zrušil jsem veškerý křivky a lítám s lineárníma nastaveníma. Platí pro ROF, CLOD a teď i DCS.
Mám Kobru s kovovým vnitřkem. Navenek je skoro stejná, jen nemá twist na rukojeti a má víc čudlíků a kroutíků. Il2 nelítám, tedy nemůžu sdílet nastavení citlivostí. Ale v zásadě je to tak, že co tenhle joystick mám, zrušil jsem veškerý křivky a lítám s lineárníma nastaveníma. Platí pro ROF, CLOD a teď i DCS.
Nějak se mi nechce věřit, že by se třeba Dr.1, Ni-17, Se5a nebo Camel daly v ROFku lítat s lineárníma křivkama jen díky změně joysticku, ona má Cobra nějakej rychlej trim třeba na tu výškovku ?
LEONe, trim na výškovku mám vlastní. Udělal jsem si ten softík, kterej zkombinuje dvě osy do jedný s tím, že druhá osa posouvá střed tý první. Zbytek pak nechám lineární. Pod pojmem lineární pak mám na mysli to, že to nejsou S křivky. Ze středu prostě jde rovná čára do maximální výchylky. Trim jen posouvá střed, ale nemění ten lineární charakter. Nemění to citlivost kolem středu.
No a SE5a má trim přímo jako letadlo. Lítáš ty vesmírný vznášedla, místo pořádných letadel, pak to takhle dopadá :-)
Škoda, už jsem skoro začal doufat, že ta Cobra má mezi tolika svejma hejblátkama i nějaký trimovací kolečko pro své X,Y,Z osy (jako to mají RC vysílače), moc by se mi to hodilo ve hrách, které přímo trimy nepodporují
Upravil/a LEON dne 14-09-2013 19:17
Škoda, už jsem skoro začal doufat, že ta Cobra má mezi tolika svejma hejblátkama i nějaký trimovací kolečko pro své X,Y,Z osy (jako to mají RC vysílače), moc by se mi to hodilo ve hrách, které přímo trimy nepodporují
to trimovaci kolecko si mkuzes udelat z toho sekundarniho 4-hat switche .. v soucasny chvili mam ty tri levely nastavene takto (CL == cervenej cudlik levo, CP == cervenej cudlik vpravo, 4H == 4-hat switch:
I. CL - srovnat view do vychozi polohy, 4H - hlava up/down + hlava lean left/right (dobre na pristavani se zvednout)
II. H4 - mam tady trim na yaw a pitch, CL - reset trim na yaw, CP - reset trim na pitch
III. H4 - mam zoom+/- na severojizni ose a vlevo a vpravo mam nejvetsi FOV a asi polovicni FOV, CL - crovnani hlavy dopredu, CP - prepinani snap/pane
a to jeste ani nepouzivam ten malickovej cudlik co je taky multiplikovanej x3
LEON mluvil o letadlech, který nemají trim. Většina těch létajících aparátů z WW1 neměla žádnou takovou vymoženost. Povětšinou to bylo těžké na ocas, takže pilot celou dobu tlačil na páku jak magor. Navíc v dajvu musel přidávat. No a ono to není nic příjemného ani v simu. Páčto na vteřinu nemůžeš pustit páku, jinak se to vzepne jak splašenej kůň.V ROFu se to řeší tak, že si můžeš posunout ovládací křivky. No takže si jako potlačíš páku v letadle při středové poloze joysticku. Jenže ... není to trim. Je to seřízený pro jeden režim letu. Navíc je to u každého typu jiné, takže pro každý letadlo musíš štelovat posun tý křivky. LEON chtěl kolečko, který by to dělalo na úrovni joysticku. Že by jostick sám uměl vychýlit svoji středovou polohu.
Kluci, on není problém joystick. Problém není ani ten program. Potíž je v tom, že ten device driver ve windows je potřeba mít podepsaný od M$. Jinak se windows musí přepnout do toho testovacího režimu a to budí nedůvěru, navíc, jak ty svoje stroječky máte po SW stránce většinou rozhašené, může to způsobit sekundární potíže. No jak se to stalo Tozzimu, nainstaloval ten můj SlimJoy a přestalo mu něco chodit.
Tedy softík, který by dokázal kombinovat dvě osy do jedné s tím, že jedna je hlavní a druhá trim té první, existuje. Programovatelný Windowsový driver je na webu ke stažení, jmenuje se to vJoy. Jenže vjoy není podepsaný driver a tedy se tomu windows brání. Tedy ten kickstarter byste potřebovali na to, aby se každý rok mohlo platit M$ za podepsání vJoy driveru. Mno a malinko problém je, že kickstarter je jen pro severoameričany.
Možná se nemusíme na trimy dívat jen jako na další přídavné osy, které se pak v počítači softwarově mixují s hlavními osami X,Y,Z joysticku. Klidně bych bral joystick, kde by ten trim byl třeba jen mechanický prvek, který by mechanicky korigoval tu výchozí polohu potenciometrů os X,Y,Z. Prostě aby se vše opravdu odehrávalo už na úrovni joysticku a nebyl potřeba žádný další přídavný software typu Vjoy nebo SlimJoy.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.