Jo hra na blbečky, clone, možná někomu funguje, ale oni těžko budou u soudu tvrdit, že netušili, že ten focený objekt nebyl civilní, ale vojenský... Hlavně potom, co jsou součástí týmu, který programuje několik let vojenské simulace pro skutečné armády z různých koutů světa. Výmluva, že ARMA 3 už je hotová je úplně zcestná, protože BI nedělá jen ARMU, že jo... tím se fakt neuživí...
Oba dva moc dobře věděli, co fotí. To mi prostě nevymluvíš. Třeba to udělali čistě z vlasntího zájmu, přišlo jim to zajímavý, chtěli to někomu ukázat, cokoliv. Asi to neudělali proto, že by to hned druhej den prodali turecké vojenské rozvědce či armádě. Ale prostě tohle jsou fakta.
Samozřejmě nevíme, co se dělo po jejich zatčení, co řekli při prvním výslechu, jaké jsou proti nim důkazy a svědectví. Jediné co víme je to, co říká jejich právník a ten určitě nebude říkat - fotili co neměli, a budu fakt moc rád, když dostanou minimální sazbu...
A mimochodem, když tu může někdo spekulovat o tom, že za tím stojí řecké tajné služby, že to je konkureční boj vývojářských studií, či osobní pomsta nějaké starosty z Limnosu, tak já můžu spekulovat zase naopak - třeba to je jen a jen jejich chyba a teď si to holt musí vyžrat, protože jim to prostě neprošlo.
Upravil/a Opitze dne 21-11-2012 23:19
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Já ti nevím, jde o hřbitov civilní, nebo vojenský, nebo se vojenským stane, až teprve někdo padne při jeho obraně?
http://www.rozhlas.cz/historie/bunkry/_zprava/atypicka-maskovani-objektu-v-systemu-polni-obrany--993146
Tu nikdo nespekuluje o řeckých tajných službách, to bylo na jiném webu, takže si tu děláš zbytečné alibi.
clone9cz napsal:
Né zcela přesně víme, že fotili za cedulí s nápisem: "zákaz focení vojenskách objektů". Co tě tedy opravňuje tvrdit, že "nevedeli, ze vojensky zarizeni se nesmi tocit", když nemuseli vědět, že natáčí vojenské zařízení a jsou za nějakou cedulí.
1 - ano je mozne, ze skutecne fotili pred takovouto ceduli, takze nemohli porusit zakon. Jenze v tom pripade jsou oni i jejich pravnik uplny kreteni kdyz to uz pri svy obhajobe davno nevytahli a takze si tech 70+ dni za mrizema zaslouzi;
2 - pokud je Ivan Buchta skutecne takovy perfecionalista touzici po co nejvetsi miry realisticnosti, jak jej popisuje jeho sestra, tak z virtualniho sveta asi musi Limnos znat jak svy boty. Tezko se pak veri tomu, ze je najednou prekvapenej ze za touhle zatackou na nej skutecne vykoukne vojenske zarizeni;
3 - nevim jaka je vase zkusenost, ale moje zkusenost z Armady CR a po jedne videne zakladne Bundeswehru a Legion entrangere je takova, ze veskere vojenske objekty a zarizeni jsou minimalne za nejakou zavorou vetsinou vsak za plotem nebo za zdi. A vetsinou tam nekde visej cedulky nesouci napisy jako ze Vojensky objekt, Zakaz vstupu, Zakaz fotografovani apod.. Celkove vzato se takovej vojenskej objekt docela blbe prehlidne. Cilize jedna-li se skutecne o poslednich 14 za sebou jdoucich snimku, cilize jak clone spocital o 0,56 vteriny zaznamu, kdy to kluci vypli pote co si vsimli, ze je tam zakaz foceni, tak maj tak maximalne natocenej kus plotu nebo zavoru ... a skutecne tady nekdo veri, ze kvuli tomu by je rekove zavreli?
A jedna-li se nahodou o objekt maskovanej nejakym takovym neobvyklym zpusobem jak linkuje clone, tak by rekove museli bejt blby kdyby na nej takto ukazovali a upozornovali ze bacha tady je neco co se nesmi fotit.
MK_KaiN napsal:...
Lidi kteří se pohybují kolem Army a kteří je znají, mi říkají že jsou neviní. Ano, asi udělali chybu a něco měli ve foťáku. Tak možná na pokutu, ale ne na dva měsíce vazby. A obvinění ze špionáže. A já jim to věřím. ...
Uz to tu bolo spomenute, su krajiny kde sa nesudia, kde hned strielaju.
Kolega bol v krajine (nepamatam ktorej), na streche budovy. Hned vedla cez ulicu vojensky objekt/budova. Ozbrojene straze vsade okolo sledujuce pozorne co sa na tej streche deje.
Chcel si cosi vyfotit na streche kde bol, fotak poruke hned vedla v taske.
Nemal odvahu ho vobec vytiahnut!
Ano, v pripade ze by o tom nevedel, uz by mozno nasa krajina neriesila vinu, sudy, obvinenia ale skor prevoz tela.
Holt, su krajiny a krajiny, su ludia a ludia, su zakony a zakony, su nazory a nazory.. a vsetci maju pravdu a nikto zaroven
Panove, obavam se, ze Nevo to shrnul docela presne.
Muzeme jen doufat, ze nebudeme mit duvod Recko nenavidet. Ale ja je stejne nemam rad uz ted. Vsichni partyzani ktery ve trojce potkam pudou na hubu s vyssi prioritou nez nepratelske uniformovane jednotky.
Vite co, kdyz mi prislo pozvani do one skupiny na fb, tak me bylo uplne jedno jestli jsou nebo nejsou ve vazbe opravnene. Protoze o to vubec nejde. No ale pokud je otazka viny pro vas dulezitejsi... Ja budu doufat, ze kdyz se mi nestesti a budu potrebovat pomoc od cizich lidi, ze neuslysim nemel si tam jezdit, muzes si za to sam. By me zajimalo kterej narod mel Venca ve svym dopise na mysli?
Kaine nechapes ... ta otazka viny je to na cem to stoji. o nic jinyho nejde ... kdyby byli nevinni nejsou v base a tudiz nepotrebujou zadnou pomoc ... nejedna se o lidi kteri jsou v zahranici v nouzi kvuli tomu, ze tam vypukla prirodni katastrofa, obcanska valka nebo proto ze je nekdo prepadl ... oni porusili zakon zeme ve ktery byli a ta zeme nyni rozhoduje o jejich potrestani. A cely tenhle medialni rozmer lezi jenom na tom ze jsou obzalovany ze spionaze - jiste pro radu lidi v CR to je nepochopitelny, jenze ne vsechny staty Evropy maji stejny sebevrazdeny pristup k narodni bezpecnosti jako CR.
Znova opakuju, kdyby ti kluci cekali na soud za pohlavni styk s nezletilou nebo kdyby byli viniky smrtelne dopravni nehody tak po nich zadna xichtknizka ani nevzdechne
... kdyby byli nevinni nejsou v base a tudiz nepotrebujou zadnou pomoc ...
To muslíš vážně, nebo už ti došly argumenty.
to myslim naprosto vazne, protoze argumenty me dojit nemuzou - hlavne z toho duvodu ze neustale opakuju jedno a to samy, zatimco vy se furt tocite v kruhu jako pes za ocasem
ale me uz se nebavi furt opakovat, spise mi vyvratte ze za tou medialni hysterii neni ta spionaz a to, ze to jsou vyvojari z BI.
Proc jste se takhle nezasazovali o propusteni Radima Tobolky? Proc tady nebyla nalinkovana FB skupina na podporu Jiriho Catla, Jana Coufala nebo Michala Vebera? Proc se nervalo na Chorvaty ze zadrzeli ty 4 opilce co napadli a zranili chlapa nebo ty dva co byli zadrzeni kdyz zdrhli z apartmanu bez zaplaceni? Proc se jenom u tehle dvou dela takovej humbuk? V cem jsou vyjimecni?
Upravil/a j4ck41 dne 22-11-2012 16:15
Koty napsal:
Navíc - mezi zeměmi EU prakticky nemůže existovat špionáž, jelikož... páčto jsou všechny ty zemičky pod jednou střechou abych tak řekl.
ale ty ses roztomilej. Koty vis co? Vem si kyblicek a lopaticku a bez si na pisecek
le abych nebyl za toho zlyho strejdu tak ci kdybych ti na jednom prikladu otevrel oci? pouziju slova Morphea z Matrixu Welcome to the desert of the realUpravil/a j4ck41 dne 22-11-2012 16:53
Možná to bude tím, že taková obvinění ze špionáže se praktikovali pouze v totalitních státech, u nás za komančů taky. Asi se doteď praktikují v KLDR, na Kubě, v Africe a Číně. V 21 století si je, v civilizovaném světě, každý vědom, že při možnostech dnešní sateletní technologie nemá žádný smysl utajovat nějaké vojenské budovy, páč stejně všichni vědí kde jsou s naprostou přesností. Dnešní špionáž se odehrává na síti, a ne s foťákem na ostrově pár kilometrů od Tureckých hranic. Přečetl jsem si, že na ostrově je jakési zařízení, kde je na cetě před ním zákaz focení. Nicméně, objekt je vidět z téměř celého ostrova a dost dobře i s tureckýho pobřeží. Tudíž o něm Turci určitě nemaj ani tucha.
Taky si uvědomuju, že mezi obviněním ze špionáže, kvůli pochybným záběrům kdoví čeho, a které se dají najít i na youtube, a obviněním např. ze sexu z nezletilou, nebo jakýmkoliv jiným trestním činem, je diametrální rozdíl. To snad chápe každý.
Ano, u mě mají oni dva mají tu výhodu, že je znám díky jejich práci. Tedy neznám je osobně. O Armu se zajímám, tudíž jsem to sledoval od začátku.
Nejvíc ze všeho, tento případ tzv. špionáže, připomíná šikanu ze strany řeckých úřadů. Nejsou to špioni, je jasné nejenom mě. Žádní zločinci, vrazi, zloději.
A to že potřebují pomoc, je bez diskuse. Jestli demonstrace zvýší i byť jen minimálně mediální zájem o tento případ, tak to má smysl.
jestli jsou nebo nejsou spioni rozhodne recky soud na zaklade predlozenych dukazu
ty dukazy prozatim bohate staci k tomu, aby v souladu s reckymi zakony byli drzeni ve vazbe
jinak jsem rad ze se obvineni ze spionaze tykalo pouze totalitnich statu ... takze tenhle pripad spionaze nebo tenhle se vlastne nestal. A Anna Chapmanova vlastne taky nic
a kdyz uz jsme o schopnostech satelitnich technologii. klikni na maps.google.com do vyhledavani zadej adresu 2311 North los Robles Avenue, Pasadena, California, prepni na satelitni fotky, najdi si hospodu Starving Students a podivej se na jakej telefon mam volat kvuli tomu pronajmu ... a pak se na to podivej znova s vyuzitim aplikace Google Street View .... schvalne jestli si toho rozdilu vsimnes
No a teď už jenom vědět, co vlastně vyfotili a kolikrát a můžeme pokračovat v diskuzi
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Tung-fan Čchun byl shledán vinným mimo jiné z krádeže citlivých materiálů týkajících se amerického vesmírného programu.
A
USA rozbily síť pašeráků. Ruské tajné službě dodávala vojenské technologie
Mikroelektroniku, která se dá využít například pro navádění raket, vozila síť pašeráků ze Spojených států do Ruska.
.
S několika fotkama, nebo videem budov někde u cesty na ostrově?
No tak to potom jo. To je úplně stejný.
Za komančů, v armádě, při službě na bráně jsem s dalekohledem v ruce, měl za ukol sledovat projíždějící auta, jestli někdo náhodou nefotí. Kurva, kolik já mohl chytit špionů. Teprve teď mi to došlo.
Brána do kasína byla normálně na ulici, ve městě. Určo bych na nějakýho trobu natrefil.
Upravil/a MK_KaiN dne 22-11-2012 17:42
kdepak porovnavam obvineni ze spionaze s obvinenim ze spionaze ... ukradnu-li 200 000 kurun nebo 200 000 000 korun tak je to stale kradez - i kdyz jsou castky neporovnatelne
a navic to prohlaseni je uz v druhe vete lzive: obvineni ze spionaze je podlozene. je podlozene temi snimky o kterych jsi i ty sam mluvil a o kterych se - jaka ironie - hovori i v onom prohlaseni nebot demagogie pokracuje: "Ivan a Martin jsou obvineni z umyslneho fotografovani vojenskych objektu, ktereho se nedopustili. Byli zadrzeni v hotelu a podle vsech dostupnych informaci se u nich nenaslo nic jineho, nez nekolik snimku, na kterych jsou vojenske objekty nahodou zachycene pri foceni beznych zaberu z dovolene"
takze co se v prohlaseni vlastne rika? Nic neudelali a rekove si vsechno vymysleli. Kluci sice nafotili co je zakazany fotit, ale jelikoz to nebylo umyslne tak je to vlastne v poradku.
v prohlaseni se jednoznacne podsouva myslenka ze kluci jsou nevinni, ze obvineni je absudrni ale presto se snazi maskovat a tak se muzeme docist ze "Neni nasim ukolem posuzovat miru viny ci neviny v teto veci"
veru diky za link, jiz delsi dobou jsem se takto nepobavil, ten kdo to sepsal byl fakt hlava pomazana
btw. kdyz takhle pisu koukam na svuj Sog Flash II co me lezi na stole a napada me, ze kdybych ho do nekoho bodnul a pak prohlasil, ze jsem vlastne nechtel jestli by se za me taky psaly prohlaseni o absurdnim obvineni, uredni sikane a poradaly demonstrace
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.