January 21 2026 00:43:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Beta patch 1.07.18301
SepiaX
Jasan BOBE díky za coverMrknutí
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Baron
Jara4 napsal:
Já vám nějak nevím, ale já už se s CloDem bavím i teď a když nic lepšího nepřijde, tak s ním určitě ještě nějaký čas vydržím. Hlavní průser - Launcher.exe odstranili a jsem spokojený. To ostatní jsou jen mouchy.

Presne moja rec Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

Paulus
Mně hlavně vadí, že když jsem v zadním střelci (Bf 110) nevystřelím na útočícího nepřítele. A vůbec zadní střelci jsou kapitola sama pro sebe.
Upravil/a Paulus dne 08-07-2012 16:16
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Jara4
von Pavel napsal:
Mně hlavně vadí, že když jsem v zadním střelci (Bf 110) nevystřelím na útočícího nepřítele. A vůbec zadní střelci jsou kapitola sama pro sebe.

Zkus to podpořit i svým hlasem na bugtrackeru:
http://www.il2bug...issues/113

Jaffa
Jak je to instalací s tímto beta patchem (1.07)? Nepotřebuji doufám ten minulí beta patch 1.06

310_cibule
nepotřebuješ
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Paulus
Jara4 napsal:
von Pavel napsal:

Webová stránka nebyla nalezena.

A pokud je to v angličtině tak tam nic nenapíšu...

Jara4
von Pavel napsal:
Jara4 napsal:
von Pavel napsal:

Momentálně tam mají nějaký výpadek. Ale je fakt, že se musíš nejdřív registrovat Smutný. Zatím je nás (stěžovatelů) jenom 12Smutný. On tam asi nikdo pořádně bugy nehlásí, nebo to nikomu nevadí?

Jaffa
Je nějaká možnost tam opět vrátit CZ? Jo a jak je to s těma stromama? Když letim vysoko tak žádné na zemi nemám a když nízko tak se mi vykreslují v okolí letadla cca 30 metrů. GPU mám R7850 1000Mhz jádro 1400Mhz paměti

WT_Horrido
Jara4 napsal:
von Pavel napsal:
Jara4 napsal:
von Pavel napsal:

Momentálně tam mají nějaký výpadek. Ale je fakt, že se musíš nejdřív registrovat Smutný. Zatím je nás (stěžovatelů) jenom 12Smutný. On tam asi nikdo pořádně bugy nehlásí, nebo to nikomu nevadí?

Vždyť jsou to jen mušky, jinak je to super zábava přece, kdo by tam co hlásil?

I když nároční online piloti by možná mohli... Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 08-07-2012 23:59
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Pepe
Ty nám teda dáváš Horrido. Vidíš že jsme nešťastní a zklamaní a ještě se nám posmíváš. To musí všem čertům zvonit v uších. To je přeci jako hudební žánr ten sim. Každý má rád jinou muziku a těžko ho předěláš i když je dechovka v podobě Evy a Vaška kterou nám nabízíš (jako tvůj sim), dobrá muzika. Šlape, jsou to dobří hudebníci a vydělávají a my máme rádi jiný žánr např. já Deep Purple. Pro příklad a pochopení jaký je v tom rozdíl ti něco posílám.
http://www.youtube.com/watch?v=UvC5tTTaogI&feature=player_embedded#!

LEON
Horrido poslouchá Evu a Vaška? To jsem dodnes netušil Zamračený

https://www.rcfree.eu
WT_Horrido
Dobrý příklad. Ti falešně hrající Deep Purple se do tohoto tématu hodí.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Paulus
Jaffa napsal:
Je nějaká možnost tam opět vrátit CZ? Jo a jak je to s těma stromama? Když letim vysoko tak žádné na zemi nemám a když nízko tak se mi vykreslují v okolí letadla cca 30 metrů. GPU mám R7850 1000Mhz jádro 1400Mhz paměti

CZ v beta patchy (i?) není. Musíš počkat na nový patch.

Vykreslování stromů je "nová" vlastnost beta patcheŠklebící se

Hoper
Nevím odkdy to tam je, ale na mapě (v kokpitu) jsem si všimnul "nástrojů", takže jeden půlhodinový let jsem si hrál jen s tím - pěkná vychytávka (zrovna nedávno jsem uvažoval o tom, jestli by něco takového nemohlo být ve šturmovi od DT a teď jsem to objevil tady)
super je ta první možnost (s tolika podmožnostmi, právě ta mi ve šturmovi chybí), ta druhá (resp třetí) je "samozřejmost" (mno, krom F2/FC snad ani nikde jinde nebyla/není ??), ta poslední je taky prima...

Jinak ohledně mého posledního konstatování o přehřívání se motoru na Spitovi - pravděpodobně tam funguje, že dostávám jednou "nový" stroj a jindy zase už "použitý" (registroval = nadával na to to i Válec). Pokud to tak je, pak je to super a až bude Pacifik, dal by se udělat nálet na Darwin s bránícíma olítanýma spitama :))

Při testovacím letu jsem lítal v Hurriku nějakou dobu i nad Caen. "Hezké" bylo, jak se dělostřelci jen pomalu a postupně zaměřovali - výbuchy těžkého flaku (byl jsem v nějakých 7km) byly nejprve hodně pode mnou, během pár minut se ale zastříleli a já jednu koupil do bandasky s vodou.
Motor mi odešel nad prahem dráhy. (chcípnul zničehož nic, nikde jsem neobjevil hlášku / indikaci o poškození, jen v tom stavovém okně. Ani jsem nezaznamenal zvuk "nárazu").
Při ohledávání kokpitu jsem registroval, kolik tam je hejblátek, ale na myš "necitlivých" :(

A tuším že v posledním letu jsem mazal se spitem těsně nad vodou na plný koule - vrtule i přípusť na 100%, bez WEP, zavřetý chladič. Motor mi odešel do minuty bez indikace přehřátí.

Jo a ještě jsem čítal, že v horkém počasí (kolik to asi v Anglii mohlo být ?) vydržel Spit běžet s nahozeným motorem na zemi max 7minut, Hurrik 10minut (ostrá hotovost). Tady mi Spit vydržel 35minut, aniž by se ručičky hejbly ze zahřátých nominálních hodnot. Asi bylo chladno :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Tak jsem včera poprvé po návratu z dovolené chvilku zkoušel betapatch.

Ty stromy mi to po nějaké době začne dělat též. Vypadá to, jakoby se někam "načítaly" a když je to "něco" plné, začnou se vykreslovat jen v blízkém okolí.

Chtěl jsme zkusit nahodit toho stooktanovýho huríka. Nikde na serverech jsem ho ale nenašel na letišti (vždy jen ve vzduchu) a v off-line (v té "blenheimovské" misi byl už nahozený.

Nicméně teoretická otázka zní: Dá se nastavovat bohatost směsi nezávisle na přípusti paliva? V hurríkovo je to zdá se nějak spražené, což je asi docela problém.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Pepe
LEON napsal:
Horrido poslouchá Evu a Vaška? To jsem dodnes netušil Zamračený

Ruku do ohně bych za to nedal, ale myslím že neposlouchá. Jen jsem mu chtěl na příkladu pomoci pochopit co může člověk zažívat a jaký je rozdíl, když lítá ty paštiky z roku 1914 a nebo CoD. Protože jinak je to chytrý inteligentní kluk. Šklebící se p

310_cibule
Hopře, ty nástroje u mapy jsou už dost dlouho. U stíhačů je člověk asi moc nepoužije, ale v případě bomberů jsou skvělý (u německých bombrů ještě v kombinaci s autopilotem).

Různě "opotřebované" stroje jsou v CoD od začátku (kdysi o tom i na 1C psali). Na výkonech mototu je to dost znát. Přijde mi to jako hodně dobrá fíčura.

CZ-BOB
Jake nastroje u mapy? Asi mi neco uniklo. Muzes mi to Cibule napsat? Diky.

310_cibule
U mapy (otevřené v kokpitu) máš úhloměr, měřítko a "špendlíky" jako waypointy. Můžeš si vytyčit celou trasu letu, změřit vzdálenosti, kursy (a třeba i spočítat časy). Chce to ale trochu cviku, ze začátku jsem měl pocit, že to zase nefunguje (jako všechno v CoD Mrknutí ), než jsem přišel, jak na to (a že to docela věrně simuluje realitu).

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,128,990 návštěv