Jara4 napsal:
Tak to zní docela dobře. Dík za vyčerpávající popis.
Nemáš za čo
Jara4 napsal:Jen mně se zdá, že je 110ka méně obratnější ve všech režimech (i prázdná), ale taky to může být tím, že si nemůžu zvyknout na nový joystick, který jsem nainstaloval shodou okolností současně s patchem.
Môže byť, mne sa zdala o niečo lepšia ako predtým. Teda bez bômb, s nimi zase horšia. Každopádne to chce ďalej testovať, dnes sa chystám na Stuku a na Bf-109E3 + E4. Hlavne som zvedavý na launcher, včera sme ho aj Paulom vyslovene provokovali - leteli sme blízku i otvorenú formáciu, približovali sme pohľady, no skrátka všetky tie veci, ktoré launcher zbožňuje. A nič... Takže budem testovať hlavne toto, pretože to je základná chyba, oproti ktorej sú ostatné chybičky iba prkotiny. Upravil/a Baron dne 10-05-2012 09:52
Jara4 napsal:Jen mně se zdá, že je 110ka méně obratnější ve všech režimech (i prázdná), ale taky to může být tím, že si nemůžu zvyknout na nový joystick, který jsem nainstaloval shodou okolností současně s patchem.
Môže byť, mne sa zdala o niečo lepšia ako predtým.
A o tom to v podstatě je
Barone, ta absence čmoudíků při střelbě a zobrazení poškození nízkokalibrovými zbraněmi je popsána v readme této verze testovacího patche jako Knowm issues. Dá "příroda" a ve finálním patchi to už bude fungovat. Ale kdo ví...
Pedro, máš recht, je velmi těžké tuto hru nastavit tak, aby dobře chodila (a na některých PC to možná ani nejde, prostě je to surově nevychytané). Myslím, ža sami vývojáři z toho mají hlavu v pejru, protože v tom zjevně hraje roli spousty věcí, individuálního nastavení, výbavy apod.
Já ti mohu jen opakovaně nabídnout, že s tebou celé nastavení CoD na TS projdu a zkusíme zjistit, v čem může být problém (ne jako mluvčí 1C, ale jako člověk, který by byl rád, aby to co nejvíce lidem chodilo k jejich spokojenosti; rozhodl jsem se opustit své na odiv stavěné elitářství ).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal: Barone, ta absence čmoudíků při střelbě a zobrazení poškození nízkokalibrovými zbraněmi je popsána v readme této verze testovacího patche jako Knowm issues. Dá "příroda" a ve finálním patchi to už bude fungovat. Ale kdo ví...
Aha - moja chyba, nečítal som ReadMe Idem to napraviť, nech nepíšem potom to, čo už tam je. Ďakujem za upozornenie.
EDIT. Tak som si prečítal ReadMe, je tam o.i. písané, že nemajú zatiaľ celkom optimalizované trávu, mraky a stromy. To by mohlo spôsobovať ten pokles FPS pri mrakoch a dyme.
Upravil/a Baron dne 10-05-2012 11:37
First of all, we’d like to thank everyone who’s sent their crash logs and suggestions to the team. Your help is extremely valuable, and we really do appreciate it. We know how dedicated and thorough our fans can be, and it always raises our spirits to see all the effort and time you put into helping us make our sim better.
As most of you know – and we should have mentioned it when releasing the patch – all of Russia was on official holiday for four days. Most of the programmers took some much needed rest and are just now starting to sort through the bugs. Over 500 emails with reports and suggestions were sent to Luthier’s email over the holidays. He sorted through every single one of them and relayed everything to the appropriate team members, but if your email contained a question or a suggestion that requires someone else to investigate, it may take a little while to get a response. Ilya wants to apologize to everyone now if you do not receive an immediate reply. Your email does get read, and gets looked at very carefully, especially if it contains crash logs or dumps.
With that, we do have to respond to a few of the more common responses to the alpha patch.
1. “Why are my graphics busted?”
We did not reduce any graphics in the game! We did not resize any textures, redo any models, or anything like that! Also, in its current state, the graphics engine does not produce different FPS depending on texture resolution. You can very easily check the fact by watching the FPS counter as a plane’s external texture loads while the game is paused.
We’re simply ironing out some quirks with the texture manager in the current pre-release version of the patch. It’s been rewritten in order to reduce stutter. It no longer freezes the game when a large number of new objects have to get loaded with their textures, but it’s still imperfect. Lower res graphics are a temporary non-intended side effect.
We never ever tried to improve performance by decreasing the visual quality of the game.
2. “Fix your damn game! “
This is, after all, an alpha patch that was released with many known issues clearly listed, and the main purpose of the release was stated as locating and fixing crash bugs. We’re sorry it’s been frustrating. The remaining crash bugs are hard to catch, which is why we’re actually glad it’s been crashing for you. Yes, I said glad.
It’s been crashing for us too, and in a way that makes it impossible to catch the exact culprit. The crash needs to happen in a very specific rare way to point out the root cause. We need to get that specific crash report to fix it. We’ve got a few hundred crash dumps to look through now, so chances are, one of them should contain the smoking gun.
And, returning to the common thread in some of the responses – we are fixing it! That’s exactly what we’re doing right now! And you are helping!
Again, we do apologize if you are one of the people for whom the game crashes a lot. Remember – this is a pre-release test version of the patch, and you are not required to use it at all! Please roll back to the previous more stable version if you want to continue flying while we continue working.
Now we’re going back to work. We’ll release a status update by Saturday.
Nazdar děcka,
nejdřív bychom chtěli poděkovat všem kteří poslali logy a názory. Vaše pomoc je velmi užitečná a opravdu si jí vážíme. Jsme si vědomi jak odhodlaní a důkladní naši fanoušci dovedou být, vždycky nám to zvedne náladu když vidíme kolik času a úsilí vynaloží aby náš simulátor byl lepší.
Jak většina z vás ví - a měli jsme to zmínit při vydání patche - celé rusko mělo 4 dení prázdniny. Většina programátorů si vzala trochu tolik potřebného volna a právě teď začíná procházet zaslané bugy. Luthier dostal přes prázdniny více jak 500 emailů s chybami. Prošel každý z nich a rozeslal je příslušným členům týmu, ale pokud váš email obsahoval otázku nebo návrh který musí prozkoumat někdo jiný, zabere trochu času než dostanete odpověď. Ilya se chce omluvit všem kteří nedostanou okamžitou odpověď. Váš email byl přečten a důkladně zvážen, obzvlášť pokud obsahoval crash logy nebo dumpy.
Toto řečeno, chtěli bychom odpovědět na několik obvyklých dotazů ohledně alpha patche.
1 "Proč je má grafika ošklivá?"
Nezhoršili jsme grafiku ve hře! Neměnili jsme velikost textur, neměnili jsme žádné modely, nic takového! Ostatně v současném stavu grafický engine nemá vyšší počet snímků za vteřinu s horšími texturami. Toto si můžete velmi jednoduše ověřit sledováním FPS ukazatele když se načítají externí textury letadla když je hra zastavená. Jednoduše dolaďujeme nějaké chybičky ve správci textur v současné verzi hry, než bude patch vydán. Byl přepsán aby se omezilo poskakování obrazu (stutter). Už by neměla zamrzat hra když se musí načíst velké množství objektů a jejich textur naráz, ale stále není dokonalý. Horší textury jsou jen nezamýšlený postranní efekt. V žádném případě jsme se nepokusili zvýšit výkon snížením vizuálních kvalit hry.
2 "Opravte už tu zatracenou hru!"
Todle je ostatně alpha patch který byl vydán s mnoha uveřejněnými problémy, a jako hlavní účel vydání jsme jasně řekli že je pokus o nalezení a opravení chyb způsobujícíh pád hry. Je nám líto jestliže to je frustrující. Zbývající chyby shazující hru je velmi těžké odladit, díky čemuž jsme vlastně rádi, že vám hra padala. Ano, řekl jsem rádi.
Nám taky padala, a to tak, že jsme jsme nebyli schopni najít konkrétního viníka. Pád hry se musí odehrát velmi specifickým způsobem aby ukázal na příčinu. A my musíme dostat ten správný crash report abychom to mohli spravit. Teď máme pár set oznámení o chybě, takže je tu naděje že jeden z nich bude ten pravý. A abych se vrátil k tématu, hru opravujeme! To je přesně to co děláme právě teď! A vy pomáháte!
Znovu se omlouváme pokud jste jeden z lidí kterým hra padá často. Pamatujte - todle není konečná podoba patche, a není vyžadováno aby jste ji používali! Prosím obnovte předchozí verzi pokud chcete pokračovat s létáním zatímco my budeme pokračovat v práci.
A teď zpátky do práce. Další novinky uveřejníme v sobotu.
Doufám, že moje čeština je aspoň stejně dobrá jako angličtina originálu Upravil/a DarkTatka dne 10-05-2012 11:46
Je lepší, řekl bych ;-) Například výraz "everyone" je přeložen tak neotřele, že by mohli i Hilský s Joskem a Karlachem závidět Díky.
Prosím přečtětěte si to všichni, kdo nadávají na ten zkurvenej patch. Je to fakt docela důležitý upozornění (i když toto vše už bylo napsáno při vydání této testovací verze patche).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
nedal by si dneska večer, tak kolem půl deváté někdo polet ve formaci (jako jsme zkoušeli před testovací verzí patche)? Ve stodesítkách, štukách či blenheimech. Docela by mne zajímalo, jestli to pořád dělá to samé.
Jinak včera jsem se ke CoD dostal asi na hodinu či tak. Letěli jsme mimo jiné se třemi dalšími v blenheimech nad cíl ve Francii (ale ne v těsné formaci, spíš roztahaný nad půlkou Kanálu). Většina z nás odbombila a vrátila se domů (myslím, že tam bylo u někoho jedno CTD).
Pak jsme ještě zkoušel sám, stíhačky. Nárůst FPS mám online tak o 70 procent (average kolem 40, dříve cca. 25). Grafika mi přijde lepší než byla, ale možná to bude tím, že na ATAG bylo ostré dopolední slunce. Nevím. Vše se vykresluje k mé plné spokojenosti. FM nedokážu posoudit.
Vzlétl jsem třikrát: tak na půl hodiny s blenheimem, pak na čtvrt se spitem a pak si vzal huríka. Mezi jednotlivými misemi jsem hru neresetoval. Po třetím startu a cca. bezmála hodině létání přišlo staré známé CTD.
A jen na okraj: pokud někomu vypadávají zvuky v nízkých otáčkách motoru, tak je to též Known Issue. Většině lidí (včetně mne) to dělá jen tehdy, když mají zvuk ve hře nastavem na pod padesát či šedesát procent. Když jsem ho dal naplno, už nevypadával.
Upravil/a 310_cibule dne 11-05-2012 12:41
nedal by si dneska večer, tak kolem půl deváté někdo polet ve formaci (jako jsme zkoušeli před testovací verzí patche)? Ve stodesítkách, štukách či blenheimech. Docela by mne zajímalo, jestli to pořád dělá to samé.
Bohužel, dneska o této době si budu pravděpodobně užívat dobrého jídla a pití. Ke compu se dostanu možná někdy přes víkend nebo spíš až v průběhu příštího týdne.
Jinak včera jsem se ke CoD dostal asi na hodinu či tak. Letěli jsme mimo jiné se třemi dalšími v blenheimech nad cíl ve Francii (ale ne v těsné formaci, spíš roztahaný nad půlkou Kanálu). Většina z nás odbombila a vrátila se domů (myslím, že tam bylo u někoho jedno CTD).
Pak jsme ještě zkoušel sám, stíhačky. Nárůst FPS mám online tak o 70 procent (average kolem 40, dříve cca. 25). Grafika mi přijde lepší než byla, ale možná to bude tím, že na ATAG bylo ostré dopolední slunce. Nevím. Vše se vykresluje k mé plné spokojenosti. FM nedokážu posoudit.
Vzlétl jsem třikrát: tak na půl hodiny s blenheimem, pak na čtvrt se spitem a pak si vzal huríka. Mezi jednotlivými misemi jsem hru neresetoval. Po třetím startu a cca. bezmála hodině létání přišlo staré známé CTD.
A je na okraj: pokud někomu vypadávají zvuky v nízkých otáčkách motoru, tak je to též Known Issue. Většině lidí (včetně mne) to dělá jen tehdy, když mají zvuk ve hře nastavem na pod padesát či šedesát procent. Když jsem ho dal naplno, už nevypadával.
Včera sme lietali so SepiomX práve Bf-110, zatiaľ čo u mňa bez problémov, Sepia dostal CTD počas druhého letu (prvý som letel Stuku a Sepia doprevadzal na BF-109E). Potom sa pripojili ďalší, menovite von Paulus a Langmaster. Viem, že leteli Blenheimov a odbombardovali. Či sa vrátili všetci nazad neviem, zaplietol som sa do boja s Welingtonmi a Spifirom (Spit šiel k zemi a Wellington tiež - mal som Bf-109E4 ). CTD som nemal ani raz a to som lietal docela dlho, a robil som docela brutusovské veci na otestovanie launcheru - napr. som veľmi často menil pohľad z blízkeho na najbližší (predtým stačilo raz - dvakrát pritiahnuť, a bol som vo Woknech ). Ovšem Lang ma informoval, že Pip (aspoň myslím že on) postupoval pri inštalácii rovnako ako ja a má tam CTD za CTD.
Čo sa týka grafiky,môj názor je ten, že boli ubraté niektoré veci (píšu o tom aj v readme), napr. more neodráža oblaky a podobne. Predpokladám, že v dôsledku týchto úprav v engine je hra rýchlejšia.
Zostava, na ktorej lietam:
- Procesor Quad-Core, 3.40GHz (95W), TurboBoost 3.80GHz, Intel HD Graphics 3000 (850/1350MHz), 8MB L3 cache, socket 1155, BOX (Sandy Bridge)
- Grafická karta nViddia 470 GTX 1280MB Gigabyte
- 16 GB RAM Corsair 1600
Upravil/a Baron dne 11-05-2012 12:54
Kucí díky za trpělivost a super polet. Velmi jsem se bavil a kulturně vyžil, smál jsem se tak že osazenstvo mého bytu nabylo dojmu že létání je vlastně velmi komické:-)
Dnes se bohužel nepřidám.
PS: né vždy je výhoda že můžeš sdílet TS s nepřítelem. Včera mne v čele s Langem tak mystifikovali že jsem v okamžiku jejich příletu k lodím byl na cestě domů s pocitem nicotnosti, naprosto netuše kde je sever a kde východ No a s hrdostí přiznávám že když už jsem je měl na mušce tak jsem neodolal blahodárné koupeli ve vlnách kanálu
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
Včera sme lietali so SepiomX práve Bf-110, zatiaľ čo u mňa bez problémov, Sepia dostal CTD počas druhého letu (prvý som letel Stuku a Sepia doprevadzal na BF-109E). Potom sa pripojili ďalší, menovite von Paulus a Langmaster. Viem, že leteli Blenheimov a odbombardovali. Či sa vrátili všetci nazad neviem, zaplietol som sa do boja s Welingtonmi a Spifirom (Spit šiel k zemi a Wellington tiež - mal som Bf-109E4 ). CTD som nemal ani raz a to som lietal docela dlho, a robil som docela brutusovské veci na otestovanie launcheru - napr. som veľmi často menil pohľad z blízkeho na najbližší (predtým stačilo raz - dvakrát pritiahnuť, a bol som vo Woknech ). Ovšem Lang ma informoval, že Pip (aspoň myslím že on) postupoval pri inštalácii rovnako ako ja a má tam CTD za CTD.
Čo sa týka grafiky,môj názor je ten, že boli ubraté niektoré veci (píšu o tom aj v readme), napr. more neodráža oblaky a podobne. Predpokladám, že v dôsledku týchto úprav v engine je hra rýchlejšia.
Zostava, na ktorej lietam:
- Procesor Quad-Core, 3.40GHz (95W), TurboBoost 3.80GHz, Intel HD Graphics 3000 (850/1350MHz), 8MB L3 cache, socket 1155, BOX (Sandy Bridge)
- Grafická karta nViddia 470 GTX 1280MB Gigabyte
- 16 GB RAM Corsair 1600
ma odpoved na novy patch u nas na strankach:
po delsich testech muzu napsat asi tohle:
1. instalace patche = mega pruser - vraceno do puvodni verze
2. instalace - po precteni navodu a smazani cache = celkem v pohode, FPS stejny, stabilita vyborna (ani jeden pad hry)
3. instalace - po precteni Baronova prispevku na SVK o patchi na ciste reinstalovane hre, mi to nedalo, odinstaloval sem CLODa, znova nainstalil a na takto cistou hru vrazil alfa beta patch - OMG za 2 hod hrani 3 pady do Vidli bez nejake hlasky (proste zamrz obrazu a po cca 3 vterinach plocha a CLOD nikde) = velke FUJ! ted nevim co s tim, asi jeste jednou reinstal? (jinak FPS se jevi o neco lepci a stabilnejsi)
momentalne na to kaslu, litam staryho Ila nebo Armuju...
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
310_Pip napsal:
...3. instalace - po precteni Baronova prispevku na SVK o patchi na ciste reinstalovane hre, mi to nedalo, odinstaloval sem CLODa, znova nainstalil a na takto cistou hru vrazil alfa beta patch - OMG za 2 hod hrani 3 pady do Vidli bez nejake hlasky (proste zamrz obrazu a po cca 3 vterinach plocha a CLOD nikde) = velke FUJ! ted nevim co s tim, asi jeste jednou reinstal? (jinak FPS se jevi o neco lepci a stabilnejsi)
Pipe, skontroluj si hru v Steame (nespomeniem si teraz ako so tá položka volá), a po prípadnom reinštalnutí hry SI VYMAŽ CACHE!!! (to ostatne sprav v každom prípade PRED aplikáciou patchu.) Po spustení hry choď do nastavení (neviem akú máš configuráciu, takže nastav podľa toho čo ti vyhovuje), potom do QUiCK MISSION, nikde inde!, tu si zvoľ misiu (ja som dal polet nad Caen s Bf-109E, to uplne stačí), spusti ju, nechaj bežať asi tak minutu a použivaj pritom vonkajšie pohľady. Potom hru VYPNI (nie alt+F4), tým uložíš súbory, ktoré ti vytvoria nový cache. Znovu spusti - a teraz už môžeš letieť čo budeš chcieť. Samozrejmosťou sú posledné ovládače na kartu (nepoužívam Beta verzie ovládačov).
Keby si potreboval, pošli mi PM, stretneme sa na TS, to bude rýchlejšie a praktickejšie ako takto cez stránky.
Bacha, kdo má CoD a Steam vůbec na SSD, tak ať přes něj hru nedefragmentuje (vím, že to zde snad nikdo nedoporučuje, ale jen pro jistotu). Jenom nechte Steam zkontrolovat integritu.
U SSD snižuje každé defragmentování výkon resp. plní disk daty. Je dobré si také ve woknech vypnout automatickou defragmentaci.
Upravil/a 310_cibule dne 11-05-2012 16:55
310_Pip napsal:
...3. instalace - po precteni Baronova prispevku na SVK o patchi na ciste reinstalovane hre, mi to nedalo, odinstaloval sem CLODa, znova nainstalil a na takto cistou hru vrazil alfa beta patch - OMG za 2 hod hrani 3 pady do Vidli bez nejake hlasky (proste zamrz obrazu a po cca 3 vterinach plocha a CLOD nikde) = velke FUJ! ted nevim co s tim, asi jeste jednou reinstal? (jinak FPS se jevi o neco lepci a stabilnejsi)
Pipe, skontroluj si hru v Steame (nespomeniem si teraz ako so tá položka volá), a po prípadnom reinštalnutí hry SI VYMAŽ CACHE!!! (to ostatne sprav v každom prípade PRED aplikáciou patchu.) Po spustení hry choď do nastavení (neviem akú máš configuráciu, takže nastav podľa toho čo ti vyhovuje), potom do QUiCK MISSION, nikde inde!, tu si zvoľ misiu (ja som dal polet nad Caen s Bf-109E, to uplne stačí), spusti ju, nechaj bežať asi tak minutu a použivaj pritom vonkajšie pohľady. Potom hru VYPNI (nie alt+F4), tým uložíš súbory, ktoré ti vytvoria nový cache. Znovu spusti - a teraz už môžeš letieť čo budeš chcieť. Samozrejmosťou sú posledné ovládače na kartu (nepoužívam Beta verzie ovládačov).
Keby si potreboval, pošli mi PM, stretneme sa na TS, to bude rýchlejšie a praktickejšie ako takto cez stránky.
jo presne takhle sem postupoval a ejhle pada to
az budu mit naladu tak to zkusim este raz, a nebo, jestli nebudu chodit na servery se starou verzi
Hoka hey!
Pipe, nebud smutnej. Po slendrianske instalaci (nemazal jsem a tak...) se to tvarilo po patchi jako pred patchem.
Tak jsem se mu omluvil, preinstaloval dle predpisu a krasopisne a ted uz to nejde ani spustit. Ze prej jako neco s pameti a tak.
WT_Pedropan napsal:
Pipe, nebud smutnej. Po slendrianske instalaci (nemazal jsem a tak...) se to tvarilo po patchi jako pred patchem.
Tak jsem se mu omluvil, preinstaloval dle predpisu a krasopisne a ted uz to nejde ani spustit. Ze prej jako neco s pameti a tak.
Proste nextgen...
Pche, ted se pravda ukaze, jen nejvetsi tvrdaci si objednaj Bitvu o Moskvu, ja do toho jdu, tam smeruju svoje nadeje
Hoka hey!
Na vecernom teste sme boli styria - Cibule, Fips, vonPaulus a ja (prisiel som ale neskor, asi o 22.30 h.). Skusili sme formaciu Bf-110 a v druhej misii Stuky. CTD nedostal nikto, ale po odbombardovani a naslednom nalete na pozicie flaku Cibule hlasil, ze mu FPS spomalilo na nejake 2. Myslim ze este niekto to hovoril. Trvalo to niekolko sekund, a vratilo sa do plynuleho rezimu. Inak pohoda.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.