November 26 2024 10:09:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 2
LesniHU, Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Polet nad Kanálem 12. 3. CoD
S
jsem asi natvrdlej, ale nevidím nikde údaje pro ts-ko :-(

S
tý vado, velice silné heslo :-D Dorazim asi pozdeji, musim nakopat potomky do pelechu

TozziFan
Sry za neúčast, ale jako slabomyslný jedinec, jsem se nechal zlákat vydinou sladké omáčky jednoduchého simu.

Robo
Ha. Zblbol sa mi po akomsi update TS, ked som ho mal zapnuty hra nenastartovala, ked som zapol pocas hry hra spadla. Po pol hodine restartovania a skusania som dal jeden dva polety osamote, vykynozil par Befiek nech maju Blenheimy radost. Skusil som TS preinstalovat ale stale si to pamata vsetko (aj sepkanie) a je to cele akesi polamane. Necham uz tak bo daco rozbijem. Omluvam sa za neucast.

Moc roztomile pocut Barona ako hanblivo skuli na RAF budiky. Šklebící se

Kedy je dalsi polet? Vyděšený

1stCL_Fucida
Dorazil jsem před chvilkou Smutný
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Baron
Robo napsal: Moc roztomile pocut Barona ako hanblivo skuli na RAF budiky. Šklebící se

Šklebící se no ked mate cely ten kokpit tak nejak naopak Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

Koty
Co naopak... ale kdo se má vyznat v těch jejich mílích a yardech?! Zlatý východní...Vyděšený
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Serza
Mile, Yardy, Stopy a Palce prevadim z pameti Koty, chce to jenom cvik.

Robo
Baron napsal:
Robo napsal: Moc roztomile pocut Barona ako hanblivo skuli na RAF budiky. Šklebící se

Jak naopak - ved to je skoro ako v Befku, akurat ze uplne inac Šklebící se

RAF, to neni jako prace s buzolou!

Ako dopadol polet? Trosku hlupo to vyslo so startom za tmy Smutný

Baron
Robo napsal:
Baron napsal:

Jak naopak - ved to je skoro ako v Befku, akurat ze uplne inac Šklebící se

RAF, to neni jako prace s buzolou!

Ja si myslím, že po počiatočnom šoku z tmy to bolo naopak docela pekné spestrenie. Východ slnka nad La Manche som videl prvý raz - a veru to bola krása. Navyše nahadzovanie motorov za tmy tiež malo svoje čaro (obzvlášť zúfalé otázky typu "...kurva, kde to má lampu?!? Za kniplem vole. Á už ji vidím - co to je? CO TO JE???? Mám osvětlenou jenom polovicu kokpitu!!! Máš tam dva čudlíky vole. Nemám. Máš. Nemám. Máš - jsou dva vedle sebe. Aha, jo, sem si nevšim... CoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCool )

Myslím, že akcia to bola vydarená, dogfighty v tme nie sú žiadna slasť - takže som so sebou docela spokojný, na prvý let so Spitom som dosiahol 1 samostatný zostrel Ju-88 a polovicu Bf-109E (krásne ho potom zostrelil Pegas, to bolo fakt pošušňáňíčko).

Robil niekto track alebo fotečky z toho poletu?

Myslím, že podobnú akciu by sme mali zopakovať - tentoraz navrhujem LW a doprovod Stuk alebo 110-tok nad Engeland. Úplne suprový by bol masový nálet na Londýn, ale neviem či sa nájde dostatok pilotov do He-111 alebo Ju-88. Jedine že by to Valec odletel ako pathfinder a ostatní by odhodili bomby podla neho. Za seba možem povedať, že si trúfnem ešte tak doletieť nad Londýn v He-111/Ju-88 ale zamerať cieľ to už by som si veru netrúfol.

V každom prípade ja som bol včera veľmi spokojný - škoda toho zákeráka s nickom Launcher.exe - ten nás pozostreľoval všetkých Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

Jara4
Robo napsal:

Za bombardéry celkem fiasko - po hodinovém vyčkávání na stíhací doprovod pak cestou k cíli několikrát launcher.exe a bylo vymalováno. Nakonec, po třech hodinách vypjatých bojů Válec dorazil jeden tanker a mise skončila.
Ale když nic jiného, aspoň jsem na vlastní bulvy viděl, jak se s Blembákem stíhají 109ky Mrknutí. A dokonce sestřelují.

Jj, za protistranu (modré) by to bylo asi jednodušší, viď Barone?
Upravil/a Jara4 dne 13-03-2012 09:06

Baron
Jara4 napsal: Jj, za protistranu (modré) by to bylo asi jednodušší, viď Barone?

Nemyslím, že by to bolo jednoduchšie - v každom prípade iné, ale rovnako zábavné (hlavne ten launcher Šklebící se ) A navyše Dojčlandi majú v Bf (a ďalších mašinách) dokonca kokpit pre normálnych ľudí v normálnych mierach, žiadne fíty, stopy, palce a iné divočiny Úsměv

P.S. Keby sme leteli bombardovať Londýn, možno by som to riskol a sadol do talianskeho bombardéra. Ale do špaghetti stíhačky ma nedostanete ani prísľubom divokej noci s Megan Fox Cool

P.S. No, keby to bola Megan Fox asi by som sa nechal ukecať.
Hals - und Beinbruch!

Jara4
Tím jsem chtěl říct, že ta myšlenka na zopakování, tentokrát za modré, se mi líbí. Beru cokoliv - od Ju87, přes Ju88, He111 po Bf110.
A jednodušší ovládání německých mašin (bomberů) oproti Blenheimu bezesporu je - kdo to zkoušel, určitě mi dá za pravdu. Nevím, jestli to tak bylo i v reále, ale v CloDu se na Blembáka musí opatrně a zacházet s ním velmi vlídně.

WT_Horrido
A kolik se teda podařilo potopit konvojů, zničit letišť a sestřelit Mezků? Screenshoty formace bomberů?
Upravil/a WT_Horrido dne 13-03-2012 09:52
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Baron napsal:

Nemyslím, že by to bolo jednoduchšie - v každom prípade iné, ale rovnako zábavné (hlavne ten launcher Šklebící se ) A navyše Dojčlandi majú v Bf (a ďalších mašinách) dokonca kokpit pre normálnych ľudí v normálnych mierach, žiadne fíty, stopy, palce a iné divočiny Úsměv

P.S. Keby sme leteli bombardovať Londýn, možno by som to riskol a sadol do talianskeho bombardéra. Ale do špaghetti stíhačky ma nedostanete ani prísľubom divokej noci s Megan Fox Cool

Takže do taliána by nevlezl,ale do Megan Fox už klidně vleze!!! Cool Cool Cool

310_cibule
Jara4 to za bombery vystihl poměrně přesně:

Několik poznatků:

- Poletíme znovu, opět v pondělí, tedy 19. 3. ve 20:30 (udělám special vlákno)

- takovouto akci musí letět lidé, kteří už mají CoD trochu v ruce. Klidně můžeme probrat různé nastovení apod. někdy jindy (jsem k dispozici po dohodě a myslím, že nejen já). Jinak na začátku zabere dost času vysvětlování některých základních věcí, což akci dost zbrzdí (a ti, co to znají, se nudí). A ten čas pak kurevsky chybí (viz dále)

- Cover si musí "doletět" pro bombardéry nad letiště. Nepřátelští stíhači chodí velmi často lovit právě tam. Takže bombardéři se zapletou do boje hned po startu a je to v pytli.

- Všechno musí odsejpat, co nejrychleji. Start, setkání bombrů s coverem atd. CoD má jak známo v současné době "memory leak" a NEJPOZDĚJI po hodině (či spíš dříve) většině z nás udělá CTD neboli spadne (launcher.exe). Je to nemilé (eufemismus Úsměv), nicméně ty, které CoD baví, se s tím holt musí naučit žít. Ale chce to "létat a bojovat" rychle Mrknutí. Času není nazbyt Úsměv

- Příště by lépe měla fungovat komunikace. Objektivně byl nejméně ze začátku problém, že jednomu z velitelů zlobil TS. Pak už se to zlepšilo (viz komunikace Válec a Pip).
Upravil/a 310_cibule dne 13-03-2012 10:10
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Valec
Baron napsal:

Londyn budem bombardovat az nas opusti kamarad Launcher.Obavam se ze k vuli nemu by tam nedoletel skoro nikdo.

Valec
Z moje pohledu to byla katastrofa.Bombri:Kdyz se nekdo prihlasi do bombru tak to musi mit odzkousene.Neni to stary IL kde zmazknete I a letite.Ovsem kdyz se porada takova akce musi se urcit dopredu s cim se poleti a ne az v 20.30 se rozhodnout ze poletime to a to.Z tohoto duvodu si to kluci nemohli vyzkouset pac nevedeli co si maji natrenovat.Stihaci:by meli odstartovat (hlavne kdyz leti za anglany)ze vzdalenejsiho letiste kde se nebudou hned po startu zapojovat do bitvy.Jak vetsina z nas vi germani jsou moc drzi a vulchujou letiste takze se nemate cas ani nejak sformovat a doletet k bombrum.Klidne domluvte dalsi polet ale byl bych pro aby se to konalo v nedeli je tam vice lidi.Dal bych to od 20.00 ale sraz na TS 19.30 a letel bych Stuky + cover.A druhy polet treba 110 + cover.Jestli se ovsem stihne.Tak by vsichni vedeli co se maji naucit.A kdo by mel problemy ovladat nejake letadlo tak at se mi ozve HLAVNE DOPREDU at mu muzu dat nejake rady a proletet se s nim.

Robo
Valec napsal:
Z moje pohledu to byla katastrofa.Bombri:Kdyz se nekdo prihlasi do bombru tak to musi mit odzkousene.Neni to stary IL kde zmazknete I a letite.Ovsem kdyz se porada takova akce musi se urcit dopredu s cim se poleti a ne az v 20.30 se rozhodnout ze poletime to a to.Z tohoto duvodu si to kluci nemohli vyzkouset pac nevedeli co si maji natrenovat.Stihaci:by meli odstartovat (hlavne kdyz leti za anglany)ze vzdalenejsiho letiste kde se nebudou hned po startu zapojovat do bitvy.Jak vetsina z nas vi germani jsou moc drzi a vulchujou letiste takze se nemate cas ani nejak sformovat a doletet k bombrum.Klidne domluvte dalsi polet ale byl bych pro aby se to konalo v nedeli je tam vice lidi.Dal bych to od 20.00 ale sraz na TS 19.30 a letel bych Stuky + cover.A druhy polet treba 110 + cover.Jestli se ovsem stihne.Tak by vsichni vedeli co se maji naucit.A kdo by mel problemy ovladat nejake letadlo tak at se mi ozve HLAVNE DOPREDU at mu muzu dat nejake rady a proletet se s nim.

Joo, taky tak. Stihaci RAF startovali z vnutrozemia (Maidstone), bohuzial mne sa asi hodinu nepodarilo vyriesit problem s TSkom a nebol som schopny sa do akcie zapojit Smutný Za ten cas plati aj pre 'nasich' kua RAF sa musi natrenovat, to nie je ze sadnem do Spita a neviem ako sa ovladaju otacky a neviem, ze zmes ma 2 polohy a som celkovo vycumeny z budikov. To sa potom bojuje viac s vlastnym erom ako s Hunom.

Nabuduce teda LW Mrknutí

310_cibule
Takže než vypíšu nové vlákno:

Z mého pohledu je do debaty neděle versus pondělí. Takže o tom pojďme diskutovat (20:30 je start, můžeme se sejít na TS trochu dříve, ale těch půl deváté je pro mne čas, který mohu stihnout. Je mi jedno, jestli v neděli či v pondělí).

Stuky a cover resp. 110 a cover - souhlas. Pak můžeme zkusit i autobusy (ale toto je pro příští polet základ pro bombery).

Debatujte o dni, kdy se sejdeme. Večer vyvěsím vlákno.
Upravil/a 310_cibule dne 13-03-2012 10:51
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,048,752 návštěv