January 19 2026 14:53:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Deathkick a jeho přínos
MK_KaiN
Na mém nejoblíbenějším servru War Clouds je DK i statistiky,a je tam skoro pořád plno.Ale zavedli jinou zajímavou věc,můžete tam lítat jen pod jedním nickem.Když se tam připojíte pod nickem Zorro a pak třeba druhej den pod nickem Ládínek dostanete banána,a jste nahraní.Tohle je výchovné.DK,ten je dobrý fakt jen na to se tam dostat když je plno.

1stCL_Jamamoto
Jirka EAF310 napsal:
Bezva thread. Úsměv A co takhle opustit tohle teoretizování a napsat, jak zavedení DK na koho zapůsobilo ?

Takže když ho Čutora před rokem zavedl tak jsem ho vzhledem k situaci chápal a doteď je mi úplně volnej.Úsměv

OK!
1) Málo platné. Mne to jako nováčka opravdu motivovalo. Nechat se kicknout pro mne znamenalo ztrátu bodů, nutnost nového přihlašování(popřípadě čekání než se udělá místo), okořeněnou ještě tím, že na mém tehdy ještě nevyubgradovaném železe samotné načítání mise trvalo zatraceně dlouho.

2) Přece jen si myslím, že dochází k určitému třídění pilotů. Pokud se někdo opakovaně zabije třkrát během deseti, patnácti minut, tak ho asi brzy přestane bavit znovu stát stejnou dobu frontu na přihlášení a raději půjde jinam.

3)I když je server momentálně plný, umožňuje mi to se při troše trpělivosti po nějaké době připojit.

4)Nezpravedlivý DK mne také vytočí, myslím smrt po rspawnu na letadlovce, vulch, popř. ty nouzové dráhy.Ale Pacifik téměř nelétám a na ty nouzové dráhy moc nelezu. Není to zase tolik časté, aby to způsobovalo nějaký závažný problém a to létám myslím docela dost.
Co mě ale hodně vytáčelo bylo, když mne to jednu dobu vykopávalo po každé smrti, nikoliv po třech. V jednu dobu se mi to stávalo hodně často. Ale teď je od toho klid.

WT_Pedropan
No, flame z tohoto vlákna zaplaťpánbůh asi nebude.
Důvod je, myslím jasný. Všichni mají veskrze obdobnou zkušenost s předmětem diskuze. A tím pádem mají pravdu obě strany.
Paja tu svoji v tom, že kick nevychovává. Jenže ta jeho pravda je postavena na jeho osobní zkušenosti. Paju už nevychovává, on už je vychovaný. Prostě už nelítá bezhlavě jako začátečník, považuje to za normální a tak ho to obtěžuje v situacích, kdy ho chytí souhrou okolností.
A ty nás občas potkají každého.
Na druhou stranu je správné, že na AH serveru je. Protože AH server svým nastavením slouží také pro nástup těch méně zkušených na virtuální scénu. A ty kick vychovává. Protože jim dává jasně na vědomí, že práskat s letadlem o zem se nemá a nutí je přemýšlet o taktice. A současně dává příležitost rotace na tomto, logicky nejvytíženějším serveru.
Je-li deathkick ekvivalentem přerušeného streaku, nemohu nevzpomenout na Fučidovo vyprávění z léta roku 2004, kdy nám s plamenným zrakem popisoval, kterak mu naprosto špičkový streak na WWF ukončil jednou ranou flak v průletu ve výšce 5km. No hergot, možná jsem něco přehlédl, ale nezdál se mně nijak nadšený, ani si vědom nějaké své chyby.
A to je asi i ta nespravedlnost a zbytečnost, kterou v deathkicku spatřuje právě Paja...
Kdyby byl deathkick jedinou nespravedlností, kterou nám život postaví do cesty, to by se nám to dýchalo.Mrknutí Tak ho prostě berme tak, jak je...Cool

http://www.wtigers.org/
310_Ikar
CZ_Klokan napsal:
Na mém nejoblíbenějším servru War Clouds je DK i statistiky,a je tam skoro pořád plno.Ale zavedli jinou zajímavou věc,můžete tam lítat jen pod jedním nickem.Když se tam připojíte pod nickem Zorro a pak třeba druhej den pod nickem Ládínek dostanete banána,a jste nahraní.Tohle je výchovné.DK,ten je dobrý fakt jen na to se tam dostat když je plno.

Ja osobne bych War Clods v zadnem pripade jako etalon nepouzil, pripada mi trochu jako kdyz obcas s kumpanama letame nas oblibeny MASOMLEJN. Naopak na tom ze si nekdo meni nick a je za to zabanovanej nevidim nic uzitecnyho (spis vyrazne odrazujiciho) ja sam osobne nekdy pouzivam "altrnik".

Nicmene vyse uvedene je podruzne, predevsim jsem chtel napsat ze NEJHORSI na svete jsou trpaslici, protoze ty potvory Vam vlezou vsude!!! Nekdy maji i brusle coz je obvzlaste ohavne!!!

www.310raf.com
LesniHU
paja_cz napsal:
V podstatě má suplovat funkci jakési pojistky proti nadměrnému psychyckému a fyzickému vyčerpání hráče. To byl také ten pravý a jediný možný autorův (programátorův) záměr. Prostě po odlétání určitých hodin si dej pauzu stejně jako například řidič kamionu.
Parametr smrti(sestřelení) si nejspíš vybral pro to, že představuje pro pilota vůbec nejvyšší stresový faktor. To zároveň způsobí že časová jednotka (bezpečná hranice vyčerpání) bude pro každého vycházet odlišně.
Samozřejmě ani DK není bez chyby ale při rozumném nastavení, například 30 "smrtí"/ 1 hodina pauza, nebudou tak patrné.
To je moc zajimava teorie. Hlavne ocenuji, jak je originalni Úsměv. To ti rekl primo programator, co tim myslel?

paja_cz napsal:
PS: zkus domluvit s Čutorou ať na pár dní nastaví DK 1"smrt"/1hodina pak snad lépe porozumíš.

paja_cz napsal ve vlaknu Vulching:
Ano, částečně se s tím dá souhlasit, je zde ale, několik ale.
Pravidlo, že mrtví dále nebojují, by nutně muselo být dovedeno do extrému. Po sestřelu prostě žádná reinkarnace, ani za 5 minut ani za hodinu , ani za 14 dní. Jistě uznáš, jaká je to ho*adina.

Je mnoho PC her různých žánrů, kde se virtuálně umírá, pokaždé je logicky počítáno s tím, že hráč bude pokračovat i nadále ve hře.
Ocividne jsi nehral treba DiabloII na hc, kde kdyz ti chcipne postava, skoncis - prijdes o ni i o vsechny veci a muzes zacit znova (a to byvaji desitky hodin hry). Divil by ses, co je to za motivaci a kolik lidi to rado hraje.

A ze 'mrtvi dale nebojuji by nutne muselo byt dotazeno do extremu' je stejne hloupa myslenka, jako kdyby se reklo, ze misto pokut a vezeni za prestupky a zlociny musi byt nutne vsichni popraveni.

CZ_Klokan napsal:
To musi byt uplne super featura pro lidi, co jsou za NATem.

rudidlo
313_OTU_Wedge napsal:
Ale pokud deš lítat do ""války"" :sm32: :sm12: na nějakej server s Il2, víš něco o výhodách a nevýhodách protivníkova a svého stroje, jsi v letce, nebo s někým spolupracuješ a prioritou pro Tebe je v první řadě ochránit sebe a svého kolegu(y) a potom teprve možná, snad přivést domů nějakej ten sestřel, potom věz, že se Dkčkem nemusíš zabejvat a pust ho z hlavy.
Sorry, ale jako bitevník/bomber těžko mohu pustit z hlavy, poněvadž to co ty jako stíhač uletíš to já jako bomber neukecám.

http://silicon-remarks.blogspot.com
WT_Slava
K tomu co tu napsal Pedropan a Rudidlo dodávám z mého pohledu jen toto: jakkoli může být DK vhodným nástrojem při provozování serveru (AH jsou vhodným příkladem) pro stíhače, je naprosto nevhodným nástrojem pro bitevníky a bombery. Na některých mapách je riziko smrti pro tyto "odbornosti" příliš vysoké. Viz mise Dover 41 - pokud přežiju v Emilovi průlet balonovými barážemi, střelbu flaku a návrat nad vlastní území bez účastí Spitů, můžu jen konstatovat že pánbu nebyl doma.

310_Ikar
WT_Slava napsal:
K tomu co tu napsal Pedropan a Rudidlo dodávám z mého pohledu jen toto: jakkoli může být DK vhodným nástrojem při provozování serveru (AH jsou vhodným příkladem) pro stíhače, je naprosto nevhodným nástrojem pro bitevníky a bombery. Na některých mapách je riziko smrti pro tyto "odbornosti" příliš vysoké. Viz mise Dover 41 - pokud přežiju v Emilovi průlet balonovými barážemi, střelbu flaku a návrat nad vlastní území bez účastí Spitů, můžu jen konstatovat že pánbu nebyl doma.

Nekdy je smrt opravdu bliz nez blizko, ale myslet si ze doletis nad Dover v klidu odbombardujes a netknuty se vratis domu je mirne receno blahoveMrknutí Osamoceny bombarder/bitevnik je vetsinou predem odepsany.

www.310raf.com
WT_Slava
313_Ikar napsal:
WT_Slava napsal:

Nekdy je smrt opravdu bliz nez blizko, ale myslet si ze doletis nad Dover v klidu odbombardujes a netknuty se vratis domu je mirne receno blahoveMrknutí Osamoceny bombarder/bitevnik je vetsinou predem odepsany.

Já jsem si ani nemyslel, že bych to mohl přežítŠklebící se. Zkoušel jsem to na téhle mapě jednou a ze čtyř pokusů jsem šel třikrát dolů. Jedinou útěchou pro mě bylo, že se mi povedlo úspěšně odbombardovat. To co mi přijde nespravedlivé na DK je pouze to, že počítá všem stejně - jak stihačům, tak bombrům. Na čistě DF serveru je to věc jiná, ale v případě skriptovaných misí je DK spíš motivací pro to aby většina lidí vlezla do stíhačky protože pak má logicky větší šanci na serveru vydržet. Ale přesto si myslím, že na AH má DK svoje opodstatnění.

AH_Ronsoc
DK je tam preto aby sme si mohli zalietat vsetci !!!!
Kua vcera som musel klikat 15min na join aby som sa dostal na server a podla mna nie som sam ,takze ten DK ma svoj zmysel !!!!
Kebyze ma Cutora server co by utiahol viac ludi ,tak by tu ten DK ani nebol:yes:

AH_Cutora
Keby nam olegf dal dedikac, ktery zvladne realne obslouzit vice nez 40 lidi, tak mamr server pro vic lidi. Tech soucasnych 36 lidi je omezeni dedikace jako aplikace, ne HW.

WT_Pedropan
AH_Cutora napsal:
Keby nam olegf dal dedikac, ktery zvladne realne obslouzit vice nez 40 lidi, tak mamr server pro vic lidi. Tech soucasnych 36 lidi je omezeni dedikace jako aplikace, ne HW.

Flek..!! :sm6:

http://www.wtigers.org/
rudidlo
313_Ikar napsal:

On je na některych mapach odepsany i když neni osamoceny. Zaleži na flaku.

Tajpan
313_Ikar napsal:
WT_Slava napsal:

Blbosť. Mrknutí Treba to vedieť. S Ju87 doletíš, odbombarduješ a ešte si zostrelíš Spita z prednými búchačkami a vrátiš sa domov.
No problém. Aspom raz zo 100 prípadov je to tak.:sm12:

MK_KaiN
AH_Cutora napsal:

Tomu nerozumím,můžeš mě to prosím stručně vysvětlit?Třeba jak to že teda lioni tam můžou mít tuším 60 lidí?Dík
Upravil/a MK_KaiN dne 07-01-2006 13:46

rudidlo
AH_Cutora napsal:

Ja jsem lital pri plynulem provozu na ADW pri 48-mi lidech a to tam jsou generovane mapy, ne rucne delane, takze ADW jede pres limit?

WT_Slava
CZ_Klokan napsal:
AH_Cutora napsal:

Tomu nerozumím,můžeš mě to prosím stručně vysvětlit?Třeba jak to že teda lioni tam můžou mít tuším 60 lidí?Dík

Pokud máš na silnici vrstvu ledu (aplikace "dedikovaný server"Mrknutí tak pojedeš stejně rychle a je jedno jestli jedeš s BMW M5 nebo Octavii l.4 (HW serveru). Nicméně namalovat si k popisu serveru můžeš klidně i 128 lidí.

WT_Slava
rudidlo napsal:
AH_Cutora napsal:

Ja jsem lital pri plynulem provozu na ADW pri 48-mi lidech a to tam jsou generovane mapy, ne rucne delane, takze ADW jede pres limit?

Dle mého názoru je teoreticky možné aby server obsloužil při slušné HW konfiguraci i těch mezních 128 lidí - při online mapě bez pozemních cílů, lodí a flaku. S každou přidanou položkou a náročností použité mapy se počet lidí snižuje a hratelnost jde do háje - viz pragmaticky vyzkoušeno že i na mapách které jsou problematické z hlediska lagování a podobných nepříjemných úkazů se dle hodnot vytížení HW serveru fláká.
Sice jsem toho na ADW moc nenalétal ale můj osobní dojem je, že těch pozemních cílů a flaků použitých v misích na ADW je ve srovnání s některými skriptovanými misemi na dedikovaných serverech relativně málo.

rudidlo
WT_Slava napsal:
rudidlo napsal:
AH_Cutora napsal:

Dle mého názoru je teoreticky možné aby server obsloužil při slušné HW konfiguraci i těch mezních 128 lidí - při online mapě bez pozemních cílů, lodí a flaku. S každou přidanou položkou a náročností použité mapy se počet lidí snižuje a hratelnost jde do háje - viz pragmaticky vyzkoušeno že i na mapách které jsou problematické z hlediska lagování a podobných nepříjemných úkazů se dle hodnot vytížení HW serveru fláká.
Sice jsem toho na ADW moc nenalétal ale můj osobní dojem je, že těch pozemních cílů a flaků použitých v misích na ADW je ve srovnání s některými skriptovanými misemi na dedikovaných serverech relativně málo.
...A proto se při útoku WT na cíl vrátil jen jeden pilot...Šklebící se

Já jsem v jedné misi jen nad jedním městem zaznamenal:
2 obsazené letiště (s flakem a statickými letouny)
3 kolony s mobilním flakem, které z toho města vyjížděly k frontě
2 vlaky na nádraží.

po cestě k cíli a zpět:
3 letiště (dvě naše, jedno nepřátelské) - samozžejmě s flakem a statickými letouny
2 nepřátelské a 2 naše kolony
1 vlak na nádraží v jednom městě, ze kterého jsem letěl.

...a to jsem letěl přímým letem k cíli a zpět. Pochybuji o tom, že na zbytku mapy nic nebylo. Pokud budu předpokládat, že jsem potkal tak 30% cílů (a to hodně nadsazuji), tak mi toho nepříjde zase tak málo.

WT_Slava
rudidlo napsal:
A proto se při útoku WT na cíl vrátil jen jeden pilot...Šklebící se

Já jsem v jedné misi jen nad jedním městem zaznamenal:
2 obsazené letiště (s flakem a statickými letouny)
3 kolony s mobilním flakem, které z toho města vyjížděly k frontě
2 vlaky na nádraží.

po cestě k cíli a zpět:
3 letiště (dvě naše, jedno nepřátelské) - samozžejmě s flakem a statickými letouny
2 nepřátelské a 2 naše kolony
1 vlak na nádraží v jednom městě, ze kterého jsem letěl.

...a to jsem letěl přímým letem k cíli a zpět. Pochybuji o tom, že na zbytku mapy nic nebylo. Pokud budu předpokládat, že jsem potkal tak 30% cílů (a to hodně nadsazuji), tak mi toho nepříjde zase tak málo.

Tak tohle už je trochu OT
No vidíš a já při všech svých misích na ADW jsem narazil vždycky jen na dva flaky kryjící napadenou kolonu (a ještě střílejíci s omezením). Jinak po celou dobu letu nic, žádný flak nad frontou, žádný těžký flak.

To že se z útoku vracel jeden pilot bylo spíš důsledkem toho, že jsme létali s naloženými FW 190F na pozemní cíle (které si červení stíhači chránili) zatímco naši stihači se držely hesla "ten kdo je nejvýš je pánem oblohy"Šklebící se. Za celou dobu jsem se setkal 1x !!!! s nějakým projevem snahy o cover.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,111,340 návštěv