January 19 2026 16:16:59
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Vulching
Ucho
313_OTU_Paegas napsal:
Byl to ukradený sestřel nebo před minutou zoufalý pilot a ve finále pilot toužící po odplatě?

Kdyby lítal na přežití, tak magor...
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

Mungo
313_OTU_Paegas: A ako si sa rozhodol, pomohol fokacovi? :sm38:

Tajpan
To Slavo, Schmouddle: Máte pravdu, mám podobný názor.
Len som chcel aby si niektorý ludia predstavili ako by sa lietalo s deathkickom 1:1na DF. Tak ako sa lieta v Špeciálkach (ak sú na to pravidlá), ked je len jeden život. Alebo dobrým príkladom sú Coopy, alebo Onnline War.
Je to iné lietanie, S inými pravidlami a inými zákonitostami.

Tú poslednú vetu, Slávom si zapamätám. Velmi trefná.Šklebící se

1stCL_Jamamoto
Lucka napsal:
1stCL_Jamamoto napsal:
Hotovo! Uvidíme, jestli se to chytne!Mrknutí

Jamamoto, já myslím, že chytlo Šklebící se

Koukám koukám....a při tom, kolikrát se to už rozebíralo....Úsměv

313_Paegas
CSL_Ucho napsal:
Kdyby lítal na přežití, tak magor...

:sm12:

Mungo napsal:A ako si sa rozhodol, pomohol fokacovi?

Chtěl jsem, ale spadli oba.:sm14:

mkubani
3IAP_Tajpan napsal:
Len som chcel aby si niektorý ludia predstavili ako by sa lietalo s deathkickom 1:1na DF. Tak ako sa lieta v Špeciálkach (ak sú na to pravidlá), ked je len jeden život. Alebo dobrým príkladom sú Coopy, alebo Onnline War.
Je to iné lietanie, S inými pravidlami a inými zákonitostami.

1. Na scriptovanom DF, kde je cielom misie aj nieco ine ako max. zostrel nepriatelskych lietadiel by sa s deathkickom lietalo dost tazko. Pokial by sa nedal upravit deathkick zvlast pre stihacov a zvlast pre bombardery, tak by to bola podpasovka pre pilotov bombarderov.

2. Online Wars su podla mna skor rajom egocentrikov, kde sa totalne ignoruju ciele misie za ucelom uchranit si svoj vlastny zivot a nahanat statistiky. V skutocnosti by svoj realny zivot takymto spravanim davno stratili pred popravcou catou. Podla mojho nazoru a skusenosti, vacsina online wars je obycajnym DF Coopom, kde je vseobecnym pravidlom, co najrychlejsie vzlietnut, nastupat do 7+km a potom sa prehanat po mape a hladat kondenzacne ciary nepriatela...:rol:
Upravil/a mkubani dne 04-01-2006 16:28

57MH_Zvire
CSL_Ucho napsal:
LEGRA_HeRa napsal:
A co kradeni sestrelu? Jak se koukate na toto? Definice ?

Úmyslná střelba do zjevně vyřízeného letadla. Zjevně = hořící, bez křídla atd. Jinak mě to nepodráždí, lidi se prostě můžou přehlídnout, vyhodnotit situaci jinak...je zbytečný se rozčilovat, trefím si jinýho :-)

Třeba toho, co ti sestřel ukrad? :sm6:

airspace.cz
MK_Paja
Tajpan užívá deathkick jako širokospektrální atibiotikum Šklebící se:sm6::sm6::sm6:

Tajpane, při kooperační misi žádný deathkick není, v případě úmrtí zůstáváš stále ve hře !!!!

A naposledy , tvrzení, že deathkick (tak jak doposud funguje), zlepšuje v této hře simulaci skutečného dogfightu, hry na válku, na stíhání, nebo jak tomu říkáte, je totální cenzored a cenzored

1stCL_Fucida
mkubani napsal:
2. Online Wars su podla mna skor rajom egocentrikov, kde sa totalne ignoruju ciele misie za ucelom uchranit si svoj vlastny zivot a nahanat statistiky. V realnom zivote by ho takymto spravanim davno stratili pred popravcou catou. Podla mojho nazoru a skusenosti, vacsina online wars je obycajnym DF Coopom.

Tak tady tedy opravdu nesouhlasím..
Většina lidí má a měla dost vyvinutý pud sebezáchovy. A ten se projevuje především na VF a SM, na dogfightech spíše ne. Imho se tam většina pilotů snaží plnit úkol hned po ochraně svého života - a to je správně. Poměrně málokdy vidíš, že by Bf 109 odlétly od pomalých Junkersů do bezpečí, do šesti kiláků a šly na Freie Jagd hledat Išaky.
Osobně se mi nejvíce zamlouval VWF, to bylo dost dobré po všech směrech. Původní VEF taky docela dobrý, z BW klonů u mě vyhrál vyladěný CzechWar a původní BW, který byl prostě původní, byť osobně stále výše hodnotím VWF. Takový VOW na mě zapůsobil trochu méně, ale to je asi celkovým systémem, kdy se nebojuje s dlouhodobou perspektivou, ale jen z mise do mise (podobné pocity jako na full real DF serverech, když se povede kooperace).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Fucida
AH_James_Gastowski napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Pokud vím, tak mu vypadl jeden motor u Schwalbe ale pokračoval v útoku. Pak ho zřejmě rozcupovaly doprovodný Mustangy.

..to jsem něco spletl, tak koho to sestřelili ve Schwalbině při přistávání?..

Já si nevybavím z paměti jméno jediného slavného stíhače Luftwaffe, který by zahynul při pokusu o start, nebo přistání - tak že by ho něco sestřelilo. Onehdá jsem četl něco o pilotech Thunderboltů a byly tam dost sarkastické komixy právě od nějakého jiného pilota P47, jak se "vysmívá" útokům na letiště. Pokud vím, tak šlo o nejrizikovější misi, do které se mohl stíhač pustit. Flaky nebyly na začátku roku 1945 o nic slabší než v roce 1941, spíše právě naopak.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 04-01-2006 16:43

mkubani
1stCL_Fucida napsal:
Poměrně málokdy vidíš, že by Bf 109 odlétly od pomalých Junkersů do bezpečí, do šesti kiláků a šly na Freie Jagd hledat Išaky.

Vidis a presne toto sa mi stalo aspon 5x. A to som o dusu slusne ziadal pilotov, aby zostali pri mne. Nie, rycho do 6 km a plnou parou smerom k cielu, kym nase bombery napadli nepriatelski stihaci z boku.

1stCL_Fucida
mkubani napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Poměrně málokdy vidíš, že by Bf 109 odlétly od pomalých Junkersů do bezpečí, do šesti kiláků a šly na Freie Jagd hledat Išaky.

Vidis a presne toto sa mi stalo aspon 5x. A to som o dusu slusne ziadal pilotov, aby zostali pri mne. Nie, rycho do 6 km a plnou parou smerom k cielu, kym nase bombery napadli nepriatelski stihaci z boku.

Rozhodně nepopisuješ nic, co by bylo na VF nějakou "výjimkou"..bohužel. Možná jsem tady silně ovlivněn tím, že jsme většinou létali s parťáky z letky, plnili jsme tedy úkoly bez cizí pomoci, resp. snažili jsme se je plnit. Ono to není totiž vždycky úplně to samé Šklebící se.
Ale při celkovém srovnání s DF se tam mise plnily přecijen podstatně častěji..imho.

WT_Pedropan
Nestřílím na padáky.
Nestřílím na letadlo se zastaveným motorem, pokud ho poškodím v osobním souboji 1 vs 1 (když náhodou ukvedlám hnedle přesilu 2 vs 1, tak to už vůbec ne - jsem přece v euforii:sm18:
Pokud mně ale před tím sejmul kamaráda, chci ho zabít i metr nad zemíNaštvaný
Kouřící poškozené letadlo, odlétající z boje, nechávám být. Ne proto, že jsem Mirek Dušín, ale z vypočítavosti - bude mu zatraceně dlouho trvat, než tu rachotící potvoru dotáhne domů a posadí. A celou tu dobu je mimo hru...Cool
Občas i vulch je prospěšnou metodou boje, ale jsem podělanej z flaku, takže s mírou...:rol:
Snažím se nekrást sestřely, spíš koukám, jak nechat střelce v klidu pracovat. Někdy se to ale semele jinak...:sm37:
Nechodím na virtuální nebe dokazovat, že jsem gentleman. Chodím tam soutěžit. Soutěžit v sestřelech a zabíjení.
Rytíři nebes nejsou ti měkcí. Rytíři jsou ti, co se dokážou postavit v jakémkoliv souboji.
Proto mám rád Letku13. Jsou tvrdí a nekomprosmisní. Ale hra s nimi má smysl a proto se připojím ke Slavovu výroku...:sm36:

http://www.wtigers.org/
CR_PETRAS
OOOOO....jak slastný pocit,když po půlhodině plahočení se ve vrtuláku jak slídící pes za Me-262 jí na finále sestřelím :yes: Její pilot mě bohužel pro něho asi pětkrát zoomnul,ale netrefil....No a jinak docela pocit bezmocnosti,když si vás tři 262 rozebírají na nebi !!! HOJ

http://avionika.webpark.cz
3BAP_Cassius Chaerea
Z mého pohledu na Vulchování.
Nevidím jediný důvod, mimo rozsvícených polohových světel(to považuji za upozornění NESTŘÍLEJ), kdy bych měl někomu vyčítat střílení na přistávající nebo startující letadla. V historii to byl jeden z nejpoužívanějších způsobů boje( i hodně našich es si nahrabalo sestřeli tímto způsobem) a nevidím důvod proč by jsme se o to měli při hře ochuzovat. A když si nepřejete bejt při přistání obtěžováni nepřítelem, tak prostě si dejte bacha a nic se vám nestane(rozhodnout se přistát s letadlem když u letiště zuří letecké bitva je nejen hloupé, ale i srabácké).
Střílení na poškozený letadla nepovažuji za nečestné(pokud nemají zapnutá polohovací světla), pokud přímo nehoří nebo jim nechybý třeba křídlo (útočit na letadlo co se řítí k zemi bez nějaké nepostradatelné části a jeho pilot se dávno houpe na padáku, je přímo na facku).

A jediné místo kde bych ještě spolkl střílení na piloty na padáku, jsou online kampaně. Je to sprostý a neukazuje to moc dobře na pilota co to provádí, ale v rámci hry je to docela zajímavé spestření, aspoň se člověk nenudí když se jen tak houpe ve dvou kilácích a může se modlit aby ho ten mezek co letí kolem nechal na pokoji, nebo nedej bože alespoň měl blbou muškuMrknutí.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 04-01-2006 17:11

Tajpan
paja_cz napsal:
Tajpan užívá deathkick jako širokospektrální atibiotikum Šklebící se:sm6::sm6::sm6:

Tajpane, při kooperační misi žádný deathkick není, v případě úmrtí zůstáváš stále ve hře !!!!

A naposledy , tvrzení, že deathkick (tak jak doposud funguje), zlepšuje v této hře simulaci skutečného dogfightu, hry na válku, na stíhání, nebo jak tomu říkáte, je totální cenzored a cenzored

Je mi lúto , Pájo, ale nemôžem s tebou súhlasiť. :sm39:
Mám totiž presne opačný názor.
Deatkick 1:1. má svoje opodstatnenie.
I ked viem ,že nemá svoj účinnok na každého, ale na mna má.
Velký.
A viem , že nieje software spolahlivý a možno na Df ani nepatrí, ale som rád , že tam je.

Podla mna až Deatkick 1:1 približuje to naše UFo poletovanie viac k reálnemu pocitu z hry.

Velmi dávno a velmi dlho som lietal OFFline. A nebolo to ono. I pri Hardcore obtiažnosti.
Potom som si vyskúšal niečo velmi podobné Deatkicku 1:1.
Horridových expertov- offline.
Bolo to úžasné a neskutočné. Každý jeden let mal v sebe viac ako 1 mesiac Offline.
Myslím , že ma to velmi naučilo a ovplyvnilo.

Preto aj ked som za deathkick na DF, radšej dávam (ak je to možné) , každému šancu vyskočiť, vrátiť sa domov.
I ked mi to nikdy nevráti.

Pajo, nemôžem s tebou súhlasiť.
Soráč a odpusť.
Thx.
:sm16:

MK_KaiN
Vulchování

Nevím v jaké knížce jsem tom četl,ale nějakej pilot dostal metál když se mu povedlo na nepřátelským letičti zničit už nevím kolik zaparkovaných letadel.

Nebo co asi dělali japonští stíhači při útoku na Pearl Harbor,nebo němci když začala operace Barbarossa,že?Podle mě je to zcela regulérní věc,nevím proč to někomu vadí.Když jdu lítat,tak počítám s tím že se po mě bude střílet.To mě přijde jako kdybych hrál fotbal,měl míč ve vápně,a zjistil že soupeřův brankář je u rohovýho praporku,a já čekal až se milostivě vrátí do brány.Nebo v jiné hře,budu někomu vykládat,nestřílej po mě jsem raněnej a zrovna hledám lékárničku.By si asi ťukali na čelo.
Včera mě taky někdo sundal při přistávání,samo že jsem byl naštvanej,ale především na sebe že jsem mu k tomu dal možnost.

Myslím že každej voják jakékoli armády na světě by měl značný potíže vysvětlovat velení,že nezničil nepřítele protože se mu to zdálo nefér.Jak by asi mohli existovat speciální jadnotky,které mají likvidovat nepřítele pokud možno ještě ve spánku.

Poškozená éra

Docela by mě zajímalo kolik je doložených příkladů z 2sv,že se některý pilot choval takto rytířsky,a nechával odletět poškozená nepřátelská letadla.

WT_Peci
Mungo napsal:
Peci: No, to sme asi zase boli my. Ja som raz dotiahol horiacu 110 aj s bombami k lodiam a znicil tu poslednu, ale to uz som mal totalne vsetko na haku, tahal to na jeden motor a zufalo palil zo zadneho strelista na Kobry. Bolo to ale v smere od domova, nie k nemu. Ktokolvek po mne palil, robil co mal :sm12:

Slava:
4. 03.01.2006 21:37:11 Fw-190A-4 WT_Slava P-39D2 Murmansk1943
Keby tak zostalo len pri podmienovacom sposobe :sm39:
Good kill. Ale prestante tam limitovat Fockov, F4 su proti D2-kam chudence.

To nebylo na lodích, bylo to na nádraží v Murmansku a dál směrem na jih.
Fokouše jsem limitoval, protože to jsou A4 a ve skutečnosti tam byly jen A2 nebo3 v počtu asi 12ks na celou oblast. v tuto chvíli jsou limitovány cca počtem 7 ks, ale tím si nejsem jistý.

Jinak nesouhlasím se Slávou. Nezabil bych Vás nejradši někdy, ale pro jistotu co nejčastěji:sm13: (pokud náhodou nemáme stejnou barvuMrknutí) S!

AH_Ronsoc
Jasne Tajpane najme ked ti neda ani sancu nastupat 1-2 km od vlasneho letiska ze Pajo :sm16:

Tajpan
Klokane tých rytierskych chovaní počas WWII je dosť.
A niektorý dokonca boli postavený pred polný súd.
Ono počas WWII ešte niečo ako svedomie, súcit ešte existovalo.
V dnešnej dobe.........

Napr. Franz Stiegler z 6/JG27 20.prosinca 1943 Stretol poškodenú B17 379.skupiny vedenú Ch. Brownom. Mal rozstrielaný predok, Jeden motor kaput, dva poškodené, bol v malej výške.

Nezostrelil ho , doprovodil ho nad more, dostal sa pred súd.
Oslobodený.

"Videl som tých mužov! Jednoducho som to nemohol urobiť!!"
Videl som do vnútra B17, videl som ako sú všetci roztrielaný a ranený. Snažili si navzájom pomôct, Pre mna to znamenalo, ako by viseli na padáku. Nedokázal som ich zostreliť!!
Upravil/a Tajpan dne 04-01-2006 17:54

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,111,890 návštěv