No když ste to tady tak pěkně načaly tak se zeptám:
Má někdo šturma rozjetyho na třech monitorech přes Eyfinity FleX?
Co sem slyšel tak to nevypadá dvakrát nejlíp oproti použití Matrox TripleHead2Go. Ale je možny, že to ten dotyčnej nedokázal dobře nastavit...
Kdyby byly nějaký fotky, byl bych rád
Druindin napsal:
No když ste to tady tak pěkně načaly tak se zeptám:
Má někdo šturma rozjetyho na třech monitorech přes Eyfinity FleX?
Co sem slyšel tak to nevypadá dvakrát nejlíp oproti použití Matrox TripleHead2Go. Ale je možny, že to ten dotyčnej nedokázal dobře nastavit...
Kdyby byly nějaký fotky, byl bych rád
Právě jsem to rozchodil přes Eyfinity. TripleHead2Go, jsem zkoušel někdy před třemi roky, podle mě je to stejné. Nevím kde by měl být problém?
312_Bravo: použil jsem tento postup instalace z odkazu na fórum od Petrase: Find the #UP#SampleFolder.rar in your set of UP 3.0 installation files
Right click and extract to existing folder
Go in to new #UP#SampleFolder
Copy the #UP# folder
Paste in your Ubisoft\Sturmovik 1946\ folder
Right click on FOVMod_v1.1_.7z and extract to existing folder
Go in to new FOVMod_v1.1_ folder
Copy FOVMod folder
Paste in the #UP# folder you just created in Ubisoft\Sturmovik 1946\ folder
Ve hře to potom funguje na běžných klávesách pro zvětšování nebo zmenšování FOV.
Druindim: s matroxem Triplehead nemůžu srovnávat, ale s Eyefinity jsem vcelku spokojen (i když Il2 na tom vypadá snad nejhůř - některé kokpity). Jen by to chtělo ještě víc monitorů
Letecz napsal:
312_Bravo: použil jsem tento postup instalace z odkazu na fórum od Petrase: Find the #UP#SampleFolder.rar in your set of UP 3.0 installation files
Right click and extract to existing folder
Go in to new #UP#SampleFolder
Copy the #UP# folder
Paste in your Ubisoft\Sturmovik 1946\ folder
Right click on FOVMod_v1.1_.7z and extract to existing folder
Go in to new FOVMod_v1.1_ folder
Copy FOVMod folder
Paste in the #UP# folder you just created in Ubisoft\Sturmovik 1946\ folder
Ve hře to potom funguje na běžných klávesách pro zvětšování nebo zmenšování FOV.
Druindim: s matroxem Triplehead nemůžu srovnávat, ale s Eyefinity jsem vcelku spokojen (i když Il2 na tom vypadá snad nejhůř - některé kokpity). Jen by to chtělo ještě víc monitorů
Zdravím. V mojom starom křápe je pravdepodobne integrovaná GK. Ak by som kúpil novú a osadil ju, bol by problém medzi starou a novou? "Bili" by sa?
Bárte integrované grafiky se normálně dají v BIOSu deaktivovat. Dále by měla fungovat i spolupráce více GK. V BIOSu by mělo být i nastavení, která GK se má aktivovat první.
Tohle všechno bys ale neměl potřebovat. V optimálním případě bys prostě zarazil do počítače novou GK, zapojil do ní monitor, nainstaloval ovladače a víc nemusel řešit. U novějších počítačů je to docela pravděpodobné.
No ale začal bych tím, že bych zjistil, co máš vlastně za počítač a jestli je GK opravdu integrovaná. Pak taky jestli máš uvnitř sloty PCIe, nebo snad starší. Pokud nemáš PCIe, mohlo by to být AGP, případně ještě starší VESA Local bus, PCI, nebo úplná historie ISA. Pokud máš PCIe, pak by bylo prima vědět, v jaké verzi. Setkal jsem se s tím, že PCIe 3 karty nechtěly chodit ve starším počítači s PCIe 1.1.
No a na závěr snad jen to, že když začneš upgradovat počítač, nakonec absolvuješ cestu, kterou už kde kdo prošlapal i zde na foru. Přijdeš na to, že to je kravina a že potřebuješ starý křáp vyhodit a pořídit něco novýho.
Zdravím. V mojom starom křápe je pravdepodobne integrovaná GK. Ak by som kúpil novú a osadil ju, bol by problém medzi starou a novou? "Bili" by sa?
Bárte integrované grafiky se normálně dají v BIOSu deaktivovat. Dále by měla fungovat i spolupráce více GK. V BIOSu by mělo být i nastavení, která GK se má aktivovat první.
Tohle všechno bys ale neměl potřebovat. V optimálním případě bys prostě zarazil do počítače novou GK, zapojil do ní monitor, nainstaloval ovladače a víc nemusel řešit. U novějších počítačů je to docela pravděpodobné.
No ale začal bych tím, že bych zjistil, co máš vlastně za počítač a jestli je GK opravdu integrovaná. Pak taky jestli máš uvnitř sloty PCIe, nebo snad starší. Pokud nemáš PCIe, mohlo by to být AGP, případně ještě starší VESA Local bus, PCI, nebo úplná historie ISA. Pokud máš PCIe, pak by bylo prima vědět, v jaké verzi. Setkal jsem se s tím, že PCIe 3 karty nechtěly chodit ve starším počítači s PCIe 1.1.
No a na závěr snad jen to, že když začneš upgradovat počítač, nakonec absolvuješ cestu, kterou už kde kdo prošlapal i zde na foru. Přijdeš na to, že to je kravina a že potřebuješ starý křáp vyhodit a pořídit něco novýho.
Vďaka scot666, Rumcajs.
Je to starý křáp, má asi 5 rokov, základná dosaka novšia, bola menená, vtedy som sa vôbec nevyznal do PC, teraz rozoznám pár GK.
Prosím, s BIOSom nestrašte, na to si neverím.
Novú GK chcem maximálne na Il-2 a WoT. Il-2 sa ako tak dá, ale WoT (pardón, ale začalo ma to baviť) mám na rozlíšení 800x600 (a to mám 1920x1080 monitor) priemerne 10FPS, keď je les aj 5FPS.
CoD, BoB, RoF nepotrebujem hrať, stačí mi Il-2!
1) Zjisti si, jaký máš zdroj. Některé GK vyžadují napájejí jedním, nebo i dvěma kabely ze zdroje. Jsou 6ti nebo 8 pinové. No a zdroj musí mít odpovídající výkon. Zde radši nebudu zabíhat do podrobností.
2) Zjistit si, zda se GK fyzicky vejde dovnitř škatule a že jí nic nebude překážet. Některé GK jsou dlouhé, jiné zabírají 2 nebo i 3 sloty.
3) Letem světem se ujisti, co má mít vzadu za konektory. Sice nepředpokládám problém, ale přeci jen abys věděl, čím to připojíš k monitoru.
Dál jen křížový šroubovák a to je asi vše. Složitější to není.
Čipset je něco jiného... Ano tvá deska má integrovánu grafiku viz.: Integrated NVIDIA CineFX 3.0 graphics
Integrovaná by se po vložení nové karty měla sama deaktivovat.
Jo základní deska je Barte v pohodě. Nějakou GK do toho klidně vraž. Tedy nějakou. Určitě pro PCIe. Ale i v tom se dá šlápnou mimo.
1) Zjisti si, jaký máš zdroj. Některé GK vyžadují napájejí jedním, nebo i dvěma kabely ze zdroje. Jsou 6ti nebo 8 pinové. No a zdroj musí mít odpovídající výkon. Zde radši nebudu zabíhat do podrobností.
2) Zjistit si, zda se GK fyzicky vejde dovnitř škatule a že jí nic nebude překážet. Některé GK jsou dlouhé, jiné zabírají 2 nebo i 3 sloty.
3) Letem světem se ujisti, co má mít vzadu za konektory. Sice nepředpokládám problém, ale přeci jen abys věděl, čím to připojíš k monitoru.
Dál jen křížový šroubovák a to je asi vše. Složitější to není.
Presne, zdroj a miesto v PC som zabudol poznamenať. Inštaláciu GK som našiel na internete a nieje to až také zložité.
A zistenie zdroja zistím len otvorením PC a informáciu na zdroji, alebo aj inak?
Ďakujem, že ste mi všetci poradili, ale nechcem vás už otravovať. Počkám, či to tu uvidí ešte niekto iný, kto poradí s novou GK. Ešte raz vďaka za rady!
Upravil/a Bart Simpson dne 04-09-2013 16:50
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)
Zdroj má pravděpodobně typový štítek zevnitř počítače. Tedy to asi budeš muset otevřít. Kdyžtak opiš ten štítek, určitě to najdeme na webu. U GK v zásadě závisí, kolik do toho chceš vrazit peněz. Platí tak nějak úměra mezi penězi a výkonem. Tedy až budeš mít jasné cenové rozpětí, nafiltruj si to někde v nějakém e-shopu a uvidíš. WoT je DirectX 9 hra. To dnes umí každá herní GK.
Zdroj má pravděpodobně typový štítek zevnitř počítače. Tedy to asi budeš muset otevřít. Kdyžtak opiš ten štítek, určitě to najdeme na webu. U GK v zásadě závisí, kolik do toho chceš vrazit peněz. Platí tak nějak úměra mezi penězi a výkonem. Tedy až budeš mít jasné cenové rozpětí, nafiltruj si to někde v nějakém e-shopu a uvidíš. WoT je DirectX 9 hra. To dnes umí každá herní GK.
Primárne si chcem užiť Il-2 na vyšších detajloch, vyhladzovanie hrán. Sekundárne chcem WoT hrať minimálne na rozlíšení 1024x768 (s nízkymi detajlami) + slušné FPS = vyšie ako teraz. Nic víc, nic míň.
Zdroj mám tento starší: http://www.alza.s...170437.htm, vraj nestačí na hry.
Barte ten zdroj asi nemá ten 6ti pinový konektor pro napájení GK. Tedy aby to běželo, budeš muset mít redukci z molexu (to je ten 4 kolík na staré disky) na ten 6ti pin (http://www.alza.s...d74767.htm). Jinak to poběží. GK to jsou obyčejnější, tedy zázraky nečekej. IL2 na tom asi pojede WoT pravděpodobně taky. Jo může být, že balení GK obsahuje tu redukci z molexu na 6ti pin. Z těch dvou ho má ten Gigabyte.
Barte ten zdroj asi nemá ten 6ti pinový konektor pro napájení GK. Tedy aby to běželo, budeš muset mít redukci z molexu (to je ten 4 kolík na staré disky) na ten 6ti pin (http://www.alza.s...d74767.htm). Jinak to poběží. GK to jsou obyčejnější, tedy zázraky nečekej. IL2 na tom asi pojede WoT pravděpodobně taky. Jo může být, že balení GK obsahuje tu redukci z molexu na 6ti pin. Z těch dvou ho má ten Gigabyte.
Vďaka.
Ešte si to nechám prejsť mozgom, ale uvažujem o Gigabyte N650.
Asi všetko ostatné bude stále lepšie ako tú integrovanú, čo mám.
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)
obě grafiky které máš ve výběru mají mimojiné ve specifikaci toto:
Min.odporúčaný výkon zdroja: 400 W
a ty máš zdroj max 400 W a navíc výrobce je dost pochybný,takže potřebuješ nový zdroj,můžeš to sice risknout, ale zvláštní vlastností těchto pochybných značek je to , že zníči více komponet v PC
obě grafiky které máš ve výběru mají mimojiné ve specifikaci toto:
Min.odporúčaný výkon zdroja: 400 W
a ty máš zdroj max 400 W a navíc výrobce je dost pochybný,takže potřebuješ nový zdroj,můžeš to sice risknout, ale zvláštní vlastností těchto pochybných značek je to , že zníči více komponet v PC
1.) Evolveo je stále lepší ako Eurocase, nie?
2.) Môže zničiť tak, že napr. nebude dodávať GK potrebný výkon?
3.) Takže bude stačiť 450? -> http://www.alza.s...375919.htm
Hlavně tu grafárnu kup hned (dneska, zítra), protože se bude zdražovat. To samé platí i o RAMkách. Hynixu shořela fabrika a ceny jdou nahoru už teď.
Vďaka za radu.
Alza ponúka veľkoodberateľské ceny, tak čakám kým mi príde ISIC preukaz. Vraj to nestojí za nič a je to výsmech pre študentov, ale žijem v dobe, keď obraciam každé euro.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.