Základní obrazovka Freetracku při FPS 30 a nastavení kamery v režimu fotoaparát.
[img]http://img253.imageshack.us/img253/2097/ft2k.jpg[/img] is not a valid Image.
Stačí jen šoupnout ovládání "Expozice" na kameře doprava a je z toho FPS = 5 !!!!
[img]http://img199.imageshack.us/img199/1700/ft3f.jpg[/img] is not a valid Image.
Záleží nyní hlavně na dvou polohách jezdců = "Expozice" na kameře a "Treshold" na freetracku.Pokud je tres v blbé poloze ,bliká indikace tří kulatých "ledek" / žárovek pod lebkou a vypadává signál.Tj. citlivost kamery je malá.A nebo je tzv. vytavená expozice a FPS jde do háje.
[img]http://img132.imageshack.us/img132/4673/ft4r.jpg[/img] is not a valid Image.
Pro názornost sem hodím moje šoupáky v druhém nastavení kamery (mám dvě okna - jeden je foťák a druhý asi webka jako kamera ) na obou oknech ale záleží na polohách jezdců pro výsledný efekt freetracku.
Jo,a přišli mi nové diody ( 50° úhel ) a je to limitní hodnota.V některých polohách hlavy už je to jen tak tak, že je kamera ztratí, ale lítat se s tím dá !!
Snad to někomu něco dá
Jo a frekvence pro evropu je 50Hz a pro USA 60Hz.
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 23-11-2010 17:06
JPS napsal:
Já jsem koupil : SPEED LINK Reflect Light Meter USB Webcam, která je uvedená v seznamu kamer podporujících Freetrack.
Vše funguje jak má (používám reflexní body)
Jen FPS mám na 20, někdy skočí na 22 ale to je málokdy.
Lítám teprve tejden, s FT asi 3 dny,tak tomu moc nerozumím.
Neporadí někdo jak to nastavit, a na čem všem záleží ??
Díky JPS
Pokud máš Skype tak si mě najdi pod joskapilot a stáhni si program team wiever pro vzdálenou pomoc přez net( 4 nebo 5 verzy)
Nemam stouto kamerkou žádné zkušenosti,ale pokud ji doporučují na stránkách freetraku tak to spolu rozchodíme.
Joska
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
Po rozhovorech na Team speaku vím, že ještě hodně virtuál pilotů používá na rozhlížení klobouček na joy-joých(můžete mít víc joyů s kloboučky - joy + plynovka). Ti zručnější používají myš. Používají to proto, že nemájí nebo nechtějí dát potřebnou sumu na nákup TrackIRu (já jsem ji taky nebyl ochoten investovat - verze 5 přijde totiž na cca 3.000,- poslední informace). Je tu ale ještě jedna možnost. Rozhlížení pomocí volně šiřitelného programu FreeTrack s příslušenstvím, který zastupuje profi TrackIR. Přijde to o hodně levněji. Stojí to trochu času to vyrobit a hlavně seřídit. Je to pro ty, co nemají moc peněz, ale dost času a chuti.
Tak jsem začal i já experimentovat s FreeTrackem. Pár pilotů projevilo zájem, abych jim s FreeTrackem pomohl.
FreeTrack nebo drahý TrackIR umožňuje totiž v IL2 Šturmovik 1946 u verze 4.09m stejné rozhlížení jako myší včetně plynulého přibližování - zoomování a oddalování pohledu např.: k zaměřovači ev na cíl - defultně u ILA pomocí klávesnice: skokově delete-end-pagedown. A u verze IL2 Šturmovik 1946 UP2.01 umožnňuje navíc vyklánění od zaměřovače současně doleva-doprava+nahoru-dolů+naklánění hlavy nalevo-napravo - tzv:6DOF - vidíte i před a pod "čumák" letadla. Při rozhlížení pomocí kloboučku totiž taky nevidíte na 6 hodinu - přímo za sebe. To umožnuje jen myš nebo FreeTrack a nebo TrackIr.
Abych to usnadnil těm, kdo má zájem a nebojí se vzít sám pájku do rukou, jsem ochoten pro obyčejné piloty poskytnout lidsky a srozumitelně česky napsaný návod s obrázky na: upevnění, nastavení a seřízení IR Led diod ke sluchátkům + nastavení programu FreeTrack vč. webkamery, jak jsem jej zprovoznil a nastavil já. HODNĚ dlouho mi totiž trvalo, než jsem na to přišel, jak vše udělat a nastavit, aby mi to přijatelně fungovalo. To by mohlo spoustu lidí odradit. Návod k FreTracku je jen v angličtině nebo francouštině.
Pro ty, co nejsou tak šikovní, chci dále nabídnout dodání potřebného příslušenství - IR Led diody s napájením + případně i webkameru k programu FreeTrack.
Také počítejte s tím, že se nějakou chvíli budete učit létat s tímto způsobem rozhlížení a budete si přizpůsobovat toto rozhlížení svým potřebám. Já osobně si už dnes nedovedu létání Šturmovika představit bez rozhlížení za pomocí FreeTracku.
Nabízím k dodání:
napájecí kabel do USB s 3 ks IR LEDdiodami vč. držáků k připevnění na sluchátka cena: 150,--
v případě zájmu i vhodnou web kameru cena: do 400,--Kč
poštovné a balné 50,--
A pokud by jste měli ještě zájem o levnou plynovou páku se 4 osami, 8 tlačítky a pozičním kloboučkem, nabízím ji za 600,-
Můžu ji dodat včetně pedálů s brzdami na kola cena 2500,- plynovka se třemy osami + pedály
Fota zašluOdkaz na zásilku - ukázka mého freetracku:
http://www.uschovna.cz/zasilka/ACBX2VB2UPVJM2CZ
Kód zásilky: ACBX2VB2UPVJM2CZ
Velikost zásilky: 15.7 MB
Uloženo do: 01.12.2010
Soubory v zásilce:
FilmFreeTrackUkázka.wmv (15.7 M
Vzkaz od odesílatele:
Hoj fšichni
Podívejte se, jak to funguje, když se to dobře nastaví a naučíte se to.
3.IAP_Havros
Obsah sady bude:
1. Napájecí kabel USB (jen napájení 5Vss) délka dle vašeho požadavku opatřeného
1x odporem 35ohmů a 3 x IR LED diodou 485 SHC - dále jen dioda.
Vše zapojeno do serie.
Plánek zapojení:
Napájení: 5Vss z USB konektoru
Proud: cca 20mAss
2. 3 x držák na sluchátka pro diody
3. Web kamera
1. Postup montáže držáků IR LED diod:
A. Všeobecně:
Diody musí být při pohledu z kamery na hlavu se sluchátky dívající se do kamery umístěny do vrcholů rovnostraného trojúhelníku. Horní ledka je umístěna v horním vrcholu, který je ve svislé ose hlavy. Základna (zbylé 2 diody) v úrovni roviny
očí - reálná simulace pohledu. Vrchní ledka je umístena přímo na spojnici sluchátek těsně nad hlavou ve svislé rovině hlavy ve svislé ose hlavy. Spodní 2 ledky ve vrcholech základny v úrovni roviny očí jsou umístěny na přibližně
stejně dlouhých držácích - ideálně cca 10cm před horní ledku (jako tykadla).
Rozteč pravé a levé spodní ledky od horní ledky je stejná - i od svislé roviny ve svislé osy hlavy.
Obr.:
Osy všech tří ledek jsou rovnoběžné mezi sebou i se spojnicí hlava - kamera.
Obr.:
B. Upevníme držák horní ledky na třmen - spojnici pravého a levého slucháta uprostřed.
obr.:
C. Upevníme držáky spodních ledek nad pravé a levé sluchátko v rovině očí
Obr
D. Vložíme ledky do držáků na sluchátkách.
Obr
E. Připevníme propojovací vodiče led na třmen sluchátek.
Obr
F. Připevníme USB napájecí kabel na třmen sluchátek.
Obr
G. Seřídíme pomocí tvarování držáků ledek rovnoběžnost viz výše.
Obr
H. Zapojíme kabel do USB konektoru.
Obr.:
Tím máte připravené vysílací ledky k činnosti
2. Umístění kamery:
A. Všeobecně
Kamera by měla být upevněna nejlépe za monitorem. Ideálně cca 1 metr od hlavy a
přibližně ve svislé ose monitoru ve výši očí. Spojnice kamera - oči by měla být cca 15 cm nad horní hranou monitoru.
Obr.:
Pozn.: Čím blíže bude kamera k hlavě, tím menší bude rozsah vyklánění a otáčení vaší hlavy do stran - citlivější reakce pohledu otáčení a vyklánění hlavy vlevo vpravo a nahoru dolů včetně přibližování - zoomování. Mě se osvědčila vzdálenost 1 metru. Při prvních pokusech jsem ji umístil na monitor. Bohužel rozhlížení
bylo příliš citlivé - malý pohyb hlavy a projevila se velká a rychlá výchylka
pohledu - proto doporučuji vzdálenost 1 m.
Osobně jsem vyzkoušel 2x nějaké levnější kamery Logitechu + trust WB-1400T Webcam.
Bohužel při nastavení
rozlišení 320x280 nebyly schopny snímkovat 30FPS - obrázků za sekundu a ani při jiném. Já vlastním kameru Labtech2200 - cena cca400,--, která to zvládá.
Může být problém u slabších compů, že kamera přetěžuje sbernici. Může pomoci rozbočovač USB do sběrnice.
Zdraví Havroš
Upravil/a 3 IAP Havros dne 30-11-2010 00:09
1stCL_PETRAS napsal:
Stavitelé a uživatelé Freetracků .. nemáte problém s pozorovacím úhlem diod ??
Kde se dá v čechách sehnat typ :
Manufacturer Part No: SFH485P
Description ..
* Infrared Diode
* Peak Wavelength:880nm
* Forward Current If(AV):100mA
* Rise Time:600ns
* Fall Time tf:500ns
* Radiant Intensity:5.5mW/Sr
* Viewing Angle:160°
* Supply Voltage Range:1.5V to 3.8V
* RoHS Compliant: Yes
Ten úhel je totiž největší problém,který zdrsnění smirkem, nebo jiná úprava nevyřeší.
Prodávané typy s úhlem kolem 10 - 20° jsou na prd a když se otočí hlava více, kamera ztratí signál a pohled se "rozsype"..
Než bych je kupoval přes internet, raději se zeptám tady.Objednávat tři kusy z USA se mi opravdu v předvánoční čas nechce.Zapadne do mezi balíky se Soudruhem Klausem ( St.Klauz ) a bude po diodách
Co ?? Poradí někdo..popřípadě nemá někdo tři v bastl šuplíku? Koupím..
Tahle dioda je jedna z mála IR typů, co maji dostatečnej vyzařovací úhel.
Použitelná cesta k nim je nákup na Farnellu: http://cz.farnell...tt=SFH485P.
Objevil jsem je i v GM (tady), ale minimální množství 1000 ks je fakt mimo.
Maji je i v Koale (tady), ale s těma nemám žádnou zkušenost.
GL!
To označení je SFH485-2. Fy EZK :
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php
je nabízí za cca 16,-Kč. Sídlo Rožnov p/R+Olomouc. Předpokládám, že posílají i na dobírku. Já je používám nezpilované bez problémů - viz můj článek na konci diskuze
Po rozhovorech na Team speaku vím, že ještě hodně virtuál pilotů používá na rozhlížení klobouček na joy-joých(můžete mít víc joyů s kloboučky - joy + plynovka). Ti zručnější používají myš. Používají to proto, že nemájí nebo nechtějí dát potřebnou sumu na nákup TrackIRu (já jsem ji taky nebyl ochoten investovat - verze 5 přijde totiž na cca 3.000,- poslední informace). Je tu ale ještě jedna možnost. Rozhlížení pomocí volně šiřitelného programu FreeTrack s příslušenstvím, který zastupuje profi TrackIR. Přijde to o hodně levněji. Stojí to trochu času to vyrobit a hlavně seřídit. Je to pro ty, co nemají moc peněz, ale dost času a chuti.
Tak jsem začal i já experimentovat s FreeTrackem. Pár pilotů projevilo zájem, abych jim s FreeTrackem pomohl.
FreeTrack nebo drahý TrackIR umožňuje totiž v IL2 Šturmovik 1946 u verze 4.09m stejné rozhlížení jako myší včetně plynulého přibližování - zoomování a oddalování pohledu např.: k zaměřovači ev na cíl - defultně u ILA pomocí klávesnice: skokově delete-end-pagedown. A u verze IL2 Šturmovik 1946 UP2.01 umožnňuje navíc vyklánění od zaměřovače současně doleva-doprava+nahoru-dolů+naklánění hlavy nalevo-napravo - tzv:6DOF - vidíte i před a pod "čumák" letadla. Při rozhlížení pomocí kloboučku totiž taky nevidíte na 6 hodinu - přímo za sebe. To umožnuje jen myš nebo FreeTrack a nebo TrackIr.
Abych to usnadnil těm, kdo má zájem a nebojí se vzít sám pájku do rukou, jsem ochoten pro obyčejné piloty poskytnout lidsky a srozumitelně česky napsaný návod s obrázky na: upevnění, nastavení a seřízení IR Led diod ke sluchátkům + nastavení programu FreeTrack vč. webkamery, jak jsem jej zprovoznil a nastavil já. HODNĚ dlouho mi totiž trvalo, než jsem na to přišel, jak vše udělat a nastavit, aby mi to přijatelně fungovalo. To by mohlo spoustu lidí odradit. Návod k FreTracku je jen v angličtině nebo francouštině.
Pro ty, co nejsou tak šikovní, chci dále nabídnout dodání potřebného příslušenství - IR Led diody s napájením + případně i webkameru k programu FreeTrack.
Také počítejte s tím, že se nějakou chvíli budete učit létat s tímto způsobem rozhlížení a budete si přizpůsobovat toto rozhlížení svým potřebám. Já osobně si už dnes nedovedu létání Šturmovika představit bez rozhlížení za pomocí FreeTracku.
Nabízím k dodání:
napájecí kabel do USB s 3 ks IR LEDdiodami vč. držáků k připevnění na sluchátka cena: 150,--
v případě zájmu i vhodnou web kameru cena: do 400,--Kč
poštovné a balné 50,--
A pokud by jste měli ještě zájem o levnou plynovou páku se 4 osami, 8 tlačítky a pozičním kloboučkem, nabízím ji za 600,-
Můžu ji dodat včetně pedálů s brzdami na kola cena 2500,- plynovka se třemy osami + pedály
Fota zašluOdkaz na zásilku - ukázka mého freetracku:
http://www.uschovna.cz/zasilka/ACBX2VB2UPVJM2CZ
Kód zásilky: ACBX2VB2UPVJM2CZ
Velikost zásilky: 15.7 MB
Uloženo do: 01.12.2010
Soubory v zásilce:
FilmFreeTrackUkázka.wmv (15.7 M
Vzkaz od odesílatele:
Hoj fšichni
Podívejte se, jak to funguje, když se to dobře nastaví a naučíte se to.
3.IAP_Havros
Obsah sady bude:
1. Napájecí kabel USB (jen napájení 5Vss) délka dle vašeho požadavku opatřeného
1x odporem 35ohmů a 3 x IR LED diodou 485 SHC - dále jen dioda.
Vše zapojeno do serie.
Plánek zapojení:
Napájení: 5Vss z USB konektoru
Proud: cca 20mAss
2. 3 x držák na sluchátka pro diody
3. Web kamera
1. Postup montáže držáků IR LED diod:
A. Všeobecně:
Diody musí být při pohledu z kamery na hlavu se sluchátky dívající se do kamery umístěny do vrcholů rovnostraného trojúhelníku. Horní ledka je umístěna v horním vrcholu, který je ve svislé ose hlavy. Základna (zbylé 2 diody) v úrovni roviny
očí - reálná simulace pohledu. Vrchní ledka je umístena přímo na spojnici sluchátek těsně nad hlavou ve svislé rovině hlavy ve svislé ose hlavy. Spodní 2 ledky ve vrcholech základny v úrovni roviny očí jsou umístěny na přibližně
stejně dlouhých držácích - ideálně cca 10cm před horní ledku (jako tykadla).
Rozteč pravé a levé spodní ledky od horní ledky je stejná - i od svislé roviny ve svislé osy hlavy.
Obr.:
Osy všech tří ledek jsou rovnoběžné mezi sebou i se spojnicí hlava - kamera.
Obr.:
B. Upevníme držák horní ledky na třmen - spojnici pravého a levého slucháta uprostřed.
obr.:
C. Upevníme držáky spodních ledek nad pravé a levé sluchátko v rovině očí
Obr
D. Vložíme ledky do držáků na sluchátkách.
Obr
E. Připevníme propojovací vodiče led na třmen sluchátek.
Obr
F. Připevníme USB napájecí kabel na třmen sluchátek.
Obr
G. Seřídíme pomocí tvarování držáků ledek rovnoběžnost viz výše.
Obr
H. Zapojíme kabel do USB konektoru.
Obr.:
Tím máte připravené vysílací ledky k činnosti
2. Umístění kamery:
A. Všeobecně
Kamera by měla být upevněna nejlépe za monitorem. Ideálně cca 1 metr od hlavy a
přibližně ve svislé ose monitoru ve výši očí. Spojnice kamera - oči by měla být cca 15 cm nad horní hranou monitoru.
Obr.:
Pozn.: Čím blíže bude kamera k hlavě, tím menší bude rozsah vyklánění a otáčení vaší hlavy do stran - citlivější reakce pohledu otáčení a vyklánění hlavy vlevo vpravo a nahoru dolů včetně přibližování - zoomování. Mě se osvědčila vzdálenost 1 metru. Při prvních pokusech jsem ji umístil na monitor. Bohužel rozhlížení
bylo příliš citlivé - malý pohyb hlavy a projevila se velká a rychlá výchylka
pohledu - proto doporučuji vzdálenost 1 m.
Osobně jsem vyzkoušel 2x nějaké levnější kamery Logitechu + trust WB-1400T Webcam.
Bohužel při nastavení
rozlišení 320x280 nebyly schopny snímkovat 30FPS - obrázků za sekundu a ani při jiném. Já vlastním kameru Labtech2200 - cena cca400,--, která to zvládá.
Může být problém u slabších compů, že kamera přetěžuje sbernici. Může pomoci rozbočovač USB do sběrnice.
Zdraví Havroš
Ta tvoje Ledka má jaký úhel vyzařování?Pokud 60stupnů a méně,tak vám stačí pootočit hlavou kousek víc a začne vám to skákat.
Má alespoň 120stupňů jako KP-3216F3C ?
Proč píšeš zoom, pokud si toto téma pročetl celé tak přes "*" a "0" vypneš nereálné zoom a pohyb dozadu.A už nejde o zoom ale o reálný pohyb v kokpitu.
Proč kupovat kamerku za 400kč když už jak si se tady určitě dočetl lze koupit od Microsoftu VX-800,která to hravě vzládá také za necelé 300kč.
Pokud čtu popis tvého držáku zprávně máš každou ledku na samostatném držáku,který přiděláváš na třikrát ke sluchátkům,není to zbytečně komplikované?
Vždit geometrie diod se bude neustále vychylovat!!!
Pokud se někomu zdá že na boku sluchátek to "není v ose hlavy", tak ho ujištuji že to nepoznáte v praxi!!!
V každém případě sem rád že přidáš do mlýnu informací o freetraku, jen se my zdá že tady spíš najdeš víc nových info ty nežli my ostatní.
Upravil/a joska dne 29-11-2010 23:17
joska napsal:
[quote]3 IAP Havros napsal:
Rozhlížení pomocí FreeTracku
Ta tvoje Ledka má jaký úhel vyzařování?Pokud 60stupnů a méně,tak vám stačí pootočit hlavou kousek víc a začne vám to skákat.
Má alespoň 120stupňů jako KP-3216F3C ?
Proč píšeš zoom, pokud si toto téma pročetl celé tak přes "*" a "0" vypneš nereálné zoom a pohyb dozadu.A už nejde o zoom ale o reálný pohyb v kokpitu.
Proč kupovat kamerku za 400kč když už jak si se tady určitě dočetl lze koupit od Microsoftu VX-800,která to hravě vzládá také za necelé 300kč.
Pokud čtu popis tvého držáku zprávně máš každou ledku na samostatném držáku,který přiděláváš na třikrát ke sluchátkům,není to zbytečně komplikované?
Vždit geometrie diod se bude neustále vychylovat!!!
Pokud se někomu zdá že na boku sluchátek to "není v ose hlavy", tak ho ujištuji že to nepoznáte v praxi!!!
V každém případě sem rád že přidáš do mlýnu informací o freetraku, jen se my zdá že tady spíš najdeš víc nových info ty nežli my ostatní.
Mám dojem že píšou 20 stupňů. A problém mi to dělá jen když otočím hlavu o cca 45 stupňů, což už nevidím pomaly monitor. Mám každý držák diody samostatný, protože je větší pevnost - tuhost nosného drátu - CYY4. Nedovedu si představit, že bych to udělal jako jeden držák, a ten pak upevnil na sluchátka - bylo by to moc měkké - původně jsem to tak chtěl udělat. A provést případné doštelování dvou tykadel po případném vychýlení - ohnutí při pokládání sluchátek mi zabere cca 10 sekund při spuštění programu v záložce kamera. Ale to musím málo kdy. Jinak jsem zkoušel i zoomování, to se mi moc nelíbilo a tak radši používám tlačítka na plynovce. A naklánění hlavy ze strany na stranu na ramena mám taky vyplé. A ještě k citlivosti otáčení hlavy - to si stejně musí každý přizpůsobit v nastavení programu svým potřebám. A kameru nikomu nevnucuji. Jen jsem ji chtěl uvést, že mi to s ní funguje - 30FPS. Může se přidat do seznamu odzkoušených funkčních kamer. Jen mám kvůli sluníčku na ní přilepené jedno neexponované vyvolané políčko barevného kinofilmu - okno na jižní stranu jako filtr.
Já jsem zde zdělil své zkušenosti. Jestli jsi se díval na video v odkaze, tam si mohl vidět, jak mi to funguje. Používám verzi freetracku 2.1 -3 ledky do rovnoramenného trojůhelníku v ose hlavy. Freetrack umožňuje jak 3 ledky na jedné straně, což jsem taky zkoušel, tak 3 ledky v cca rovnoramenném trojůhelníku. To se mi osvědčilo lépe. Ve 2.2 se mi například nezobravoval panel nastavení kamery jakékoliv. Mám XPhome. Možná to u jiných verzí windousů funguje jinak. Nemohu posoudit.
[img][/img]
Upravil/a 3 IAP Havros dne 30-11-2010 00:35
Nemá cenu se "pushovat up". Všichni sem dáváme své zkušenosti a názory , abychom se posunuli dál.
Já si ledky objednal z anglie .. mají 50° ( což je 25 vlevo , 25 vpravo ).
I s poštovným stálo 7ks - 79Kč.
Když jsem měl malé napětí pro napájení, tak se obraz u směrovky trhal .. při pohledu dozadu.Když jsem to předělal na napájení z USB ( je to jednodušší, přes vypínač napájení odpojuji aby led nesvítily stále když je zaplé PC ) tak už obraz drží !!
Úhel je tedy dostačující.
Jediný problém je v tom, že se mi při rychlém pohybu hlavou jakoby na půl sekundy rozhodí synchronizace vertikálu.Prostě to cukne obrazem.
Při pomalejším pohybu to je dobré..
Jo a taky ke kameře .. mám VX-2000 a musí se jako první demontovat ZEPŘEDU !!!
Třeba ostrým nožem atd. nahoře je taky tlačítko pro rychlé připojení k nějakejm web srágorám...
Dalo mi docela dost zabrat,než jsem se do ní dostal.
[img]http://img816.imageshack.us/img816/881/icvx2000productfeatures.jpg[/img] is not a valid Image.
Pak se povolí čtyři šroubky , a demontuje objektiv.Pod ním je skleněná destička s filtrem,která se musí odstranit. Nejde lehce sundat, takže jí vcelku ven nedostanete. Dávejte bacha, na několika místech jsem si "lehce škrábnul" ten senzor. Ale jinak v pohodě..
Jo..a mám všechny ledky na jedné destičce přichycenou ke sluchátkům z boku a žádný problém..
[img][/img]
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 30-11-2010 09:25
1stCL_PETRAS napsal:
Nemá cenu se "pushovat up". Všichni sem dáváme své zkušenosti a názory , abychom se posunuli dál.
Já si ledky objednal z anglie .. mají 50° ( což je 25 vlevo , 25 vpravo ).
I s poštovným stálo 7ks - 79Kč.
Když jsem měl malé napětí pro napájení, tak se obraz u směrovky trhal .. při pohledu dozadu.Když jsem to předělal na napájení z USB ( je to jednodušší, přes vypínač napájení odpojuji aby led nesvítily stále když je zaplé PC ) tak už obraz drží !!
Úhel je tedy dostačující.
Jediný problém je v tom, že se mi při rychlém pohybu hlavou jakoby na půl sekundy rozhodí synchronizace vertikálu.Prostě to cukne obrazem.
Při pomalejším pohybu to je dobré..
Jo a taky ke kameře .. mám VX-2000 a musí se jako první demontovat ZEPŘEDU !!!
Třeba ostrým nožem atd. nahoře je taky tlačítko pro rychlé připojení k nějakejm web srágorám...
Dalo mi docela dost zabrat,než jsem se do ní dostal.
[img]http://img816.imageshack.us/img816/881/icvx2000productfeatures.jpg[/img] is not a valid Image.
Pak se povolí čtyři šroubky , a demontuje objektiv.Pod ním je skleněná destička s filtrem,která se musí odstranit. Nejde lehce sundat, takže jí vcelku ven nedostanete. Dávejte bacha, na několika místech jsem si "lehce škrábnul" ten senzor. Ale jinak v pohodě..
Jo..a mám všechny ledky na jedné destičce přichycenou ke sluchátkům z boku a žádný problém..
[img][/img]
Já si ji teď jdu koupit WX800. Otestuji.
"A běda vám, jestli mi to nepůjde" (citace z Marečku podejte mi pero)
Výsledek pak zveřejním.
Jen dodatek: Z mou kamerou Labtec2200 jsem nemusel nic dělat, jen zaostřit objektiv a pak nastavit správné hodnoty jednotlivých veličin kamery ve freetracku.
VX-800 mě přijde snad lepší i v reakci na pohyb hlavy,je to určitě jen několik milisekund.Čím větší prodleva, tím je to i protivné na oči.Dioda co používám já má 60stupnů na jednu i na druhou stranu(120).Ale hlavně sem neměl problém se scháněním a objednal si je na netu.
Začínal sem s ledkama ze zadní svítilny.Úhel mají taky malý,stěmy IR 120stupni jsem spokojen.Držák dělám až na malé změny stále stejný, z drátu do kola.Je to lehké na hmotnost s dostatečnou pružností.V místech kde mají být dle šablony 1/1 narýsované na papír diody dám smrštovací bužírku abych zamezil dotek diody s drátem na kolo(izoluji) a pak připájím na drátky s příslušnou barvou.Na diody dám proužky smrštovací bužírky pro zafiksování v potřebném úhlu.Pak už se vše překryje smrštovací bužírkou načisto a dopájí odpor a USB kabel,který se také přichytne smrštovací bužírkou a projistotu ho přiváži nepotřebnýmy datovýmy drátky.Pokud vám rozteče diod nevyjdou tak jak je v fretrack softu, tak si to třeba přiložíte na papír s rastrem v mm co používají děti ve školách a přepíšete zkutečné rozteče do freetracku (korekce).
Díky Erichoj sem přešel na VX-800 kamerky od Microsoftu a řekl bych že už je to dokonalý.
Ted už jen sehnat čas a udělat kokpit s ovládání halovýmy senzory co o tom měl pěkný článek tušim PETE.
Pedály mám zatím optické ze saiteku cybork evo force vyndané a upravené čidlo,ale jak říkám chce to čas a nenechat se ukecat do něčeho co používá potenciometry.
Lítám IL2 už snad od jejího vzniku a radši se smířím stím co pokazím svou nešikovností nežli tech. vynou levných jojsticků s potencáky.
joska napsal:
VX-800 mě přijde snad lepší i v reakci na pohyb hlavy,je to určitě jen několik milisekund.Čím větší prodleva, tím je to i protivné na oči.Dioda co používám já má 60stupnů na jednu i na druhou stranu(120).Ale hlavně sem neměl problém se scháněním a objednal si je na netu.
Začínal sem s ledkama ze zadní svítilny.Úhel mají taky malý,stěmy IR 120stupni jsem spokojen.Držák dělám až na malé změny stále stejný, z drátu do kola.Je to lehké na hmotnost s dostatečnou pružností.V místech kde mají být dle šablony 1/1 narýsované na papír diody dám smrštovací bužírku abych zamezil dotek diody s drátem na kolo(izoluji) a pak připájím na drátky s příslušnou barvou.Na diody dám proužky smrštovací bužírky pro zafiksování v potřebném úhlu.Pak už se vše překryje smrštovací bužírkou načisto a dopájí odpor a USB kabel,který se také přichytne smrštovací bužírkou a projistotu ho přiváži nepotřebnýmy datovýmy drátky.Pokud vám rozteče diod nevyjdou tak jak je v fretrack softu, tak si to třeba přiložíte na papír s rastrem v mm co používají děti ve školách a přepíšete zkutečné rozteče do freetracku (korekce).
Díky Erichoj sem přešel na VX-800 kamerky od Microsoftu a řekl bych že už je to dokonalý.
Ted už jen sehnat čas a udělat kokpit s ovládání halovýmy senzory co o tom měl pěkný článek tušim PETE.
Pedály mám zatím optické ze saiteku cybork evo force vyndané a upravené čidlo,ale jak říkám chce to čas a nenechat se ukecat do něčeho co používá potenciometry.
Lítám IL2 už snad od jejího vzniku a radši se smířím stím co pokazím svou nešikovností nežli tech. vynou levných jojsticků s potencáky.
Zdar fšichni.
Potřeboval bych pomoci s nastavením kamery WX800. Po zapnutí mi spadne Free Track. Dík za pomoc
FreeTrack ve wián7_64bit běhá lépe pokud je spouštěn v režinu XP-ček.
Plynulost hodně ovlivňuje i nastavení FPS ve druhé záložce zprava.
Když hodim ve win7 AUTO , více to cuká.
Stačí dát manuál , 1x , FPS = 30 a chodí to líp !!
Mě by spíš zajímalo, jak snížit cukání FreeTracku při přetížení CPU. Mám vyladěný FreeTrack na 30FPS, běžně mi v Rise of Flight jde v rámci možností FT solidně plynule, nicméně pokud někdo v RoF splácá mapu opravdu přeplněnou AI jednotkami, takže mi spadne FPS z 60-ti na 30, začne mi FreeTrack při otáčení hlavou opravdu brutálně cukat, jako by šel max. na 5FPS. Pokud nehýbu hlavou, hra jede plynule, jakmile pohnu kebulí, cuk cuk cuk... Dělá mi to pouze při záměrném přeplnění mapy AI jednotkami a nepodezíral bych svůj CPU Quad Core I7 930, že by nestíhal. Spíš by asi nějak mělo pomoci přerozdělení procesů mezi jádry, tak jako se v IL-2 dával u Dual Core IL-2 na jedno a FT na druhé jádro. Zkoušel jsem ledabyle nastavovat mezi mými osmi jádry různě ROF.EXE a FreeTrack, ale bez úspěchu. Nezabýval se tímhle někdo?
Dle mě je to ne zrovna dobrou optimalizací RoF pro výkon běžných herních PC.
Tvoje střeva PC Leone znám a až na grafiku máš vše hodně nad průměrem běžných herních PC jestly to můžu takhle definovat.
RoF už mě dříve dost zklamalo že mě zatežovalo CPU na 100% a GPU se hřálo na moje maximum.I moje upgrade z dvou na čtyř jádro s 3.2Ghz AMD CPU a DDR3 na 1600Mhz 4GB není pro RoF moc.A to první náčítání RoF je taky docela ostuda programátorů RoF.Je to jen můj laický názor.
Rof má zajímavé jádro od kterého se asi bude odrážet směr nových simulátorů v tom pozitivním ale i negativním.
Na čtyřjádru běží RoF bez problému, CPU se zatíží sotva ze 40%. Pokud Ti nejde RoF plynule na QuadCore, bude spíš chyba v slabší grafice, než v tom CPU. A že dnešní simulátor nejde svižně na starších sestavách, na kterých jel bez problému 10 let starý engine IL-2, to bych RoF snad ani nezazlíval
Upravil/a LEON dne 02-01-2011 17:09
AB1_LEON napsal:
Na čtyřjádru běží RoF bez problému, CPU se zatíží sotva ze 40%. Pokud Ti nejde RoF plynule na QuadCore, bude spíš chyba v slabší grafice, než v tom CPU. A že dnešní simulátor nejde svižně na starších sestavách, na kterých jel bez problému 10 let starý engine IL-2, to bych RoF snad ani nezazlíval
Leone myslíš že standart je Nehalem i-7 s tří kanálovím DDR3 int.řadičem, frekvenci máš tušim kolem 2.8Ghz a 6GB DDR3 ne?
Rof se pořád updatuje a jak si sám psal tak už bys musel po půl roce měnit GK kvůly novým efektům v RoF. Je to pěkný že se to vylepšuje tak pokrokově,ale já s IL2 a freetrackem nemám žádný problém a nemusím mít PC po půlroce obnovováno novými komponenty.
RoF si radši stáhnu o pár efektů dolů a jedu plynule i s freetrackem.
Ale pro RoF je dnes opravdu čtyřjádro nebo třeba gigová grafika naprosto standartní věc, abys nemusel stahovat detaily, natož když si ho chceš pustit ve vyšším rozlišení. Díváš se na to očima hráče stařičkého IL-2, který konec konců nevyužije ani to obyčejné dvoujádro. Dnes je doba ale trochu jinde a nároky her jdou Josko pořád nahoru, to nezastavíš Stejně tak můžeš s nostalgií vzpomínat na starý dobrý časy, jak jsem hrál na K6 III 400 MHz Crimson Skies, na Pentiu 200 MHz European Air War. A nebudeš tomu věřit, ale F-22 RETAL šlapal plynule dokonce na 486 SX A také nemůžu říct, že IL-2 musí být hrozně špatně optimalizovaná hra, když ji nerozjedu na sestavě, na které mi jedou plynule tyto starší hry, ostuda programátorů IL-2...
EDIT: Na druhou stranu netvrdím, že programátoři dnešních her si dávají s optimalizací kdoví jakou práci, při stále stoupajících výkonech současných PC...
Upravil/a LEON dne 03-01-2011 00:21
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.