November 21 2024 21:06:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Chystá se film Red Tails
Serza
a manevr kapt. Losera? Šklebící se

Cracken
Nuda, nuda. Za celou válku jedno eso (Lee Archer) a to ještě s odřeným rypákem...

Takhle kdyby někdo natočil "Blue Nosed Bastards of Bodney" alias 352. FG - wow! Preddy, Meyer, Whisner, Bryan!

nebo

"Checkertails" - 325. FG - wow - Herky Green, Wayne Lowry, George Novotny (nelítá tu náhodou někde vnuk/pravnukŠklebící se?)

nebo

"Yoxford Boys" - 357. FG England, Anderson atp. Nebudu pokračovat ve výčtu lepších FG než byli 332. FG, protože to jsou v Evropě skoro všechny, kromě těch chudáků, co patřili pod 9. AF (nebo 12. AF) a těch eskort si až tolik neužili.

kouty
A co teprve životopisný film o Hartmannovi? Veselý začátek filmu v Číně, pak Reich, boje na východní frontě až po zajetí v ČR, následně přežívání v rudým lágru a jako happy and spolupráce s Amíkama Mrknutí
A jelikož byl Bubi pohlednej blonďák, tak by na něj do kina přišlo mnohem víc lidí, než na hromadu negrůŠklebící se
Karaia rulezz

Cracken
Filmy o Luftwaffe? O těch pekařích? Cool Zde je důkaz: http://pekaren_me...firma.com/ Šklebící se Je libo housky verze Emil, Gustav nebo Karl?

Tajpan
http://www.csfd.c...red-tails/

100 vecí ktoré sa naučíte v Red Tails
Šklebící seŠklebící seŠklebící se
http://www.imdb.c...839447?p=1

WT_Horrido
You can talk and breathe better with an oxygen mask off.

Making a head-on pass at an ME-262's 4x30mm cannons is a smart tactical move. Úsměv

武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

repa
Tak už to mám a shlédl jsem úvodní scénu. Bez slitování!!!Cool

Matylda
Pořád mám v paměti, jak jsem byl před léty, nevymýšlím si, opravdu jedním ze čtyř diváků v kině na ,,Flyboys", kde za celý film měla pro mě hodnotu jediná scéna se lvím maskotem, i když jsem původně šel na film o letadlech. Je neuvěřitelné, jak je moderní filmová (zejména emerická) produkce čím dál víc hloupá.

Jak jsem ochotný zkouknout vše, kde se mihne jakéhokoli letadlo, tak za podobné počiny (vydržel jsem cca 15min), bych nastolil nemilosrdné tresty, něco jako za řízení v opilosti. Za toto jsi vyhodil stovky miliónů? - Zákaz natáčení. Je to fakt smutné.

repa
Tak dojely titulky a jako komedie to je výbornéŠklebící se

Mech
Nektery komentare stojej zato. Šklebící se

Přirozeně nepřátelé ač se snaží jak chtějí, tak jejich palba působí jen jako ohňostrojová kulisa či střelba z flusbroku. Kurva jak může opancéřovanou loď s několikacentimetrovym pancéřem rozstřílet 1 (slovy jedna!) stíhačka P-51 s výzbrojí 6 kulometů ráže 12,7 mm? Buď je ta loď z papundeklu nebo je v těch nábojích snad přidaný hovno Chucka Norrise.
Upravil/a Mech dne 08-05-2012 21:35

Serza
Jedna vec je mi jasna. Jsem rasista.

606_Temp
Mech napsal:
Nektery komentare stojej zato. Šklebící se

Přirozeně nepřátelé ač se snaží jak chtějí, tak jejich palba působí jen jako ohňostrojová kulisa či střelba z flusbroku. Kurva jak může opancéřovanou loď s několikacentimetrovym pancéřem rozstřílet 1 (slovy jedna!) stíhačka P-51 s výzbrojí 6 kulometů ráže 12,7 mm? Buď je ta loď z papundeklu nebo je v těch nábojích snad přidaný hovno Chucka Norrise.

No zrovna tohle je ale na základě skutečné události. On tam totiž ten Mustang trefil snad nějakou hlubinou pumu, či námořní minu. Někdy paradoxně ty nejneuvěřitelnější věci jsou opravdu pravdou.
Ta lokomotiva mi rve srdce mnohem víc. Prostřelenej parní kotel nemá vlastnosti nitroglycerinu.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Mech
Ono odpalit vybusninu neni zase tak snadny, ikdyz ne nemozny. O tom ze by odpalil minu pochybuju, hlubinou bombu snad, ta nemela tak silnej plast aby ji HE naboj neproletel.

magot
Mech napsal:Kurva jak může opancéřovanou loď s několikacentimetrovym pancéřem rozstřílet 1 (slovy jedna!) stíhačka P-51 s výzbrojí 6 kulometů ráže 12,7 mm?

Zaregistroval jsem případ kdy Hellcat střemhlavě (takřka při 90 stupňích náklonu) pálil (6-ti kulomety 12,7mm) přesně do vnitřku komínu jedné japonské nákladní lodi.
V lodi explodoval kotel a byla těžce poškozena avšak nepotopila se ...
Nakonec byla odvlečena a na moře se už nevrátila.
Husarský kousek, ale historicky doložitelný Úsměv
Upravil/a magot dne 08-05-2012 22:31

Anonymní uživatel
Som tie komentare necital, ale (a to nie len ja) mam dojem ze ta lod co ju mustos zapalil je britska. Teda aspon jej model v tom filme mi pride ako lod velmi podobna triede bitevnych kriznikov Renown (Renown a Repulse):
http://en.wikiped...w_1918.jpg

Ale ono je to asi jedno.

Edit: formulacia jak u blbych Šklebící se
Upravil/a Anonymní uživatel dne 09-05-2012 18:51

DarkTatka
Mech napsal:
Ono odpalit vybusninu neni zase tak snadny, ikdyz ne nemozny. O tom ze by odpalil minu pochybuju, hlubinou bombu snad, ta nemela tak silnej plast aby ji HE naboj neproletel.

Odpalit moderni vybusninu opravdu neni snadne, ale dobove vybusniny nebyly zdaleka tak stabilni.

Mech
darktatka napsal:
Mech napsal:

Odpalit moderni vybusninu opravdu neni snadne, ale dobove vybusniny nebyly zdaleka tak stabilni.

No jo, ale zase nenechas na palube povalovat neco, co odpali prvni strafer.

O ty Japonsky lodi vim, to bylo myslim zmineno v "HERE" dokumentu.

Farky
Tu loď si ve skutečnosti podalo pět Thunderboltů od 332nd FG. Nebyl to torpédoborec, ale vlastně minolovka. Hodně pramenů tvrdí že to byla TA-27, bývalý italský torpédový člun "Auriga" (ehmm, člun s výtlakem přes 1000 tun). Spíš to ale byla o něco menší TA-22 (bývalá Giuseppe Missori, výtlak cca 900 tun), která byla tak těžce poškozená náletem (údajně byly zasaženy miny), že ji do konce války neopravily.

To nic nemění na tom, že Red Tails jsou příšerný. Smutný

Matylda
magot napsal:
Zaregistroval jsem případ...
...Husarský kousek, ale historicky doložitelný Úsměv

Taky znám jeden kuriózní případ, kdy pan Hrušínský trefil brokovnicí řadící páku drezíny v pořadí neutrál+zpátečka a to vše prosím z ukrutné vzdálenosti. Historicky doloženo, jen s menším rozpočtem. A ještě to řídil poprvéŠklebící se

WT_Horrido
Nás ještě může navíc těšit že jsme přispěli z daní na miliardáře Lucase. Daňové pobídky pro filmaře se u nás (když odhlédneme od toho že je to zhůvěřilost sama o sobě) nějakým záhadným způsobem, asi v rámci EU pravidla "zisk je soukromý, ztráta celospolečenská," vůbec nevyplácí.
Upravil/a WT_Horrido dne 09-05-2012 12:47
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,009,086 návštěv