January 01 2026 17:44:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 1
606_Druindin

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Jak dal s velkymi specialkami?
1stCL_Fucida
Jirka napsal:
Mnó , nad tímhle přemýšlet je myslím úkol pro autora té speciálky, ne ? Úsměv

Myslel jsem, že když se v tomto vláknu tak aktivně angažuješ, tak se k těmto věcem sám chceš vyjádřit, inu asi nechceš Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Jirka
1stCL_Fucida napsal:
Jirka napsal:
Mnó , nad tímhle přemýšlet je myslím úkol pro autora té speciálky, ne ? Úsměv

Myslel jsem, že když se v tomto vláknu tak aktivně angažuješ, tak se k těmto věcem sám chceš vyjádřit, inu asi nechceš Úsměv.

Klídek, nebuď z toho hned vypytlenej Šklebící se Tahle diskuse je OT, už zhruba od strany dva. Mrknutí
Upravil/a Jirka dne 29-04-2008 17:47

Rufu
1stCL_Fucida napsal:
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Myslím si že o Hiltoše mít strach nemusíš RufuMrknutí.

No to je pravda..ale co my ostatní? Co když se Hiltoš roztočí na dráze? Vždyť jakožto modrý pilot, který se nejmenuje Hasič a nemá před nickem Letka13 nemůže vědět, jak s bombardérem, nebo ne?

Šklebící seŠklebící seŠklebící seNemá to cenu,dělejte speciálky jak chcete a ty Fučido si vlez do toho Heinkla s Hoperem.

1stCL_Fucida
Vogone, tohle vlákno se kupodivu drží tématu docela dobře, viz. dnešní pohnutky Tyrla a řekněme nějaká následná diskuse.

Rufu, toto vlákno vzniklo především za účelem nějakého progresu. Tedy aby byla nalezena cesta, kterou jít dále. Aby se diskutující, pokud mají zájem, k tématu vyjádřili a třeba v ideálním případě naznačili, co by jim samotným přišlo atraktivní. Přinesli nové nápady apod. Ty, kterýžto s novými nápady (zatím) nechodíš a v tomto vláknu přispíváš akorát zmínkami, že modří neumí/nechtějí létat s bombardéry, pro tuto diskusi zrovna moc hodnotným přínosem nejsi. Tedy pokud ji teď v klidu opustíš, nic špatného se nestane.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hoper
Jirka napsal:
Hoper napsal:
Jirka napsal:
To jsem zvědav, jestli z té hromady keců vzejde něco užitečného. Mrknutí Osobně o tom ale pochybuju.

tak přestaň kecat a něco navrhni
navrhni něco, co pomůže obecně speciálkám žít a ne námět na jednu větší akci...

Jedinní, kdo to zatím kecají jsi ty a Fučoun. Jinak já jsem se zařekl, že už nikdy do vymýšlení ničeho co souvisí s ILem čas a energii nedám. Vždycky to skončilo u hromady blbých keců produkovaných trapným stádečkem lidí, co umí skutečně tak akorát hloupě kecat. To raději budu jedním z nich. Šklebící se

a pročetl jsi si ty "kecy" ? ...

jo, tento tvůj přístup je nejjednodušší. jenže pokud tak chceš fungovat, pak nenabádej jiné, aby se chovali jinak než ty...

osobně si myslím, že smýšlení lidí my tady jedním vláknem nezměníme.
takže ač se LHU snažil v dobré víře, maximálně se tu můžeme dobrat poznání, "proč tomu tak je"
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
clone9cz napsal:
par dni tu nejsem a uz je vlakno v ... hopriku, zviratko, tahas za kratsi konec, zavidis nam lidi a ne stroje, naverbuj si k cervenejm ikara, treba mu i zaplat a uvidis, kdyz ho pustits na vsechny kanaly, ze budete taky hlasovat pro 2. "pokec s dobrýma kámošema a bezva akci"

:PP

ovarek.cz/hamster.gif

Rufu
OK Fučido plkej si tu sám.Vzhledem k tomu že speciálky dělá zhruba 5 lidí ,ví každej co od daného tvůrce zhruba očekávat.Proč je tu tedy tohle vlákno když nikdo z těch co se téhle "diskuse" s náměty zůčastnili není ochoten něco změnit.Vlastně ano něco jsi Šakalovi odsouhlasil.
Proč tu vlastně nepřispívají hlavně ti zavedení?

Fučida
Edison
Lekk
Čutora
Kraken

A jestli se ti nelíbí co píšu tak to buď nečti nebo mi to rovnou smaž .
Upravil/a Rufu dne 29-04-2008 18:34

Hoper
Safrik tu napsal cosi, o čem už pár lidí (nezávisle na sobě) uvažuje delší dobu

velkou mapu
a více cílů

velká mapa lze udělat, ale pouze pro situaci, kdy bude útočit jen jedna strana - čili situace na západní frontě, rok 43-45 (autorská práva si prosím vyhražuji pro sebe :D)

více cílů - pokud to budou nějaké velké plošné cíle, pak snad ano, pokud by to měla být nějaká "fronta" + plošné cíle, pak hrozí HW náročnost - lagy... :(

ale abych řekl pravdu, za pokus to stojí... ;)

ovarek.cz/hamster.gif

clone9cz
velka mapa tu uz jedna byla, shodou okolnosti se na ni odehraly 3 soubezne pozemni utoky mencich skupin letadel, pri nich bylo vykopnuto asi 5-10 lidi ze serveru, jeste si pamatuju jak se nas nekdo ptal, jestli server spadnul

skriptovane to tedy musi byt at uz za velkeho poctu pozemnich cilu a nebo volnejsi pri mencim poctu cilu, jo kdybys umel ukecat dedikac aby nepadal, to by bylo neco jineho a slovo specialka by sme ani neznali

mam totiz podezreni, ze slovo specialka vzniklo jen proto, aby se nikdo nenastval, kdyz spadne server s 60 a vice pilotama ve vzduchu, na to myslim, ze se trochu pozapomnelo

http://www.wwii-illusion.net
Tajpan
špeciálky..... v mojom pohlade, je to niečo netradičné, výnimočné, čo nikdy si nezalietam na DF, Coop, onnline war, atd.
chce to len dobrý nápad-scenár, dobrého organizátora a ludí, čo odhodia svoje ego velkého stíhača jednej strany a pôjdu do toho , len preto, lebo chcu si zalietať niečo viac ako je klasický DF, Coop, atd .
Najlepšie boli tie špecifické špeciálky .
Nočné bombardovanie Anglicka a Nemecka.
Potom Midway, Berlín a Sado-Maso.
potom sa roztrhlo vrece so "špeciálkami" ale nejako to nebolo to "pravé".
Skôr to malo nádych velkého organizovaného-neorganizovaného masomlejnu. A popravde poviem, dost vela som ich odlietal, ale že by som si nejaku vybavil aspon po mene, neviem.
A potom špeciálne coopky, tie su dobré ,ale skôr pre malý počet ludí.

K tým nezabudnutelným špeciálkam ako bolo NR, WS, BERLIN, je zaujímavé, že ciele boli známe, ciele boli bodové, trasy tiež skoro známe, obranné sektory, obrana vedela že utočníci prídu, utočníci vedeli že ich čakaju, a predsa to bolo super a každý kto chcel a mohol,
do toho šiel. i ráno o 4:00 hod.
Možno to bolo tým, že sa na týchto špeciálkach vyskytovalo to najdôležitejšie lietadlo WWII.
A to je Bombardér a v hojnom počte.
A žiadnych 5-10 kusov ale 20-30 a viac ( v dnešnej dobe určite)
A v netradičnej situácii - v noci, nad pacifikom nad berlinom, v širej rusi.
A minimálnym doprovodom a odpovedajucou obranou.
V niečom výnimočnom, na čo sa nezabuda. Ani na ludí čo to leteli.
a to dokonca i po tolkých rokoch.Mrknutí

3BAP_Cassius Chaerea
Co je poprvé na to se Tajpane nezapomínáVyděšený.

Hoper
clone9cz napsal:
velka mapa tu uz jedna byla, shodou okolnosti se na ni odehraly 3 soubezne pozemni utoky mencich skupin letadel, pri nich bylo vykopnuto asi 5-10 lidi ze serveru, jeste si pamatuju jak se nas nekdo ptal, jestli server spadnul

skriptovane to tedy musi byt at uz za velkeho poctu pozemnich cilu a nebo volnejsi pri mencim poctu cilu, jo kdybys umel ukecat dedikac aby nepadal, to by bylo neco jineho a slovo specialka by sme ani neznali

mam totiz podezreni, ze slovo specialka vzniklo jen proto, aby se nikdo nenastval, kdyz spadne server s 60 a vice pilotama ve vzduchu, na to myslim, ze se trochu pozapomnelo

velkou mapou se také může myslet to, že celá mapa Berlína bude německá... a pokud by to na Berlíně blblo, může se použít nějaká menšejší

ovarek.cz/hamster.gif

LesniHU
BP_Tyrl napsal:
Problém s odpadáváním přihlášených ještě před samotnou akcí je notoricky známý i při pořádání posezení v putice, oslavě narozenin atp. Podle mě by autoři na akci pro 40 lidí měli klidně naverbovat 60 a už do předu počítat, že jich dvacet nedorazí. Pokud jich nedorazí jen deset, tak se ten zbytek klidně může nacpat do bomberů. S tím, že již v redme musí být napsáno, že s případnou rekvalifikací všichni zůčastnění souhlasí. Jo a že je specka pro míň lidí než je hlášeno se nesmí nikomu říci.
To je podle me cesta do hrobu, dusledkem bude, ze nedorazi jeste vic lidi a to uplne naboura planovany prubeh (ktery je vetsinou na poctu lidi v nekterych pozicich zavisly).

Rufu napsal:
OK Fučido plkej si tu sám.Vzhledem k tomu že speciálky dělá zhruba 5 lidí ,ví každej co od daného tvůrce zhruba očekávat.Proč je tu tedy tohle vlákno když nikdo z těch co se téhle "diskuse" s náměty zůčastnili není ochoten něco změnit.Vlastně ano něco jsi Šakalovi odsouhlasil.

Fučida
Edison
Lekk
Čutora
Kraken

A jestli se ti nelíbí co píšu tak to buď nečti nebo mi to rovnou smaž .
Duvod existence tohodle vlakna jsem vyslovne napsal uz na zacatku, stejne jako kdo tu je a kdo neni vitan. Mam pocit, ze kdyby se ted sestavoval seznam lidi, co svou ucast v pripadne specialce vezmou zodpovedne, asi by ses propadl dost dolu.

Hoper napsal:
osobně si myslím, že smýšlení lidí my tady jedním vláknem nezměníme.
takže ač se LHU snažil v dobré víře, maximálně se tu můžeme dobrat poznání, "proč tomu tak je"
Nemam ambice menit smysleni lidi, jen doufam, ze se tu objevi nejaky zaruceny recept na neco jako prvni WS+NR ci Berlin :-).

Velka mapa a vic cilu me taky laka, ale nemyslim, ze je to uspesne realizovatelne:
Nemame velkou mapu ('zapadni', nelagujici)
Nemame ohlasovani pozic nepratel - kdyz se rozhodneme simulovat to podle historie, chybi nam cela ta podpurna masinerie, kdyz to udelame tak, aby to 'bylo zajimavy', znovu narazime na chybejici moznosti v ilovi, takze velka cast pilotu se rozdrobi na stihaci/pruzkumne hlidky po mape.
Nemame veleni, ted myslim nekoho, kdo by byl ochoten velet, aniz by letel.
No a nemame dost pilotu, co by byli ochotni letat po mape od A do Z s tim, ze mozna dozenou nejakeho nepritele a mozna si zabojuji.
Otazka take je, co se takovym kolotocem vlastne ziska (mimo toho, ze si nikdo nebude moct stezovat, ze ho tvurce dostal do nefer situace).

57thMH_Edison
Nejsem proti žádným nápadům a novotám co se týče speciálek. Nejsem ani zastáncem toho , že každá specka musí mít historický základ. Chtěl bych v budoucnu znovu vyzkoušet specku, kde budou všichni jen na jedné straně a budou útočit pouze na pozemní cíle s předem danými úkoly. Za koordinace dvou velitelů, kteří celou akci povedou z pozemního stanoviště. Uvidíme jak to dopadne. Pokud má nějaké nápady na specky tak pište ..... nenašel jsem ani jeden zatím !!!!
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ

Hiltos
No, Rufu, myslel sem, ze mas ta cisla necim podlozena, ale chapu, ze s nekym, komu se Heinkel roztoci na draze (ano, priznavam, stalo se mi to - a ne jednou), nema cenu diskutovat.

Kdyz se kouknu do sekce specialni mise, tak vidim par akci, ktere byly vice mene neuspesne a ma cenu se zamyslet, proc byly neuspesne:

- kamikaze blues - presun terminu na posledni chvili, dohadovani se nad terminem, pacifik
- mega zblunk - zjevne neochota lidi zkusit maly experiment. Prilis malo seriozni pro leteckou komunitu, pacifik
- koralove more - pacifik, dohadovani terminu, technicke problemy (val ma malo paliva), prilis mnoho treninku(?)
- kurland - zruseno pro prilis mnoho zmen, ted novy termin
- level high - hromadne disco po hodine letu, technicke duvody(?)

To je prvni stranka. Rekneme pul roku. Promichano vetsim mensim poctem coopek s malym poctem lidi. Plus interni coopky vsech letek. Je toho docela dost a nevim, cemu vsemu se da rikat specialni mise.
Spatne je, ze Sturmovik starne, neobjevuji se v nem nove veci (krome diskutabilniho SoundModu - ktery uz davno prerostl v neco vetsiho), objevuji se variace na jiz odletana temata a uz to proste neni takova novinka jako driv. To muze znamenat i neochotu venovat tolik casu a usili necemu, o cem si myslim, ze uz jsem odletel tisickrat
Na druhou stranu jsou urcite akce lepe zajistene a naplanovane, jak technicky, tak lidsky, hardware se zlepsil, software taky a snad by se daly zvladat vetsi scenare ... kdyby byli lidi

Rufu
LesniHU napsal:
BP_Tyrl napsal:

[quote]Rufu napsal:
.
Duvod existence tohodle vlakna jsem vyslovne napsal uz na zacatku, stejne jako kdo tu je a kdo neni vitan. Mam pocit, ze kdyby se ted sestavoval seznam lidi, co svou ucast v pripadne specialce vezmou zodpovedne, asi by ses propadl dost dolu.

Hoper napsal:

LesníHU -Nevím jak můžeš tohle vůbec říct Na každou akci kterou jsem se přihlásil jsem taky dorazil,včetně tréningů.To samé co jsi ty napsal o mě mohu tvrdit i já o tobě.

Hiltosi-když vezmu jen lidi co jsou přihlášení na Kurland tak mi vychází 31 červených ku 5 modrým.Máš pravdu není to 1%

AH_Cutora
Rufu napsal:
...

Fučida
Edison
Lekk
Čutora
Kraken

Čutora má již dlouhodobě jiné starosti a je nepravděpodobné, že další specku zorganizuje. Prostě jsem ohledně ILa a organizace vnitřně vyhořel a věnuji energii jiným věcem. Mám sice děsnou chuť uspořádat Night Reapers a Wilde Sau, ale není čas a energie.

Kraken pravděpodobně vyhořel jakbysmet. Aspoň ale na rozdíl ode mě ještě updatuje a hlídá mapy na DF serveru.

Zapomněl jsi na Entyho, ten také pár menších věcí udělal, ale také ho postihl stejný osud a většinu energie už věnuje jiným věcem.

Ale k tématu.
Většian negativ proč to nejde a co je špatně bylo zmíněno. Nicméně si myslím, že lze udělat i dnes specku. Ale che to:

* Autora specky, který na to MÁ SPOUSTU ČASU A ODHODLÁNÍ HO TOMUHLE OBĚTOVAT.
* Autor by měl mít důvěru lidí, měli by ho už nějakou dobu znát. A nemusí to být zrovna IL2 komunitní dinosauři.
* Nabídnout opravdu něco, co bude jasné že je dost nezvyklé a při tom atraktivní.
* Udělat dobrou reklamní kampaň.
* Nenechat kamunitu vychladnout. Neustále nové informace v breefingách, rosteru, musí být jasně vidět tah na branku, pevné rozumné termíny.

Jsou to jen velmi obecná pravidla, žádnou konkrétní akci z toho nikdo nevyvodí, ale při jejich splnění má akce šanci být velkou a úspěšnou.

Hiltos
Rufu napsal:
Hiltosi-když vezmu jen lidi co jsou přihlášení na Kurland tak mi vychází 31 červených ku 5 modrým.Máš pravdu není to 1%

Ted uz mi jen vysvetli:

- jak jsi spocital pomer 31:5 a proc je takovy jaky je
- jak z tohoto pomeru poznas, ze to neni 1% (at uz z cehokoliv)
- co nam to rika o poctu pilotu, kteri preferuji letadla osy a UMEJI efektivne obsadit misto v bombarderu (obecne, nikoliv v jedne akci) v pomeru k celkovemu poctu "modrych" pilotu

... protoze ja nechapu ani jednu z techto 3 veci .-)

clone9cz
hiltosi, nech to bejt, oni si klido pido vezmou A20 a nam budou neco vycitat s He111, chtel bych videt, jak by se tvarili, kdybych tem slavnejm 35%, nebo kolika, odinstaloval sturmovika a soupnul bych jim do tech jejich pocitacu Microsoft Flight Simulator, to by se asi divili

http://www.wwii-illusion.net
606_Temp
Uz se perou? Cool
Jinak ma poznamka k tomu, proc uz nejsou specky tak atraktivni - Existuje cela rada nonstop DF serveru, ktere maji udelane dobre mapy. Vlastne neni problem se s letkou domluvit a udelat si svou soukromou specku s nejakym takym naplanovanim na normalnich serverech (u nas to obcas zkousime). Navic s temi DF servery clovek vic zalita jak driv, ma u toho bandu lidi na teamspeku (coz byla taky urcite velke plus specek) a jak tu bylo zmineno - specky se delaji na konkretni letadla/dobu/cile mise a ne kazdemu to sedne a radeji ten cas venuje necemu, co mu sedne na DF serverech. Tim nechci rict, ze specky nemaji smysl, ale oslovi mene lidi, kteri uz mozna ani tolik neprahnou po litani, jako driv.
Jinak osocovat bleu, nebo red za to ze litaj jen to a to mi prijde ubohe.

"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

38,963,073 návštěv