Panove tak toto uz hranici. Zejmena nejnovejsi dva clanky.
ked čítam takéto články alebo nebodaj ,k vlastnej škode, sa stretnem s takýmto človekom v diskusii , v práci, v živote ,tak ma napadá jedna filozofická hádanka.
Svojho času osvietenec a filozof Voltaire napísal:
"Pane , s Vaším názorom nesúhlasím , ale za Vaše právo ho vysloviť budem bojovať."
Čo by taký Voltaire povedal, reagoval , ak by sa s takým to človekom stretol?
Vychádzajú mi tieto tri možnosťi:
"Bastila, gilotína alebo doživotné galeje".
Tak sestra delala zrovna na vejsce do filosofie seminarku o Osvetimi a ukazala mi celkem par zajimavych veci. Existuje rada historiku (ne nacisti a antisemitisti), kteri se snazi zjistit opravdu to, co se delo v koncentrakach s zidy. Prekvapilo me, ze z puvodniho cisla 6 mil. mrtvych zidu puvodne hlasanych v osvetimi se posleze stali 4. mil. pak 2, nyni je na ceduli v osvetim 1,4m pravdepodobne se to bude snizovat az na 700 000 (temer 10x mene). Samozrejme jsou to porad obrovska cisla svedcici o zrudnosti koncentraku, ale taky je videt, ze to nekomu prospely tyhle cifry, nebot na reparacich za mrtve dostava kazdym rokem Izrael opravdu balik penez. http://www.nsec-88.org/knihy/osvetim/osvetim.html
nechci aby se to to zvrhlo a ja byl osocen ze jsem stejnej, jak ten hnup z planetyopic, netvrdim, ze to je, nebo neni pravda, ale rozhodne pravda nebude tak cernobila
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
jen pro zajímavost aneb reparace po česku (tempík mě inspiroval)
třeba děda byl 5 let v koncentračním táboře (dachau, flosnbirg ,.. a nebyl žid)
nikdy nic nedostal, až pak jednou se nějaký žid v USA nakrknul
a zažaloval firmy v kterých byl nucen za války pracovat
firmy bily nuceny začít vyplácet ušlou mzdu a odškodné za otrockou práci(cirka 1,50 Kč na hodinu), všem věznům kteří tam pracovali tedy i dědovy
takže vlastně nedostal nic od němců ale od amíků páč už tenkrát to byli
americké firmy
a co se s penězy stalo v čechách
založil se fond s pár zaměstnancema
peníze byli uloženy do banky a začalo se přerozdělovat
jak to rači mlčím
slova paní ředitelky:
budte rád, že jste dostal vůbec něco
cože vám se to nelíbý
do toho nemáte co kecat to nejsou vaše peníze, ale peníze fondu
a ten určí kdy a kolik dostanete
jo a ještě měl za darmo doma tel. linku (neplatil nájem za přístroj)
a dostával příplatek k důchodu od českého státu jako válečný veterán
tolik k reparacím
poučení at si každe vyvodí sám
ps:
přečtěte si třeba knížku od Ruth Elias Naděje mi pomohla přežít
numero ji vlastnoručně DTP spracovával (to bylo chy a s dotyčnou paní strávil cca 8 hodin deně 14 dnů
jen v té knížce není všechno bo se to i styděla říci mě -natož veřejně
a ikdyby jich vyhladili jen 10 000 tak to byl hnus
a jak se k ní po válce zachovali češi majetek nevrátíme
co ste si za ty dva roky svobody pořídila rozkrademe a šupky hubky
do izraele
(s celé knížky doporučuji kapitolu jak se ji v lágru narodilo dítě
a pan doktor mengele ji převázal provazem nadra aby zabránil tvorbě
mléka, kojení a stopoval za jak dlouho ji dítě umře - vím že to v knížce není ono ,ale když dotyčnou vidíte při korekturách utíkat neznámo kam pak ji hledáte po tiskárně páč se vám chce taky už domů a ona se pak vrátí s krvavejma očima, napuchlá se slovy prominte ještě stále se mi to vrací v tu chvíli máte opravdu chut nějakého německy hovořícího člověka chut podříznout jak prase ne kvůli 6 000 000 a kvuli 1)
606_Tempik napsal:
Tak sestra delala zrovna na vejsce do filosofie seminarku o Osvetimi a ukazala mi celkem par zajimavych veci. Existuje rada historiku (ne nacisti a antisemitisti), kteri se snazi zjistit opravdu to, co se delo v koncentrakach s zidy. Prekvapilo me, ze z puvodniho cisla 6 mil. mrtvych zidu puvodne hlasanych v osvetimi se posleze stali 4. mil. pak 2, nyni je na ceduli v osvetim 1,4m pravdepodobne se to bude snizovat az na 700 000 (temer 10x mene). Samozrejme jsou to porad obrovska cisla svedcici o zrudnosti koncentraku, ale taky je videt, ze to nekomu prospely tyhle cifry, nebot na reparacich za mrtve dostava kazdym rokem Izrael opravdu balik penez. http://www.nsec-88.org/knihy/osvetim/osvetim.html
nechci aby se to to zvrhlo a ja byl osocen ze jsem stejnej, jak ten hnup z planetyopic, netvrdim, ze to je, nebo neni pravda, ale rozhodne pravda nebude tak cernobila
Osvětim II-Birkenau nebyl jediný vyhlazovací tábor a ve všech dohromady zabili asi 4-4,5mil. lidí no a připočteš ty akce SS v Rusku, kde je stříleli rovnou na místě můžeš se dostat na těch 6 milionů a pro pochybovače a jim podobné doporučuji přečíst tuším že od Glazara: Treblinka, slovo jak z dětské říkanky nebo tak nějak se ta knížka jmenuje a pak taky od R. Merle: Smrt je mým řemeslem
Upravil/a 311_Tjurma dne 12-02-2008 21:18
606_Tempik napsal:
Osvětim II-Birkenau nebyl jediný vyhlazovací tábor a ve všech dohromady zabili asi 4-4,5mil. lidí no a připočteš ty akce SS v Rusku, kde je stříleli rovnou na místě můžeš se dostat na těch 6 milionů a pro pochybovače a jim podobné doporučuji přečíst tuším že od Glazara: Treblinka, slovo jak z dětské říkanky nebo tak nějak se ta knížka jmenuje a pak taky od R. Merle: Smrt je mým řemeslem
Odpovim ti ve stylu pochybovacu. Ty knihy jsou zidobolsevicka propaganda kterou jiz davno vyvratili jini svedci a vedatori
A Benes to byl nejvetsi zradce ktereho kdy tato republika poznala, a ti jeho anglicti prisluhovaci (nasi co slouzili v Anglii a v Africe) take
Njn bohuzel dokud tu budou taci jako Dr. Chocholousek a jemu podobni, nebude na svete klid.
Vsak ja o tom nepochybuju, ze bylo zrudnym zpusobem vyhlazeno miliony lidi. Uz v principu je to jednim z duvodu, proc nelitam modry (tim nechci nikomu krivdit ze lita za modry), nacismus se mi sprajcuje. Jen ze na tom dokazalo par lidi solidne vydelat na ukor tech mrtvych a mozna se to obcas i pribarvi, aby penize tekly dal. Presne kvuli koncentrakum, popravam atd schvaluju hamburk, drazdany, hirosimu i nagasaky, ale to by bylo asi uz na jinej topic. Na druhou stranu nekteri nemecti vojaci si po valce taky uzili dost v sovetskych napravnych zarizenich za to, ze prilis aktivne branili nacismus (ikdyz to byli jen pesaci, viz napr. Hartmann a jeho proces o zabijeni civilistu)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Tjurma: souhlas, to prvni sem necetl ale "Smrt je mym remeslem" sem docetl pred tejdnem a celkem narez .. a celkem drsnej je i takovej Maus( pro neznale je to komiks )
btw:ILa bych do toho netahal, neco jako red/blue nema s osou/spojencema moralne nic spolecnyho-aspon pro me a doufam ze nikdo jinej nepovazuje modraky za fasisty
a jeste neco-oni se treba takovy rudoarmejci nechovali jako beranci, a nedivil bych se kdyby i spojenci obcas neco vyhladili.... (na tohle doporucuju kouknout na naky valecny filmy rusky provinience, je to neco uplne jinyho nez americky valecny sladaky jako bratrstvo neohrozenych, zachrante primata rajena atp..)
Upravil/a kaja dne 12-02-2008 21:52
WT_Horrido napsal:
Nemecti vojaci branili nacismus? Ty ses ale vul
Ty ses vul, ze si nectes, co pisu a hned po me plives.... Ja to netvrdim, tvrdili to rusove, kdyz je zavirali do glagu...... Chapu, ze jak vidis, ze to pise 606_Tempik, tak mas tendenci psat, ze je to kravina, sniz bys to cetl....
MK_KaiN napsal:
606_Tempik napsal:
Vsak ja o tom nepochybuju, ze bylo zrudnym zpusobem vyhlazeno miliony lidi. Uz v principu je to jednim z duvodu, proc nelitam modry
Jakou to má souvislost? A třeba hnědý triko nebo košili nosíš?
Vsak ja nemam nic proti nikomu, kdo lita modry, ale ja je litat nebudu, stejne jako v Day of Defeatu beham za USArmy. Jo a hnedy triko ani kosili nenosim, bo se mi ta barva nelibi
Takže Männer: LOCK a zanadávejte si po PM. Znovu odemknuto bude do týdne.
PS: proč už se kampaň proti Blue Melody Boys nemůže urovnat rozšlapáním nejmenovaného plastického modelu nejmenovaného pilota Luftwaffe, tak jak tomu bylo v minulosti dobrým zvykem?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.