Prosím o rady pro začátečníka - IL-2
|
Mungo |
Přidané 16-01-2007 14:25
|

Uživatel

Příspěvek: 718
Založený: 03.10.05
|
My si hrozne radi honime ego 
Teraz nedavno sme niekde na WT rozobrali nejaku ALA letku - oni G2/G6early, my sme boli v La5F (ok, Lavo v Laggu). A to sovietske stihacky moc v rukach nemame. A La5FN je o kus vacsi divoch. |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 16-01-2007 14:28
|

Nováček

Příspěvek: 32
Založený: 10.01.07
|
Lucka napsal:
Jo, bavíme se rádi 
........
Nejjednodušší rada k věci zní: POJĎ LÉTAT! 
No tak mě hned neliskej přes hubu, no. Sem nerejpal. Je vidět, že ukecaný só fšeci na fšech fórech.
Na online se dostanu asi ve středu nebo ve čtvrtek, páč teď musím ještě nainstalovat wokna na druhým kompu a dostříhat nějaký to video. Navíc čekám na novej joy. Ale neboj to potěšení nechat mě sestřelit, ti velice rád dopřeju (kdy a kde?).
Ostatním díky, stránkama se už prokousávám. Hlavně ten odkaz na czech lions byl důležitej  |
|
|
|
Lucka |
Přidané 16-01-2007 14:48
|

Uživatel

Příspěvek: 1014
Založený: 06.10.05
|
Nicolas77 napsal:
No tak mě hned neliskej přes hubu, no. Sem nerejpal. Je vidět, že ukecaný só fšeci na fšech fórech.
Nelískám, prohlédni si smajlíky 
Ale neboj to potěšení nechat mě sestřelit, ti velice rád dopřeju (kdy a kde?)
Potěšení ze sestřelu? Kdy a kde? To neřeš a pojď létat  |
|
|
|
Bretis |
Přidané 16-01-2007 14:58
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 298
Založený: 10.03.06
|
Jp- napsal:
Hele nehoňte si tu ega, plašíte toho chudáka novýho.
Dam ti jednu radu prostě vodstartuj někoho si najdi a pak ho rozmrdni na prvočinitele, dřív než to von udělá tobě.
Důležitý je; pokud vyskočí tak ho sejmešna padáku, pak přistaneš u jeho domu, kde bydlí, zabiješ manželku, rodinu celkově , znásilníš psa nebo tak něco a nakonec to tam zapálíš, vlezeš do mašiny a letíš zpátky na letiště. Jo a vo psech se pak ve slušný společnosi nemluvý  Ať taky viděj, že nejseš zádná lama no nee?
Jednou se muze stat, ze te takovej pes taky znasilni...prdelko |
|
|
|
Lavo |
Přidané 16-01-2007 15:07
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 437
Založený: 30.09.05
|
Lucka napsal:
Nejjednodušší rada k věci zní: POJĎ LÉTAT! 
Tak takato pozvanka na rande sa neodmieta priatelu....hmmm , keby toto napisala na nasom fore...... |
|
|
|
Jp- |
Přidané 16-01-2007 15:11
|

Uživatel

Příspěvek: 688
|
Bretis napsal:
Jp- napsal:
Dam ti jednu radu prostě vodstartuj někoho si najdi a pak ho rozmrdni na prvočinitele, dřív než to von udělá tobě.
Důležitý je; pokud vyskočí tak ho sejmešna padáku, pak přistaneš u jeho domu, kde bydlí, zabiješ manželku, rodinu celkově , znásilníš psa nebo tak něco a nakonec to tam zapálíš, vlezeš do mašiny a letíš zpátky na letiště. Jo a vo psech se pak ve slušný společnosi nemluvý  Ať taky viděj, že nejseš zádná lama no nee?
Jednou se muze stat, ze te takovej pes taky znasilni...prdelko 
Sem věděl, že v Brně je to vostrý, ale že tak..... Ty břetisu tvoje zážitky by se měly zveřejňovat jenom po 22:00  |
|
|
|
312_Lazy |
Přidané 16-01-2007 15:49
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 259
Založený: 19.10.05
|
A aj ked G6AS je predsa len "upgrade", stale dost biedny.
no nevim, nase "G6/AS" je vykonove na urovni G10.. myslis spis G6 late, ne? |
|
|
|
Bretis |
Přidané 16-01-2007 16:07
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 298
Založený: 10.03.06
|
Jp- napsal:
Bretis napsal:
Jp- napsal:
Jednou se muze stat, ze te takovej pes taky znasilni...prdelko 
Sem věděl, že v Brně je to vostrý, ale že tak..... Ty břetisu tvoje zážitky by se měly zveřejňovat jenom po 22:00 
Chces bejt hlavni hrdina, ze jo |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 16-01-2007 16:09
|

Diskutující

Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
312_Lazy napsal:
A aj ked G6AS je predsa len "upgrade", stale dost biedny.
no nevim, nase "G6/AS" je vykonove na urovni G10.. myslis spis G6 late, ne?
G6 je klasická G6 len s tzv Galandovou kabínou. Maximálna rýchlost cca 640km/hv cca 6000m. G6/AS je s MW50 a rýchlosť 680/690km/h v 6000m.
G10 je velmi podobná G6/AS rýchlost tiež 680/690km/h ale v 7500m.
G6AS je trochu lepšia pod 6000m , nad 7000m už G10.
Olegova G10 je primárne vyzbrojená 30mm.
G10 ale bola aj vyrábaná aj vo verzii len s 20mm kanonom a 2x13mm. |
|
|
|
Lekk |
Přidané 16-01-2007 16:52
|

Uživatel

Příspěvek: 1785
Založený: 20.10.05
|
Drevokocur napsal:
Což o to přistát s prostřílenými křídly a kabinou bez budíků se dá, cítíš to "prdelí", ale největší problémy mi dělá rozstříknutý glykol po čelním štítku a hustý černý kouř i když motor ještě jakž takž táhne. Hlavně u Spita, tam to občas zašvácá celou kabinu a člověk nevidí nic. Jak to řešíte ?
U amíků a japců si otevřu kabinu a "stoupnu" si. 
Hehe..jednoduše..jdeme do skluzu..a najednou se bočním oknem díváme dopředu...no a to držíme dokud nemineme práh dráhy..a pak s tím třísknem o zem na minimálce..chvíli se poválíme v sudech..ohřejeme si buřta...(Lucka si ohřívá něco jinýho ) a dáme refly než to bouchne...simple |
|
|
|
Lucka |
Přidané 16-01-2007 17:05
|

Uživatel

|
Lavo napsal:
Tak takato pozvanka na rande sa neodmieta priatelu....hmmm , keby toto napisala na nasom fore...... 
Nezvu ho na rande Lavo , stejně tak jako ho nelískám , jak se domníval. Zřejmě si můj příspěvek vyložil jinak, než byl zamýšlen. Je to jeho věc 
Jen jsem se mu snažila naznačit, že teorie bude vždycky jen teorií a na on-linu mu bude platná jako zmzlému zimník. Kdysi, na začátku září 2005, jsem dala přednost tomu, že jsem po několika tydnech hraní v off-linu raději skočila rovnýma nohama mezi vás a postupně začala sbírat zkušenosti. Ono být "poučen" někým za zkušených pilotů přímo v boji vydá za hodiny teorií a desítky rad.
Dodnes nevím, jak se ten který manévr nazývá, snad s výjmkou několila notoricky známých. Pojem taktika je pro mě španělská vesnice. Asi to není dobře a měla bych se v letecké teorii trochu vzdělat . Jenže co naděláš, já už jiná nebudu 
P.S. Můžeme zase někdy zalétat.....tuším, že naposledy jsem proti Tobě bojovala na 1stCL serveru, na mapě Berlín 1945, a to už je hezkých pár týdnů zpátky. Někdy dáme odvetu, proč ne
Upravil/a Lucka dne 16-01-2007 17:09
|
|
|
|
Lekk |
Přidané 16-01-2007 17:12
|

Uživatel

|
nikolasi..doporučuju přečíst si tento odkaz...je to sice pro drsoně..ale naučíš se asi nejvíc 
http://lamky.czechian.net/viewtopic.php?t=39 |
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 16-01-2007 17:32
|

Diskutující

Příspěvek: 2150
|
VGR_Lekk napsal:
Hehe..jednoduše..jdeme do skluzu..a najednou se bočním oknem díváme dopředu...no a to držíme dokud nemineme práh dráhy..a pak s tím třísknem o zem na minimálce..chvíli se poválíme v sudech..ohřejeme si buřta...(Lucka si ohřívá něco jinýho  ) a dáme refly než to bouchne...simple 
To asi lítáte jinou hru. Já jak chytnu kuličku do křídla, tak vybuchuju jen co se ozve svist gumy po asfaltu. A nejvíc mě vytočí když se mi povede nouzák na poli letadlo dojíždí rychlostí 30km/h a na jednou pitomej krtek. Pravda pitomej vulcher je v tomto okamžiku ještě o chlup lepší. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 16-01-2007 17:37
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11133
Založený: 26.01.13
|
Mungo napsal:
Ktoru verziu G6 mate? Lebo by ma dost zaujimalo, ako sa da v skorych verziach prezit proti La-5FN. Proti tej to ani "v kozme" nie je med lizat. A aj ked G6AS je predsa len "upgrade", stale dost biedny.
tak tohle je můj Gustav 
[img]https://vwings.net/dnl_fucida/gustav.jpg[/img] is not a valid Image.
Vždy naplní očekávání mnou do něj vkládaná, tedy veškerá žádná..ale ano, mám ho svým způsobem rád .
Jsem si dneska proměřil trochu G-2, G-6 a La-5FN, do 5km výšky se dostane G-2 za necelé 4 minuty, La-5FN asi za 4:20 a 109 G-6 za 4:35. Takže rozdíl mezi G-6 a La-5FN neni tak propastný, vypadá to navíc, že Gustav nahoře stoupá o dost lépe..jen se to holt nechce dostat pod tři kilometry, tam je to zlé . V 5km jsou rychlosti těhle letadel taky celkem srovnatelné, stačí tedy, aby nás buď bylo více, nebo abychom letěli lépe . V ideálním případě aby nás větší množství letělo lépe. Ale i tak..potkat La-5FN v G-2 i G-6 je hooodně těžký
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Lekk |
Přidané 16-01-2007 18:07
|

Uživatel

|
BP_Tyrl napsal:
VGR_Lekk napsal:
Hehe..jednoduše..jdeme do skluzu..a najednou se bočním oknem díváme dopředu...no a to držíme dokud nemineme práh dráhy..a pak s tím třísknem o zem na minimálce..chvíli se poválíme v sudech..ohřejeme si buřta...(Lucka si ohřívá něco jinýho  ) a dáme refly než to bouchne...simple 
To asi lítáte jinou hru. Já jak chytnu kuličku do křídla, tak vybuchuju jen co se ozve svist gumy po asfaltu. A nejvíc mě vytočí když se mi povede nouzák na poli letadlo dojíždí rychlostí 30km/h a na jednou pitomej krtek. Pravda pitomej vulcher je v tomto okamžiku ještě o chlup lepší.
ty sis nevšiml důležitého předpokladu.."třísknem o zem na minimálce"...pokud pálíš gumy na 250km/h..tak to prostě nepřežiješ...minimálka je pod 170km...pak s tím mužeš prásknout jak chceš...krom kolmice.
jo a k tomu chytání kuliček do křídla..jsem bohužel v poslední době bouchal už hned při tom chytnutí..takže nouzák nehrozil |
|
|
|
313_Blc |
Přidané 16-01-2007 18:45
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 301
Založený: 25.02.06
|
Fuči nějak ti reziví směrovka ... měl by sis jí vyměnit  |
|
|
|
Lucka |
Přidané 16-01-2007 18:53
|

Uživatel

|
VGR_Lekk napsal:
..jdeme do skluzu..a najednou se bočním oknem díváme dopředu...no a to držíme dokud nemineme práh dráhy..a pak s tím třísknem o zem na minimálce..chvíli se poválíme v sudech..ohřejeme si buřta...(Lucka si ohřívá něco jinýho  ) a dáme refly než to bouchne...simple 
Je fakt, že na on-linu si ohřívám....ehmm, totiž se ohřívám mnohem častěji, než třeba mrznu v závěji vedle zmuchlaného padáku. Jo, chce to skákat včas a nečekat, až do chvíle, než je z letadla ohnivá koule. Jenomže vždycky si říkám, že to ještě chvíli poletí, třeba támhle za tu řeku, kde už je linie fronty....a ono většinou ne  |
|
|
|
Lucka |
Přidané 16-01-2007 18:57
|

Uživatel

|
1stCL_Fucida napsal:
tak tohle je můj Gustav
[img]https://vwings.net/dnl_fucida/gustav.jpg[/img] is not a valid Image.
Vždy naplní očekávání mnou do něj vkládaná, tedy veškerá žádná..ale ano, mám ho svým způsobem rád  .
Jsem si dneska proměřil trochu G-2, G-6 a La-5FN, do 5km výšky se dostane G-2 za necelé 4 minuty, La-5FN asi za 4:20 a 109 G-6 za 4:35. Takže rozdíl mezi G-6 a La-5FN neni tak propastný, vypadá to navíc, že Gustav nahoře stoupá o dost lépe..jen se to holt nechce dostat pod tři kilometry, tam je to zlé  . V 5km jsou rychlosti těhle letadel taky celkem srovnatelné, stačí tedy, aby nás buď bylo více, nebo abychom letěli lépe  . V ideálním případě aby nás větší množství letělo lépe. Ale i tak..potkat La-5FN v G-2 i G-6 je hooodně těžký 
Mno, pěkně sis ho vybarvil Fuči, jen co je pravda Ale jak tak koukám, máš prázdnou pravou pneumatiku. Nedrncá ti to na přistání?  |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 16-01-2007 19:02
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11133
Založený: 26.01.13
|
Je to mé nejpestřejší letadlo . Všechna ostatní jsou dost konvenční, ale říkal jsem si - když už to moc neletí, tak ať to aspoň straší nepřítele vzhledem . Pravý kolo jsem píchnul při přistání, než dorazí kamarád, tak ho snad vyměním, hever i náhradní gumu mám vzadu .
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Lucka |
Přidané 16-01-2007 19:16
|

Uživatel

|
Fuči, vysvětli mi prosím sestřely namalované na směrovce. Už před časem jsem četla, že u vás v 1stCL je pro to dané určité pravidlo.
Ta kamufláž Tvého Gustava pestrá je, ale to k esům tvého formátu patří. Osobně preferuji nenápadné kamufláže, protože pro piloty létající sólo je to docela důležité. Na La-5FN používám kamufláž složenou ze dvou odstínů zelené na vrchních plochách, včetně krytu motoru a kuželu vrtule, které jsou u standardního zbarvení červené.
Osobní skin mám pouze pro Spita Mk IX a pro La-5FN. Ten Spitfajří je na mé novoročence a skin pro Lavočku jsem ještě nikde neukazovala. Můžeme na to založit speciální vlákno, ať je nedáváme do vlákna určeného k jinému účelu. Ráda se na osobní skiny jiných pilotů podívám
Upravil/a Lucka dne 16-01-2007 19:23
|
|
|