Tokijský Expres II.
|
Drevokocur |
Přidané 23-01-2007 19:59
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
echm na čem se letí 4.05 nebo 4.07 ? |
|
|
|
1stCL_Bumik |
Přidané 23-01-2007 20:01
|

Uživatel

Příspěvek: 759
Založený: 14.02.06
|
4.071m  |
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 23-01-2007 20:19
|

Uživatel

Příspěvek: 1411
Založený: 29.09.05
|
Bohužel nemám heslo na TS takže se nemůžu přidat 
Je to tak trošku na piču jelikož heslo na TS není uvedeno v úvodním příspěvku.
Upravil/a XXX_Dazz dne 23-01-2007 20:23
|
|
|
|
1stCL_Pospa |
Přidané 23-01-2007 22:47
|

Uživatel

Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
Moc pěkná akce hodinu vedu kobry na cíl. Úspěšně nás vyplašila průzkumná catalina o které jsme neměli ponětí. Pak se objevil konvoj a dvě zera, ale ty nedostaly šanci protože Čutoru sundal flak hned při prvním průletu, Petrase rozkouřil a mě po prvním okruhu a nastoupání asi do 7000 flak třemi ránami po sobě zapálil.
Zajímavá akce, ale dojem pokazil ten nereálně nastavený flak  |
|
|
|
VGR_Ghost |
Přidané 23-01-2007 22:48
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 300
|
Bylo to super, nic lepšího jsem už dlouho neletěl. Po hodině a půl jsme našli konvoj. Pak jsem si jednou vystřelil na Zero. Následně mi Fučida odstřelil řidýlka, takže jsem odletěl stranou. Pak na mě útočilo nějaký Zero, který mi skvěle odstřelil kolega z kobry (děkuju). Sice jsem byl chromej, ale odhánět zera jsem mohl dál. No a když jsem se přiblížil ke konvoji, dostal jsem pic do křídla a motoru od flaku. Motor se zastavil a tak jsem se rozhodnul fláknout to o torpédoborec, což se mi úspěšně povedlo. Ale ono mu to nic neudělalo... Supr Díky za polet, ale příště by tam mohlo být víc světla.  |
|
|
|
3BAP_Cassius Chaerea |
Přidané 23-01-2007 22:49
|

Diskutující

Příspěvek: 2854
Založený: 30.09.05
|
No já na něj nešahal a nechal ho defaultní to znamená asi veterán, To víš že to chtělo začátečníka. Ale já zanic nemůžu to bylo Olegovo aíčko . |
|
|
|
1stCL_Pospa |
Přidané 23-01-2007 22:50
|

Uživatel

Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
No já na něj nešahal a nechal ho defaultní to znamená asi veterán, To víš že to chtělo začátečníka. Ale já zanic nemůžu to bylo Olegovo aíčko  .
Grrrrrrrrrr  |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 23-01-2007 22:55
|

Uživatel

Příspěvek: 1275
Založený: 04.10.05
|
Díky, chlapi, pohled na přilétající svaz byl impozantní a stál za ty dvě hodiny čekání. |
|
|
|
Drevokocur |
Přidané 23-01-2007 22:57
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
Kdyby flak sundal jen amíky tak to by bylo dobré, ale sundal i mě. Když jsme se konečně po hodině a půl té slavné emerické eskadróny dočkali, tak mi při honbě jednoho SBD vlastní flak rozčoudil motor a bylo vymalováno. Sedl jsem vedle lodí a vychutnal si hlášku "Drevokocur was shot down by naval AAA" 
|
|
|
|
3BAP_Cassius Chaerea |
Přidané 23-01-2007 22:59
|

Diskutující

Příspěvek: 2854
|
1stCL_Jiricek napsal:
Díky, chlapi, pohled na přilétající svaz byl impozantní a stál za ty dvě hodiny čekání. Myslíš na sedum SBD, jejíž velitel měl nůž na krku už minimálně půlhodiny a kdyby ty lodě nenašel musel by si je v rámci přežití vykouzlit |
|
|
|
CR_PETRAS |
Přidané 23-01-2007 23:15
|

Uživatel

Příspěvek: 960
Založený: 06.10.05
|
začátek dobrej !!! Pospa ví kam v tý tmě letět 
[img]http://img263.imageshack.us/img263/7217/il2fbexe00913372kk.jpg[/img] is not a valid Image.
pak trochu honička s navigací,mydlenice u lodí,dal jsem dvě Zera ...
....no a konec taky dobrej !!! Bez střeliva,bez paliva a ve vrtáku kterej jsem vybral a přitom utrhnul podvozek.Teda přední noha zůstala. 
[img]http://img252.imageshack.us/img252/2020/il2fbexe01100492us.jpg[/img] is not a valid Image.
chudák Cobřička ...žbluňk.
[img]http://img258.imageshack.us/img258/5018/il2fbexe01101045pe.jpg[/img] is not a valid Image.
Wutz a Bumík hrdě olétají jako poslední SAMURAJOVÉ !!! Salute..
[img]http://img19.imageshack.us/img19/7907/il2fbexe01102234er.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
AH_Cutora |
Přidané 23-01-2007 23:22
|

Uživatel

Příspěvek: 1507
|
Mno ja jsem slouzil jako casomira. Kdyz jsem totiz priletel ke konvoji, tak mi flak na dobrych 8mil daleko nejdriv odpreparoval kridlo a pak mi jeste dorucil par kilo zeleza a olova pri viseni na padaku. |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 23-01-2007 23:28
|

Uživatel

Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
Pěkně ste nás rozkouřili hoši. Ale já mám z celkové akce radost. Je mě teda dost líto těch našejch střelců, ale letěli a zemřeli dobrovolně.
Musíme, zase nějakou akci zprasit, ale na míň než 1500 kilometrů.
Tak gratuluju šmoulům k jasné převaze na Guadalcanalu. |
|
|
|
Wutz |
Přidané 23-01-2007 23:33
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 229
|
Petrasi , my už chtěli letět domů , ale tys nám nedal pokoj, ani nevíš jak si náš tím s-al. Pěknej polet, díky.  |
|
|
|
falkon |
Přidané 23-01-2007 23:54
|

Uživatel

Příspěvek: 1478
|
Hmm.. vyzera ze mi usla zaujimava akcicka :'(
Nemate z nej niekto track, ze by som sa aspon pokochal? |
|
|
|
1stCL_Bumik |
Přidané 23-01-2007 23:58
|

Uživatel

Příspěvek: 759
Založený: 14.02.06
|
Ty kraaavo, mě boli ruka jako tehdy po tom maratonu....... |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 24-01-2007 00:17
|

Diskutující

Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
heh tak co napsat? jako jeden z mala si na flak nestezuju i kdyz me neprijemne osival v 19000 ft, ale ta ostuda!! pri jedny otocce ztracim nejen vedouciho Ghosta, ale i zbytek kocek a SBCek. pokracuju v kurzu a uspesne jim odletavam hoodne dopredu. po cca 30 minutach sololetu a krizovani nad oceanem konecne zahlednu zurivou AAA nad konvojem. Nad nej se dostavam v dobe kdy uz je z amiku potrava pro ryby a zustavame jen ja a Petras. Zacina kratka honicka se 4 Zerama, zapaluju Hopera aby me po chvili Fuci rozlozil na prvocinitele. dobry  |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 24-01-2007 00:40
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11129
Založený: 26.01.13
|
tak tři hodiny v kuse jsem tedy ještě neletěl . Cíl jsme dost zázrakem našli, pak hodinu kroužili, pak 15 minut bojovali a pak další hodinu hledali cestu domů. Docela se mi to líbilo..hlavně ten svaz přilétající ze slunce byl fajn.
Skupinu jsme dostali ohlášenu od vrchního krytí asi 5 minut před útokem, měl jsem 4km výšky..všichni jsme Reisenům pěkně naložili, abychom byli nahoře ideálně ještě před začátkem palby našich flakmistrů. Na svaz jsem zaútočil až jako jeden z posledních, přibližně dvě minuty po útoku prvních ReiSenů, na čelní průlet jsem kanonovou dávkou zasáhl jeden SBD, za svazem otočil a poškodil jsem Wildcat a nechal ho jít. Po prudkém stoupavém obratu jsem se dostal do ideální střelecké pozice za další SBD, zasáhl jsem ho do oblasti trupu a levého křídla, zásah byl tak silný, že to SBD téměř převrátilo na střechu a začal z něj unikat slabý proužek kouře. Jeho pilot ale situaci zvládl a definitivně ho poučil až Bumík o pár vteřin později . Hledám další cíl a hle, místo toho se sám stávám cílem, vidím F4F včas, ale volím naprosto nevhodný úhybný manévr - porpavdě řečeno jsem střelce ve Wildcatu dost podcenil..mohl jsem být rád, že nezasáhl žádnou z důležitých částí a vážněji poškozené bylo jen křídlo. Reisena jsem srovnal a jal se útočníka pronásledovat..nastal trochu zmatek, ale vyšel jsem z něj opět v pozici za nějakým F4F, kterému jsem ve střemhlavém letu naložil na cestu. K mému překvapení to chlapík nabořil do jedné z našich lodí, ač zvenčí nebylo patrné žádné poškození. lodě vypadaly téměř netknuté..motal se kolem nich ještě jeden Wildcat, který kooperoval s Airacobrou. Byli jsme na ně čtyři, ale bohužel můj mikrofon vypověděl službu ve chvíli, kdy se to hodilo nejlépe a tak jsme záhy přišli o Hopera, který neslyšel mé varování..a to jsem ho opakoval a řval do tichého mikrofonu asi 5x . Nic netušícího Wildcata jsem pak rozebral během vteřinky.. a následně byl málem ošitý Petrasem (to koneckonců patří ke každé větší společné akcičce). Následovalo vyhledání lodí a pokus o nalezení letadlovky . Což se mi nepovedlo a po třech hodinách letu jsem svého Rei-Sena zaparkoval a nechal z něj udělat parádní atol . A jestli mě z něj nevyzvedli, tak tam lovim ryby dodnes 
Co mě štvalo:
flak - Kobry už to psaly(i), tam se musí nastavit nízký ROF a úroveň střelců, jinak to skoro nemá cenu.
wildcaty - kamikaze je věc možná legrační, ale nemyslím si, že by se k Američanům na podobné malé speciálce hodila. Dost mi to sebralo atmosféru z probíhající akce.
briefing - při podobně navigačně obtížné akci je dobré dát k dispozici briefing dopředu.
Zbytek se mi moc líbil..hlavně ten první útok na ještě celistvý svaz.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 24-01-2007 01:02
|

Diskutující

Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
ten Wildcat (myslim, ze Ghost) jakej to naboril do lode nebyl schopen dalsiho letu natoz navratu - byl bez motoru.
a o tom, ze za sebou vlecu zero sem vedel. Petras ho hlasil tak jsem mu ho chtel dovlict pred nos. holt jsi byl rychleji a ta davka ku*evsky sedla  |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 24-01-2007 02:46
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11129
Založený: 26.01.13
|
Ghost byl jeden Wildcat..tomu sjem odpálil nahoře ta křidélka, jak píše..místo toho, aby nabral rychlost a zdekoval se směrem na Guadalcanal, tak se tam snad někde vrtěl a nakonec to navařil do lodi..to jsem zjistil až teď z debriefingu.. trochu mě zlobilo, ža jsem ho chtěl nechat odejít domů a skončilo to takhle. Jenže další kamikaze mi udělal ještě někdo jiný..z mého pohledu ne moc poškozený si to plnou rychlostí namířil k lodím a ač já ho v pomalém Zeru nemohl dohnat, tak on se rozbil o palubu.. V tu chvíli jsem si říkal: Hm, asi se nechtěl vracet..to by byla nuda letět hodinu domů..a veškerá atmosféra byla v tu chvíli v tahu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|