57MH_Zvire napsal:
Trocha nadsázky:
Jsme bílá většina... odpor je marný... budete asimilováni...
Nestálo by za to se trochu zamyslet, jak tahle společnost změnila Rumungrům, Olášským Romům a dalším zcela násilně po roce 1948 jejich způsob života, aniž by se nějak citlivě pokusila získat je pro nějakou rozumnou alternativu?Jak je nahnala do sídlišť, v nichž neuměli žít. Zbavila je jejich tradičních řemesel (brusiči, láteníci, koňští handlíři) a pak se jim začala posmívat, že nic neumějí. Cpala jejich děti do zvláštních škol, ne proto, že byli hloupé, ale proto, že neuměli česky a byli jiné. Nikdo s nimi nechtěl ztrácet čas. A aby od nich byl pokoj, uplácela je dávkami, aby nepřekáželi nám, ušlechtilým bílým v zaměstnání. Sestěhovala je do ghett, ať radši nejsou moc vidět.
Cibule, ale ono to tak opravdu je - buď tady s námi chtějí bydlet, tak se budou chovat jako většinová populace (tím myslím chodit do práce, nepíchat jiným kudly do žeber atp), nebo chtějí žít jako jejich předci, ale potom ať si nestěžují, že se mají hůř (narozdíl od přistěhovalců, u kterých byl byl pro možnost deportace, či repatriace, nebo jak to chcete nazvat). To že už nemůžou být koňskýma handlířema aj. je přirozený vývoj, nikoli to, že by se jejich řemesla natvrdo zrušila. Kdy jsi naposled kupoval koně? Přístup ke vzdělání mají úplně stejný - když se u nás může naučit česky vietnamec, jehož rodiče česky umí akorát "neumim sesky", proč by se to nemohli naučit oni? Oni většinou nechtějí a těm vyjímečným fandím...
Souhlasím s tím, že sestěhování do ghet nebylo to pravé ořechové. Ovšem s tím překážením v práci si myslím, že jsi trochu ustřelil.
310_cibule napsal:
A ejhle, ono to nefunguje (ostatně stejně jako to nefungovalo s černochy v Americe). A proto je třeba z toho někoho obvinit: nejlépe je, že se dost nesnaží, nechtějí makat, nechtějí přijmout naše normy.
Černoši v Americe jsou podle mě trošku o něčem jiném, tam byla tvrdá rasová separace, která tady nikdy nebyla. A přijetí norem? Nikdo je neomezuje v tom, co si oblékají, v tom, jak doma mluví, jakého boha vzývají ani ten životní styl jim nikdo nenutí. Ale pokud se nesnaží být pro společnost přínosem jako většina ostatních (coby plátci daní), proč by se měla společnost snažit zabezpečit jim bezstarostný život na úkor těch, kteří se starají?
310_cibule napsal:
Obávám se, že 99% z nás by se v případě, že by se narodila do takto zdevastované rodiny (komunity) chovala stejně špatně (z pohledu bílé majority) jako ti, které tak odsuzujeme.
Bohužel, řešení není jednoduché, dokonce neexistuje ani žádný zaručený recept. Chce to jen hodně trpělivosti,empatie a méně siláckých reakcí a jednostranných opatření.
Nevím, jak bych se choval, kdybych se narodil jako cikán. Narodil jsem se tak, jak jsem se narodil. Je víc než patnáct let po "revoluci" - za těch 15 let se cikánům nabídla spousta šancí, který zůstaly nevyužity. Dochází už i k takovému hnusu, jako je pozitivní diskriminace. Naopak si myslím, že čas jednostranných opatření ve prospěch cikánů by měl skončit.
310_cibule napsal:
A na závěr citát jednoho z nás "do cikorek a podobných vyžírek". Mám v rámci této paušalizace používat rčení "Češi a podobní zloději"? Bude se ti to líbit? Myslíš, že kvůli tomu přestanou někteří příslušníci tohoto etnika za hranicemi krást?
Nebude, budu se stydět za ty, který můžou za to, že nás tak svět vidí. Všude jsou černý ovce. Problém je v tom, že mezi cikánama se moc lidí stydět za ty špatný ze svého etnika nebude. Vím, že jejich tradice, jejich životní styl a styl jejich předků velí se v životě nepředřít a pokud možno obelstít nebo okrást gádža (viděli jste někdo ty romský večerníčky? učí to děti už na pohádkách). Já jim jejich tradice neodepírám, ale odmítám jim je sponzorovat na úkor svůj, svých blízkých a ostatních "většinových" lidí.
tomiczech napsal:no ono se taky rika, ze zajmy mensiny musi ustoupit zajmum vetsiny. koneckoncu je na tom zalozen i nas volebni system. takhle to proste funguje.
Ne takhle to nefunguje. Demokracie je založena na vládě většiny a respektování menšin.
ano. ovsem tohle je teorie a navic teorie jaka se vztahuje k narodnostnim mensinam. a ja nehovoril jenom o narodnostnich mensinach, ale o mensinach. kdyz pravicove strany vyhraji volby a budou mit 51% procent, tak se dalsi 4 roky pojede podle jejich programu a ta mensina jaka hlasovala pro levici se s tim musi smirit. stejne tak v opacnem pripade.
stejne tak pracovnici nejaky tovarnicky jakou koupi nadnarodni gigant se budou muset prizpusobit jejich stylu prace, pokud tam chtej pracovat.
tak proc bychom my nemeli pravo pozadovat po narodnostni mensine, aby se prizpusobila nasim zvyklostem pokud tady chteji zit.
chces jet do USA? dej nam udaje jaky chcem jinak smolik. je to diskriminace? pro me ano. nejsem terorista, dokonce ani jako terorista nevypadam a ziju v zemi jaka je spojencem USA. ovsem kdyz do USA chci jet, tak jim to musim dat. musim se jim prizpusobit.
o nicem jinym to neni.
312_HeRa napsal:
A jakou ty teda citis potrebu s tim neco delat ? Hlavne co ?
A co s tim delaji Skinheads?
Jen protesuji? :lol: Nebo berou pravo do svych rukou a nohou, retezu, teleskopoickych obusku?
A ted to nasili skinheads schovas kam ?
Co se týká mé osoby, jsi mimo mísu:
1. nejsem skinhead ani nepopírám, že někteří skini v mlácení cikánů vidí smysl svého života.
2. někteří skinheads se slučují v pravicových stranách (nemyslím ultrapravici) a zúčastňují se normálního politického života.
3. dělám s tím to, že volím ty, kteří nechtějí přerozdělovat většinu toho co vydělám
P.S. Jak jsou ve městech oblasti (hlavně kolem některých hospod) kam střízlivý cikán nevstrčí nos, protože by mu byl rozbit, tak jsou ve městech oblasti, odkud necikán nevyvázne bez toho, aby byl obrán o peníze, telefon atp. Myslím, že z hlediska násilí si nic moc co vyčítat skupiny skinů a cikánů nemají co. Stejně tak jako je hnus, když skini neberoui ohled na ženy a děti, tak takový hnus je, když jde cikán s nožem po ženský, která jde večer z nákupu.
tomiczech napsal:
ano. ovsem tohle je teorie a navic teorie jaka se vztahuje k narodnostnim mensinam. a ja nehovoril jenom o narodnostnich mensinach, ale o mensinach. kdyz pravicove strany vyhraji volby a budou mit 51% procent, tak se dalsi 4 roky pojede podle jejich programu a ta mensina jaka hlasovala pro levici se s tim musi smirit. stejne tak v opacnem pripade.
stejne tak pracovnici nejaky tovarnicky jakou koupi nadnarodni gigant se budou muset prizpusobit jejich stylu prace, pokud tam chtej pracovat.
tak proc bychom my nemeli pravo pozadovat po narodnostni mensine, aby se prizpusobila nasim zvyklostem pokud tady chteji zit.
chces jet do USA? dej nam udaje jaky chcem jinak smolik. je to diskriminace? pro me ano. nejsem terorista, dokonce ani jako terorista nevypadam a ziju v zemi jaka je spojencem USA. ovsem kdyz do USA chci jet, tak jim to musim dat. musim se jim prizpusobit.
o nicem jinym to neni.
Jenže ta pravice musí tu levici tolerovat. Ve většinovém systému je to zařízeno limitováním vlády pomocí celé řady institucí, v systému poměrném musí vítězná strana uzavřít koalici a svůj program mírnit.
Jestliže se většina chopí moci a kašle na menšiny, nemá to s demokracií nic společného.
Dále porovnáváš hrušky s jablkama.
1stCL_Fajlow napsal:
Hodim do ringu jedno horký hovno.
Jediná čistá rasa, o čem mluví jak už náckové nebo náckové dělajíc ze sebe skinheads, je židovská. Odjakživa se rozmnožují jenom mezi sebou.
eee a co černí Zide z Etiopie?
jeden pekný dokument som videl o náboženstvách v USA. a... čierni Židia.
kua asi nešla farba v telke.
ne pockejte, to jako fakt nikdo nevite, ze v Izraerli zijou cerni Zidi? tak jsem teda schvalne kvuli vam googlil a v Izreali zije okolo 10% Zidu, kteri pochazeji z Afriky a Asie a z toho je 1,2% Zidu z Etipoie
312_HeRa napsal:
A jakou ty teda citis potrebu s tim neco delat ? Hlavne co ?
A co s tim delaji Skinheads?
Jen protesuji? :lol: Nebo berou pravo do svych rukou a nohou, retezu, teleskopoickych obusku?
A ted to nasili skinheads schovas kam ?
Co se týká mé osoby, jsi mimo mísu:
1. nejsem skinhead ani nepopírám, že někteří skini v mlácení cikánů vidí smysl svého života.
2. někteří skinheads se slučují v pravicových stranách (nemyslím ultrapravici) a zúčastňují se normálního politického života.
3. dělám s tím to, že volím ty, kteří nechtějí přerozdělovat většinu toho co vydělám
P.S. Jak jsou ve městech oblasti (hlavně kolem některých hospod) kam střízlivý cikán nevstrčí nos, protože by mu byl rozbit, tak jsou ve městech oblasti, odkud necikán nevyvázne bez toho, aby byl obrán o peníze, telefon atp. Myslím, že z hlediska násilí si nic moc co vyčítat skupiny skinů a cikánů nemají co. Stejně tak jako je hnus, když skini neberoui ohled na ženy a děti, tak takový hnus je, když jde cikán s nožem po ženský, která jde večer z nákupu.
ad 1) tak co se jich zastavas? .....a hlavne nejde o mlaceni jen cikanu...ale i bezvyznamne mlacni svych...bilych.....
Nas znamej je doted na voziku jen kvuli magorum, kterym se nelibili protesty proti koureni v tramvaji. A to jim nebylo 15-18, ale tak 25 a bylo to par let po revoluci....
ad 2)a ze jsem nejakeho skinheady nekde videl slusne oblecenyho jednat na politicke scene :lol: Vyjimky potvrzuji pravidlo.
ad 3)to delas ty, ale co bys delal pro to, aby to tak chapali i cikani ?
SKinheadi s nima snad vedou nejake mirove jednani ?
Ad PS: Zajdi do Libne...tam to mas hned ob dva bloky Smutny je, ze u tech bilejch jako bilej dostanes stejne jako cernej. Mozna i vic.... a to je smutny.....jo a neboj.....taky te oberou....o vsechno jako ty cikani
tomiczech napsal:
o nicem jinym to neni.
Jenže ta pravice musí tu levici tolerovat. Ve většinovém systému je to zařízeno limitováním vlády pomocí celé řady institucí, v systému poměrném musí vítězná strana uzavřít koalici a svůj program mírnit.
Jestliže se většina chopí moci a kašle na menšiny, nemá to s demokracií nic společného.
Dále porovnáváš hrušky s jablkama.
a jses si jistej ze to jsou opravdu hrusky s jabkama? vzdyt princip je stejnej.
btw. ja mensiny taky toleruju - a nechci od nich nic jinyho nez aby tolerovali me. ovsem kdyz reknu cigan tak jsem neslusny, kdyz cigan rekne gadzo tak je vsechno v poradku. kdyz reknu v TV "cerna svine" tak jsem rasista, kdyz ustecka ciganka rekne v TV "bila svine" tak ji prezident da milost. to mi nepripada jako stejnej metr
312_HeRa napsal:
Napodobne:
ad 5)Nemluvil jsem o svem vlastenectvi, ale o pocitu z vlasteneckych textu napr:Bila liga je bila liga..vycisti si boty.....a jim podobnym. To ti prijde vlastenecke ? Zmlatit nekoho, kdo se snazi o vetsi rozkvet zeme nez si ty sam je vlastenectvi ?
ad 7)Ale davova psychoza u Skinheadu funguje paradne, co ? :clap:
ad 8)Tak ja chi byt ruzovobily s cernejma puntikama a potkat par "nacku", kteri se zrovna nudi. Hadej jak dopadnu...:tdown: A dopadnu tak i kdybych umel zazpivat nasi hymnu lip nez ji urcite umi kdejakej skinhead a budu drit, aby nas narod vzkvetal.....a co mi to bude platne?
Nenech se vysmat...nasili plodi zase jen nasili...to neni reseni :tdown:
Člověče mě fascinuje, jak perfektně znáš z paměti texty písní skupiny, která hraje pro tebou opovrhovanou skupinu lidí. Nechceš se nad sebou zamyslet? Přece jenom tu pořád píšeš o násilí. Pořád bys někoho mlátil. Jájsem se porval za život dvakrát. Opravdu porval. Poprvé, když jsem byl v sedmé třídě a podruhé, když po mě chtěl před pěti lety jeden ukrajinec peněženku. Ale ty tu pořád píšeš že někho mlátit a fašos někoho mlátí...... Asi nejseš normální.
Ad 7) Tak ještě jednou, To nejsou Skinheads ale odnožené frakce, které v ČR převládly. Jo a taky borci, co se rádi rvou a za Skiny se schovávají.
vite co je zajimavy? Ve skandinavii nemaj problemy s tzv. cikanama. Duvod? Tech par deti, co se tam dostalo v ramci adopce kolem sebe vidi "normalni" lidi, kteri chodi do prace, do skoly, uznavaji vzdelani jako jednu z prvoradych hodnot atd. Tyhle deti a teenageri jsou v pohode asimilovani a bezproblemovi (z naseho pohledu na vec).
Z toho imho vyplyva, ze to neni o cikanech a necikanech, ale o tom, jaky hodnoty vyznava rodina a okoli a proto se nabizi otazka: co myslite, je dominantni geneticka dispozice nebo vliv okoli? Ja sazim na okoli cca 50% na 50%
Jak pise Cibul, nasilne soudruzske nahnani do panelakovych ghet a nasledna separace od vetsiny zadelala na dnesni srab a nestovice. Jak ven ze zacarovaneho kruhu? Jeden kamarad, kdyz jsme se o tomhle bavili, navrhoval "konecne reseni" pro jedince starsi jednoho roku. To je samozrejme nesmysl. Taky uz to nekdo psal - musi chtit obe strany no.
PS: mam ve tride kluka, ktery je take to klasicke "dite ulice". Krade jako straka, marena je pro nej normalka. Matka maka na smeny, otec neuveden. Proste klasika. Je bilej a ceka ho pastak a v budoucnu asi kriminal. Inteligencne ma na vysokou skolu a vyrustat v jinem prostredi, tak tu VS dodela.
Az bude vetsina cikanu vyrustat v rodine, ktera jim ukaze, ze se nekrade, ze se chodi do skoly, ze se obcas bere cisty triko a mejou se ruce, tak pak to bude OK. Kdo vi kdy to bude ma u me treba hudlana :shy:
ad 1) tak co se jich zastavas? .....a hlavne nejde o mlaceni jen cikanu...ale i bezvyznamne mlacni svych...bilych.....
Nas znamej je doted na voziku jen kvuli magorum, kterym se nelibili protesty proti koureni v tramvaji. A to jim nebylo 15-18, ale tak 25 a bylo to par let po revoluci....
Nezastávám se nácků a těch, který mlátěj lidi, jsi snad slepej, nebo neumíš číst? Zastávám se toho, co mi na původním hnutí bylo sympatické a co jsem si z toho odnesl a snažím se podle toho chovat.
312_HeRa napsal:
ad 2)a ze jsem nejakeho skinheady nekde videl slusne oblecenyho jednat na politicke scene :lol: Vyjimky potvrzuji pravidlo.
Jak poznáš, že ten, co si sundá bombera a vezme kvádro, je nebo není skinhead?
312_HeRa napsal:
ad 3)to delas ty, ale co bys delal pro to, aby to tak chapali i cikani ?
SKinheadi s nima snad vedou nejake mirove jednani ?
Ad PS: Zajdi do Libne...tam to mas hned ob dva bloky Smutny je, ze u tech bilejch jako bilej dostanes stejne jako cernej. Mozna i vic.... a to je smutny.....jo a neboj.....taky te oberou....o vsechno jako ty cikani
Opět říkám není skin, jako skin. Ale koukám, že se zbytečně unavuju.
Ano Skini jsou spojováni s fašisty, protože prostě fašisti jsou.
Organizačně silná struktura má být jako nějaké plus neboco?
Ohledně těch geniálně zorganizovaných koncertů, se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Chlapci si poslechnou něco zhudebněných textů o zplynování židů a cikánů, navzájem si ukážou kolik je v sudetech sněhu a zase se rozejdou. Taky zábava.
Zase jeden takovej. Mě už to nebaví neustále dokola vasvětlovat. Tohle je davová psychóza. Holé hlava = upalování židů.
1stCL_Esquilax napsal:
Mnoho lidí to poznalo na vlastní kůži. Před ¾ rokem si takhle podali jednu „smažku“ na Slovenku. 21letý kluk to odnesl životem.
Nevíš o čem mluvíš. S těmahle klukama vůbec nepřijdeš do styku. To se starají o to, aby se právě nestávaly takovýhle věci co tu popisuješ. Ale dle tvých příspěvků to vlastně ani nechceš slyšet. Klidně si jdi zvracet na plochu.
1stCL_Esquilax napsal:
Leukémičky?
Moje kamarádky umřela na leukémii. Ty se jmenuješ Čurák nebo Piča vylízaná?
Každopádně když si čtu takovýhle příspěvky, tak si říkám kdo je vlastně ten údajně špatnej.
hehe, tento portal cloveka neustale prekvapuje, co vsechno se zde muze dozvedet
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
57MH_Zvire napsal:
Víte že ti vaši nenávidění náckové mají vlastní velmi výkonou pořádkovou službu? Velmi výkonou.
No a na tohle jsem cekal
A kde mas tu jejich vnitrni kontrolu o ktere si tady psal. A organizovanost. Pokud je neco organizovane tak jako Skinheads v CR, tak je to nebezpecne.....souhlasis ? Tak jak to funguje jinde ? Lip?
Perfektne ? Poslechl jsem si to a stejne jako pisne mych neoblibenych zpevaku "ruzovou mam nejradej" mi zustanou v pameti dlouho, stejne tak mi zustane v pameti i tohle.....ale tohle zni ponekud vice agresivneji nez Ilonka , nemyslis ?
Jak se dalo čekat, diskuse se od skinů stočila na to, jak se k sobě chovají skini a cikáni a kdo které straně víc fandí.
Humanisté a pseudohumanisté a ti, kterým je bližší levicový názor, paušalizují skinhead= nácek a bije cikány, je nutno tuhle mešinu respektovat a živit a Zvíře, který o sobě prohlásil, že je bývalý skinhead, protože se mu nelíbila radikalizace hnutí a její "náckovatení" si to pěkně schytává.
Pravičáci, bývalí skinheadi a podobně smýšlející (k nimž se řadím i já) v téhle debatě toho už moc nezmůžeme - nikde jsem se ani slovem nezmínil, že souhlasím s násilím vůči cikánům a stejně jste se mi to snažili podsunout.
Původně byla tahle diskuse o tom, že skini nejsou jen náckové, ale jak je vidět spousta z Vás trpí to, z čehož obviňují nás - že házíme všechny do jednoho pytle. Je rozdíl, jestli potkáte skina a bude mít na bomberu vlajku jižanskou, britskou, nebo českou (popř. lva, kalich atp.). To Vy je ale házíte do jednoho pytle. A to je důvod, proč je Zvíře bývalý skinhead a já si hlavu nikdy neoholil (mimo vojny). Nemám zapotřebí, aby mě lidi házeli do jednoho pytle s náckama. Kdo chce, ten ty rozdíly vidí, kdo nechce, ten je nevidí. Nemám potřebu Vám to dál vysvětlovat.
Upravil/a WT_Peci dne 15-08-2006 14:42
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.