Taky mám dojem, že filozofií DT je spíše cesta většího přibližování realitě.
Ostatně pokud je trendem ovládat pixely pokud možno stejně jako skutečné letadlo, pak stovky létatelných letadel ztrácí na významu, neb zvládnout jeden typ bude mnohem více časově náročnější.
Prave toto ma priviedlo na myslienku- Nie su, z urciteho uhlu pohladu, prave PC 'smrtou simov'?
To neustale nahananie sa za lepsou grafikou. A co to za tie roky vo finale do simov prinieslo? Schvalne si prejdite to porovnanie na konci clanku - BoBII vs CoD
Which will be the better Battle of Britain simulation — BOBII version 2.12, or IL-2: Sturmovik Cliffs of Dover version 1.05?
No něco na tom Nevo bude, protože pro mě nejlepší (ve smyslu slova nejzábavnější) simulátor byl kdysi dávno Secret Weapons of the Luftwaffe na 486. Jak mě to tenkrát chytlo (hlavně díky zakomponování strategických prvků do kampaně), to bylo něco, co se u mě později v takové míře už neopakovalo. Pozdější simulátory sice poskytovaly dokonalejší a nesrovnatelně realističtější simulaci samotného letadla, ale např. ta možnost rozplánovat si výrobu stíhaček v říši, rozdělit výrobní a vývojové kapacity v továrnách (vrtulové stíhačky, proudové jety, V1 a V2 rakety) a pak sám sednout do stíhačky a ty výrobní továrny si ještě bránit před svazy B-17, takovou hratelnost už jsem pak nikdy nezažil, ,,pouze" stále dokonalejší simulaci a lepší grafiku...
Upravil/a LEON dne 10-04-2012 18:23
Já bych tehdejší a dnešní simulátory nesrovnával. Důvod je vcelku jasný - dříve se nám to líbilo víc proto, že to bylo něco nové a protože jsme byli mladí. Já si dříve také dokázal hrát celé hodiny na pískovišti a dnes by mne to tak dlouho jistě nebavilo. Aby se dalo objektivně posoudit který simulátor je "lepší", musel bys jej zkusit na někom, kdo je jinak simulátory (a hrami všeobecně) nezasažen. Pustit mu ten stařičký a pak hned ten nový a který by jej chytil více.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Obsah simulátoru, např. co umožňuje kampaň, ale srovnávat jde, protože jej lze přesně popsat a definovat, nezávisle na tom, jestli je to můj první simulátor, nebo desátý. Docela dobře si umím představit třeba IL-2 COD se strategickou kampaní ze Secret Weapons of the Luftwaffe Pak by mě už opravdu od PC nikdo nedostal
606_Tempik napsal:
Já bych tehdejší a dnešní simulátory nesrovnával. Důvod je vcelku jasný - dříve se nám to líbilo víc proto, že to bylo něco nové a protože jsme byli mladí. Já si dříve také dokázal hrát celé hodiny na pískovišti a dnes by mne to tak dlouho jistě nebavilo. Aby se dalo objektivně posoudit který simulátor je "lepší", musel bys jej zkusit na někom, kdo je jinak simulátory (a hrami všeobecně) nezasažen. Pustit mu ten stařičký a pak hned ten nový a který by jej chytil více.
Do jiste miry to chapu a asi to i z casti plati. Kolikrat jsem obdobne uvazoval. Ale nejde to napasovat 100%. Clovek nezasazen PC a hrami, muze byt pak urvany i z dvou kosticek letajicich od zdi ke zdi...prehnane receno.
Driv to neslo nahonit fyzikou a grafikou, usili bylo mozno venovat i jinam a tvurci tak s vervou cinili. Dnes je ten potencyjaal vykonu PC tak veliky oproti "tehda", ze naplnit tu krabici po okraj uz jenom vsemi temi FM, DM a ja nevim jakymi jeste "M" a k tomu ta grafika,ze... jakoz i vecny hon za tou "realitou"...dohnal zanr do stavu technologickych dem a nalestenych lejn bez ducha a HRY...
Strucne rychle receno...
606_Tempik napsal:
Do jiste miry to chapu a asi to i z casti plati. Kolikrat jsem obdobne uvazoval. Ale nejde to napasovat 100%. Clovek nezasazen PC a hrami, muze byt pak urvany i z dvou kosticek letajicich od zdi ke zdi...prehnane receno.
Driv to neslo nahonit fyzikou a grafikou, usili bylo mozno venovat i jinam a tvurci tak s vervou cinili. Dnes je ten potencyjaal vykonu PC tak veliky oproti "tehda", ze naplnit tu krabici po okraj uz jenom vsemi temi FM, DM a ja nevim jakymi jeste "M" a k tomu ta grafika,ze... jakoz i vecny hon za tou "realitou"...dohnal zanr do stavu technologickych dem a nalestenych lejn bez ducha a HRY...
Strucne rychle receno...
Já bych to rozvedl ... Myslím si, že smradlavý, hnusný, prašivý a zakopaný pes je přesně v tom, že se tu nějací magoři snaží vytvořit dokonalý simulátor na PC, který už jen díky svým fyzickým možnostem a periferiím toho není stejně schopen. Na PC nejde nasimulovat ani výstřel z Glocku (a jeho efekt na člověka (ať je to ten kdo střílí nebo ten, kdo to dostane třeba do malíčku u nohy))... Vystřel si z glocku nebo z jiné pistole v jakéholiv hře, od blbých arkád až po "simulátory" a pak si vystřel na střelnici a pak si představ, že s tím běháš po poli nebo v městě na ulici a střílíš s tím v plném sprintu a dáváš headshoty... a pak si všichni ti zastánci simulátorů na PC nafackujte, abyste se konečně probrali. Protože žádný simulátor to prostě není.
90pct vás by pustilo slinu z huby a kukadla by se vám votočila do mozku, při nějakých 5-6géčkách. Kosu byste hodili dřív než byste řekli eins, zwei, anebo one, two... Mimochodem to bych hodil i já. Kdybyste seděli v té rozklepané vaně při nějaké turbulenci a ještě by do vás šil nějaký jiný maniak granátama, tak byste se rovnou připosrali a to fakt nevím, jak se todle dá nasimulovat... Možná nějaké speciální křeslo, které se při takové situace dole otevře a vaše prdel se namočí do nějakýho smradlavýho materiálu na bázi silikonu....
Takže... Cesta simulace je cesta smrti... Musí to být hlavně zábava. A hratelná zábava. Musí tam být jasná odměna, musí to být srozumitelné i těm, kteří s tím nemají zkušenost. Dnes to hrají hlavně starší týpkové, co mají stále dost času, ale většina už hraje jiné - pozor - zábavnější hry, při kterých je - pozor - sranda! A ROFL prostě není sranda... teda pro většinu lidí. Je to kontinuální frustrace a stres z toho, že se zase něco posere, spadne to, nebude to fungovat jak má, bude to hnusné a všechno, co do toho člověk investuje - prachy, ale především svůj čas - je naprosto ztracený. To fakt už i ten World of Tanks je lepší hra, byť si myslím, že tam je koncentrace blbů a poloblbů ještě vyšší než v nextgen simu...
Takže - zapomeňte na simulátor. přestaňme se tu obelhávat, že někdy někdo udělá dokonalý letecký sim. neudělá. protože to nejde. je to ve skutečnosti jenom FPS ve 3D prostoru. A hlavní je u každé hry, když už to teda nebude ten simulátor - obsah. Obsah, který je právě tím dílem autora - ukázkou jeho uměleckého a technického nadání.
By mě zajímalo, jak si zastánci next gen simu představují, že bude tento "simulátor" oslovovat mladé lidi, kteří dneska hrají třeba BF nebo COD.... (btw. já jsem přešel tenkrát dávno v historii z CSka na Sturma a CSko jsem přestal úplně hrát, protože Sturm v té době byla sranda a hlavně - byli skvělí lidi v letce, s kterýma se bavíme a chlastáme i po deseti letech, ale už dávno nehrajeme past gen nebo next gen sim)
Upravil/a Opitze dne 11-04-2012 14:54
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Opitz napsal:
A ROFL prostě není sranda... teda pro většinu lidí. Je to kontinuální frustrace a stres z toho, že se zase něco posere, spadne to, nebude to fungovat jak má, bude to hnusné a všechno, co do toho člověk investuje - prachy, ale především svůj čas - je naprosto ztracený.
Mně tedy ROFL moc nepadá (jen trochu). CoD o dost víc, ale zase je pro mě zábavnější
Ale jinak docela recht. (tedy bez těch už tradičních urážek)
Seru na mladý kluky, starší týpky baví holt něco jinýho
Upravil/a 310_cibule dne 11-04-2012 15:38
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Bohužel to ovšem vypadá tak, že kupní síla starých kluků a těch s odlišnou orientací saje, jak trefně říkají anglicky mluvicí.
Upravil/a WT_Horrido dne 11-04-2012 15:46
Seru na kupní sílu, bavěj mě letecké simulátory z WWII.
Orientace odlišná od čeho?
Sux!
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal:
Seru na kupní sílu, bavěj mě letecké simulátory z WWII.
Orientace odlišná od čeho?
Sux!
to že tě baví i ROFL víme všichni. ale řekl bych s klasikem: "Jedna cibule, jaro nedělá"...
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Nechci dělat jaro. Chci si jen občas "zalítat" WW sim. Nic víc (tedy co se týče týhle debaty).
310_cibule napsal:
Nechci dělat jaro. Chci si jen občas "zalítat" WW sim. Nic víc (tedy co se týče týhle debaty).
no já problém vidím v tom, že jsi tam skoro sám a nějaká atmosféra WW2 tam vůbec není...
Opitz napsal:
no já problém vidím v tom, že jsi tam skoro sám a nějaká atmosféra WW2 tam vůbec není...
Tak s tímhle problémem ti nepomůžu, sorry.
WT_Horrido napsal:
To chce asi i dalších 80 lidí na ATAGu
Tolik lidí pohromadě jsem tam snad nikdy neviděl. Ale může bejt. Některý věci holt nejsou pro všechny. S tím se dá žít, ostatně masy lidí mne vždy poněkud znervózňovaly. Mám rád takový ty komornější záležitosti.
videl sem i 90 omg to sou kecy zase, este chybi hospodska rvacka a dulezitost offlinu zacina to byti opravdu nudou tyto debaty zde a v dalsich vlaknech, pridte s necim inovativnim...
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Opitz napsal:
....
(btw. já jsem přešel tenkrát dávno v historii z CSka na Sturma a CSko jsem přestal úplně hrát, protože Sturm v té době byla sranda a hlavně - byli skvělí lidi v letce, s kterýma se bavíme a chlastáme i po deseti letech, ale už dávno nehrajeme past gen nebo next gen sim)
nerýpám, neflejmuju, zodpovědně se "ptám" - a nebylo ono to spíš tím, že tam byla ta bezva parta ? Protože on Il taky nebyl zrovna výkvět dokonalosti a zábavu z něj dělala až ta komunita...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.