Já si to na něm (tedy myšleno na Nordschleife) virtuálně vůbec neužívám, ale moc rád bych si tam jednou zajel v reálu . Nevím ale, co by na to řekla má drahá polovička - kdybych tam někde náš Gressdeutschlandefamilienauto opřel o zeď
1stCL_Fucida napsal:
Já si to na něm (tedy myšleno na Nordschleife) virtuálně vůbec neužívám, ale moc rád bych si tam jednou zajel v reálu . Nevím ale, co by na to řekla má drahá polovička - kdybych tam někde náš Gressdeutschlandefamilienauto opřel o zeď
Me by tam v realu nedostali.. Cert vem moji karu, ale nechtel bych platit ten ucet za svodidla pripadne jina rozbita auta :-)
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Jako ten iracing je drahej, ale fakt to stojí za to ja kupuju jednou licenci na rok a to tam máš 50% slevu. ale treba ten FFB tam mají brutální.. i na slabe G29 kterou jsem měl než sem koupit fanatec tak mi to skoro urvalo ruce pri crashi
Sem provedl takový myšlenkový pochod a dospěl sem k názoru, že bohužel i naštěstí zároveň nemá cenu v blízký době uvažovat o tom, že by nějaký headset mohl bejt nějak výrazně lepší, co se obrazu týče, než G2, a to si myslím, že v řádu několika let minimálně... Pokud by měl být takový headset lepší, musel by nabízet větší rozlišení nebo aspoň těch 120Hz a oboje by zvýšilo nároky na GPU na neúnosnou mez.
Už teď je na tom v BoX G2 tak, že jí brzdí i RTX3090 a troufnu si říct, že jí bude částečně brzdit i budoucí RTX4090, tzn. když teď koupím G2, nebude to tak, že bych na tom za rok mohl být líp, kdybych počkal. Nebudu, G2 bude stále aktuální, dokud na ní BoX nepoběží aspoň řekněme v rozlišení 2800x2800x2 stabilně na 90fps na plný detaily a to tady ještě nějakou chvilku nebude... Prostě v současný době ještě nejsme schopni využít plný potenciál G2, a dokud toho nebudeme schopni, nemá cenu zlepšovat moc Headsety... Samozřejmě k drobným zlepšením jiným typem displeje, čoček a podobně může dojít, ale to budou už nuance...
A ano, obhajuju si tímhle pravděpodobný pozdější nákup G2
Upravil/a Hot_Dog dne 17-03-2021 16:51
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Magote, máš problém v dcs se "shimeringem" textur (zejména na zemi -> budovy, lest atd...) v DCS? Já jen jestli narážím na kapacitu rtx 3070 nebo to dělá i tobě na podstatně lepší grafice.
Pokud k tomu je už nějaká výkonější GPU (RTX2ti/RTX3 či 68/6900XT), myslím že už to je celkem použitelné.
Dá se to odladit na plynulý obraz a ne že ne
To dozajista ano, můj point byl ale myšlen tak, že kdybys měl ještě lepší grafiku, dejme tomu tu teoretickou RTX4090, tak si obraz zase výrazně vylepšíš bez toho, abys kupoval novej headset...
Sem provedl takový myšlenkový pochod a dospěl sem k názoru, že bohužel i naštěstí zároveň nemá cenu v blízký době uvažovat o tom, že by nějaký headset mohl bejt nějak výrazně lepší, co se obrazu týče, než G2, a to si myslím, že v řádu několika let minimálně... Pokud by měl být takový headset lepší, musel by nabízet větší rozlišení nebo aspoň těch 120Hz a oboje by zvýšilo nároky na GPU na neúnosnou mez.
Už teď je na tom v BoX G2 tak, že jí brzdí i RTX3090 a troufnu si říct, že jí bude částečně brzdit i budoucí RTX4090, tzn. když teď koupím G2, nebude to tak, že bych na tom za rok mohl být líp, kdybych počkal. Nebudu, G2 bude stále aktuální, dokud na ní BoX nepoběží aspoň řekněme v rozlišení 2800x2800x2 stabilně na 90fps na plný detaily a to tady ještě nějakou chvilku nebude... Prostě v současný době ještě nejsme schopni využít plný potenciál G2, a dokud toho nebudeme schopni, nemá cenu zlepšovat moc Headsety... Samozřejmě k drobným zlepšením jiným typem displeje, čoček a podobně může dojít, ale to budou už nuance...
A ano, obhajuju si tímhle pravděpodobný pozdější nákup G2
Jo, přesně stejný myšlenkový závěr mne vedl k objednávce G2
P.S. A to přemýšlím spíše v kategorii DCS než BOX (který je na tom z pohledu HW nároků mnohem hůře)
P.P.S Lepší grafiky v dalších letech a/nebo optimalizace simů by nám pak postupně mohli pomoci dovolit vyšší SS a tím o něco lepší obraz na stále stejném headsetu
Magote, máš problém v dcs se "shimeringem" textur (zejména na zemi -> budovy, lest atd...) v DCS? Já jen jestli narážím na kapacitu rtx 3070 nebo to dělá i tobě na podstatně lepší grafice.
Ne, u mne dobrý. Jak v tom základním přednastavení VR tak i v custom s vyššími detaily a hi-res texturami.
Jaký máš ten upscaling v SteamVR? Jestli ta reprojekce nebude nějak de-synchronizována ..
Btw nepočítám že bude nějaký velký rozdíl mezi 3070 a 3090, možná jen u té paměti ..
Tak jsem optimalizoval nastavení BOXka v G2 a v této konfiguraci mě to běží stabilně 60FPS při letu těsně nad střechama Antverp na serveru.
Ještě mě trochu štve poblikávávání slunce mezi mraky při určitém úhlu, který při nastavení všeho na max je ok.
Jinak v SP misích bývá v jakémkoliv nastavení zhruba vždy o 30 FPS víc než na serveru.
možná to půjde našroubovat i na starého šturma .. a vo tom to celý je YouTube Video
Jak jsem zkousel Assetto Corsa, tak jsem nastaveni nasel moznost "camera lock to horizont" => obraz se tolik netrese :-)
No a tohle nastaveni ma i VR mod pro RBR, sice jsem si tohoto nastaveni vsimnul uz drive, ale nejak mu nevenoval pozornost.. kazdopadne s tim je to uplne o necem jinem :-)
Porovnani s a bez, treba tady: YouTube Video
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
nemate někdo čarodějnou zařikavačku aby to zkusil zamumlat a najednou bac a rtx 3080 nabo rx 6800xt budou za normalni cenu v kramech
p.s:mluvi ze mě zoufalstvi
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.