November 23 2024 00:49:18
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
AMD vs Intel, nová sestava
Aces_Wild
Na CZC mají >5ks GTX 1650 4GB VRAM za necelýho bůra aneb mnoho peněz za mizerný GPU. To už musí bejt jeden ve velkým špatným aby to koupil.

magot
Btw, zřejmě platí i pro EU
As of December 31, 2020, GPUs and motherboards are now included in tariffs the Trump administration placed on Chinese imports.
These PC components were previously exempt from said tariffs, but those exceptions expired at the end of last year and no extensions have been applied.
That means prices are rising by as much as 25 percent for high-end GPUs—including Nvidia's new RTX 3090, 3080, 3070, and 3060 Ti, and AMD's RX 6800 and RX 6800 XT

a chodemimo RTX2080ti už jsou +8k než co jsem kupoval
https://www.miron...3KEALw_wcB
Upravil/a magot dne 01-02-2021 21:23

Shadowdeath
magot napsal:
... takhle vypadá zoufalství, když lidi kupujou něco za tak nesmyslné peníze ..

magot napsal:

Jo, byly dnes 4ks. Už jsou pryč. Jednu mám, ale ještě ne doma.
i.imgur.com/o9tDrAw.jpg

Takze si jednim z tech zoufalcu nebo spekulant a doufas v prodej za vic? Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

magot
Shadowdeath napsal:
Takze si jednim z tech zoufalcu nebo spekulant a doufas v prodej za vic? Šklebící se

Clone tomu říká investiční HW Šklebící se
Pokud to koupím, zatím nevím, rozhoduju se, tak to zřejmě ani po roce neztratí hodnotu. Což se ale můžu mýlit.
Takže to po roce používání můžu zase střelit dál ještě se zárukou a za stejnou cenu nebo lehce nižší ..

Spekulant nejsem a to ani na burze. Tyhle lidi nemám rád. Kdybych to hypoteticky střelil o 5 litrů dráž tak to nemám zapotřebí páč ty peníze nepotřebuju.
Takovýhle příjem mě přijde stupidní.
A nebo si ji nechám když bude dobře šlapat v DCS. Nicméně RTX2ti tam jede luxusně Úsměv
Upravil/a magot dne 01-02-2021 19:49

Shadowdeath
Tak to jo Úsměv no kazdopadne takovou investici te prat nebudu (respektive nikomu), rad bych si do pul roku koupil slusnou grafiku na urovni rtx 3080 nebo rx 6800xt a to do 20k :-) Snad ten bitcoin padne a bude zeleza dostatek na vsechny...

Vtipne/smutne dneska HP.. Prisel email ctu si predmet -> "HPmarket.cz - informace o dostupnosti produktu".. radostne oteviram a tam tohle..
imgur.com/XX1aN9B.jpg
si rikam, jestli to delaji naschval a abych si koupil ten Quest 2 nebo co..
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

clone9cz
Evropa teď bude dotovat deficit ve výrobě čipů. Co takhle si přes Kickstarter postavit nějakou aspoň 7nm továrnu, ať nežeru. Teda, ať dotace tečou.

http://www.wwii-illusion.net
magot
Shadowdeath napsal:

Tak to jo Úsměv no kazdopadne takovou investici te prat nebudu (respektive nikomu), rad bych si do pul roku koupil slusnou grafiku na urovni rtx 3080 nebo rx 6800xt a to do 20k :-) Snad ten bitcoin padne a bude zeleza dostatek na vsechny...

Vtipne/smutne dneska HP.. Prisel email ctu si predmet -> "HPmarket.cz - informace o dostupnosti produktu".. radostne oteviram a tam tohle..
si rikam, jestli to delaji naschval a abych si koupil ten Quest 2 nebo co..

No oni i ty 6800 jsou všechny pryč. Vávra prej teďka jednu prodával, hned se po ní zakouřilo Šklebící se
Myslím že už asi za tu cenu co to kupoval Tapi 21500,- tu RTX3080 už asi nepůjde sehnat.
Nejen kvůli vysokohorské přirážce z nesehnatelnosti, ale i těm daním z USA. Pokud to teda Biden nenarovná.
Což by teoreticky mohl ..

Ti prodejci se fakt posrali v kině ..
https://www.miron...+dp359826/
Upravil/a magot dne 01-02-2021 21:23

Rumcajs
clone9cz napsal:

Evropa teď bude dotovat deficit ve výrobě čipů. Co takhle si přes Kickstarter postavit nějakou aspoň 7nm továrnu, ať nežeru. Teda, ať dotace tečou.
Jdu do toho. Vzal jsem šupléru a už vyměřuju pozemek, kde ten 7nm zázrak bude stát.
Non est specifica

clone9cz
Ne, já to myslím vážně. Víš kolik lidí ze Star Citizen to nebude mít na čem hrát. Ty určitě něco pošlou.

Aces_Wild
A do toho musí TSMC uspokojit enormní poptávku Applu. 5nm výrobní kapacitu posledního léta si prý zabral celou pro sebe a 3nm kapacity jsou převážně určeny právě pro Apple.
AMD by rádo navýšilo produkci o 50% a tak se proslýchá, že oslovilo Samsung. Doufejme, že to nějak dopadne, protože ty ceny co tu postujete to je naprosté šílenství.

1stCL_Fucida
Bůh stůj při mé GTX 1080 Šklebící se Šklebící se Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

clone9cz
Já mám Zotac GTX1080 AMP Extreme, ale cena byla trochu jinde, než ty supry po vydání 30xx Úsměv

Jediná dostupná se 3xDP pro G-sync bez redukcí Šklebící se
YouTube Video

Očekávám cenu 11900k a na podzim se uvidí, zatím by to podle prvních testů vypadalo na nárůst 75% v single core. Takže mě ani současný nedostatek RTX nevadí.

magot
No však poměr cena výkon stále vychází nejlépe GTX 1080ti imho .. nedávno jsem hučel do Kukula ať ji za osmičku vezme Šklebící se
Jinak 3x DP (včetně G-Sync) a 1x HDMI mám i u GTX 1070.

ukulele
Před rokem jsem GTX 1080 AMP Extreme koupil za 6000 Kč.

petsild
magot napsal:

Shadowdeath napsal:

Pokud to koupím, zatím nevím, rozhoduju se, tak to zřejmě ani po roce neztratí hodnotu. Což se ale můžu mýlit.
Takže to po roce používání můžu zase střelit dál ještě se zárukou a za stejnou cenu nebo lehce nižší ..

Spekulant nejsem a to ani na burze. Tyhle lidi nemám rád. Kdybych to hypoteticky střelil o 5 litrů dráž tak to nemám zapotřebí páč ty peníze nepotřebuju.
A nebo si ji nechám když bude dobře šlapat v DCS. Nicméně RTX2ti tam jede luxusně Úsměv

Investice za předpokladu téhle ceny https://www.nvidi.../rtx-3090/ nikoliv té od zeleného skřeta a podobným s nehoráznou marží.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

clone9cz
Zifi napsal:

Před rokem jsem GTX 1080 AMP Extreme koupil za 6000 Kč.

Mrknutí
To bude muzeální kousek, takové hovado. Nezbavuj se jí.
Měl jsem jí pod termo kamerou a backplate dost topí, takže to chce vhodný chlazení CPU, aby to odsávalo teplo z vršku. Jinak je to nejmíň zaprášená grafika co jsem měl. Topí tak akorát, aby se neusazoval prach a nebylo potřeba chladičem filtrovat velký množství vzduchu.

magot
petsild napsal:

magot napsal:

Shadowdeath napsal:

Investice za předpokladu téhle ceny https://www.nvidi.../rtx-3090/ nikoliv té od zeleného skřeta a podobným s nehoráznou marží.

ano a za tu cenu se koupí přesně u těchto prodejců jak sama nvidia ukazuje Šklebící se
i.imgur.com/7o7n1ms.jpg

to není jen o příšeře bude to standard .. bohužel
https://www.czc.c...soQAvD_BwE

tuto za 50k myslím už fyzicky neseženeš, ale za zkoušku to stojí (její nacenění zřejmě sahá k dodávkám za r. 2020 kde ještě nebyly nově daněny z USA):
https://www.czc.c...68QAvD_BwE

Tak co ještě máte rádi Trumpa? Šklebící se
Upravil/a magot dne 02-02-2021 11:56

ukulele
Ta grafika má nejlepší chlazení, které jsem kdy měl. V maximální zátěži nepřejde přes 70 stupňů. CPU nejde přes 65 stupňů. A to Ryzeny celkem topí. Chlazení CPU i skříně mám skvěle řešené. A kvůli velikosti GPU jsem musel trošku říznout do skříně. Taky jsem měl jistou, že to nebyla těžební grafika. Takhle fajnové edice si dříve těžaři nekupovali

ukulele
Magote ty sháníš upgrade RTX 2080Ti ? Po tom tvém přesvědčeném hájení Phenomu bych nečekal, že se někdy necháš strhnout k tomu HW závodu

magot
Zifi napsal:

Magote ty sháníš upgrade RTX 2080Ti ? Po tom tvém přesvědčeném hájení Phenomu bych nečekal, že se někdy necháš strhnout k tomu HW závodu

Upgrade jsem plánoval za rok za dva. Ale když vidím jak jen na tom trh mizerně, tak možná "preventivně" pořídím tu 3090.
Po roce ji možná prodám a pořídím levnější pokud by byla doba příznivější třeba 3080ti..
Ta RTX 2080Ti je ale fakt zlatá co se týče výkonu, nepočítaje tu větší VRAM než má 3080. DCS v 4K utáhne a o to tady jde Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,968 návštěv