November 24 2024 17:47:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
57thMH_Edison

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
1stCL_Fucida
Město je takové dost chudé...působí prázdně. Sice tam jsou baráky takové pobořené, ale nikde žádné trosky. Působí to prostě poněkud uklizeným dojmem a jen kouře samotné ve mně zrovna bouřící Stalingrad nenavozují. To samé zimní lesy, působí trošku očesaně, ale to je asi tím, že jsou listnaté Úsměv. Naopak zrovna koryta řek působí perfektně - je sranda letět v korytu Volhy a dívat se na baráky nad tebou Úsměv.

Z velké výšky (7 km) je vše naprosto úchvatné - ta scenérie je dokonalá. Kdybych neměl nefunkční půlku kokpitu, tak bych se cítil docela dost IN Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Flan
Bierglass napsal:

Autoři mají štěstí,že neovládám angličtinu,jinak bych je za tuto práci s chutí poslal někam.VyděšenýVyděšenýVyděšený

Bozinku, proc ? Šklebící se Az to pusti do světa a budou tvrdit, ze to je "uplne strasne hotove" tak prosim....Ale ted ???

310_cibule
Bierglass napsal:
Autoři mají štěstí,že neovládám angličtinu,jinak bych je za tuto práci s chutí poslal někam.VyděšenýVyděšenýVyděšený

Tak to zkus rusky, budou ti rozumět. Nebo německy, francouzsky, španělsky, on to někdo přeloží.

Jediná logická odpověď, ať už v jakékoliv řeči, bude ta, co napsal Flan. Tohle je nehotový sim, ani ne pre-alfa. Pokud někomu vadí zkoušet nehotový sim, což samozřejmě někomu vadit může (nehotový sim znamená, že v něm spousta věcí není ještě hotova), ať si počká na finální verzi. Nikdo z nás nemá sebemenší páru, co z toho, co bude v té finální verzi, je nyní implementováno. A týká se to i letových modelů.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Shadowdeath
Tak já nevím, pořád mě ten LaGG hrozně plave, dělá vám to taky?
Já myslel, že to dělám tou směrovkou, ale on plave i když letadlo držím rovně a nijak nehýbu s žádným kontrolním prvkem. Tu malou mrchu (tank) nemám šanci tím kanónem trefit, pomalu si říkám, že se asi budu muset dát na dráhu stíhače Šklebící se

Joystickem/pedály to není, zkoušel jsem ho pomocí VKB_JoyTester a krásná nezubatá křivka.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

1stCL_Fucida
Turbulence při zemi?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
Shadowdeath, nejsi sám Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Flan
Vskutku neni sam. Tenhle zazitek "rozplavaneho" mezka pri mireni na pozemak jsem mel hned jak tam ten ground attack dali. Samozrejme, ze svuj zazitek jsem obohatil pro dokonaly efekt tim, ze jsem to narval do zeme Šklebící se

Koty
WT_Flan napsal:

Vskutku neni sam. Tenhle zazitek "rozplavaneho" mezka pri mireni na pozemak jsem mel hned jak tam ten ground attack dali. Samozrejme, ze svuj zazitek jsem obohatil pro dokonaly efekt tim, ze jsem to narval do zeme Šklebící se

Na todle si svýho času stěžovali našinci na S-99 a S-199. V pikování málo účinná směrovka a plavající ocas.
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Rumcajs
Na IL2 foru běží už delší čas diskuze ohledně FM letadel v BOSu. Je to zde http://forum.il2s...-too-high/. Je to tedy jen pro průkopníky virtuálního letectví s cihličkou, ale to jsme tu všichni včetně mrmlalů, tak si to můžete přečít. Je to ale opravdu dlouhé vlákno a duchaplností bych řekl že se vyrovná i mnoha našim vášnivým debatám.

No co je na tom zajímavé je to, že do toho vlákna přispívají i lidi, co o sobě tvrdí, že jsou skuteční piloti. No a to by člověk řekl, že když jsou to lidi, kteří se nemusí ostatních ptát, jaké to je řídit opravdové letadlo, že se shodnou v pohledu na FM implementovaný v BOSu. No a ukazuje se, že nic nemůže být dál od pravdy, než že se dva reálové shodnou na čemkoli. Netuším, co to tam v tom vzduchu děláte, ale zdá se, že každej asi něco úplně jiného. Najdou se tací, kteří tvrdí, že FM v BOS je něco nevídaně přesného a druzí, kteří tvrdí, že BOS je úplně mimo mísu. BOSý tým zatracuje DCS jako "overrated". DCSový tým nadává na BOS, že tam v tom FM musí být něco úplně vynechaného. Vzájemně si posílají demonstrační videa, kde se poukazuje na danou nesrovnalost, kontruje se opravdu velkýma pojmama jako "hard evidence" a diskutuje se o tom, zda článek na internetu může být hard evidence nebo ne.

Takže jsem z toho zmaten. Jsa pouhý obyčejný virtuál, musím se spoléhat na zprostředkovanou zkušenost a ono se z toho nedá vzít nic směrodatného. Je mi jasné, že BOSový FM pravděpodobně obsahuje prvky, který jinde simulovaný nejsou a že velká část toho FM bude asi velmi realistická. Současně je mi ale jasné, že demonstrace některých zpsobů chování v BOSku ukazuje na jiné části FM, které nejsou zvládnuty. Potíž je v tom, že nevím úplně přesně, co je tedy dobře a co blbě. Osobně se klaním k tomu již několikrát akcentovanému chybějícímu pocitu hmotnosti letadla a především momentů setrvačnosti, který vede k tomu, že letadlo mění směr velmi rychle. Směr ve smyslu úhlů náběhu. No jako by to nemělo momenty setrvačnosti.

Jinak rozumím tomu, že něco trefit letadlem, který má k sobě pevně přimontovaný kulomety a kanony, není jednoduché a tedy by jeden neměl být překvapen, pokud bez rozsáhlejšího treningu nic netrefí. Ono to naše, že člověk přiletí, jak něco vidí, namíří tam čumák a čeká výbuch, asi takhle úplně snadné nebylo.

WT_Horrido
"Najdou se tací, kteří tvrdí, že FM v BOS je něco nevídaně přesného a druzí, kteří tvrdí, že BOS je úplně mimo mísu."

Tak potom je vlastně všechno v pořádku ne? Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_OTU_oblak
Rumcajsi, zajímavé.

Tohle může rozseknout jenom opakované testování reálného letadla. Nepřijde mi divné, že se letadla chovají jinak, ba dokonce bych se divil, kdyby to bylo stejné. Každý má svůj pohled na věc.

Stejně jako nemůžeš brát FM šturmovika za "master", tak ani jedna ze stran nemůže tvrdit že to "jejich" je správné, pokud nemají přímé strovnání s reálným letadlem.

SepiaX
Tohle může rozseknout jenom opakované testování reálného letadla.

Ano konečně, dejte nám k dispozici opravdové stroje o nic víc nám nejde:-) Proto se fůrt stavíme na zadní.Mrknutí
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

magot
Loft vytáhne 90ti-letý veterány VVS do kanclu a seřídí to podle nich.

Shadowdeath
Já nevím jestli je to "plavání" je reálné/nereálné. Řekl bych, že pro stíhačku/bitevník je to velice nepěkná vlastnost. Pevně věřím, že inženýři dělali vše proto, aby takové chování minimalizovali. Ale pravda je, že zas mluvíme o LaGGu, což je pekáč Šklebící se u BF stím tak velký problém nemám. Prakticky se mě ten LaGG chová podobně jak, když mě ve starým šturmu, někdo ustřelí celou kýlovku (není to až tak moc, ale dá se to k tomu celkem přirovnat).

Jinak turbulence při zemi to nejsou, jelikož mě to dělá i v 1 kilometru, letím v levelu a kulička se houpe ze strany na stranu Úsměv V brífingu o větru není zmínka. Tedy jestli se 1 kilometr nepočítá pořád jako "při zemi" Mrknutí

Manévrovat je pro mě lepší bez použití směrovky, tolik se to pak nerozhoupe, i když reálně je při manévrování směrovka dost důležitá a právě pomocí ní, se letadlo udrží v rovném směru.

Každopádně mě šlo dotazem o to, jestli je chyba někde na mé straně přijímače, třeba konfigurační nebo v rukou/nohou, nebo je to "normální" chování ve hře. Zatím to spíš vypadá na tu hru. Tak uvidíme tak ten FM posunou, přeci jenom máme pořád méně jak polovinu hry Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
313_OTU_oblak napsal:

Rumcajsi, zajímavé.

Tohle může rozseknout jenom opakované testování reálného letadla. Nepřijde mi divné, že se letadla chovají jinak, ba dokonce bych se divil, kdyby to bylo stejné. Každý má svůj pohled na věc.

Stejně jako nemůžeš brát FM šturmovika za "master", tak ani jedna ze stran nemůže tvrdit že to "jejich" je správné, pokud nemají přímé strovnání s reálným letadlem.

Myslím, že rozpočet na BOS asi neobsahuje dost peněz na testování některé z živých Bf 109 (kolik jich ještě je po tom posledním karambolu?). Možná kdyby to bylo P51, těch je přeci jen víc. Takováhle měření ale bývají nákladná, i když je letadlo dostupné. A subjektivní dojmy jsou subjektivní.

Jak píše Horrido, když se lidi neshodnou na ničem, je vše v pořádku. Až by přišel den, že by se to otočilo, pak by to musel být soudný den.

Hoper
313_OTU_oblak napsal:

Myslíš toho, co bylo postavené v roce 41 ? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Koty
Hoper napsal:

313_OTU_oblak napsal:

Myslíš toho, co bylo postavené v roce 41 ? Mrknutí

Dejte mi M-105, překližku a podklady. Ten zbytek se nějak zařídí Šklebící se

Kyza
http://stroje.baz...9-G-10.php

Kdyz se na to slozime tak muzeme delat realne testy !!! Úsměv

Je bych se prihlasil jako pilot Úsměv

Kyza

Koty
Šklebící se Poskytnu polní letiště 100x400 m

Kyza
Kluci netusi nekdo jak je to s MultiPlayerem ? Kdy bude ?

Dekuji.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,036,323 návštěv