Přes současný pokrok je 4k rozlišení pro dokonalé hraní stále hudbou budoucnosti.
Byl jsem hodně natěšen na RG2, ale muset jít kvalitou detailů zrovna v DCS ještě níž v podobě vypnutí stínů, se mi vůbec nechce.
Navíc příchodem nových mraků fps určitě nestoupnou!
Sdílím tvé obavy. Náročnost grafiky v DCS není ideální a i já si nemyslím, že u něj už úplně dozrál čas na plnohodnotné použití VR. Minimálně OQ2/G1/G2. FPS pod 90 jsou pro mě prostě nepřijatelné - i když je pravda, že je to blbé hlavně v ostrém dogfightu a intenzivním rozhlížení se. Umím si představit, že pro létání v F-14 s AIM-54, nebo UH-1 to bude OK, ale bít se ve 109 s 1080 bez šance a ani s 3080 tomu moc velkou naději nedávám. Ale uvidím . Až ji jednou budu mít
Jak ti Fuči vlastně na stávající grafice běhá Dirt Rally II?
Hodně uživatelů kompenzuje fps přepnutím na low shader, jenže to pak vypadá mnohem hůř než RBR v základu bez modů.
V Dirtu mi to přijde skoro úplně v pohodě, ale tam člověk nedělá ty prudké pohyby hlavou, kde se nejvíce projevuje microstuttering spjatý s FPS pod 70. Myslím, že jsem detaily vytáhnul snad na maximum, co mi to dovolilo při tom mém rozlišení cca 2200p. Ale moc jsem to nezkoumal - nastavil jsem nějaký střed, otestoval jsem, nastavil jsem "nějaké maximum", otestoval, byl jsem s tím spokojený a už jsem to tak nechal. Jestli mám shadery přepnuté na high, nebo low, to si už nepamatuju - když se k Dirtu dostanu, tak si zkusím vzpomenout .
Dirt 2.0 se da i se shaderem na High, ale spousta jinych veci je treba povypinat nebo stahnout.
Pad pod 90 fps, poznam hned a nechces s tim jezdit pravidelne, neoptimalizovane useky na mape, nejak prekousnes, ale mit to tak porad nee...
Jinak jezdit RBR je reseni, po graficke strance to neni tak narocne a prekvapilo me, jak dobre to vypada na to jak je to stara hra. Ale ma to nekolik ALE...
- Vanila hra ma asi jen 8 aut.. a nove auta, vyzaduji modovanou fyziku, ktera se mne osobne nelibi. Jako v Dirt 2.0 ty auta drzi na silnici az kouzelne a jsou obecne hodne poslusna, ale RBR s NGP mne zase prijde jako druhej extrem, kde je to zas jako jizda po ledu.. Preji si, aby Dirt 3.0, byl nekde uprostred
- auta nemaji funkcni budiky v kokpitech, takze jedina moznost je jezdit podle generickeho panelu nebo sluchu, a to se dostavame k dalsimu bodu
- zvuk -> rev motoru je v Dirtu uplne uzasnej o RBR se to uplne rici neda.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Pokud v RBR vůz nesedí v malých a středních rychlostech, není to známka reality, ale spíš prvek pseudo obtížnosti.
V době vydání mi Richard nepřišel s volantem ffb microsoft těžký, spíš jsem neměl tak výkonou sestavu abych komfortně závodil.
Možná by tady Shadow mohl vytvořit čistě RBR vlákno nejen pro VR použití.
Na první dobrou jsem našel zajímavé aktuální video Česká Barum Rally Zlín. YouTube Video
Zakladat vlakno pro RBR asi nebudu, dnes jsem si to jeste chvilku zkusil zajezdit ve VR, ale dela se me z toho trochu spatne.. v RBR se hodne prenasi "otresy" vozidla do pohledu kamery.. neni to uplne prijemne, ale asi by si na to slo zvyknout, kdyby nekdo vylozene po RBR touzil
Poradil by zde nekdo nejaky fajn ohruhovy simulator, co ma dobrou VR implementaci? Ze bych si jen tak pro oddech, treba nekdy zajezdil, nejaky ten okruh
iRacing jsem pochopil, ze se plati mesicne, to by asi nebylo pro me, jako obcasneho zavodnika..
Takze top 3, co mne bylo doporucovano -> ACC, rFactor2 a Automobilista 2.. ale nevim jak jsou na tom s optimalizaci pro VR.. Rikam si, ze rFacotor je z titulu nejstarsi, tak by to treba bezelo nejhladceji, ale kdo vi
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
AC, nebo ACC fungují ve VR perfektně. Pro občasné ježdění bych doporučil určitě původní AC - je tam mnohem větší variabilita aut a je fajn si srovnat třeba tu M3 E30 v Dirtu s tou v AC. I když nejsem si jistej, jestli jsi tu někde nepsal, že ti RWD nechutná .
AC, nebo ACC fungují ve VR perfektně. Pro občasné ježdění bych doporučil určitě původní AC - je tam mnohem větší variabilita aut a je fajn si srovnat třeba tu M3 E30 v Dirtu s tou v AC. I když nejsem si jistej, jestli jsi tu někde nepsal, že ti RWD nechutná .
Tak jo, AC je na wishlistu Dekuji za tip.
Nechutna mne FWD RWD jenom neumim, moc tezka noha na plynu..
Hlavne ten systém rankingů je super, ze začatku te to pusti do mazdy a musíš si vybrat jakou cestou chceš jít, jestli oval, dirt nebo road a podle toho se človek levluje, postupem času a čištých jízd (ano minusove body jsou i za vyjetí mimo trať) tak se člověk dostane vejš.. a od F3 je to velká paráda. A závody jsou každou hodinu kde je prihlasenejch 100 lidí a podle kvaldy se to rozřadí do splitů.
Nene auta sou stejné (samozřejmě kromě setupu - to už každý jezdec volí sám, pokud teda neni fixní setup vozu, což ze začatku většinou je). Ty dostáváš plusové body za čistou jizdu, bez kolize. Hlavni je dojet. Jediný problém je, že pokud to do tebe někdo napere, automaticky dostáváš minusové body taky, takže je dobré se všemu vyvarovat a hlavně dojet. A za ten rank se ti otevírají další soutěže.... napřiklad road 1: Mazda MX5 cup -> Barber formule / sprinty v F3 -> plnohodnoté závody F3 -> F2/F3,5 atd...
Upravil/a 1stCL_Chroustall dne 16-03-2021 16:40
Hledal jsem nenasel... obcas jsem nasel nejaky slevovy promo kod (ale to bylo treba pro rok 2019, takze uz by to asi neplatilo) a v kombinaci se slevou nove piloty.. by to mozna bylo relativne levne.
Ale zatim jsem sahl pro to AC za 340 Kc Ultimate Edition na G2A, no neber to :-) VR tam funguje dobre Ale jste si budu muset nejak pohrat s nastavenim grafiky.
Co se tyce jizdniho modelu, tak nemam zadne vyhrady, vsechno se chova, jak bych predpokladal. Jen FBB me tam prisel takovej nemastnej neslanej a v seznamu volantu jsem nenasel svou t300, tak mozna se pouziva nejakej generickej FBB, no budu na to muset jeste prozkoumat, jestli se to da nejak vyladit. Kazdopadne podarilo se me v E30 (te slabsi verzi) dojet Nordschleife asi za 11:40 a to bez predeslych zkusenosti s vozidlem nebo trati, nektere ty zakruty jsou zaludne..., takze jsem asi jen o minutu a pul pomalejsi nez Sabine Schmitz s Tranzitem
Nasel jsem nejake promocody na iRacing, nevim jestli jsou funkcni, moc tomu neverim, jakoze 5USD za 3 mesice?? https://www.dontp...racing.com
Kazdopadne co jsem cetl.. tak novacek co se mu to zalibi tam zahuci peknej balik. Plati mesicni predplatne a jeste si dokupuje vozidla a trate ve hre.. to pak kostuje cca 12USD za auto nebo trat :-)
Hledal jsem nenasel... obcas jsem nasel nejaky slevovy promo kod (ale to bylo treba pro rok 2019, takze uz by to asi neplatilo) a v kombinaci se slevou nove piloty.. by to mozna bylo relativne levne.
Ale zatim jsem sahl pro to AC za 340 Kc Ultimate Edition na G2A, no neber to :-) VR tam funguje dobre Ale jste si budu muset nejak pohrat s nastavenim grafiky.
Co se tyce jizdniho modelu, tak nemam zadne vyhrady, vsechno se chova, jak bych predpokladal. Jen FBB me tam prisel takovej nemastnej neslanej a v seznamu volantu jsem nenasel svou t300, tak mozna se pouziva nejakej generickej FBB, no budu na to muset jeste prozkoumat, jestli se to da nejak vyladit. Kazdopadne podarilo se me v E30 (te slabsi verzi) dojet Nordschleife asi za 11:40 a to bez predeslych zkusenosti s vozidlem nebo trati, nektere ty zakruty jsou zaludne..., takze jsem asi jen o minutu a pul pomalejsi nez Sabine Schmitz s Tranzitem
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.