Invasion!
|
311_Tank |
Přidané 04-12-2011 21:35
|

Uživatel

Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
Aha uz chapu proc se tolik letek chtelo za kazdou cenu vracet dozbrojovat do Anglie  |
|
|
|
Lekk |
Přidané 04-12-2011 21:40
|

Uživatel

Příspěvek: 1785
Založený: 20.10.05
|
Tanku (všichni) - je to tak byla užasná |
|
|
|
erichos |
Přidané 04-12-2011 21:41
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 146
Založený: 06.10.11
|
Vdaka vsetkym organizatorom, klobuk dole vyladit vsetky detaily, tiez som nebol v sobotu nadseny nad problemami ktore boli so serverom ale to sa pri takej rozsiahlej akcii može stať, som rad že som vydržal moju prvu specialku až do konca a urcite pokial to bude mozne sa prihlasim aj na dalsiu. Velka vdaka vsetkym zucastneným a hlavne super chalanom so 609 sqn, bolo mi cťou a velkym potešenim   
Letu zdar. |
|
|
|
kouty |
Přidané 04-12-2011 21:45
|

Uživatel

Příspěvek: 1083
Založený: 29.08.09
|
Lekk napsal:
Musim se přiznat že to byla moje první specka kde jsewm se nedotknul kniplu za celý tri dny. Zato jsem čučel na radar a tise upěl když jsem naváděl bandu Jugernautů na bandu Fokynautů....kurva jak ja tam chtěl bejt s vama.
Vyhlasuju soutěž o nehezčí letecký prožitek/extatický zážitek z poletu. Já se do toho chci alespon vcítit přes fotky a reportáže. Kua připadám si jako malej smrkáč z East Endu za největší letecké bitvy nad Londýnem.
Honem chci to aspon číst. 
[/quote]
Po hodinovém poletu s nablýskanou noční 110 a pagim jako střelcem-probuzovačem nás athena(návodčí) vyslala na nízký průzkum fronty v oblasti carentan. Objevili jsme několik shermanů řítíci se na frontu a pádili si to dál na sever k letišti. Při kontaktu s letištěm mě zaujali tři podivné tečky na stojánce a když se objevila zničehonic čtvrtá, věděl jsem o co šlo. Spitfiry se zrovna začali rodit na stojánkách a zahřívat motory. Moje 30mm žilnaté hovada začaly plivat smrt. Po chvíli se přidal i Morfeus 1 (Bumiček) a kluci od SKG. První spit byl rozložen na prvosoučástky v 3:50 a posledního jsme s pagim zničili v 4:05. Celkem bylo zničeno asi 12 spitfirů jak na zemi tak ve vzduchu.
Další den jsme se tam byli kouknout s Perugim znova a opět jsme měli kliku, tentokrát jsme tam nachytali dva Tempesty 

Edit: todle si ale asi nechtěl číst co?
Upravil/a kouty dne 04-12-2011 21:47
|
|
|
|
Kimla |
Přidané 04-12-2011 21:53
|

Nováček

Příspěvek: 98
Založený: 01.12.10
|
Celkem jste zničili tři Typhoony, jeden byl v menu.
Bohužel nám nešli sirény a mám dojem, že ani PVO nás nebránila nebo už nemohla.
Upravil/a Kimla dne 04-12-2011 21:54
|
|
|
|
311_Upir |
Přidané 04-12-2011 22:05
|

Nováček

Příspěvek: 50
Založený: 01.01.07
|
Díky všem zúčastněným, hlavně však organizátorům, za monstrakci Od sobotního večera jsem fungoval naprosto bez problémů a řádně si to užil.  |
|
|
|
Klima285 |
Přidané 04-12-2011 22:15
|

Nováček

Příspěvek: 42
Založený: 04.10.11
|
Nádherným pocitem pro mne byla chvíle, kdy jsem se se svým, téměř uvařeným, Typhoonem vracel na letiště a bál se o skomírající a naříkající motor, když tu náhle v rohu obrazovky naskočil nápis: Enemy Aircraft Destroyed. Při letu jsme se poprali s nízko letícími FW A Bf. A jednu stodevítku jsem při čelním průletu zasáhl do ocasu, avšak nemohl jsem se podívat jaký byl výsledek, protože nepřítel nám dával co proto... I přesto, že jsem si sestřel nemohl nárokovat, ani jako pravděpodobný, tak mě to před přistáním zvedlo náladu. Děkuji modrým byli jste nám dobrými nepřáteli. |
|
|
|
313_Santy |
Přidané 04-12-2011 22:18
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 202
Založený: 29.09.05
|
311_Tank napsal:
Aha uz chapu proc se tolik letek chtelo za kazdou cenu vracet dozbrojovat do Anglie 
S veškerou úctou pánové Terez neměla konkurenci.  
Když vám příjemný ženský hlas popřeje hodně štěstí, když jdete do akce a pak při příletu vás hezky přivítá: "Vítejte doma!" Za tohle těch 20 minut letu navíc stálo.
Díky ale patří opravdu všem! Já se bavil!  |
|
|
|
Hiltos |
Přidané 04-12-2011 22:24
|

Uživatel

Příspěvek: 863
Založený: 28.04.06
|
Diky vsem, diky moc! |
|
|
|
ZVP_Novakk |
Přidané 04-12-2011 22:27
|

Nováček

Příspěvek: 82
Založený: 13.10.11
|
kouty napsal:
Další den jsme se tam byli kouknout s Perugim znova a opět jsme měli kliku, tentokrát jsme tam nachytali dva Tempesty 
Typhoony na take vecy ne potrebovali palubni radar
[img]http://img194.imageshack.us/img194/8223/zvpalex.jpg[/img] is not a valid Image.
Messka #5 na zaberu pozdravuje ZVP_Alex a pree hodne scesti
Uploaded with ImageShack.us
Upravil/a ZVP_Novakk dne 04-12-2011 22:50
|
|
|
|
311_Vont |
Přidané 04-12-2011 22:33
|

Uživatel

Příspěvek: 919
Založený: 25.01.10
|
Musím říci, že jsem si žádnou jinou akci neužil tak, jako právě tuto. Naše 668. sq. prošla všemi možnými úkoly a musím říci že se s nima poprala velmi dobře i když jsme, při některých utržili citelné ztráty.
Nejhezčí na tom všem bylo, to že jsem si u žádné jednotky nevšiml toho, že by někdo sóloval, ale jelo se naplno s jedinou vírou a to ve vítězství, v podání co nejlepšího osobního výkonu a hlavně zažití nevšední legrace a zábavy. Proto bych chtěl poděkovat všem zúčastněným, obzvláště tvůrcům, realizačním teamům, spolubojovníkům, férovým soupeřům, ale hlavné kamarádům.
Ps: speciální díky letce 13 obzvláště Robovi za jeho příspěvky a jadrnou slovenštinu, kterou okořenil každý report a které se časem stanou legendárními a nesmazatelné v našich vzpomínkách na tento víkend.
Za 310/311 děkuji (668th Kingdom)
Upravil/a 311_Vont dne 04-12-2011 22:37
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
|
|
|
1stCL_Magua |
Přidané 04-12-2011 23:00
|

Nováček

Příspěvek: 20
Založený: 15.09.10
|
Vdaka organizatorom a spolubojovnikom |
|
|
|
kouty |
Přidané 04-12-2011 23:01
|

Uživatel

Příspěvek: 1083
Založený: 29.08.09
|
ZVP_Novakk napsal:
kouty napsal:
Typhoony na take vecy ne potrebovali palubni radar
110 taky ne, měli jsme jen Athenu
|
|
|
|
ZVP_Novakk |
Přidané 04-12-2011 23:23
|

Nováček

Příspěvek: 82
Založený: 13.10.11
|
KDO PAK TO BYL?????   
[img]http://img854.imageshack.us/img854/9569/kdof.jpg[/img] is not a valid Image.
[/URL]Uploaded with ImageShack.us
Upravil/a ZVP_Novakk dne 04-12-2011 23:24
|
|
|
|
czs_scharck |
Přidané 04-12-2011 23:32
|

Uživatel

Příspěvek: 1307
Založený: 05.12.06
|
Statecny ridic "pucflek" Valhera ?
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 04-12-2011 23:41
|

Diskutující

Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
Lekk napsal:
Vyhlasuju soutěž o nehezčí letecký prožitek/extatický zážitek z poletu. Já se do toho chci alespon vcítit přes fotky a reportáže. Kua připadám si jako malej smrkáč z East Endu za největší letecké bitvy nad Londýnem.
Honem chci to aspon číst. 
diky memu umisteni u Mosquit Coastal Command se da rici, ze kazdy let byl vyjimecny - snad s vyjimkou uplne prvniho kdy jsme byli nasazeni k nocnimu stihani a kdy se potvrdilo co jsem celou dobu rikal, ze nocni stihac bez palubniho radaru (zvlast kdyz jeho predpokladanym cilem jsou nocni stihaci a bitevnici) je na hovno a vsechno zalezi jenom na stesti - at uz to byla dvouhodinova antisubmarine patrol nad Kanalem, nalet na komunikacni centrum "v nekterem meste jizne od Caen", nocni nalet na Caen a navrat pres Kanal od Beachheadu az k Middle Wallop na jeden motor cin euveritelnej zavod s casem v posledni hodine kdy se z Westhampnetu zvedla 3 Mosquita v 17:15 aby v poslednich 10ti minutach akce znicila 3 odpalovaci stanoviste V1 na "severu" Francie. Ale za asi nejlepsi povazuji akci, kterou jsi de facto se mnou prozil i ty, Lekku
V sobotu zhruba okolo jedne hodiny rano zacala vetsina lidi z 624. sq odchazet aby se aspon trosku vyspala a byla rdy v 04:00 kdy se chystala nova varka leteckych operaci. Ja jsem si jeste preletal Mosquito z Middle Wallop jako nahradu za to co jsem bez paliva rozbil na ALG Brucheville a chystal jsem se jit zpat kdyz se BIS objevil novy rozkaz pro Cotton. Start v 03:00 s ukolem vysadit agenta ve ctverci BD 15. Z cottonu jsme zbyli jenom ja a Mracik ktery provadel rescue. Skocil jsem na HQ s dotazem jak si predstavuji vysazeni agenta a zda to muze provest i Mosquito CC. Nasledujici odpoved me potesila i nepotesila zaroven. Mosquito CC ano, vysazeni bude pristanim. Coz byla popdpasovka nebot to byla cinnost jakou jsem vubec netrenoval. Odpojil jsem se teda ze serveru a posledni hodinu pred startem aspon trenoval offline. Po opetovnem narozeni na server TMA. Zadna Ilovska parodie tmy, kdy je ve 3 rano viditelnost x kilometru, ale pouze cerna barva, ktera mistama prechazi do vice ci mene sede. Mrazik musel sednout do Jeepu aby me vubec odvedl na plochu. Po startu nasledoval nadherny let podle pristroju ve vysce 200 - 500 ft nad morem az k Francii kde jsem zacal ve ctverci AY22 (pokud si to pamatuji presne) vyhlizet prvni ohne odbojaru ktere me meli nasmerovat k cili. Cekal jsem je nekde u pobrezi ale byly hloubeji ve vnitrozemi takze jsem doletel az k Le Havre nez jsem se vubec nasel na mape. Pak me mohl Lekk dal "navratovy kurz" do AY, kde jsem konecne uvidel 2 svetla a vyrazil do BD15. Celou dobu jsem vyhlizel pristavaci plochu oznacenou 3 ohni a po nekolikaminutovem letu jsem si uvedomil, ze jsem mimo mapu. Nasledoval opet navrat k pobrezi a novy pokus. Uz se bud trosku rozednilo nebo jsem si za tu vice nez hodinu letu zvykl nebot jsem se chytnul silnice ktera me mela do kyzeneho sektoru dovest. V sektoru BB15 se me sevrel zadnice kdyz kolem proletela davka. Zarval jsem na radar, ze jsem asi pod utokem nocniho stihace a zacal zurive litat cik-cak coz melo za nasledek jenom to ze jsem se opet ztratil. Takze znovu navrat v pobrezi, znovu najit silnici a znovu davka v BB15. To me uz doslo ze na me strili flak z lesika JV od mesta tak jsem pokracoval do BD15, kde jsem konecne po hodine a pul letu uvidel odbojarske ohne. Nasadil jsem na pristani od vychodu, dosedl a uz jsem se zacal radovat jaky to jsem ale sikovny chlapec a chystal se vyuzit zbytkove rychlost abych se otocil protoze prede mnou byly stromy u kterych jsem si nebyl jist se o ne pri startu nerozmaznu, kdyz jsem najel na krtinec kterej me vykopnul a postavil na cumak abych se po chvilce prevratil. Masinu jsem teda uz domu nevratil ale agenta jsem vykopnul a odbojari me poslali expresem zpatky do Anglie.
Z meho pohledu jedna z vubec nejlepsich akci kterou jsem ve Strumu za ty roky letel. Navigovat za hodne blby viditelnosti tesne nad korunama stroju na naprosto neznamy mape - to ma proste koule. Nehlede na to, ze v tu dobu nastupovala pani Crowlyova sluzbu takze jsem byl svedkem jejiho zaucovani  |
|
|
|
311_Tank |
Přidané 05-12-2011 00:12
|

Uživatel

Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
Po 40h krafani do TS jako Radar 2 s dlouma 3,5h pauzama spanku mam v hlave solidne vyhuceno nicmene tahle zkusenost ze me zanechala sirokou skalu dojmu ktere by se daly sepsat asi takhle nejak (nejsou razeny abecedne )
VZTEK - kdyz vam do sektoru prilita vas radarovy kontak nenahlasi se a vy ztratite tunu casu nez zjistite kdo to je aby sel ridit a mezitim se nekdo jiny dostane do pruseru
BEZMOC - kdyz formace nereaguje na pokyny a riti se do jiste zahuby a to diky zaseklemu TSku
USPOKOJENI - kdyz dostanene na na jedno misto vic cervenych tecek nez je tech modrych a kdyz ty cervene maji vetsi cislicko nez ty modre
RADOST - kdyz cislicka u modrych tecek se zacnou rychle zmensovat pri zachovani nerovnosti "cervene cislicko > modre cislicko" a nakonec zacnou modre tecky ubyvat 
A KURVA ! - kdyz se vam na radaru objevuji dalsi a dalsi modre tecky smerujici k letistim zatimco ty cervene jsou bez paliva a munice z predchozich boju a scramble z anglie nedorazi driv jak za 20 min
ROZCAROVANI - kdyz behem letecke bitvy rozmistite kolem nemeckych letist, kam musi LW sednout a taky podle radaru sedne, bitevniky a bitevnici 15 min nato na letisti nikoho nenajdou 
HRDOST - kdyz LW zacne pro jistotu litat pouze do 3k ft 
ULEVA - kdyz slysite v TS: (Preklad z ciziho jazyka )=> "Radar 2 tady Household 1 vstupujeme do vaseho sektoru v AT17, vyska 27tisic ft kurz 180 v poctu 6" nebo: "Radar 2 zde Rabbit 1 dva roje po startu z Longues treti ceka na scramble, stoupeme kurzem 090" a mnoho dalsich...
DO PRDELE! - kdyz se zakoukate do zoomleho radaru a pak zjistite ze na odscolovane casti se vam mezitim nasralo 8 modrych tecek s cislickem 9+ 50km od letiste
JESTE 2 MINUTY ! - kdyz mate nad letistem v 6 kilacich svetelnou cerveno-modrou show a pod tim zbyva par minut do dozbrojeni nekolika letadlum..
CHACHAA - kdyz si to hasej modry tecky k vasemu letisti vy zvednete scramble a navektorujete vyskovy cover a tecky udelaji obrat o 180
A mnoho dalsich...
No a ted to dekovani, vzasade se podepisuju pod to co napsal 311_Rampa, tzn tvurcum, lidem kteri pomahali stabu s ruznymi vecmi a predevsim velke diky Rampovi ze mi dal takovou duveru a sverim mu takovou klicovou roli jakou byl v tehle specce operator radaru.
Podekovani patri i veliteluma pilotum kteri po celou specku s radarem spolupracovali rekl bych na velmi dobre urovni co se komunikace, discipliny, a vykonu ve vzduchu tyce precejenom byli ste to vy kdo tuhle bitvu vybojoval. Omlouvam se za vsechny chyby a doufam ze moje fungovani melo hlavne pozitivni efekt.
Nakonec trochu netradicne jedno podekovani letce ktera mezi vsemi temi letkami ktere cedily krev pri obrane svich kamaradu na zemi, neunavne demolovaly pozemnich jednotky, plnili napul sebevrazedne mise, obetave travily hodiny v kuse ve vzduchu nebo plnili jine nevdecne ukoly, ktera se mi zapsala do podvedomi nejvic.
A to ne ani tak skvelimi vykony, kdy mi vytrhli nekolikrat doslova "Fokace z oblohy", ale hlavne asi nezlomitelnym pozitivnim pristupem prestoze sem je parkrat naved do slusneho pruseru... takze:
"HOUSEHOLD, Radar2 I salute you !"
Upravil/a 311_Tank dne 05-12-2011 00:25
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 05-12-2011 00:34
|

Uživatel

Příspěvek: 876
Založený: 30.10.07
|
Zdravím zdejší komunitu ...
Jako Odysseus-3 bych si dovolil postnout svoje shrnutí akce Invaze z mého pohledu. Je to stylizováno spíše do beletrie. Snad se to bude líbit .
Stahujte zde : ( má to jen 400kB v PDF ).
http://www.ulozto...rancie-pdf
Salute !!  |
|
|
|
Colonel_SK |
Přidané 05-12-2011 01:12
|

Nováček

Příspěvek: 9
Založený: 13.01.08
|
Household Colonel pre Radar 2.......
" RADAR 2 ! We Salute you too ! "
Za seba a verím, že aj za všetkých chlapcov z Letky 13 v 61th FS USAAF, sa môžem smelo poďakovať tvorcom a spolutvorcom Invasion za skvelú zábavu, ktorú nám umožnili v ďaka ich neľahkej práci.
1) Ja som niečo takéto absolvoval 1x a som z toho ešte teraz "nadopovaný".... 
2) Počiatočné problémy nám síce zdvíhali adrenalín, ale ani v boji nebolo všetko tak ako "lampasáci" naplánovali. Viem o čom hovorím z vlastnej skúsenosti .....
3) Veľmi pozitívne hodnotím snahu tvorcov máp a všetkých čo robili na odstránení lagfestivalu a chýb v TS-ku.
Osobne si ani neviem predstaviť čo strávili času tým, aby sme v sobotu a hlavne dnes ( v nedeľu ) mohli úspešne pokračovať. Toto si jednoznačne zaslúži JEDNIČKU s hviezdičkou. Dnešný deň nemal chybu !
4) Ako vyslúžilému lampasákovi v obore "spojovací", mi bolo cťou s Radar 2 a samozrejme aj s Radar 1 spolupracovať.
Keď som počul od Radar1 Terezkin hlas, hneď bol môj adrenalín z nefunkčného TS-ka tatam........
5) Aby sme nezabudli na Guard a Rescue...tiež veľká vďaka. Zopár kamarátov v bezpečí dopravili domov.
Salute všetkým čo mali guráž vydržali až do konca.
Už sa teším na ďalšiu spoločnú akciu v roku 2012.
Letka_13/Colonel alias 61th_FS_Colonel |
|
|
|
310_Pip |
Přidané 05-12-2011 03:13
|

Uživatel

Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
Konecne se dostavam sem, mam v sobe par piv, moc sem jich nedal, v hospode sem usinal uz v devet a kamosi do me stouchali zda sem nazivu apod. (do ni sem odchazel s tezkym srdcem, ze opoustim spolubojovniky a kamarady na speaku) 
Takze jeste jednou: Diky fsem, organizatorum, stabu, radarum, pilotum i souperum, bylo to velky! Akce mela koule, co koule byla proste fantasticka No vlastne se to neda vyjadrit...
P.S. jdu konecne spat

Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
|
|