stejně jako Tajpan si myslím že IL2 nám vydrží ještě na velice dlouho.
Přeci jen:
1) Kolik hráčů bude chtít vyměnit desítky map a 150 létatelných letadel za dvě až tři mapy kanálu a deset létatelných letadel ?
2) Kolik hráčů bude splnovat přísné hw požadavky ?
Uvědomme si, že Il2 merged je v dějinách simulátorů zcela ojedinělý artefakt, který nemá obdoby, na tomto poli dosáhl Oleg a jeho boys totální dominace. Dosáhl jí, obsahem, kvalitou, hratelností, rozumným realismem, a acceptováním feedbacku z řad řadových hráčů.
imho bude BOB po vydání velká bomba, která časem trochu splaskne, a nabyde obřích rozměrů až vydáním dalších kampaní z VVS, Pacifiku a Afriky. Ale je to všechno jenom moje subjektivní teoretizování :sm6:
Drevokocur napsal:
1) Kolik hráčů bude chtít vyměnit desítky map a 150 létatelných letadel za dvě až tři mapy kanálu a deset létatelných letadel ?
všichni ti, které zajímá polet v letadle ve kterym je to "skoro jako doopravdy". Propracovaný DM (z screenů je vidět vnitřní konstrukce letadel, ta tam není jen tak z legrace) FM (v ilovi se při letu nepočítá všecko, co by bylo možný ještě do FM zahrnout) propracovaný engine management (ten dnešní je spíš srandovní) předělený efekty počasí... Simulátor je od toho aby něco simuloval a rezervy v Ilovi jsou.
Oleg.M. není sebevrah aby přinesl na trh něco, co hezky vypadá ale nikdo si to nekoupí.
lidi budou pařit obojí. z pravidelných hráčů si BOB pořídí časem stejně všichni. a že ten přechod bude trvat třeba rok, to nemusí Mr.O trápit. Pařanů ILa taky přibývalo postupně, kvalita se nakonec prosadila (viz bejvalí hráčí z Warbirds, CFS, WWII fighters...)
Upravil/a neky dne 14-05-2006 11:53
nevím ale ve mě klíčí na první pohled možná nesmyslná myšlenka a to že BoB je už mrtvej dřív než vyjde a to z důvodů které již předemnou jiní napsali a já něco dodám.Ve zkratce: už vidím ty "kroutiče " co jsou zvyklí na LA-5,7,Yaky,Spiti 25 lbs,P-39,40,47,51,Tempesta atd. jak to vše vymění za dýchavičný Hurricany prvních serii a to samé pro platí pro Spiti,pro modré vlastně žádna změna (Me a FW),možná navíc bude Do-17,217.Takže ze začátku bude velká zvědavost každý to bude chtít zkusit a až tahle vlna opadne tak teprve se uvidí.
Taky se nechystám přejít BoB okamžitě. Ale velice mě láká detailní engine management a podpora TrackIR 6DOF. Jenže z tohoto důvodu příjdou nám uživatelům problémy: kde sehnat peníze na nový hardware
torr napsal:
už vidím ty "kroutiče " co jsou zvyklí na LA-5,7,Yaky,Spiti 25 lbs,P-39,40,47,51,Tempesta atd. jak to vše vymění za dýchavičný Hurricany prvních serii a to samé pro platí pro Spiti
Tím chceš říct co? To, že se radikálně zmenší planeset? Nebo že se nikomu nebude chtít do Hurricanů? Já bych se toho nebál. Osobně si myslím, že Oleg předělá FM i DM tak, aby se z "hurriho" stal opravdový "hurricane" - ono pokud tyhle éra dokázaly obstát v BoB, obstojí i v simu. A navíc nikde není napsaný, že všichni, co si koupí BoBku přestanou lítat PF. Takže tím ti "kroutiče " co jsou zvyklí na LA-5,7,Yaky,Spiti 25 lbs,P-39,40,47,51,Tempesta atd. občas nasytí a pak si půjdou smlsnout na nový FM, CEM i lepší multiplayer do BoB...
torr napsal:
pro modré vlastně žádna změna (Me a FW),možná navíc bude Do-17,217.
No tak fokouše v Bitvě o Británii by mě moc zajímaly... A ony jsou všechny mezky stejný? Nebo jak je možný, že pro modrý nebude žádná změna, když jim zůstane jen Emil?
torr napsal:
Takže ze začátku bude velká zvědavost každý to bude chtít zkusit a až tahle vlna opadne tak teprve se uvidí.
tohle jse snad jediná část Tvého příspěvku, se kterou souhlasím...
torr napsal:
už vidím ty "kroutiče " co jsou zvyklí na LA-5,7,Yaky,Spiti 25 lbs,P-39,40,47,51,Tempesta atd. jak to vše vymění za dýchavičný Hurricany prvních serii a to samé pro platí pro Spiti
Tím chceš říct co? To, že se radikálně zmenší planeset? Nebo že se nikomu nebude chtít do Hurricanů? Já bych se toho nebál. Osobně si myslím, že Oleg předělá FM i DM tak, aby se z "hurriho" stal opravdový "hurricane" - ono pokud tyhle éra dokázaly obstát v BoB, obstojí i v simu. A navíc nikde není napsaný, že všichni, co si koupí BoBku přestanou lítat PF. Takže tím ti "kroutiče " co jsou zvyklí na LA-5,7,Yaky,Spiti 25 lbs,P-39,40,47,51,Tempesta atd. občas nasytí a pak si půjdou smlsnout na nový FM, CEM i lepší multiplayer do BoB...
torr napsal:
No tak fokouše v Bitvě o Británii by mě moc zajímaly... A ony jsou všechny mezky stejný? Nebo jak je možný, že pro modrý nebude žádná změna, když jim zůstane jen Emil?
torr napsal:
Takže ze začátku bude velká zvědavost každý to bude chtít zkusit a až tahle vlna opadne tak teprve se uvidí.
tohle jse snad jediná část Tvého příspěvku, se kterou souhlasím...
ad planeset : chcš říci že v bitvě o Anglii tam lítaly P-51,47,tempesty,LA-5,7 atd to snad nemyšlíš vážně. Ano logicky tím bude zmenšený planeset
ad mezci : určitě patříš mezi "odborníky" co znají kdejaký detail mezi E2/3/4 , já mezi ně nepatřím a jediný význačnější rozdíl je pro mne ve výzbroji(bud 4x7,7mm nebo 2x20mm a 2x7,7mm) a letový rozdíl bude tak minimálni že pochybuju že kromě několika "odborníků" a zajisté včetně tebe to nepoznají
E3 verzus E4. trojka je obratnejšia, rýchlejšia, lahšia.
Ale za to zranitelnejšia.
já věděl že někdo odpoví .A o kolik je rychlejší a obratnější E3 než E4?Ja jenom jestli je tak výrazný,protože rozdíl třeba 30km/h v boji je vo ničem.Pro upřesnění: v boji rozhoduje podstatně víc veličin než ty co jsi vyjmenoval
torr napsal:
a letový rozdíl bude tak minimálni že pochybuju že kromě několika "odborníků" a zajisté včetně tebe to nepoznají
koukám, že už už to máš doma a proletěl jsi se. kde se to dá sehnat?
ale no tak v příspěvku je slovo BUDE.
tak to dokaz
to ze mas nejakou svoji teorii jeste neznamena ze musi odpovidat skutecnosti
a zrovna u BoBu je toho naslibovanyho tolik, ze IL2 rpti tomu vypada jak arkada...to jak to ve vysledku dopadne se dozvime, az to budeme mit
mno kdyby tam oleg zaradil i reknme leden nebo unor 41 tak by jsme tam mohli mit i Bf 109F-1/F-2
p.s z trocho ustesti by jsme tam mohl idostat jednu Bf 109F-?0? na ktere letal uz W. Molders v rijnu 1940 ale to je asi celkem sci-fi
torr napsal:
ad planeset : chcš říci že v bitvě o Anglii tam lítaly P-51,47,tempesty,LA-5,7 atd to snad nemyšlíš vážně. Ano logicky tím bude zmenšený planeset
Navštiv kurz – „Rozumíme psanému textu I“
Nikde jsem nepsal, že tam lítaly lavočky :rolleyes:– ptal jsem se, jestli tím, že červený nebudou tenhle sim lítat, myslíš to, že:
A ) varianta 1: že se radikálně zmenší planeset?
B ) varianta 2: že se nikomu nebude chtít do Hurricanů?
Nic víc, nic míň…
torr napsal:
WT_Peci napsal:
torr napsal:
ad mezci : určitě patříš mezi "odborníky" co znají kdejaký detail mezi E2/3/4 , já mezi ně nepatřím a jediný význačnější rozdíl je pro mne ve výzbroji(bud 4x7,7mm nebo 2x20mm a 2x7,7mm) a letový rozdíl bude tak minimálni že pochybuju že kromě několika "odborníků" a zajisté včetně tebe to nepoznají
Nevím proč, ale cítím osten jízlivosti ve tvém příspěvku… Ano, o rozdílech mezi jednotlivými variantami vím. Již od dětství je mimo simulátorové lítání mým velkým koníčkem plastikařina a s tím i související četba literatury faktu, monografií letadel atp. při shánění podkladů. A při tom se člověk dozví spoustu zajímavostí, víš?:sm12:
Jen pro upřesnění – napsal jsi, že to pro modré žádná změna nebude – až na to, že přijdou o všechny fockewulfy včetně dor, o Ta-152, o Do335, o Me-262, Me-163, He-162… můžu jmenovat stejně jako ty a napsat
už vidím ty "zůmery " co jsou zvyklí na Fw-190, Ta-152, Do335, Me-262, Me-163, He-162atd. jak to vše vymění za líný emily… :sm13:
torr napsal:
ad FW: v pozdějsích fázi BoB tam byly.
Klid Peci.
Toto forum má mať istú úroven a istú informačnú hodnotu.
má za úlohu informovať a vzdelávať, lebo nie každý má dostatočný prístup k údajom a zdrojom informácií. A občas aj vela trpezlivosti a odstupu od zbytočných i ked pochopitelných hádok.
I ked je to ťažko, ked niekto nemá aspon minimálne základne vzdelanie ohladom niektorých vecí.
Vopred dakujem Peci.
Tajpan
mno co se modrejch zoomeru tyka tak pro ne se rozhodne nemeni zpusob litani, stale budeme mit rychlejsi a stoupavejsi era + lepsi dive a hlavne prime vstrikování
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.