Team Fusion
|
beermajkl |
Přidané 26-03-2014 16:02
|
Uživatel
Příspěvek: 647
Založený: 28.12.11
|
Díky za odkaz Sepi. |
|
|
|
SepiaX |
Přidané 31-03-2014 12:51
|
Uživatel
Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
Vyšel očekávaný HotFix:
Team Fusion Update - Hotfix v4.31 released - links and readme here
Team Fusion decided that having a break following the release of v4.3 was a ridiculous idea and so decided to stay at their computers and enjoy the virtual skies of CloD for the first time in months! Sadly, during those fleeting moments of joy, reports came back that Virtual pilots were dying at an alarming rate due to Pilot Kills. In comparison to previous work released, this dramatic rise seemed odd to say the least and so our main coder, armed with pick-axe, hammer and chisel, ventured once more into the caverns of code. It appears that he struck gold once-more and found the offending line of code caused by:
(quote); "A typo was found in the shrapnel code that was modified for the flak changes that was affecting HE rounds. Now that this was corrected, the HE cannon rounds will behave as they did before the v4.3 patch".
Let's clarify that statement before messages come in saying this is a fix for the Reds!
A previous post by community member Wulf:
"OK, so when you say "the [20 mm] HE rounds will behave as they did before the 4.3 patch" do you mean that the blast and fragmentation effects have been found to have been correctly modeled in 4.0, or do you just mean that whatever was going on in 4.0 (right or wrong) has been restored?
I ask that for two reasons. Firstly, because I've asked questions before about the behaviour of the MGFF HE rounds and not received a response. And secondly, given that the Luftwaffe had 20 mm HE and the RAF didn't, to my way of thinking at least, it only stands to reason that RAF pilots would be more likely than their Luftwaffe counterparts to suffer PKs. Now I believe that 20 mm blast and fragmentation are modeled when it comes to aircraft surfaces, but have they been modeled when it comes to pilots?"
These are the answers:
Team Fusion:
"The 20mm HE rounds are modelled exactly the same in TF4.0 and in TF4.3, but a code error in TF4.3 made them much more likely to kill the pilot. We made countless internal tests to confirm this and narrow down the cause.
Please note that the code error did not make the HE rounds any stronger when it came to inflict structural damage, just PK's.
It was very possible to get the pilot in TF4.0, especially with AP rounds but also HE, at a level we believe to be realistic and soon restored"
Wulf then asked:
"Now I don't wish to go on about this but can you just confirm that a 20 mm HE round is capable of killing a pilot in the game without scoring a direct hit on him. For example, if a 20 mm HE round detonated on a Spitfire instrument panel, would that likely kill the pilot?"
Team Fusion:
"If the round explodes near the pilot there is a possibility of the pilot getting killed or injured. Killed is not the only option available"
So, please understand, this is not a 'Red' fix, it's a correction to an error that was brought in by accident and now by purpose has been corrected. Both teams can score PK's, but now it is back to corrected values. We apologise for any inconvenience this brought and also any great hopes of massive kill-streaks by one-hit wonders! These are still possible but now you need to use talent rather than spray and prey!
Okay, enough of that! Below is a readme detailing the changes and also links to various download mirrors of the new hotfix. Also included is a torrent link and MD5 checksum for those of you interested
Team Fusion really do now hope to get back to having a rest. v5.0 is already underway but at a more leisurely pace for the next few weeks as we get back to having some downtime
Enjoy the hotfix, cheers, TF
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TF 4.31 READ ME
Explosive ammo shrapnel
Fixed typo that was making the shrapnel more deadly than normal. After the fix, it will behave like in 4.0.
Sounds
Corrected the distorted Jumo engine sounds.
Sandbags
Sandbags now look like sandbags again.
Flight Model Changes
Bf-109's
109E-1/E-1b/E-3/E-4/E-4N and E-4N De-rated supercharger performance improved over 6000 meters.
Bf-110's
Bf-110's have had their aerofoils slightly changed to provide more lift.
Heinkel 111H and 111P
Heinkel 111's engines, aerofoil, climb, and speed completely revised.
Junkers Ju-88A
Ju-88A engines, aerofoil, climb, and speed completely revised.
Junkers Ju-87B
Junkers Ju-87B overheat and aerofoil adjusted slightly.
Blenheim IV, IVF and IVNF
Blenheim aerofoil and damage modeling adjusted slightly.
Merlin III 100 octane
Aircraft powered by 100 octane Merlin III engines have overheat revised.
Aircraft Fuel Tank Armour
Fuel tank armour for those aircraft which had it has been slightly improved.
-----
The major Flight Model changes in TF 4.31 will see 100 octane Merlin III powered aircraft seeing better performance from sea level up to Full Throttle Height. (16,250 ft) Conversely, 109's will see an improvement over their Full Throttle Heights. (4000 m E-1/E-1B, 4500 m E-3/E-4, 4900 m E-4N)
In addition, bombers and attack aircraft are more maneuverable, and the Heinkels and Ju-88 will have their climb performance corrected closer to historical.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Link: http://theairtact...php?t=9857
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 31-03-2014 13:00
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
No super. 100 oktany jsou teď všude i na mapách Francie, tedy snad ubude nářků. PKček bylo fakt moc, už mě to ani nebavilo. Jdu to stáhnout. |
|
|
|
SepiaX |
Přidané 31-03-2014 13:11
|
Uživatel
|
Moc se mi líbí tato věta: "These are still possible but now you need to use talent rather than spray and prey!"
Netvrdím že i blbec by se trefil ale je fakt že přibylo mnoho střelby na slepo jak se říká "daj Bože lehko". Je fakt že jsem se v pátek už vzteknul když jsem po třetí viděl černou.
|
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 31-03-2014 13:27
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
Teším sa.
Chyba rýchlo opravená a to je podstatné.
Škoda že vo viacerých bodoch nepíšu, ktorým smerom hodnotu upravovali (prehrievanie, stúpavosť).
|
|
|
|
Permon |
Přidané 31-03-2014 13:33
|
Uživatel
Příspěvek: 1124
Založený: 04.05.06
|
Stači stáhnout jenom torent?
Jsem starý,blbý ale snaživý.
|
|
|
|
SepiaX |
Přidané 31-03-2014 13:33
|
Uživatel
|
jo
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 31-03-2014 14:20
|
Moderátor
Příspěvek: 15093
Založený: 29.09.05
|
Tak měl Valec včera pravdu. Sto devítky po nás házely osmaosmdesátkový granáty. Bouchly pět metrů od letadla a pilotovi urvaly hlavu.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 31-03-2014 14:27
|
Moderátor
|
Merlin III má vylepšený výkon od země do 16,250 fítů (tedy do výšky, kam se dá létat na plný plyn. Naopak stodevítky jsou vylepšeny na výškou "svého" plného plynu (od 4000 metrů E-1/E-1B, 4500 metrů E-3/E-4, 4900 metrů E-4N a výše)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 31-03-2014 14:30
|
Stařešina
|
Tak mám první nálezy. Zkoušel jsem Bf 109E4. Trefil velmi hezky Spitfajra, dostal několik zásahů z kanonů a pilota jsem nezabil. Tedy tohle je asi opravený. Pak mě trefil jinaj Spit a na hned jsem začal hořet. Tedy tohle se červeným taky bude líbit. Pak jsem zkusil maximálku. S 50% paliva v 6100m ta 109 jela 435kmh. 6100m je celkem skoro přesně 20000 feetů. Přepočet na TAS pak vychází asi 609 kmh. Jestli mě tedy zrak nešálí, tohle se červeným líbit asi nebude. V 4000m pak dlouhodobě udělá 456 IAS, čož vyjde asi na 574 kmh TAS. S přivřeným chladičem pak udělá 464, ale během minuty už musím otevřít chladič naplno.
No a přišel Válec na server a zkouší Spifajry a je z nich taky nadšenej. Že se nepřehřívaj a lítaj a stoupaj jak rakety. Včetně těch 87 oktanovejch.
Jo a přišlo mi, že start a přistání už nejsou takový rodeo. Tedy alespoň s tou 109 to není taková jízda na kolotoči. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 31-03-2014 14:34
|
Moderátor
|
Že sem se líp neučil... moh' jsem taky testovat spity v půl třetí odpoledne ;-)
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 31-03-2014 14:41
|
Stařešina
|
310_cibule napsal:
Že sem se líp neučil... moh' jsem taky testovat spity v půl třetí odpoledne ;-) Přesně tak, to je přeci ten světoznámý citát "Se učit, se učit, se učit". A kdyby ses učil s Vendulkou, vůbec bys na Spitfajry nemyslel. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 31-03-2014 14:55
|
Moderátor
|
Copak já bych se s Vendulkou i učil, ale ona nechtěla.
Jak je to? "Učit se, učit se". A to třetí? Teď mi to vypadlo.
|
|
|
|
Baron |
Přidané 31-03-2014 17:40
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Ty Rumcajsi, asi by sme mali zacat vrieskat ze je to cerveny patch Aby bola zachovana parita s Cervenymi ciapockami pri predchadzajucom patchi
...a teraz do mna
Upravil/a Baron dne 31-03-2014 18:17
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 31-03-2014 19:04
|
Stařešina
|
Tak nakonec se ukázalo, že to je příliš červený patch a modří si vynutili rollback. 4.31 tedy nestahujte a neinstalujte. Varování pro červené, příště se prostě nechte zabíjet a nevynucujte si jednobarevné záplaty. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 31-03-2014 19:10
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
A už je tam ten nejlepší letový model nebo ještě ne?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 31-03-2014 19:16
|
Stařešina
|
FM je asi stejný, jen poupravili sem tam nějakou křivku. Letadla nám časem získávají na výkonech. Jak červená tak modrá. Relativně je to asi alespoň Bf vs Spit tak nějak OK, ale globálně asi ne. Naměřil jsem Bf 109E4 v 6100 metrech již vzpomínaných 609kmh TAS a Spitfire bude ještě rychlejší. Taky bych řekl, že stoupavost 109E4 u země bude přes 20m/s. Ještě to ověřím, ale stoupá to dobře. Nicméně Spit nebude daleko pozadu.
Nejzásadnější změna pro modré ale byla v tom, že Bf 109 E4/N dostalo chybku, díky níž neletí dýl jak minutu dvě. Pak to taky některým uživatelům férově padá.
http://theairtact...php?t=9870 |
|
|
|
Pepe |
Přidané 31-03-2014 19:19
|
Uživatel
Příspěvek: 1341
Založený: 06.09.11
|
To jsi nepochopil Horrido. Jsou dva nejlipší. Jeden je dobrý pro červený a druhý ještěn lepší pro modrý. |
|
|
|
Baron |
Přidané 31-03-2014 20:17
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Tak. Vratene na 4.3.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 31-03-2014 20:24
|
Moderátor
|
Whoops
|
|
|