Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
|
WT_Horrido |
Přidané 08-01-2014 15:41
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
To nevím. Gudkov?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 08-01-2014 16:03
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Ani já ne. Gorbunov?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 08-01-2014 17:35
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
310_cibule napsal:
Hele, Hopře, cos to dostal za titul k nicku? Šifonér. Za co to dávaj, já chci taky.
je vidět, že nečteš rychlovky:
Hoper December 22 2013 09:37:21
co je to Fusioner ?
:)
Jinak ta hláška ohledně LaGG-5 - nepochází tohle označení spíše od Němců ? Němci ještě v roce 44 při hlášení některých sestřelů tvrdili, že sestřelili LaGG-5 a při tom to byla Lavočka...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Baron |
Přidané 08-01-2014 17:56
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Dzurinda. A buchol si pri tom hlavičku chudáčik...
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 08-01-2014 18:15
|
Fusioner
|
Aha, rozumím. A co je to teda ten fušér?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 08-01-2014 19:37
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Hoper napsal:
Jinak ta hláška ohledně LaGG-5 - nepochází tohle označení spíše od Němců ? Němci ještě v roce 44 při hlášení některých sestřelů tvrdili, že sestřelili LaGG-5 a při tom to byla Lavočka...
JJ, taky jsem to viděl, dokonce i LaGG-7. Ale správně je opravdu jen LaG-5, aspoň na wiki to píšou, ale člověk taky nesmí věřit úplně všemu |
|
|
|
Farky |
Přidané 08-01-2014 20:02
|
Uživatel
Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
Shadowdeath napsal:
Nalezl jsem tento článek http://modelweb.m...l/?lang=CS a zdá se, že to co popisuješ byl právě LaGG-5 a ne La-5. Viz. citace, z daného článku:
Nový LaGG-5 typ 37 série 1. až 8. měl namontovány 2 kanony ŠVAK ráže 20mm, přistávací světlomet, nové křídlo se sloty, které zlepšovaly letové vlastnosti na nižších rychlostech. Bohužel komplikace při výrobě způsobily zhoršení kvality a tím i horších letových vlastností nového stroje. Při prvních bojových zkouškách se zjistilo že LaGG-5 byl horší ve všech oblastech než Bf-109G a Fw-190A a proto bylo nutné uskutečnit zásadní úpravy ve výrobě. Po úpravách byl LaGG-5 přejmenován na La-5. Verzí La-5 bylo několik a to La-5 typ 37 1.-8. série což byla verze s upraveným drakem z LaGG-3 a motorem M-82 a oblým čelním štítkem.
LaGG-5 typ 37 1. až 8. série a La-5 typ 37 1. až 8. série jedno jsou. Alespoň tohle říká např. výtečná monografie La-5 od MBI. Jsou to dva různé názvy pro jedno a to samý letadlo. Když začali v červnu 1942 vyrábět nové letadlo, LaGG-3 s jiným motorem, pojmenovali ho opravdu LaGG-5. Typ 37 bylo označení používané výrobním závodem. A číslo série bylo prostě číslo série. Teprve rozkazem NKAP číslo 683 z 8. září 1942 se LaGG-5 přejmenoval na La-5. To přejmenování nemělo vůbec žádnou souvislost s konstrukcí letadla nebo s jeho vylepšováním, šlo o to že někomu došlo že už to je čistě Lavočkinovo éro. La-5 nasazené u Stalingradu pocházely právě z úplného počátku výroby, byly to tedy vlastně LaGG-5.
La(GG)-5 typ 37 1. až 8. série je rozpoznatelný tak, že má stejný oblý čelní štítek kabiny jako LaGG-3. A to je i případ lavočky na obrázku z BoSu.
Od 9. série se změnil čelní štítek kabiny, to byla jediná "velká" změna v konstrukci. On totiž nebyl ani tak problém v kvalitě konstrukce, ale v "kvalitě" výroby. Sériové kusy testované např. v říjnu byly jak jsem psal jen nepatrným zlepšením oproti LaGGu-3. La-5 testované v roce 1943 měly vyšší výkony, především díky lepší kvalitě výroby (jak draku tak motoru). Opravdové zlepšení přišlo až s La-5F a posléze La-5FN.
Shadowdeath napsal:
Bohužel se, zde již nepíše, jak moc to ty úpravy vylepšili. Hlavně, ale nesmíme zapomínat na to, že je to ruský sim, takže to bude podle tradice tzn. La = UFO
Ono se dá najít kolik to lítalo a kdy, ale nemá cenu se tím teď zabývat když jediné co máme jsou dva obrázky. Vývojáři ty data budou mít na 100% taky. Pevně věřím, že La-5 UFO nebude.
-------------------------
Mě osobně je to stejně jedno, jakou La-5 mi tvůrci BoS dají, s takovou budu lítat (jako by mi zbývalo něco jinýho že). Když bude stát za prd, odplivnu si, zatnu zuby a stejně do toho vlezu. Určitě nebudu vztekle psát na ofiko fórum ať mi okamžitě opraví éro. O to se stejně postarají jiní. |
|
|
|
jofe |
Přidané 08-01-2014 21:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 242
|
http://www.martin...l47396.jpg
LaGGy, LaGy a prvé Lavočky boli fest plečky...... |
|
|
|
magot |
Přidané 08-01-2014 22:11
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
Rozbor jakýchsi rusáků La-5 vs Fw-190
[img]http://www.grada.cz/obalky_upr/743196.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 08-01-2014 22:41
|
Fusioner
|
Tak to zas ne, Farky. Já kategoricky trvám na tom, aby tvůrci BoS bez jakéhokoliv otálení čili neprodlenně opravili La-5FN. Nebo si budu stěžovat.
Být modrým nebo aspoň Fučidou, tak si stěžuju hned. Jak mohou nějaký Dmitrij Chazanov a Aleksandr Medved srovnávat objektivně La-5/7 s Fw 190? Jediný, kdo to je schopný udělat, jsou Dietrich von Hazan a Alexander Bär. Nebo já či Horrido.
|
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 08-01-2014 22:50
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Stačí nezobrazovat ve statech typy letadel hráčů. Pak docela dost lidí vleze i do bitevníků, či bombrů a to na obou stranách!
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
313_123 |
Přidané 10-01-2014 06:52
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
vždy jsem lítal pomalu a nízko
vždy jsem lítal hlavně na pozemáky
(lítat v 8km, hodinu hledat tečku na monitoru -nic pro mě)
tudíž pokud se někdy dostanu k online vede u mě IL2
už se těším jak roztřílím fučiho ve FW při vzletu |
|
|
|
CSW_3IAP_Wolf |
Přidané 10-01-2014 12:46
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 116
Založený: 20.05.08
|
Shadowdeath nepiš tady kraviny,musím se smát
1.více rusáků lítá za modré!!!
2.Fw u Salingradu nebyl,proč hom tam serou!!!
3.La-5 je hrozná plečka,která se nevyrovná G-2!!!
4.DM model německých letadel je VELICE POZORUHODNÝ IL-2 1946(obrovské díry v křídlech Bf a letadlo kroutí jako by nebyl poškozen)
RUSKÝ SIM.TO JE,TAKŽE PODLE TRADICE tzn.FW=UFO |
|
|
|
magot |
Přidané 10-01-2014 13:13
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
No z toho mám obavu, že se jim nebude chtět přepisovat kód pro damage model kterej využívali v ROFu pro papíráky.
Což by byl nakonec paskvil s relativně pěkným modelem navenek a mizerným modelem poškození.
Což mě osobně irituje u amatérských IL2 modů, kde se primárně veškerá pozornost věnuje hlavnímu modelu aby vypadal co nejlépe a model poškození je tak mizernej že je lepší to celé ignorovat. Jako celek to pak nedává reálný obraz. |
|
|
|
1stCL_pbarry |
Přidané 10-01-2014 15:18
|
Uživatel
Příspěvek: 1688
|
3IAP_Wolf napsal:
4.DM model německých letadel je VELICE POZORUHODNÝ IL-2 1946(obrovské díry v křídlech Bf a letadlo kroutí jako by nebyl poškozen)
)
Slušná poluce
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
|
|
|
|
CSW_3IAP_Wolf |
Přidané 10-01-2014 15:21
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 116
Založený: 20.05.08
|
Tys tu chybel...chytrolíne |
|
|
|
hybca |
Přidané 11-01-2014 18:31
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 177
Založený: 25.03.11
|
nevíte, zda bude možné v BOSu, tak jako ve starém šturmu nebo ROFu, vytvářet své vlastní skiny na érula? Asi se pak ale nevyhneme celkem bizarním nápadům a lidové tvořivosti No já osobně bych si udělal (respektive od nějaké dobré duše nechal udělat) svůj skin. Ovšemže v intecích dobrých mravů LW, abych nerezignoval na minimum "luftwaffáckého" vkusu.
S tím by nepřímo souvisela i jedna má otázka na zdejší odborníky a historické pitvaly: jsou v historii 2. sv. dokumentovány příběhy, byť jeden jediný, kdy jedna či druhá strana užila nepřátelské letadlo k sestřelování nepřátelských letadel s užitím nepřítelovy kamufláže i s jeho výsostnými znaky? Abych byl konkrétní tak např: Rusové zajmou či jinak získají německé letadlo posadí do něj ruského pilota aniž by jakkoli změnili kamufláž a pošlou ho k nepřátelským liniím, aby se zde dostal mezi Němce (pochopitelně ve vzduchu) a sestřeloval je? Pak by se zase vrátil na ruskou základnu... |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 11-01-2014 18:57
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
BOS bude přistupovat ke skinům na 99% stejně jako ROF.
Myslím že se to nestalo a pokud to někdo někdy udělal rozhodně se tim nechlubil, ostaně kdyby se tohle dělo byla by to sebevražda pro všechny strany.
Němci použili "převlečené" Panthery při útoku v Ardenách, to je asi nejznámější "podraz." Ale stejně to bylo k ničemu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Baron |
Přidané 11-01-2014 19:04
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Skiny si budes moct vytvorit ake chces. Ale aby si ich uvidel v hre, musia prejst schvalovacim procesom. Zaplatpanbohzato povedal by som, pretoze prave preto v ROfku nie su vidiet ruzove Fokkery alebo Camely s kvetinkami, ruzovymi slonikmi a podobne ako svojho casu v ILovi.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
manny77 |
Přidané 11-01-2014 21:10
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 122
Založený: 02.07.09
|
K těm podrazům: rusové použili na průlom fronty jednotku v něm. uniformách a ukořistěných tancích k obsazení důležitého mostu...
Sic transit gloria mundi...
|
|
|