October 10 2025 05:43:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Invasion!
j4ck41
diky vsem za ucast a hlavne tem co se podileli na realizaci, diky velitelum, diky radarovym operatorum a hlavne diky No. 624 Squadron RAF (Special Duties) - oba flighty se muzou za akci v klidu ohledout s pocitem dobre vykonane prace. Prevezli jsme a zachranili peknou radku pilotu a i nejaka ta bomba a raketa spadla na flaky, auticka, stanici Enigma u Falaise a odpalovaci stanoviste V1 ve Francii. I jedno torpedo do ponorky by se naslo.

a i kdyz se ani tahle specka nevyhnula kritickym problemum tak myslim, ze ji muzeme smele priradit k tomu nejlepsimu co se tady kdy udelalo

ja osobne jsem si ji vyslovene uzil - i kdyz urcite za to muze i fakt, ze Sturma jako takovyho uz hodne dlouho nelitam

btw. poznamka - paraflery u B.Mk.XVI fungujou hodne divne - asi je videj jenom ti co maj stejny typ letadla

1stCL_Hien
Děkuju moc všem pořadatelům,přátelům i nepřátelům a těším se do Wingsu Mrknutí

310_cibule
Děkuji všem, kdo tuto akci přpravovali. Z mého pohledu šlo skvělou zábavu, před akcí i během uplynulých dvou dnů (a nocí).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_Temp
Také děkuji organizátorům, hrozně moc i klukům a holkám, kteří nás drželi na radarech a všemu "pozemnímu" personálu. Nejvíc ale klukům z 609.sqn létajících pode mnou na Typhoonech. Byla s vámí radost letět Mrknutí
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Weiss
Veľká vďaka a uznanie oganizátorom, po Palbe opäť výborná akcia. Mrknutí

http://www.jg5.szm.sk
313_Macher
dík fšem!

1stCL_pbarry
Díky borci!
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Lekk
DOBROU NOC - zkrácení specky beru jako milý dárek. Polet to byl neuvěřitelný a zkušenosti s takovouto monstr akcí k nezaplacení.
Pro radobykonstruktivní rejpaly, kteří chtějí "diskutovat" o tom proč takto velkou akci a ne nějakou bezproblemovou ale menší - je to proto abyste měli na co vzpomínat jak v dobrém tak ve zlem.
Akce byla odzačátu koncipována jako velká a dotýkajísí se hranic možností Ila. Osobně mužu garantovat jediné - bylo to na hranici možnosti nejen Ila ale i Ultrapacku jakož i MDS jakož i DF serveru a to vše proto abyste to mohli zažít.
Pro ty největší rejpaly co vědí alespon něco o MDS - mise byla kompletně testovaná třikrát - tj 3x57hodin a chyby pruběžně odstraněny. MDS v posledním a předposledním běhu pokaždé dozásobil a mise doběhla dle plánu. O pruběžných testech funkcionality vubec nemluvím, protože těch bylo nepočítaně. Ergo - vy si opravdu myslíte, že bychom pustili mezi komunitu něco co nemáme ověřeno?

Zkušenosti po rerstartu ukazují jediné - kritická byla velikost pohyblivých a stat objektu, která je ovšem nezbytná pro polet tohoto rozsahu - MDS totiž u zásob pracuje jen s max hodnotou 99999 na definovaný objekt.
Bohužel uvedené zásoby například kulek dokáže vyčerpat Fokáč za 28,57 letů u A20ky dokonce mnohem dříve. Když to znásobím s 16 stroji v letce tak to vystačí na 1,78 letu letky. Výsledne počty letů za 56 hodin a celkové počty strojů si asi umíte odvodit sami z vaší zkušenosti.Úsměv
Vzhledem k potřebě mít aktivní všechna letiště je to celé na entou letišt a to se bavíme jen o kulkách - pro bomby a palivo zase musíte mít jiné objekty atd. atd.
To celé jsou však stále jenom stat objekty. a MDS požaduje moving objekty pro dozásobení. Každý obejkt musí být definován s trasou časováním a také nákladem, který je pro každé letiště jiný, což zase MDS neumí a proto každé letiště musí dostávat svuj speciální typ mov. objektu. To velé opět násobeno počtem materiálu který chcete převézt - tj min 2x do každé vlny protože se převáženo například 150 000 litru paliva na vlnu.
Ovšem to celé je pořád nic proti budování funkční fronty, včetně výpočtu všech objektu a jejich pohybu a protipohybu s cílem mít jistotu, že po prvních 9 hodinách budete mít v sobotu ráno po čem střílet a jednotky se navzájem nezabijí. Dopočítat to dokonce 48 hodin dopředu je skoro nemožné, proto se na mě nezlobte že po restartu mapy v sobotu nebyly zprávy z bojiště synchronizované a že jednotky nebyly načasované správně. To se prostě za 2 hodiny nedá odladit.
I přes tyhle všechny "výzvy" jsme dokázali odladit file tak, že byl funkční - tj specka se dala skutečně realizovat. Jak nakonec vidíte skutečnost oproti testovému běhu byla uplně jiná a troufán si říci, že MDS mod v UP3RC4 je plný bugů, které nelze ani otestovat offline. Jenom během řípravy jsme našli několik bugu, které i sám autor ZUTI definuje v manuálu MDS 1.2 jako funkční (například jednotky óznačené Cargo a Tramp mají být MDS res. management senzitive - ne ve skutečnosti nejsou - to je také důvod proč jste neměli možnost zásobování ze vzduchu - protože prostě MDS.
Osobně bych rád navrhl jen jednu otázku, kteoru byste si měli pokládat:
Měli jste během specky alespon chvilku pocit že tam skutečně jste? Pokud ano jsou ostatní problemy irelevantní. Pokud ne tak se velice omlouváme a pokusíme se příště posunout hranici realističnosti i za váš horizont.
Za design team Lekk (snad už brzo konečně 310_LekkVyděšený)

PS: Jo a nejlepší byla Terez - její radarový operátor to byl RADAROVÝ OPERÁTOR. Kam se na ni hrabem s rokama učení - zvladla to s 10ti minutovým školením a to tak že jsme si ji měli nahrávat a pouštět to jako jediný správný výukový materiál pro OTUčka.MrknutíCool
Upravil/a Lekk dne 04-12-2011 19:20

Letka13TD_Luky
Mart napsal:
Díky všem organizátorům, pilotům, radarovým operátorům/kám a vůbec všem, co se na akci podíleli. Po překonání počátečních obtíží to bylo super. Trpělivost stála za to a Invaze splnila moje očekávání - bolí mě prdel, bolí mě oči, bolí mě hlava, jsem utahaný a SPOKOJENÝCool.

Ještě jednou díky a doufám, že zase někdyÚsměv

Tak nejako.
TriDuby LukyMrknutí

swt
Jinak samozzřejmě velká úcta nadšení a práci lidí, kteří jsou schopni a ochotni tyhle věci organizovat - kdo mě znáte víte, že o tom taky něco vím, takže pro ty, kdo nic podobnýho nedělali - věřte, že netušíte, za co těm lidem děkujete!
Ještě jednou respekt a dík. A kritiku prosím berte tak jak je míněná - jako snahu pojmenovat problémy a snahu tuhle naši společnou zábavu nějak posunout dál, nic osobního v tom není a nic to nemění na velkým respektu k organizátorům (i pilotů).

Snad se ještě na nějaké specce sejdem.

A škoda, že nejsem schopen se moc dostat třeba do Wings, abychom si společně koupili navzájem nějaký ty píva nebo vizoury ... rád bych vám s úctou potřásl tlapkou ...

Kimla
Děkuji všem, skvělý a nezapomenutelný zážitekMrknutí

Topper-Czech
Lekk napsal:
Osobně bych rád navrhl jen jednu otázku, kteoru byste si měli pokládat:
Měli jste během specky alespon chvilku pocit že tam skutečně jste? Pokud ano jsou ostatní problemy irelevantní. Pokud ne tak se velice omlouváme a pokusíme se příště posunout hranici realističnosti i za váš horizont.

Tímto mi Lekk udělal velkou radost. O tom to je - kdo nepochopí, nepochopí i příště. Díky Lekku Mrknutí

http://www.e-airport.wz.cz
Lark
Dekuji Vsem, bylo to super!!! Litani v noci byl opravdu neotrely a vyjimecny zazitek!!! Jen vic takovyhle uzasnych akci.

swt
Lekku, věř mi, že si nedovedu představit, co znamená tohle nakonfigurovat, naklikat mapu, nastavit jednotky atd.

Základem každého leteckého simulátoru je ovšem pohyb letadla ve vzduchu, základem každého multiplayeru je schopnost připojit se na server, a základem každého leteckého bojového multiplayeru je pohyb více letadel ve "vzduchu" a jejich vzájemná střelba.

Pokud tohle nefunguje, tak může bejt počítaná každá kulka a každá pneumatika a každý deci benzínu, ale zážitek je fuč.

Proto budu radši, když se mapa fronty bude zobrazovat třeba jen na webu a bude malovaná rukou, ale nebudou warpy a TS pojede.

Rozdíl po restartu byl obrovský (byť bezproblémové to bylo - u mne - řekl bych až celou neděli), a že jste to dali do kupy je úžasný.

Nic to nemění na tom, že základ je základ, a pokud auto nejede, tak mi built-in vestavěná barevná navigace náladu rozhodně nevylepší ...

Dobrovolně se hlásím do týmu na další specku, i kdybych měl ručně počítat počet přepravených brambor nebo něco podobnýho - pokud pro mě budete mít využití. Abych měl šanci kromě kritiky udělat i něco pozitivního.

1stCL Gwin
Diky hoši. Paráda! Úsměv

Lekk
SWT tys to nepochopil - tady nejde o to že je to vice či meně realistické - tady jde o to, že to nejde dopředu nasimulovat. sehnat 128 lidí na test 56 hodinove akce se všemi variantami prostě nejde. a
Je to škoda ale je to tak. Nejlepším řešením by bylo rozchodit veřejný DF server měsíc dopředu a na něm pouštět stále těžší a těžší mapy aby se lidi a server mohli odladit. Stejně tak i mise a mapy. Jenže na to už potřebuješ správce a linku a mnohem víc lidí do týmu - což ty podle mě určitě znáš, jelikož jsi se párkrát podílel na MFLF.

Osobně si myslím, že nejvíc neviditelné práce odvedl Tjurma, když vytvářel v šibeničním termínu celou novou mapu Normandie se všema mýma pičovinkama v Bocage a Mulberry a dalších věcí na bazích. Ani jste si nevšimli že ta mapa je perfektní co?Mrknutí

Mezi náma tenhle mapový poklad by bylo dobré nechat žít a neházet ho hned do šupliku. Najde se někdo kdo by se zhosti ulohy dělat DF server pro Atl. val? DF mise mužu dodávat va jakémkoliv množstvíVyděšený
Upravil/a Lekk dne 04-12-2011 19:34

repa
Já se taky připojuji k pochvalám. Po roce zase skvělý zážitek. Hlavně pokusy o boj v 9km ve fokáčích proti P47Šklebící se Tahle speciálka prostě měla koule. Ještě jednou díkyMrknutí

MK_Hombre
Díky všem za super zážitek Mrknutí

312_HeRa
Devce a hosi dekuju Cool
Bylo to super a klobouk dolu pred vsemi organizatory a ground crew.

PS:Casteji do roka prosim ..... Vyděšený

312raf.com
kouty
Díky za super akci. Lítat celou noc do 5:00 a pak se prospat do oběda a zase lítat celý den a noc, dvakrát za sebou mělo vážně koule. Vypil jsem asi dva litry energeťáku a vykouřil dvě krabičkyCool. Jen škoda, že nebylo více rudých v noci Zamračený
A děkuju spitfirům, kteří nám tak podrželi první ráno ve 4 hodiny na letišti Brouchenville Šklebící seŠklebící seCool

5./NJG 4 Kouty

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

38,245,477 návštěv