|
Supermani s befkem
|
| 606_Temp |
Přidané 22-01-2012 13:56
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Ti rudí hlavně tu válku nerozpoutali (ač samozřejmě můžeme vést debaty o tom, že chtěli). Nedělám si iluze o sovětském režimu, ale ten nacistický ho předběhl a stal se tak tím "zlejším".
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
| |
|
|
| kouty |
Přidané 22-01-2012 14:09
|

Uživatel

Příspěvek: 1086
Založený: 29.08.09
|
Předběhl od 16 dní.
|
| |
|
|
| WT_Peci |
Přidané 22-01-2012 14:42
|

Uživatel

Příspěvek: 1355
Založený: 30.09.05
|
606_Tempik napsal:
Ti rudí hlavně tu válku nerozpoutali (ač samozřejmě můžeme vést debaty o tom, že chtěli). Nedělám si iluze o sovětském režimu, ale ten nacistický ho předběhl a stal se tak tím "zlejším".
Aha, nerozpoutali válku... hmmm. Molotov a Ribbentrop ti nic neříkají? OMG |
| |
|
|
| 1stCL_Werner |
Přidané 22-01-2012 14:49
|

Uživatel

Příspěvek: 725
Založený: 21.08.10
|
Finové budou mít asi jiný názor o tom, kdo nerozpoutává války 
Sověti byli dobytek první třídy, stejně jako nacisti, ani jeden z režimů si nemá absolutně co vyčítat.
Upravil/a 1stCL_Werner dne 22-01-2012 14:51
1st Czech Lions - Resistance is futile...
|
| |
|
|
| Koty |
Přidané 22-01-2012 15:26
|

Diskutující

Příspěvek: 2868
Založený: 18.07.11
|
Mech napsal:
V UP je haken jako samostatnej mod. Nezkousel sem jestli to jde skombinovat s 4.11.
Tim nechci rict ze ho tam mit musim, oficialne tam ani byt nemuze jako v ostatnich hrach(wwiiol, Hearts of Iron, apod.), ale je to vernejsi kdyz tam je. (...)
Haken tam nemůže bejt jen kvůli autorským právům. Jinak z politického hlediska tam být může, jde-li o věrnou kopii. Což je případ šturma. Takže politicky korektní to je...
Rien n'est parfait; c'est la vie!
|
| |
|
|
| Robo |
Přidané 22-01-2012 16:26
|

Uživatel

Příspěvek: 1836
Založený: 01.10.05
|
1stCL_Werner napsal:
Sověti byli dobytek první třídy, stejně jako nacisti, ani jeden z režimů si nemá absolutně co vyčítat.
Asi tak.  |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 22-01-2012 18:18
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
WT_Peci napsal:
Serza napsal:
repa napsal:
Serza napsal:
Na vychod zavitam malokdy. Ale ano, preferuju hvezdu nad hakenkrojcem. A teď mi prosím vysvětli rozdíl mezi rudou hvězdou a svastikou? 
Byli hodni aspon pet minut 
Kterých pět minut?
Přesně tohle jsem chtěl napsat
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| Koty |
Přidané 22-01-2012 18:21
|

Diskutující

|
Robo napsal:
1stCL_Werner napsal:
Asi tak. 
Když se to vezme kolem a kolem... tak sověti i náckové byli hodní. Bez těch dvou by nebyla žádná rusko-německá válka a mybychom si nemohli užívat na válečném nebi v kokpitech fokoušů, jaků, messerů či lavoček a jiného hmyzu 
EDIT: Kua, jak to, že místo messer píšu masser?!
Upravil/a Koty dne 22-01-2012 18:22
|
| |
|
|
| Koty |
Přidané 22-01-2012 18:28
|

Diskutující

|
WT_Peci napsal:
606_Tempik napsal:
Aha, nerozpoutali válku... hmmm. Molotov a Ribbentrop ti nic neříkají? OMG
Kurňa... mám tady vést historickou přednášku?! Pokud vím, tak Molotov a Ribbentrop podepsali jakýsi canc o neůtočení s tím, že si rozdělí polsko. Mno a Stalin (narozdíl od západní půlky světa) věděl, že je Hitler svině a nemyslí to vážně. Ale přijal a dostal tím spoustu drahoceného času. Stihl mezi tím vybudovat obranná postavení a armádu s novou krví (jak dopadla ta stará asi víme ). A když 22. srpna vypukla války i na východě stačilo jen pomalu ustupovat a čekat na zimu. A tak pod nátlakem němce ustupovali... až se jedné zimy vzmohli a němce rozdrtili mohutným 3000 kilometrovým frontálním útokem.
EDIT: 22. června
Upravil/a Koty dne 22-01-2012 18:30
|
| |
|
|
| Serza |
Přidané 22-01-2012 18:39
|

Uživatel

Příspěvek: 1217
Založený: 24.09.10
|
Trosku renonc. Stalin tu "novokrevnou" armadu nevytvoril, ona se vytvorila sama behem valky. |
| |
|
|
| kouty |
Přidané 22-01-2012 19:06
|

Uživatel

Příspěvek: 1086
Založený: 29.08.09
|
Koty napsal:
WT_Peci napsal:
606_Tempik napsal:
Kurňa... mám tady vést historickou přednášku?! Pokud vím, tak Molotov a Ribbentrop podepsali jakýsi canc o neůtočení s tím, že si rozdělí polsko. Mno a Stalin (narozdíl od západní půlky světa) věděl, že je Hitler svině a nemyslí to vážně. Ale přijal a dostal tím spoustu drahoceného času. Stihl mezi tím vybudovat obranná postavení a armádu s novou krví (jak dopadla ta stará asi víme  ). A když 22. srpna vypukla války i na východě stačilo jen pomalu ustupovat a čekat na zimu. A tak pod nátlakem němce ustupovali... až se jedné zimy vzmohli a němce rozdrtili mohutným 3000 kilometrovým frontálním útokem.
EDIT: 22. června
Ty si trol, že jo?
|
| |
|
|
| 606_Temp |
Přidané 22-01-2012 19:13
|

Stařešina

|
WT_Peci napsal:
606_Tempik napsal:
Ale říkají. Ale když jsi tak moudrý, jistě mi dokážeš odpovědět kdy do Polska vtrhkli němci a kdy sověti, že?
Já se sovětů nezastávám, pro mne je to stejný režim jako nacvistický (spíš i o chlup horší), ale válku prostě v evropě rozjeli němci a ne sověti (ať měli v plánu cokoliv).
Mimo jiné sověti ve svých lágrech likvidovali převážně svoje lidi a případně němce (velmi malé procento jsou ostatní). Němci naopak liokvidovali převážně cizí lidi a proto je ti cizí nemají vic rádi, než sověty (se kterýma nepříšel prakticky nikdo do styku).
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
| |
|
|
| Mech |
Přidané 22-01-2012 19:49
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 109
Založený: 13.09.10
|
Koty napsal:
Mech napsal:
V UP je haken jako samostatnej mod. Nezkousel sem jestli to jde skombinovat s 4.11.
Tim nechci rict ze ho tam mit musim, oficialne tam ani byt nemuze jako v ostatnich hrach(wwiiol, Hearts of Iron, apod.), ale je to vernejsi kdyz tam je. (...)
Haken tam nemůže bejt jen kvůli autorským právům. Jinak z politického hlediska tam být může, jde-li o věrnou kopii. Což je případ šturma. Takže politicky korektní to je...
Jako chces rict ze je haken neci trademark? 
Je to kvuli zakonum o propagaci nacismu, o nicem jinym to neni.
K debate. Je docela smutny, ze jedini Rusove byli proti Mnichovu. Ribentrop-Molotov byl jen dusledek neochoty zapadnich statu jit do valky.. |
| |
|
|
| WT_Peci |
Přidané 22-01-2012 19:53
|

Uživatel

|
Pokud existuje smlouva, kdy si dva agresoři rozdělí třetí stát před tím, než jsou s ním ve válečném stavu, potom nemusíš být moudrý, abys viděl, že jsou oba dva státy (resp. jejich čelní představitelé) svině. Naopak, musíš být alternativně inteligentní, abys říkal, že jeden z nich je hodnější, protože měl armádu v takovém bordelu (vlastní vinou - Stalinovy čistky), že mu trvalo 14 dní, než byla akceschopná (a to už na ně Němci řvali, že jestli si nepospíší, zaberou to polsko celé).
Sovětské lágry si jako první vyzkoušeli jak Poláci, a pak i Češi, hlavně ti volynští, následně neposlušní jedinci z pobaltí.
A ty náš záblesku neomylnosti, prosím, řekni mi, koho asi tak měli sověti ve svých lágrech likvidovat, když jim dali fini na prdel, a do půlky války jen ustupovali a až do 45tého roku fakticky bojovali jen proti Němcům? Jo a se sovětama přišla do styku celá jimi osvobozená část Evropy. Drancování, znásilňování, obliba jízdních kol a kapesních hodinek, to jsou jen pomluvy.... |
| |
|
|
| Koty |
Přidané 22-01-2012 20:01
|

Diskutující

|
A rusi zabrali polsko, aby ho nezabrali němci. A "drancovali" tam (Katyň nevyjímaje) že pár pitomců to odmítalo pochopit. A proč by rusi neustupovali, když jim briti a amíci nechtěli otevřít druhou frontu.
A slovo do pranice: "Hitler byl talentovaný politik, ale vojevůdce to byl mizerný"
|
| |
|
|
| 606_Temp |
Přidané 22-01-2012 20:23
|

Stařešina

|
WT_Peci, možná jsi přehlédl moji otázku tak ještě jednou. Mohůll bys mi proosím sdělit datum útoku němců a sovětů na polsko? To že si něco rozdělili nepopírám. Já jen tvrdím, že němci dřív zaútočili. Pokud se mýlím, tak mi to můžeš snadno vyvrátit.
|
| |
|
|
| WT_Peci |
Přidané 22-01-2012 20:42
|

Uživatel

|
Koty napsal:
A rusi zabrali olsko, aby ho nezabrali němci. A "drancovali" tam (Katyň nevyjímaje) že pár pitomců to odmítalo pochopit. A proč by rusi neustupovali, když jim briti a amíci nechtěli otevřít druhou frontu. 
Rusáci si s Němcema Polsko rozdělili ještě před válkou. Co je na tom nepochopitelnýho? Ne aby ho nezabrali Němci, oni se domluvili, že proti sobě nebudou válčit a rozdělili si ho před tím, než mu vyhlásili válku.
Amíci vstoupili do války, když byli Němci u Moskvy a u Stalingradu. Nějak nechápu, proč by měli být odpovědni za otevírání druhé fronty během všeobecného ruského ústupu, když nebyli ve válečném stavu. |
| |
|
|
| WT_Peci |
Přidané 22-01-2012 20:45
|

Uživatel

|
606_Tempik napsal:
WT_Peci, možná jsi přehlédl moji otázku tak ještě jednou. Mohůll bys mi proosím sdělit datum útoku němců a sovětů na polsko? To že si něco rozdělili nepopírám. Já jen tvrdím, že němci dřív zaútočili. Pokud se mýlím, tak mi to můžeš snadno vyvrátit.
Ano, máš pravdu. Rusové jsou ti hodní, protože se drželi paktu s Němci a nechali Německo zaútočit na Polsko. Jsou hodní proto, že armáda bez vystříleného důstojnického sboru nebyla schopna žádné akce a zaútočila až 14 dní poté, co Němci. A úplně nejhodnější jsou kvůli tomu, jak mile se chovali k polským lidem a důstojníkům zvláště.
EDIT : A otevřenou válku v Evrobě rozjel pakt Ribentropp - Molotov, ne Němci útokem na Polsko. Kdyby Hitler neměl pojištěný svazek s Ruskem, nikdy by na Polsko a a pak na západ nešel...
Upravil/a WT_Peci dne 22-01-2012 20:53
|
| |
|
|
| 606_Temp |
Přidané 22-01-2012 20:49
|

Stařešina

|
Peci, nevím jestli jsi všiml toho co jsem psal. Každiopádně jsem nepsal, že němci byli zlí a sověti hodní, ale že němci zaútočili dřív a tím tu válku rozpoutali. Ale jsem rád, že jsi mi odpověděl na otázku, cením si toho.
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 22-01-2012 21:40
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
Tempíku, není divu, že tam byl Wehrmacht dřív Jestli říjnovou revoluci měli až v listopadu, tak je div, že stihli zářijovou invazi ještě v září
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|