October 20 2025 03:51:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
Panek
lochness napsal:
Panku, mels byt ve ctrvtek vecer na AH. To bys videl, jak jeden rozcuzeny spit (popravde uz si nepamatuju jmeno, mozna Dady???) tam prohanel tri befka snad 5 minut.

Ono je kouření a kouření. U spita se stává, že kouří jak já říkám: Dostal to na výfuk. Jednou takle Noram tuším s Vb spitem létal i 20 minut.

Panek
1stCL_Werner napsal:
Nic ve zlym, ale zdaleka nejvíc tady brečíš ty.

Přestaň rozdmýchávat ty spory červení vs. modří, když tady všichni v klidu diskutují Mrknutí
No boha! Co teď dělá 15mm kanon u F2! Nenělám si srandu a s tímto kanonem já štípu ruské tanky z 43. roku!
Já si teď beru raději F2 s 15 než s 20!!

To je jedině dobře, 15mm má asi 2x lepší průraznost než 20mm. Má podobný náboj jako ruské protitankové pušky.
http://i13.tinypi...bp4kgg.jpg
http://img274.ima...2cmxn0.jpg

No tak pak je to vysvětleno, ale sáhnout se do něj podle mne muselo. Protože já pamatuju doby, kdy 15mm bulo takové oťukávátko.
Upravil/a Panek dne 20-05-2012 07:05

1stCL_Fucida
Pánku, ty si zjevně pamatuješ pendrek Úsměv Ne že bys létal krátkou dobu, ale neustále pleteš pátý přes devátý. MG 151/15 je pořád takový šidítko. Sundat s tím stíhačku, nebo bombardér, je mnohonásobně obtížnější než s jeho větším a těžším 2 cm bráchou. Dám Cassiovu ruku do ohně za to, že na MG 151/15 se posledních 5 let neměnilo vůbec nic. To samé na odolnosti motorů DB 60x. Pořád je to dle mého názoru ten nejzranitelnější kapalinou chlazený motor ve Šturmovi. Nejvíc dle mého názoru vydrží kouřit americký Allisony, německý Jumo 211 + 213 a jako třetí v řadě britský Merliny a sovětský Klimovy VK. Vzduchem chlazený motory jsou samozřejmě jinde.

DB 60x vydrží s olejem pracovat na plný výkon zpravidla okolo 30 vteřin - 1 minuty. Následně výkon prudce klesá a i při skutečně maximální péči ten motor většinou odchází do 5 - 10 minut od zásahu, přičemž na konci už nepodává v podstatě žádný výkon (jen řev). S olejem se dá, pokud máš ještě aspoň trochu výšky, v Bf 109 E přeletět vzdálenost okolo 30 - 50 km. Záleží na štěstí i na okolních podmínkách (teplota). Létám s tím už nějaký ten pátek a cítím se v těhle věcech celkem jistý Mrknutí
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

radko1111
fucida uplne suhlasim s tým co hovoris americký Allison je nezmar oproti DB 60x
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

jirik
Asi taková ptákovina, ale bylo by možné, aby do vody sestřelení piloti létající jinde než v Pacifiku nějak plavali na hladině a nešli se hned potápět? Úsměv

Koty
jirik napsal:
Asi taková ptákovina, ale bylo by možné, aby do vody sestřelení piloti létající jinde než v Pacifiku nějak plavali na hladině a nešli se hned potápět? Úsměv

Tak možná nad kanálem by to ještě šlo, ale na východní frontě se vesty moc nenosily, takže piloti se stejně za chvilku utopili
Rien n'est parfait; c'est la vie!

1stCL_Werner
A nenapadlo tě třeba, že je nenosili, protože se neměli v čem utopit ? Šklebící se
1st Czech Lions - Resistance is futile...

clone9cz
Ruskej pilot se neutopí ani ve vodce, k čemu vestu.

http://www.wwii-illusion.net
1stCL_Fucida
Stuka Oberst, Hans-Ulrich Rudel, přeplaval i Dněpr, když na to přišlo..a to s jarní promrzlou vodičkou Úsměv

radko1111
na východnom fronte vesty nie ale aby ten pilot aspon ostal na hladine nie aby skocil do vody a potom sa nevynoril
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

clone9cz
Radko, kde žiješ, ve světě kde mají PC nekonečný výkon, kde je propustnost sítí nekonečná, kde server dovede počítat nekonečně pilotů houpajících se na vlnách ? Vrať se na zem nebo jeď do Číny, do země zářných zítřků.

Koty
radko1111 napsal:
na východnom fronte vesty nie ale aby ten pilot aspon ostal na hladine nie aby skocil do vody a potom sa nevynoril

To nevíš, že plavat se dá i pod vodou? Otec (když byl na základce) dokázal pod vodou přeplavat čtyři plavecké bazény. Podélně Cool !

1stCL_Fucida
Můj kamarád*, když byl na vysokej, tak dokázal skočit šipku do Vltavy v místě, kde byla hluboká 20 cm!

*Letos se Jandis chce překonat a skočit šipku ještě na břehu!

Heč! Úsměv

clone9cz
To byl vlečenej motorovou lodí, takový známe, choděj s náma občas na pívo, zeptej se Pagyho.

Koty
1stCL_Fucida napsal:
Můj kamarád*, když byl na vysokej, tak dokázal skočit šipku do Vltavy v místě, kde byla hluboká 20 cm!

*Letos se Jandis chce překonat a skočit šipku ještě na břehu!

Heč! Úsměv

To já jsem stál* uprostřed** Vltavy
*) myšleno nohama
**) myšleno uprostřed vodního toku, tzn. ne na ostrově Cool

Robo
Panek napsal:
No tak pak je to vysvětleno, ale sáhnout se do něj podle mne muselo. Protože já pamatuju doby, kdy 15mm bulo takové oťukávátko.

Nesiahalo, stale je to rovnake, asi lepsie strielas.

magot
1stCL_Fucida napsal:
Stuka Oberst, Hans-Ulrich Rudel, přeplaval i Dněpr, když na to přišlo..a to s jarní promrzlou vodičkou Úsměv

No přeplaval Dněstr ne Dněpr ... to je dost velkej rozdíl, páč Dněpr má místama šířku až 14km kdežto Dněstr jen 600m.
Kdyby přeplaval Dněpr v ledové vodě tak je to Übermensch Šklebící se

313_OTU_oblak
musím si přečíst ten rudelův životopis, co se mi válí doma...

Hoper
Nepsal on Pokryškin, že když lítali někde u Anapy (nebo kde) nad moře, že měli nosit vesty s nouzovou výbavou ? Ale že jim vadily v kabině, takže je stejnak nebrali ?
Ale to jen tak na okraj :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Mech
No hlavne nemeli zachrany cluny, takze pad do vody vetsinou koncil smrti.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,313,599 návštěv