|
Screenshoty
|
| 310_cibule |
Přidané 26-02-2013 08:25
|

Moderátor

Příspěvek: 15270
Založený: 29.09.05
|
Pěkné, moc pěkné.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| 313_Nevo |
Přidané 26-02-2013 09:31
|

Uživatel

Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Pekne, len viac a viac 
Hosi, chce to nejake dalsie foto z treningov aj kampane. Zda sa mi, ze propaganda na oboch stranach SOW kampane nejak zaspala 
Kludne okorenene nejakymi tymi propagandistickymi vetami. Nech si vytvorime nejake tie 'dobove noviny' z toho  |
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 26-02-2013 09:43
|

Moderátor

|
Myslíš něco na způsob:
Minulou noc bylo nad Londýnem sestřeleno padesát nepřátelských letadel za cenu pěti vlastních ztracených strojů. Tři naši piloti se zachránili na padáku, po zbylých dvou se pátrá
Viz například:
15 September - now known as "Battle of Britain Day" - The RAF claimed to have shot down 185 German planes; in fact, it was 61, but these were the highest losses the Luftwaffe had suffered for over a month.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 26-02-2013 10:02
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Jsem někde četl, že overclaiming na německé straně za dobu BOB bylo něco přes 300%. Jedna věc je propaganda, druhá vylepšování svého obrazu a třetí prostě optimistická hlášení. Dokupy to pak dalo víc letadel, než RAF mělo v daném čase k dispozici. No a podle history channelu každý slušný americký pilot alespoň jednou za válku sestřelil minimálně 5 německých stíhaček během jednoho letu. To samozřejmě sám a z nevýhodné pozice a poslední dva sestřely již s poškozeným strojem a občas i bez munice. Nemluvím ani o věhlasném Bf 109 s rotačním motorem, kterému se dalo uniknout pravou zatáčkou s použitím vstřikování metanolu do válců, protože pravou zatáčku ten rotační motor neměl rád a vstřikování metanolu němci neměli. |
| |
|
|
| 1stCL_Novotny |
Přidané 26-02-2013 10:19
|

Diskutující

Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Baron při tankování a doplnění střeliva.
----
[img]http://medvidek.org/leteckaskola/jg3/obrazky/baron.jpg[/img] is not a valid Image.
----
Klid před bouří. Příprava ke startu.
----
[img]http://medvidek.org/leteckaskola/jg3/obrazky/novotny.jpg[/img] is not a valid Image.
---- |
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 26-02-2013 10:38
|

Moderátor

|
Rumcajs napsal:
Jsem někde četl, že overclaiming na německé straně za dobu BOB bylo něco přes 300%. Jedna věc je propaganda, druhá vylepšování svého obrazu a třetí prostě optimistická hlášení. Dokupy to pak dalo víc letadel, než RAF mělo v daném čase k dispozici. No a podle history channelu každý slušný americký pilot alespoň jednou za válku sestřelil minimálně 5 německých stíhaček během jednoho letu. To samozřejmě sám a z nevýhodné pozice a poslední dva sestřely již s poškozeným strojem a občas i bez munice. Nemluvím ani o věhlasném Bf 109 s rotačním motorem, kterému se dalo uniknout pravou zatáčkou s použitím vstřikování metanolu do válců, protože pravou zatáčku ten rotační motor neměl rád a vstřikování metanolu němci neměli.
Takže přeháněli tak nějak stejně (viz The RAF claimed to have shot down 185 German planes; in fact, it was 61) :-)
Wikipedia nabízí velmi zajímavý přehled příkladů overclaimingu během WWII http://en.wikiped...rld_War_II
|
| |
|
|
| TozziFan |
Přidané 26-02-2013 10:43
|

Uživatel

Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Naše první bojové zkušenosti. První vítězný sestřel, první zranění, první přistání. Bohužel i první ztráta kamaráda.
Díky zranění a krvácení byl objektív poněkud znečištěn.
Na snímku je zachycen vítězný průlet pilota I/JG3_Novotneho
[img]http://i564.photobucket.com/albums/ss87/TozziFan/Screenshot210899_zpsb2fc22fb.png[/img] is not a valid Image.
I/JG3_Baron při přistání na HB
[img]http://i564.photobucket.com/albums/ss87/TozziFan/Screenshot211557_zps26649b96.png[/img] is not a valid Image.
Další snímky už nejsou, omdlel jsem. |
| |
|
|
| Baron |
Přidané 26-02-2013 10:51
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Pekné fotky
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| Pragr |
Přidané 26-02-2013 10:58
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 303
Založený: 11.12.09
|
Po přečtení AAR našich kluků z nedělní akce, jsem po vyřazení pravděpodobně se překrývajících nároků odhadoval, že zničili 4 Spitfiry. Dva ve spolupráci s jinou JG a dva samostatně.
Po kontrole ve statistikách z toho byly dva ve spolupráci s JG do jejíhož souboje se zapojili, jeden ve spolupráci s jinou JG, která dotyčný Spitfire poškodila asi o 15 minut dříve (což nikdo z našich samozřejmě nemohl vidět) a jeden sestřel tam zahaproval s tím, že chlapík byl zasažen, ale dotáhl to až na domácí letiště.
Takže pokud jde o nás máme nadhodnocené výsledky na úrovni 33% a to si myslím není špatné Ačkoli spíš to byla náhoda. |
| |
|
|
| Valec |
Přidané 26-02-2013 14:47
|

Uživatel

Příspěvek: 1172
Založený: 16.01.06
|
Mi taky potkali vase bombry s coverem asi 7 Bf a ja si myslel ze jsem poskodil 5 Bf ale v logu jsem strilel jen na 3.Neparkoval jsem jen nahoru vybrat cil dolu osit a zase.V tom zmatku jsem myslel ze jsem tezce poskodil aspon 5 ale bohuzel to tak nebylo.Se nedivim ze meli tak nadhodnocene sestreli. |
| |
|
|
| 1stCL_Novotny |
Přidané 26-02-2013 15:40
|

Diskutující

Příspěvek: 3174
|
No já mám jiný příklad. V logu jak jsme spolu študovali po akci je jeden Spit na který jsem střílel (podle prožitku toho střílení bylo víc) pouhých 10s! A to sedí na ůplně první útok. Dávka - přestřelil jsem(vypsána jediná kulka) , dotahuji se k letadlu a vybržďuju, dávka - plné 2s zásahů a to vše za těch 10s. To sedí páral jsem ho od kokpitu do půlky křídla a začalo z něj všemožné létat,kouřit a téct.
jenže tím to nekončilo. 
Tenhle to píchnuk k zemi a já pokračoval a hledal další cíl. Našel jsem Spita a vrhnul se na něj. Dávka a vrtám vnější půlku levého křídla(Spit ostře zatočil).
Následuje odpoutání a Spita ztrácím nízko nad zemí. Stoupám. Prolítám další éro ze spodu jdu mu do protizatáčky a šteluji se na střelbu Projede stopové střelivo hodně na pravo mím směrem a pak pár klepnutí na dural, ale nikde nikdo. Pokračuji a dlouhá dávka na ten spit předemnou. Vše jde z prava od trupu za kokpitem až do půlky křídla. dlouhej ocas provozních kapalin viditelný na dálku. Spit začne kličkovat a já ho z leva projedu od vrtule po směrovku.
To je vše OK až na to že ten co po mne vystřelil a jako jedinej to má i vypsáno ve statech je ten samej co jsem na něj stříle podle statu jako jediného. 
Takže jsem také trochu vedle sebe. 
Ale jinak slušná atmoška.
Jen dodám že sled událostí byl v řádu pár minut. |
| |
|
|
| Robo |
Přidané 26-02-2013 16:25
|

Uživatel

Příspěvek: 1836
|
Tie statistiky su len velmi orientacne, nefunguju tak dobre ako na Ilovi. Tiez ked sa strhne mela, neda sa sledovak kto je kto. Proste dve davky.  |
| |
|
|
| Bierglass |
Přidané 26-02-2013 18:37
|

Diskutující

Příspěvek: 2643
Založený: 12.05.10
|
X Novotny napsal:
To neni jen tak vypnout lesy. To bych musel jet na Slovensko a vypnout to Baronovi. 
A ha tak,že ty je máš vypnuté.Dobrá volba,jen dej pozor aby jsi se v nich Baronovi neztratil |
| |
|
|
| Baron |
Přidané 26-02-2013 19:30
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Bierglass napsal:
X Novotny napsal:
To neni jen tak vypnout lesy. To bych musel jet na Slovensko a vypnout to Baronovi. 
A ha tak,že ty je máš vypnuté.Dobrá volba,jen dej pozor aby jsi se v nich Baronovi neztratil 
...no veď nech to skúsi...[img]http://jg1.sk/forum/images/smiles/afdn_050.gif[/img] is not a valid Image.
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 27-02-2013 22:26
|

Moderátor

|
No, pocuchal mě pěkně, ale ten pohled na browningy poté, co jsem to při přistání postavil na čumák, stál za to
[img]http://web.iol.cz/cibule/hurrik.jpg[/img] is not a valid Image.
|
| |
|
|
| Bierglass |
Přidané 28-02-2013 18:24
|

Diskutující

|
310_cibule napsal:
No, pocuchal mě pěkně, ale ten pohled na browningy poté, co jsem to při přistání postavil na čumák, stál za to
[img]http://web.iol.cz/cibule/hurrik.jpg[/img] is not a valid Image.
Podle té země usuzuji na přistání na Marsu.Co tam ale dělají ty stromy?Tak přeci tam je život |
| |
|
|
| TozziFan |
Přidané 28-02-2013 18:42
|

Uživatel

|
Ona ani v RoFku ta zem není dokonalá, že ? |
| |
|
|
| TozziFan |
Přidané 28-02-2013 18:42
|

Uživatel

|
EDIT: dvojklik, prosím o smazání. |
| |
|
|
| Robo |
Přidané 28-02-2013 21:20
|

Uživatel

Příspěvek: 1836
|
Bierglass napsal:Podle té země usuzuji na přistání na Marsu.Co tam ale dělají ty stromy?Tak přeci tam je život 
Podla toho co citam tak nie moc inteligentny...  |
| |
|
|
| Bierglass |
Přidané 28-02-2013 22:31
|

Diskutující

|
Robo napsal:
Bierglass napsal:Podle té země usuzuji na přistání na Marsu.Co tam ale dělají ty stromy?Tak přeci tam je život 
Podla toho co citam tak nie moc inteligentny... 
Ty jsi neviděl fotky z Marsu?No ani mi to vlastně nepřekvapuje. |
| |
|